Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Kullanıcı Anti IŞİD

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:49, 20 Mart 2016 (UTC)

Şablon:Kullanıcı Anti IŞİD[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

IŞİD sonuçta bir devlet. Şablonun taraflı olduğunu düşünüyorum.--88.236.64.3 20:12, 16 Şubat 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Vikipedi ile bir alakası yok, daha önce silinen şablonlara benzer gerekçeyle silinmeli.--RapsarEfendim? 20:56, 16 Şubat 2016 (UTC)
  • ̇Yorum Yorum 60 günlük süremi dolduramadığım için kalsın oyu atamıyorum. Siz şaka mı yapıyorsunuz ? Devlet mi? Kendilerine tabii olmayanları esir alıp kafa kesen, canlı canlı yakan, toprağa gömen, küçük çocuklarla cinsel ilişkiyi uygun gören ve tüm bunları kendi kaynaklarından kendileri dünyayla paylaşırken buna karşı çıkmamı taraflı mı buluyorsunuz ? Ciddi misiniz dünyanın başına gelebilecek en kötü şeylerden birine karşı olmam bundan rahatsızlık duymamın neresi kötü acaba ? Malum topluluk yüzünden Dünya'nın bir çok yerinde Müslüman ve Türk kardeşlerimin mağdur olduğunu hepimiz biliyoruz. İnsan öldürmekten haz alan bir grubun bu eylemlerine karşı çıktığım için kendimle gurur duyuyorum. Ayrıca silinmeye aday gösteren kişinin genel işleyişe hakim bir kullanıcı olduğunu anlayabiliyoruz neden anonim olarak bunu yapma gereği duydu yoksa görüşlerini açıkça belirtecek kadar cesur değil mi ? --Ľemý KontMesaj 21:54, 16 Şubat 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- Kullanıcı kutusu silinmeli. Jumpeax (mesaj) 22:16, 16 Şubat 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar'a katılarak. Dr. Coalmesaj 22:31, 16 Şubat 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kullanıcı kutularında ne bulunur ne bulunamaz üzerine genel bir politikamız olana kadar kalmalı. Şu an hangi kutular olmalı hangileri olmamalı konusunda benim de kafam karışık. Bu konuda genel bir politika belirlemeliyiz. --Kudyaz 22:44, 16 Şubat 2016 (UTC)
Bu yüzden tartışma yapıyoruz. Hızlı silme kriterleri belli, hızlı silme kriterlerine uymuyor ancak politikalarla da çeliştiği düşünülüyorsa aday gösteriliyor. Vikipedi:Kullanıcı sayfası politikamız var, "Kullanıcı sayfamda ne olamaz?" başlığındaki "Vikipedi ile ilgisiz fikirler veya diğer ansiklopedik olmayan materyaller" ve "Polemik kabul edilebilecek kişisel yorum ve söylemler, örneğin Vikipedi ile ilgisi olmayan meselelere dair fikirler" kısımlarıyla çeliştiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 23:05, 16 Şubat 2016 (UTC)
Merhaba @Rapsar düşüncenizi anlıyorum, lakin benzer durumda olan ancak silinmeyen kullanıcı kutularının varlığından dolayı politikanın tartışılması gerektiğini düşünüyorum. İlk olarak "Vikipedi ile ilgisiz fikirler veya diğer ansiklopedik olmayan materyaller" kısmının kimsenin umurunda olduğunu sanmıyorum. Cümle kalabalığından başka bir şey yapmıyor, politika sayfasından çıkarmamız yerinde olur. "Polemik kabul edilebilecek kişisel yorum ve söylemler, örneğin Vikipedi ile ilgisi olmayan meselelere dair fikirler" kısmı ise oldukça tartışmalı. Bu cümledekine aykırı ancak bulunan birçok kullanıcı kutusu/sayfası varken içlerinden bir tanesini silmek şu an bana doğru gelmiyor. Bence politika sayfasının tartışma sayfasında tartışılması gerek bu konunun. --Kudyaz 23:16, 16 Şubat 2016 (UTC)
