Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Süper Lig 100'ler Kulübü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Superyetkinileti 18:56, 6 Ekim 2011 (UTC)

Şablon:Türkiye Süper Lig 100'ler Kulübü[kaynağı değiştir]

100 golü geçmek bir kriter değildir. 100 golü geçti diye kimseye ödül verilmiyor. Gol krallığı yarışı gibi bir şey de değil. Gereksiz bir şablon olduğunu düşünüyorum.Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:19, 21 Eylül 2011 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Türkiye futbol liglerine özgü bir unvandir. avrupa'da her liglerde buna benzer unvanlar vardir ve yabanci vikilerdede kullanilir. biz niye silelim? kesinlikle kalsin!--Xberger 13:22, 21 Eylül 2011 (UTC)
Vikipedilerdeki kurallar, politikalar ve işleyişler değişiklik gösterebilir. Almaca Vikide kurgusal karakterlerin ayrı maddede yer aldığını çok nadir gördüm mesela. Bir dizinin karakterlerini ayrı ayrı açmak yerine toptan bir liste oluşturuyorlar. İngilizce Vikide ise durum tam tersi. Dediğim gibi ortada bir ödül veya "somut" bir başarı yok. "Neden 100? 50'ler kulübü, 20'ler kulübü de oluşturulabilir pekala" gibi sorunlar doğuruyor.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:26, 21 Eylül 2011 (UTC)
    • türk futbolunda 200ler ve 100ler külübü diye olusmusta ondan. almanca vikipedide olmayabilirde ingilizce ve bircok baska vikipedide böyle sablonlar mevcut. hakli cikmak icin istisnalari sunup genele göz yumak dogru degil. kalsa kime zarari var? türk futbolunu özel kilan durumlardan birisi. böyle seyler az sayida mevcutdur türk futbolunda bunuda illahki yok etmek anlamsizdir.--Xberger 13:32, 21 Eylül 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Evet, Xberger haklı. Belki futbola katkımız fazla yok yani yok derken ben fazla yetişemiyorum futbola katkı yapmak için ancak hiç değilse bu Vikipedi'de Türk futbolu'na zarar vermeyelim ve madde silmeyelim. Xberger olmasa şu an Vikipedi'de Türk futbolu gelişmezdi ve ne sen geliştirebilirdin, ne de ben geliştirebilirdim! Eğer Vikipedi'de Türk futboluyla ilgili bütün maddeleri açtıysak bunu kesinlikle Xberger'e borçluyuz. Bence sen Fransa futbol liglerine bak! Kategorilerine bak (Fransızca vikipediden)! Aynısını İngiltere futbol liglerine bak bakalım (İngilizce vikipediden)! Kategorilerine de bak! Hiç kendi ülkeleri için "aman ben hiç bu tür maddeleri güncellemeye uğraşamayacağım!" diyen var mı veya silmek isteyen ve (...) Bu 10.000'in üzerinde olan dilde katkı yapmıyoruz! Biz "Türkçe Vikipedi"'ye katkı yapıyoruz! Biz bu Türkçe Vikipedi'ye yakışan her şeyi yapmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu yüzden bu şablonu silme adaylığına koymanın hiçbir anlamı yok ve şu an herkes eminim kalsın diyecektir, ben de dahil. Ama takdir kullanıcılarındır. Saygılarımla. --Ozankra 14:25, 21 Eylül 2011 (UTC)
Yeri değil ama yazmadan edemeyeceğim. Birincisi, silinmesi istenen bir madde değil şablon. İkincisi ise Vikipedi'deki hiçbir maddeyi kimseye borçlu değiliz; çünkü maddeler kimseye ait değil. --SayginerV-posta 16:04, 21 Eylül 2011 (UTC)
