Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Mustafa Kemal Atatürk kenar (2. aday gösterme)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 12.50, 4 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]

Şablon:Mustafa Kemal Atatürk kenar[kaynağı değiştir]

Bir süre önce şurada silinmeye aday göstermiştim, ancak o adaylık kararsız olarak kapatılmıştı. Yeterince tartışılamadı, düşüncelerimi yeterince anlatamadım belki de. Tekrar gösteriyorum ve gerekçelerini şu şekilde sıralıyorum:

  1. Halihazırda Atatürk konusu için kullanılan Şablon:Mustafa Kemal Atatürk diye dolaşım şablonu var, bu şablondan daha kapsamlı.
  2. Dolaşım şablonlarının amacı (kenar şablonları da bir dolaşım şablonudur), bir konu kapsamındaki maddeler arasında dolaşım yaparak okurların kolay bir şekilde bu maddeler arasında dolaşmasını sağlamak, bağlantı kurmak (bkz. en:Wikipedia:Navigation template). İşbu şablon ise daha önce şurada görülebileceği üzere bu amaca hizmet etmiyordu. Benzer maddeler arasında dolaşmak yerine, Atatürk başta olmak üzere bazı maddelerin "başlıkları" arasında dolaşım yapılmasını sağlıyordu ve bir nevi her maddede yer alan içindekiler kutusu işlevi görüyordu. Bunları temizledim.
  3. Yapılan temizlik sonrasında şablonda 6 maddeye bağlantı kaldı. Bu maddelerin tamamına ve daha fazlasına, en başta verdiğim şablondan ulaşılabiliyor zaten. Dolayısıyla aynı amaca (dolaşıma) hizmet eden iki farklı şablon oluyor. Bu yüzden bunun silinmesi gerektiğini düşünüyorum.--NanahuatlEfendim? 07.32, 29 Ocak 2020 (UTC)[yanıtla]

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.