Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ağrı Cumhuriyeti

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer 12:06, 27 Ekim 2010 (UTC)

Ağrı Milli Hareketi[kaynağı değiştir]

Israrla yanlış ve taraflı bilgiler eklenmesi, olmayan bir devletin var olmuş gibi gösterilmeye çalışılması, apaçık {{Propaganda}} ihlali

Balabanpasa 05:26, 12 Ekim 2010 (UTC)

İngilizcesinide silinmesi gerek.Güvenilir kaynak diyorsun 1. kaynağı başkente kaynak vermişsin. Başkentle ilgili hiçbirşey yok. Google kitablarda kurd avba yı ara bulunan tek sonucu aha bu ülkenin başkentidir diye koy. Ama verilen yerde ne devletten ne de başkentten bahsetsin. Hem TBA hem propoganda hemde güvenilir kaynak ihalali. 3. kaynakta aynı şekilde. 4. kaynak taraf gazetesinden bir makale. Ne amaca hizmet amacıyla yazıldığı malum. 5. kayanağın Türkiye ile ilgili kısımlarını hamit bozarslan yazmış. burada kendisi ile ilgili yapılmış bir söyleşi var ne kadar tarafsız olduğuna okuyanlar karar versin. http://www.kurdistan-post.com/News-file-article-sid-29549.html

Diğer kaynaklarda çok farklı değil. Herşeyi geçtim böyle bir devlet olduğuna dair hiçbir somut delil ortaya koyamıyorsun. --Balabanpasa 13:21, 12 Ekim 2010 (UTC)

  • Kalsın Kalsın İntervikiler bizi bağlamaz. Yaygın yanlış doğru değildir. Ancak, tarihte böyle bir olay var, yaşanmış. Kaynaklarda da sık sık geçiyor. Ha, madde adı konusunda tartışmalar olabilir, orası ayrı. Ancak, -maddede yazanlara göre- böyle bir "oluşum" tek taraflı da olsa kurulmuş, KD olduğunu düşünüyor ve {{Propaganda}} ihlali olduğunu sanmıyorum...--Rapsar 08:18, 12 Ekim 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Madde kalmalıdır. Fakat madde adıyla ilgili tartışmalar yoğunlaşmaya başladı. Adı Ağrı Milli Hareketi olarak kalmalıdır. Tarih kitaplarında pek görmediğim bir olay ama geçenlerde kütüphanede bu adla görmüştüm. Adı Ağrı Cumhuriyeti olacaksa SAS'a bizzat ben taşırım. Zira hiçbir devlet, hiçbir kaynak tarafından tanınmayan, para basmayan, bir tane düzenli askeri olmayan, hiçbir yönetim idaresi bulunmayan, kesin bir sembolü ve marşı bile olmayan sözde devlete Ağrı Cumhuriyeti demek garip olur. Ayrıca intervikileri göstererek kalması yönünde oy kullanmaktan vazgeçelim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:53, 12 Ekim 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddede açık açık ağrı cumhuriyeti diye bir cumhuriyetin varlığı gösteriliyor. Madde apaçık ağrı cumhuriyeti maddesidir. Adının farklı olması neyi değiştirir anlayabilmiş değilim.

--Balabanpasa 13:21, 12 Ekim 2010 (UTC)

  • Yorum Yorum Interwikileri olduğu için kalmalı dememiştim. İnterwikilere göre daha zengin kaynaklı olduğunu göstermek istedim ve istiyorum. Hiçbir devlet, hiçbir kaynak tarafından tanınmayan, para basmayan, bir tane düzenli askeri olmayan, hiçbir yönetim idaresi bulunmayan, kesin bir sembolü ve marşı bile olmayan Güneybatı Kafkas Geçici Milli Hükûmeti, Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti (marşın olduğu iddia ediliyor da) gibi yönetimler ne olacak ? Bermanya'nın yukarıda gösterdiği Vikipedi:Kayda değerlik'te yer almayan kişisel kriterler geçersizdir. Tarihte kısa ömürlü olsada yaşanmış güvenilir kaynaklarda yer alanlar madde olarak kababilir.

Takabeg ileti 12:05, 12 Ekim 2010 (UTC) Yorum Yorum

İw konusunda yazdığını yanlış okumuşum, kusura bakma...--Rapsar 12:13, 12 Ekim 2010 (UTC)
  • Cevap Cevap Maddelerinde dikkatli inceleme yapılırsa basit silahlı kuvvetlerinin bulunduğu, yönetimlerinin de yeterli olduğu, bunun da parasının olduğu görülmektedir. Zira adı üstünde; Güneybatı Kafkas Geçici Milli Hükûmeti. Endişeye gerek yoktur. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:10, 12 Ekim 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıya yazdığım nedenlerden dolayı silinsin.

--Balabanpasa 13:25, 12 Ekim 2010 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Hakkında kaynakların bulunabileceği ve bulunduğu bir olay. Kalmalı. --82 ~145 ileti 19:00, 12 Ekim 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kalmaması için bir sebep göremiyorum, eğer propaganda yapılıyorsa rahatlıkla tarafsızlaştırılabilir...--вяí¢αи76ileti 09:14, 17 Ekim 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yorumlara katılarak.--Drlp ileti 13:16, 18 Ekim 2010 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.