Vikipedi:Seçkin portal adayları/Portal:Sosyalizm/Arşiv1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin portal adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı portalın tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu portal, Vikipedi topluluğunca, Seçkin Portal olmaya layık görülmemiştir.


--Mızrakmsj 03:45, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Portal:Sosyalizm[kaynağı değiştir]

Sosyalizm portalı seçkin portal olması için aday gösteriyorum çünkü;

  1. Portal düzenli olarak haftada bir kez güncellenmekte.
  2. Sosyalizmle ilgili maddelerde portal üyelerinin bir takım halinde çalışmaları.
  3. Portal üyesi olup portalla ilgilenmeyen üyelerin uyarılması.
  4. Avrupa,Latin amerika,Asya,Sosyalist felsefe,Sosyalist sanat,gündemdeki resim,gündemdeki kişi,gündemdeki madde,Devrim tarihinden,Bunları biliyor muydunuz?,İslami sosyalizm,güncellenme tarihi,portaldan haberler,portal tartışma gibi çok geniş bir portal oluşu nedenleri ile portalımızı seçkin portala aday gösteriyorum.--William Wallace 08:14, 28 Temmuz 2007 (UTC)


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

Destek Destek--Boyalikus 01:39, 29 Temmuz 2007 (UTC)

Destek Destek--Scd96 15:02, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Destek Destek--Çarşıhastası 11:45, 20 Ağustos 2007 (UTC)

Destek Destek--Ut94 00:59, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Destek Destek--ak47 22:26, 4 Eylül 2007 (UTC)

Destek Destek --Macukali 14:08, 29 Kasım 2007 (UTC)

Destek Destek--Desтαяηus 18:10, 1 Şubat 2008 (UTC)

Destek Destek---- c3mâL 11:00, 9 Haziran 2008 (UTC)

  • Destek Destek---- --Denereri 11:00, 25 Ağustos 2008 (UTC)

Destek Destek--Eyalvac 12:02, 7 Eylül 2008 (UTC)

Destek Destek -- Beregorn 22:19, 29 Aralık 2008 (UTC)

  • Destek Destek --Böcürt 10:21, 16 Haziran 2009 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  • Olumsuz- Cok yeni bir portal; icerik zenginligi ve devamliligini gormeden adayligini dogru bulmuyorum. Su anki halini de ideal kabul edemeyecegim. Cok erken Citrat 04:30, 29 Temmuz 2007 (UTC)
  • Olumsuz-İslami sosyalizm, Güney Amerika sosyalizmi vb. gibi ifadelerin tanımlanması gerekirken, sadece ilgili kişilerin biyografi maddeleri eklenmiş. Bence bu konular anlatılmalı, kişilerin yaşamı değil. Bu gerekçe ile red.----Ddenkelmesaj 13:41, 29 Temmuz 2007 (UTC)
  • Olumsuz Üstteki iki yoruma katılarak olumsuz--Aycan 17:30, 2 Ağustos 2007 (UTC)
  • Olumsuz Üstteki üç yoruma katılarak olumsuz--Batuhan 21:22, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Katılmıyorum çünkü Sovyetler Birliği'nin Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye'ye yardım gönderdiği veya sonrasında yardım ettiği komik bir yalandır.-- Mehmet Berat BURSA 18:38, 7 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Hayır seçkin portal olmasın. Yukarıdaki yorumlara katılıyorum. Ayrıca bilgiler bir portaldan beklenilenin bile alt seviyesinde. İslami sosyalizm diye başlık açılmış, ancak bir biyografi ile yetinilmiş. Konuları anlatın, kişileri değil. İşbu sebeple red.

