Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Bir Seyirci Tavsiyesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Vladimir Lenin bibliyografyası maddesi ile birleştirilecektir.--Vito Genovese 13:55, 2 Mart 2017 (UTC)

Bir Seyirci Tavsiyesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerlik ? Önceki onlarca makale gibi Vladimir Lenin bibliyografyası'na taşınmalı. --Maurice Flesier message 23:05, 19 Şubat 2017 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın nominator. --Maurice Flesier message 23:06, 19 Şubat 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Bu tarz benzer maddelere göz atıp tek seferde toplu olarak SAS'a taşımak daha iyi olacak sanırım. Böyle tek tek uğraşmayalım derim. @Maurice Flesier siz zaten konu üzerine baya ilgilisiniz bunu bir liste halinde buraya sunarsanız (vaktiniz varsa o kadar elbette) ne siz ne de biz ekstra vakit kaybı yaşamış oluruz. Naçizane tavsiyem bu yöndedir. --Pragdonmesaj 09:25, 20 Şubat 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Önceki adaylıklardaki görüşlerim geçerlidir. İlgili maddeye aktarılmasının uygun olacağı kanaatindeyim. chansey Mesaj 21:53, 20 Şubat 2017 (UTC)
Pragdon'a ek olarak şunu söyleyeyim: VP:SAS tartışmalarının her biri hukuktaki gibi emsal karardır bizim için. Daha önce aynı niteliklerde bir madde silindiyse, o tartışmaya atıfta bulunarak başka maddelere de aynı işlemi (silme, taşıma, birleştirme, her neyse) uygulayabilirsiniz. Daha önceki makalaler SAS tartışmasıyla birleştirildiyse (ki bir-iki tanesini ben kapattım, hatırlıyorum), o zaman ideal olarak maddelerin yazarı olan Ahmet Turan ile istisna teşkil eden bir madde olmadığı konusunda mutabakat sağladıktan sonra hepsini birleştirebilirsiniz önceki SAS'a atıfta bulunarak.
Vito Genovese 09:41, 20 Şubat 2017 (UTC)
Benim açımdan herhangi bir sıkıntı yok. Fakat sonradan veri kaybı vs. gerekçeler olmaması önemli. Kayda değer olmayan maddeleri açan kullanıcı ile iletişime geçildikten sonra geri kalan makaleleri toplu olarak SAS'a getirebiliriz. Hem böylece adaylıklarda yığılmanın önüne geçilebileceği gibi vakit kaybınını da önlemiş oluruz. --Maurice Flesier message 10:02, 20 Şubat 2017 (UTC)
Hatırladığım kadarıyla @Ahmet Turhan bu tarz SAS'lara katılmama, görüş belirtmeme kararı almıştı (Yanlış hatırlıyorsam düzeltin beni lütfen). Buradan bildirim gönderelim kendisine de. Onun da görüşünü almak yerinde olacaktır kesinlikle. --Pragdonmesaj 10:11, 20 Şubat 2017 (UTC)
Doğru hatırlıyorsunuz. Toplu SAS önerisini ben daha önce kendisine sunmuştum aklımda kaldığı kadarıyla. Kendisi de hem bu süreçlere katılmayacağını hem de toplu aday göstermeye, veri kaybı endişeleri nedeniyle karşı çıkmıştı. Ben de zaten bu makaleleri tek tek SAS'a taşıyacağımı ifade etmiştim. --Maurice Flesier message 12:35, 20 Şubat 2017 (UTC)
Farklı bir itiraz olmazsa "veri kaybına neden olmayacak bir şekilde" toplu bir SAS süreci işleme alınmalı diyorum son söz olarak ben. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 12:46, 20 Şubat 2017 (UTC)
  • Lenin makalelerinde görüş bildirmeme eğilimim olduğu doğrudur. Daha önceki tecrübelerimdem kaynaklı devamlı olarak kişisel yorumlara evrildiği için bu kararı aldım. Toplu karar verme adına dair daha önce gelen öneriye şurada daha önce görüşlerimi bildirmiştim, hala aynı görüşlere sahip olduğumu belirteyim. Tekrar buraya aktarmayı gerekli görmüyorum ama "Toplu Eserler" adıyla hemen hemen bütün dillere çevirilen bu eserlerin son derece önemli olduğu ve bu önemin bağımsız makaleler olarak kalmasının uygun olduğunu düşünüyorum. Üstelik yalnızca ben değil buradaki uzun tartışmada ve şurada Ocak 2016'da köy çeşmesinde pek çok kullanıcı bunu belirtmişti. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:43, 20 Şubat 2017 (UTC)
Evet, yine "düşünüyorsunuz". Bu makalelere Vikipedi:Kayda değerlik politikasına dayanarak bir argüman sunamıyorsunuz ne yazık ki. Karl Marx Öğretisinin Tarihsel Kaderi, SAS'a getirdiğim ilk maddelerden birisiydi ve dikkatinizi çekerim "fikir birliğine varılamamıştır" gerekçesi ile kapatılmış, kayda değerdir denilmemiş. Yani tekrar buraya getirilmeyeceği düşünülmemeli. Kullanıcılar sürekli benzer Lenin makalelerini SAS'ta gördüğü için artık çoğulcu bir konsensüste oluşmuyor son zamanlarda. Benim bir acelem yok, geç olsun güç olmasın. Ansiklopedide tek başına kayda değerliği şüpheli maddeleri aday göstermeye devam edeceğim. Pragdon ve Vito Genovese'ye yapıcı tutumlarından dolayı teşekkür ediyorum. --Maurice Flesier message 15:07, 20 Şubat 2017 (UTC)
İşte bu yüzden bu maddelerde yorum yapmıyorum, umarım daha iyi anlaşılmıştır. Biraz karşıt görüşlerini ve "düşüncelerini" ifade eden tüm kişilerin söyledikleri kayda değerlik için bir şey ifade etmiyor zaten bu söylenenlerden anlaşılacağı üzere. Tekrar tekrar yoruma gerek yok, yukarıda özet görüşlerim geçerli. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:24, 20 Şubat 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.