Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Abdullah Atalar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--M.M.ileti 21:51, 10 Mart 2010 (UTC)

Abdullah Atalar[kaynağı değiştir]

Kişiler için kayda değerlik kriterlerine uygunluğu, burada yazılı olduğu şekilde tarafsız ve 3.parti kaynaklar ile ortaya konulmamış. Topluluğun fikirlerini almak amacıyla maddeyi silinmeye aday gösteriyorum.--Eldarion 13:56, 3 Mart 2010 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Tarafsız ve 3. parti kaynak yok. --Eldarion 13:56, 3 Mart 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değil. Üstelik sayfa neredeyse CV kıvamında.. --M.M.ileti 14:10, 3 Mart 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Evet. Takabeg ileti 14:20, 3 Mart 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kendine özgü bir buluş ve yayınına rastlamadım. Elimizdeki bilgiler ansiklopedik olduğunu göstermiyor. --Manco Capac 15:14, 3 Mart 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Eldarion'dan sayfasında yazdığım soruları cevaba bekliyorum. Ayrıca "kayde değer değil, kaynak gösteriniz" şablonunu maddede sadece 1 gün 7 saat tutmasını ve sonrasında "maddeyi silinmeye aday göstermesini" de kınıyorum. Burada (...) olumsuz görüş bildirmiş arkadaşları da maddeyi okumaya davet ediyorum. Üniversite websitelerini kaynak gösteremeyeceksek kapansın bu ansiklopedi. Abdullah Atalar Bilkent Üniversitesi rektörüdür ve siz isteseniz de istemeseniz de silindiği taktirde bu madde ihtiyaçtan eninde sonunda tekrar açılacak. Wikipedia kişilere ait değildir.--WikiFaculty 16:16, 3 Mart 2010 (UTC) Geçersiz oy. Bkz VP:OY--Eldarion 16:24, 3 Mart 2010 (UTC)
  • vikipedi kişilere ait değildir, doğru söylemişsiniz. belli kuralları vardır ve oy veren, görüş bildirenler de bunlara uymaya özen gösterirler. bu madde kayda değerliğe yönelik kaynaklar eklenirse şimdi de kalabilir ya da yakın zamanda bu tür kaynaklar çoğalınca yeniden açılır. ama biz şu andaki durumu değerlendiriyoruz. --ki bl 17:27, 3 Mart 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bilkent Üniversitesi rektörü kayda değer bir kişidir.--Yzkoc 21:38, 4 Mart 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Atalar ayrıca TÜBİTAK Uzay[1] ve TÜBİTAK Ulakbim'in[5] yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır Kayda değerlik için bu yeterli. İyi çalışmalar. --Boyalikus 23:28, 4 Mart 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum - Usta. Bu zat bilim adamı mı ? Eğer bilim adamı ise Vikipedi:Kayda değerlik (kişi)#Kişiler için kayda değerlik kriterleri'de yer alan Yaratıcı meslekler bölümündeki kriterlerin sağlanması lazım. Rektörlük, yönetim kurulu başkanlığı yeterli değildir. Takabeg ileti 00:02, 5 Mart 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değerdir. Makamı gereği gazetelere sık çıkan biri [1]. Saygın dergilerde bilimsel yayınlar yapıyor, en az bir patenti var. Son 5 yılda 21 yayını var, bu gayet saygın bir sayı. Google sonuçlarından görülebileceği gibi bunlara atıf da yapılıyor [2]. --İnfoCan 01:32, 5 Mart 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum - Can. SRS kriterlerinde netlik getirelim. Şimdi rektör olması tek başına KD kriteri sağlayabilir mi ? Bence hayır. Bilim adamları için rektör v.s. mevkiler, prof doç gibi unvanları KD kriterlerinden saymayalım, diyorum. Ve dediğin gibi bilimisel yayınlar v.s. eserleri ile değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yaklaşımım yanlış mı acaba ? Takabeg ileti 01:46, 5 Mart 2010 (UTC)
Ehliyetsiz rektörler bile kayda değer olabilirler eğer bağımsız medyada kendilerinden bahsedilmişse. Ayrıca, rektörler konusunda bu geçerli midir emin değilim ama yeterince yüksek derecede devlet yetkilileri, örneğin valiler, makamları gereği otomatikman KD sayılıyorlar İng. Wiki'de. O ayrı bir tartışma konusu olsun, ama Abdullah Atalar durumunda, gerek medyada adı geçmesinden dolayı, gerek bilimsel yayınları nedeniyle KD'liği bence açıktır. Tabii maddenin şu anki halinin düzenlenmesi lazım. Ben sadece kişinin KD'liği konusunda yorum yapıyorum. --İnfoCan 03:53, 5 Mart 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Diğer kalsın oylarına katılıyor ve kişinin kayda değerliği konusunda hiçbir sorun göremiyorum. Maddeyi ben de ekleyecektim ama uygun bir zaman bulamadığım için ekleyemedim. Ayrıca Eldarion, WikiFaculty adlı kullanıcıyı Vikipedi'ye özgeçmişini eklemekle itham etmiş. Bu kanıya nereden ve nasıl vardı anlayamadım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... --.dsm. 10:50, 5 Mart 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın DsMurat, İnfoCan ve Nihan'a katılıyorum. Birde Bilkent Üniversitesi Türkiye'nin en tanınmış üniversitelerinden biridir. O nedenle rektörün KD olması için yeterli bile sayılabilir. Hakkında güvenilir kaynaklarda var zaten. Makamı gereği sık sık gazetelere çıkıyor. Onu bırakın maddenin İngilizce intervikisi var. O nedenle silinmesi için hiç bir neden yok.-- FinlandiyalıM 22:12, 5 Mart 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Referans gosterilen kaynak CV değil ozgecmişi basan kurum(lar). Bu kurumlar da (Bilkent ve Çukurova Üniversiteleri) yeteri derecede saygın. --Coriolis 00:18, 6 Mart 2010 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.