Tamam madde herkesin olmayabilir ancak Xberger sayesinde Türk futboluyla ilgili %90-95 etkin maddeler var. --Ozankra 14:34, 22 Eylül 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Çünkü böyle bir ödül olmasa da kaynaklarda bu kavrama rastlanıyor. Hatta böyle bir maddemiz de varmış. --SayginerV-posta 16:04, 21 Eylül 2011 (UTC)
Tamam da, dediğim gibi anlamsız bir şey. Medyanın işi sadece. Temsili olarak 100 sayısını belirlemişler ve bu sayıyı geçenleri listelemişler. 100'ü geçti de ne oldu? Neden 100? Neden 50 değil? 100'ü geçmek başarı mı? Ya da geçememek başarısızlık mı? Çok "anlamsız". Somut bir kriter değil.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:38, 22 Eylül 2011 (UTC)
Bence somut bir kriter ve Sayginer kesinlike haklı. Onunla ilgili bir madde bile varmış. Anlamsız değil ve bunu sadece medya belirlemiyor. Dünya'da "100" rakamı çok önem veriliyor. Bu madde ve şablon da "100" rakamının değer verilmesine bir örnek. Mesela 100'e varan son futbolcu, benim bildiğim Umut Bulut. Şu an Toulouse'da oynuyor. Sana göre anlamlı olmayabilir ama herkese göre anlamlı bence. 200'ler şablonu belki silinebilir ama bu şablonun silinmesine kesinlikle karşıyım. --14:34, 22 Eylül 2011 (UTC)
Lütfen genellemeler yapmaktan, kişisel yorumlardan kaçının. Olay kimin neyi isteyip istemediği değil, neyin KD ve ansiklopedik olup olmadığıdır. --SayginerV-posta 14:44, 22 Eylül 2011 (UTC)
bence gayet mantikli birsey. süper ligde 100 gol atabilen cok nadir futbolcu var. yani 100 atan hall of fame gibi bir kulübe girmis oluyor. 50 gol atmis bir sürü futbolcu var ama 100 gol atabilen ama cok az. hem tff'de 100'ler kulübü deiyimini sıkca kullaniyor türk medyasi zaten kullaniyor. madde'de belirtildigi gibi mevcut. Mesela vikipedide Necati Ateş maddesine giren birisi onun asagidaki sablondan 100'ler kulübünde oldugunu hemen görecek. bence cok hos bir sey. türk futbolunda 4 büyükler disinda öteki takimlarin cok az basari var. bari böyle seylerle lige ilginclik geliyor. niye sildirmekte diretiyorsun anlam veremiyorum. kime zarari varki burda? sen zaten güncellemesiyle vs. ugrasmiyorsunki? o kadar isteyen var iste. birak sablon kalsin. iyi vikiler--Xberger 14:58, 22 Eylül 2011 (UTC)
Üstteki yoruma rağmen, hala aynı şey yapıldığından kendimi yazmak zorunda hissettim. Rapsar'ın veya bir başkasının istemesiyle bir madde, şablon, kategori vs. silinmez. Tersine, "bence cok hos bir sey." gibi öznel ifadelerle silinmesi gereken bir sayfa da saklanmaz. Lütfen bir ansiklopedide olduğumuzu; buradaki tartışmanın da kişilerin istekleriyle değil, içeriklerin nitelikleriyle ilgili olduğunu unutmayalım. --SayginerV-posta 15:21, 22 Eylül 2011 (UTC)
iyide burada rapsar'in yaptiginin bizimkiyle ne farki var? Bence kendi görüsüne göre sablonun silimesini istiyor ve öyle yorum yapiyor. vatandas gazetenin birisinde 100'ler kulübü diye okuyor ve bunu google'de aramaya veriyor. tak ansiklopedinin yapmasi gerektigi gibi vikipedi cevabi sunuyor. durum böyleyken böyle bir sablonun silinmesini istemek dogru degil ve kisisel tercih oluyor. burda tek tarafli elestiri yapilmasida dogru degil. (...) ve ozankra'a konumuz madde degil sablon demen gereksiz gerilim yapmak olarak algilanabilir. normal yorum yapiyorsan yapabilirsin, ama millete akil vermeye kalkmak dogru degil bence. iyi vikiler--Xberger 18:01, 22 Eylül 2011 (UTC)