Geçenlerde silmiştik mesela birkaç "anti" şablonu. Dayanağımız da bu politikadaki noktalardı. Her şablon ayrı ayrı değerlendirmek, ince eleyip sık dokumak lazım. Siz bu politikayla çelişmediğini düşünerek kalsın diyebilirsiniz, ancak politika yok gerekçesiyle kalsın demeniz doğru değil zira politika var :) İçeriğine katılmıyorsanız politikanın, bunu ayrıca o politikanın tartışma sayfasında dile getirebilir ve değiştirilmesi önerisinde bulunabilirsiniz. Ancak şu an mevcut olana göre hareket edilmeli.--RapsarEfendim? 23:19, 16 Şubat 2016 (UTC)
İşte bahsettiğim iki cümleden ilkine göre Vikipedi'deki kullanıcı kutularının %90'ını silmeliyiz, o cümlenin işlevsel olduğunu düşünmüyorum. "Polemik kabul edilebilecek kişisel yorum ve söylemler, örneğin Vikipedi ile ilgisi olmayan meselelere dair fikirler" cümlesi için konuşacaksak da bu çok öznel bir ifade, bana göre bu şablon polemik yaratan bir şablon değil. Şablonlar konusunda daha net bir politika bu öznel ifadelerden bizi kurtaracaktır. Saygılar. --Kudyaz 23:26, 16 Şubat 2016 (UTC)
Öyle olduklarını düşündüğünüz şablonları aday gösterebilirsiniz :) Şu an konuşulan şablon bu, politika bu. Siz de son yorumunuzla bu şablonun politikaya uymadığını düşündüğünüzü belirtmiş oldunuz zaten.--RapsarEfendim? 18:01, 17 Şubat 2016 (UTC)
Yanlış anlattım sanırım. Dedim ki şablonun polemik kabul edilebilecek bir içeriği olduğunu düşünmüyorum. --Kudyaz 18:24, 17 Şubat 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Şablonda karşı olunan bir devlet veya cumhuriyet değil. Kendini İslam Devleti olarak niteleyen silahlı bir örgüt. Ayrıca hiçbir devlet veya kuruluş tarafından "devlet olarak" resmi olarak tanınan bir devlet olmadığı gibi, birçok ülke tarafından silahlı terör örgütü olarak tanınıyor. Suriye-Irak halkına karşı katliamları, din ve mezhep odaklı kırım yapma faaliyetleri, ayrılıkçı hareketleri falan filan malumunuz. - Burak 22:00, 17 Şubat 2016 (UTC)
Yukarıdaki oy, @BurakOtto'ya aittir. İmza bağlantısının başka bir kullanıcı sayfasına yönlendirilmesi yanıltmasın; kendisi de konuyla ilgili bilgilendirildi. Dr. Coalmesaj 14:12, 18 Şubat 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin rapsara katılarak Vikipedi ile hiç bir alakası olmadığını ve taraflı olduğunu düşünüyorum --Doruk843 06:58, 19 Şubat 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Silinirse kara mizahi olarak "IŞİD satanist bir örgüttür" kullanıcı şablonunu yapabilirim. OnurT 13:05, 19 Şubat 2016 (UTC)
Kalması için sunduğunuz gerekçeyi yazmayı unutmuşsunuz.--RapsarEfendim? 15:45, 19 Şubat 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin yukarıdaki gerekçelere katılmaktayım --İnternionmsj 19:53, 19 Şubat 2016 (UTC)

- Silinsin Silinsin Gerekçeye katılarak --Zaitsév 09:58, 20 Şubat 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Gönlüm silinmemesinden yana ancak mantığım silinmesinden yana. Düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilirse silinmemesi daha doğru ancak bu sefer de Vikipedi kullanıcılar bazında siyasileşmiş olacak ve kullanıcı sayfası politikasında bu tarz içeriklerin olamayacağı açıkça belirtilmiş. Buna benzer başka şablonlar da gördüm onlar da silinebilir. Ayrıca şablonda kullanılan bayrak her ne kadar ilgili örgüt tarafından kullanılsa da sadece ilgili örgütü temsil etmiyor ve üzerine stop damgası konması rahatsız edici. -KediÇobanı🐈 13:35, 25 Şubat 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.