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

  • Yorum: "Bunları biliyor musunuz" bölümünün içeriği daha ciddi olmalı bence. --Çağatayileti 10:52, 28 Temmuz 2007 (UTC)
  • Neresi ciddi gelmedi söylerseniz düzeltelim--William Wallace 21:39, 28 Temmuz 2007 (UTC)
  • Ciddiyetsiz bir kısım göremedim ?--Boyalikus 01:40, 29 Temmuz 2007 (UTC)
  • Seçkin madde kadar, seçkin portallarımızın da olmasını çok isterim. Dolayısı ile burada oy kullanmakda isterim, fakat seçkin portal için oy kullanabilmek için önce seçkin portal kriterlerinin ayrıntılı olarak belirlenmesi gerekmez mi? Vikipedi:Seçkin portallar sayfasında çok yüzeysel olarak kriterlerden bahsedilmiş ama Vikipedi:Seçkin madde nedir? benzeri detaylı bir sayfa oluşturulup önce seçkin portal kriterleri gerekirse tartışılarak belirlense bu oylama daha sağlıklı olur görüşündeyim. --renegademsj 05:28, 29 Temmuz 2007 (UTC)
Aynen katılıyorum. Oylama yapabilmemiz için önce Seçkin Portal bölümünü hazırlamak gerekiyor.Hiçbir alt yapı olmadan, tartışılmadan, konuşulmadan sadece Vikipedi:Seçkin portallar sayfasının açılmasıyla olacak bir iş değil.--Machiavelli' msj 10:24, 29 Temmuz 2007 (UTC)
  • Öncelikle şunun altını çizelim: seçkin içerikler oylanmaz, tartışılır. Seçkin portal fikrine Köy Çeşmesi'nde değinildi ve topluluğun bu hususta (seçkin portalların aktif hâle getirilmesi) bir onayı söz konusu olmadığı gibi, aksine ciddi eleştiriler geldi. Bu durumda elbette cesur olacağız ama diğerlerinin fikirlerine saygı gösterip, gerekli alt yapının oluşmasını beklemek en doğrusu olmaz mı? Vikipedi'de, en:Wikipedia:Featured portal criteria sayfasındaki kriterleri sağlayabilecek herhangi bir portal bulunmamaktadır. Vikipedi'de aktif bir şekilde, bir portal olarak işlevini en iyi şekilde yerine getiren hiçbir portal bulunmamaktadır. Niçin? Zira portalların çoğu zaten aktif değildir, aktif olanlarda ise tüm yük 1-2 kişinin omuzlarındadır. Oysa portallar belirli, genel bir ilgi alanının buluşma adresi, birçok insanın o konuda zaten var olan belirli bir seviyedeki içeriğe katkıda bulunmak için çeşitli düzenli eylemlerde bulunduğu ortamlardır. Daha ilgili seçkin portal sayfaları dahi çevrilmeden bir adayın ortaya konması çok yanlıştır. Ortada kriter yoksa neye göre karar verilecek? Şu anki portallarımızın belirli bir kısmı bırakın seçkin portal seçilebilmeyi, hızlı sil ile silinebilecek durumdadır. Kısacası: arkadaşlar lütfen önce alt yapıyı oturtalım, ilgili Vikipedi sayfalarını oluşturalım, sonra genel olarak portallarımıza bir güncelleme, yenilik getirelim, onları birer portal olarak işevsel hâle getirelim ondan sonra da içlerinden seçkin olanları varsa seçelim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 11:42, 29 Temmuz 2007 (UTC)
  • Sayın Ddenkel karşı çıkma nedeninizde avrupa asya islami sosyalizm anlatılmalı kişiler deil demişsiniz.Ama unutmayın ki portalımız haftada bir kez güncellenmektedir ve avrupa,asya sosyalizmi vb. bölümlerde her zaman tarih deil olayda ön plana çıkan lider dediğimiz kişilerde çok önemli.Onun için biz portalın bölümlerinde liderlerden bahsediyoruz ama sizin için üyelerimize mesaj atacam ve haftaya cuma günü kimin güncelleme sırası ise ona devrim tarihinden yer vermesini istiyeceğim.İyi çalışmalar--William Wallace 14:07, 29 Temmuz 2007 (UTC)
  • Noumenon yorumunda portal hızlı silenebilir durumdadır demiş.Soruyorum Sayın Noumenon portalımız neden hızlı silinebilir durumda?--William Wallace 14:11, 29 Temmuz 2007 (UTC)
  • Arkadaşlar da belirtmiş ama tekrarlarsak: Sosyalizm portalı silinebilir demedim, hâli hazırda silinebilecek durumda portallarımız var, tarafsız, güvenilir seçkin portal kriterlerine uyacak portalımız yok çünkü gerçekten grup çalışmasının mekânı olmuş ve bir portal olarak Vikipedi'de seçkin bir yere sahip herhangi bir portalımız yok demek istedim. Ayrıca kriterler oluşmadan neye göre tartışabiliriz ki bir portalın seçkin olup olmadığını? Benim şahsî kanaatimce seçkindir demem seçkin yapmaz ki seçkin olmayan bir şeyi (veya tam tersi seçkin değildir demem de seçkin kılmaz). Belirli kriterler olmalı ki onlara göre değerlendirip "seçkindir" veya "seçkin değildir" diyelim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:21, 1 Ağustos 2007 (UTC)