Yorum Yorum Herkesin gönüllü olduğu bu ortamda, kişiler değil, içerik hakkında yorum yapmak her zaman uygun olanıdır, bunu vikipedi kuralı olmasından öte inandığım bir fikir olarak söylüyorum. İçerik üretmek kadar, vikipedi üzerine fikir üretmek de bir katkıdır. Rapsar, bu şablonun gereksiz olduğunu düşünüyor ve bir gerekçesi var. Şablon çok kaydadeğer veya ansiklopedik olsa da, üstteki tartışma buraya hiç yakışmadı. Saygılarımla.--Szoszvmesaj 19:02, 22 Eylül 2011 (UTC) Kalsın Kalsın veya Aktarılsın Aktarılsın 100 gol psikolojik bir tahammül noktasıdır. Şu söylenebilir bir adam 99 gol atarsa onun ne suçu olacak. Şablonda bu şekilde sorun çıkabilir, ama ortada ansiklopedi mantığını çürüten bir durum yok. Çünkü veriler somut. Buna rağmen 100 sayısının soyut bir nokta oluşturduğu ortada. Şimdi burada karşımıza iki önemli nokta çıkıyor; bu şablon sayesinde ligin en golcü oyuncuları ansiklopedide vurgulanmış oluyor. İşlevsellik açısından bu yüzden sorun yok. Ama Süper Lig maddesinde en golcü oyuncular diye bir alt başlık açılıp, yazılı olarak bu kişiler ve 200 atanlar oraya da aktarılabilir. --Çalıştayileti 06:38, 24 Eylül 2011 (UTC)

  • Kalsın Kalsın "100'ler kulübü" medyada da kullanılan bir ifade. -- Supermæn mesaj · katkılar 20:15, 24 Eylül 2011 (UTC)
  • 200'ler kulübü şablonunun "viki icat" olduğu ortada ancak 100'ler kulübü şablonunun bununla bir tutulması konusuna katılmıyorum. Her ikisi için de ayrı SAS sayfaları açılsaydı iyi olabilirdi. Bu nedenle Şablon:Türkiye Süper Lig 100'ler Kulübü Kalsın, Şablon:Türkiye Süper Lig 200'ler Kulübü Silinsin diyorum. Rapsar'ın maddeyi silinmeye aday göstermesindeki gerekçelerinin yeterli olmadığına dair çoğunluk tarafından görüş belirtilse de, geçmişte yaşanan kişisel olayların bu ve bu tip sayfalarda açığa çıktığını görüyorum. Tüm kullanıcılardan bunları yapmamalarını rica ediyorum. Kimse kimseye gıcığı olduğu için onun yazdığı bir maddeyi SAS'a çıkarmıyor yahut SMA, KMA oylamasında karşı oy vermiyor. VP:İNOV politikasının da çok unutulmasının yanında VP:KSY politikasının birçok tartışmada laf arasında kaynadığını görüyorum. Lütfen bunları da göz önüne alarak daha dikkatli, düşünerek "sayfayı kaydet" tuşuna basalım ve farkında olarak ya da olmayarak birbirimizi kırmayalım...--вяí¢αи76ileti 10:05, 25 Eylül 2011 (UTC)

Yorum Yorum Aynı şekilde sadece Türkiye Ligi için değil diğer ligler için de şöyle şablonlarımız varmış: İspanya, Brezilya, Almanya. Türkiye'de Süper Lig için 100'ler kulübü çok kullanılan bir ifade ama diğer ligler için de kullanılıyor mu bilmiyorum. Bence silinecekse hepsi silinsin ya da hepsi kalsın. –hcagri mesaj 11:24, 29 Eylül 2011 (UTC)

Onlar iyimiş :) Böyle bir kulüp kurulsa aslında "100'ler kulübü" 100 gol atamayanlar giremez gibi :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:27, 29 Eylül 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Silinmesinin gerektirecek mühim bir zararını göremedim. --Vikiçizer 20:23, 4 Ekim 2011 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.