  • Önce, Noumenon'un bahsettiği en:Wikipedia:Featured portal criteria sayfasındaki o kriterlerle mukayese yapmanın iyi olacağını düşünüyorum.--Hasan Sami 05:52, 31 Temmuz 2007 (UTC)
  • akbabalarda geldi;)--William Wallace 16:32, 31 Temmuz 2007 (UTC)
  • Akbaba, ortada leş varsa gelir.. Akbabalar belli de, leş kim veya ne acaba?--Hasan Sami 04:52, 4 Ağustos 2007 (UTC)
  • William Wallace, Kullanıcı:Noumenon portal silinsin dememiş. Hızlı sil durumda olan içerikleri boş portallar var demiş. Geçmişte açtığım bir portal taslak halinde uzun süre kaldığı için, silinmiş. Kimin sildiğini bilmiyorum ama içeriği boştu. Bu tür portallardan bahsetmiş. Sosyalizm portalı silinsin dememiş. Ama ben portalların silinmesine karşıyım içeriğinde en azından birkaç şey varken. Çünkü denildiği gibi 1-2 kişinin omzunda kalıyor. Ve yetiştirilemiyor. Portalların çevrilmesi hususuna da karşıyım. Portallar kişilerin ilgi alanları doğrultusunda gelişiyor. Birebir çeviri yapmak bence doğru bir davranış değil. Bunun dışında İslami Sosyalizm ile ilgili gerektiği zaman uzun açıklamamı yapacağım tartışılacak bir konu çünkü. Ama Denkel'in bu konu ile ilgili rahatsızlığını görüyorum. Madde olarak şekillenmemiş bir konu olduğu için ve portalda böyle bir yer ayrıldığı için biyografi koymakla yetinilmiş. Portallardan kaynaklı geliştirmeler ve yeni maddeler açılacaktır. Bununla ilgili bir önlem alınabilir. Ama portal ile normal maddeler arasında bariz farklar var bütün ilginin portala kaymasını önlemek amacıyla, eğer bilgin ve ilgin varsa İslami Sosyalizm ve Latin Amerika Sosyalizmi ile ilgili maddeleri geliştirebilirsin sevgili Denkel. Dolayısıyla maddeye bağımlı portallara desteğin olur. İyi çalışmalar.--Boyalikus 16:15, 1 Ağustos 2007 (UTC)
  • Ben Portal:Sosyalizmin adaylığını geri çekmek istiyorum çünkü gerçektende arkadaşların söyledikleri gibi vikide portallar hep bir iki kişinin omuzlarında ve benim bir portalı sırtımda taşımaya niyetim yok.Ben vikiye yeni maddeler kazandırmak istiyorum.Kullanıcı tartışmalarına bakarsanız sosyalizm portalı üyelerine portala çağrı mesajları attım ama kimse cevap bile veremeyecek kadar aciz.Ben William Wallace olarak havluyu attım.Yorumları için herkese teşekkür ederim.Gerçektende vikipedide düzgün bir portal yok--William Wallace 20:18, 3 Ağustos 2007 (UTC)
  • Öncelikle portalların amacı konu ile alakalı maddelerin, resimlerin, kategorilerin, ilginç veya güncel konuların sergilendiği bir mekândır. Bunun yanında portalın seçilmiş içeriğinin mutat olarak (belirlenecek kritere göre bir hafya ya da on beş gün gibi) değiştirilmesi gerekir ki güncelliğini korusun. Bu portalı Simon Bolivar isteği üzerine ben açmıştım. Pek geniş bir içeriğe saip değildi ama zamanla gelişti. Ama şunları söylemek istiyorum.
Portalda ki gündemde ki madde 21 Temmuzdan bu yana düzenlenmemiş.
Yapabilecekleriniz bölümünde hiçbir şey yok.
Sosyalist sanat, Gündemdeki resim, Gümdemdeki kişi, Sosyalist Felsefe en son 27 Temmuz'da düzenlenmiş.
Bunun yanında İslami Sosyalizm?
Portalın içeriğinin genel bir düzenlemeye ihtiyacı var
Çok fazla iç şablon var. Bence bukadarına gerek yok....

Bunların sayısı artırılabilir. Şu günlerde İng Viki'de Türkiye Portalı üzerinde çalışıyorum. Yakında da orada seçkin portal olarak aday göstermeyi düşünüyorum. Güzel oldu diyebilirim. (Ayrıca sevgili William Wallace akbaba derken ne kast ettiğini çok merak ettim). Herkese koly gelisn. İyi çalışmalar.--Absarileti 09:35, 13 Ağustos 2007 (UTC)

  • Sevgili Absar yazmış olduğun yorumlardan dolayı gurur duyduğumu belirtmeliyim çünkü bu portalı kuran sizsiniz.Akbaba konusuna gelirsek sinirli bir günümde yazmış olduğum yüz kıraztıcı bir yazı.Görüşmek üzere Sevgili Absar--William Wallace 21:20, 20 Ağustos 2007 (UTC)
Bu, bir seçkin portal adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı portalın tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.