Vikipedi:Seçkin madde adayları/Margaret Thatcher/Arşiv2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 14:27, 24 Aralık 2011 (UTC)

Margaret Thatcher[kaynağı değiştir]

Seçkin madde olmaktan çıkarılırken öne sürülen gerekçelerin başlıcaları "kırmızı bağların rahatsız etmesi" ve gençlik bölümünün küçük olması idi. Zannederim artık maddede Thatcher'ın çocukları hariç kırmızı bağ yok. Gençlik bölümünü de zenginleştirdim. Daha önce seçkin madde seçildiğinde var olan gerekçeler hâlâ geçerli elbette. Filanca 20:19, 11 Ağustos 2011 (UTC)

  • Yorum Yorum - İlk önce giriş kısmı uzatılmalı. Emperyan-ileti 21:05, 11 Ağustos 2011 (UTC)
  • Giriş kısmı eskiye göre daha uzun. Bundan da mı uzun olmasını istiyorsanız, olumlu oy vermeniz için ne tür bilgileri giriş kısmına almayı önerirsiniz? Filanca 23:16, 11 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Bir SM maddesindeki hiç kırmızı madde kalmamalı diye bir kural yok tabi ki ama bilgi kutusunda kırmızı link olmamalı bence. Ayrıca imzası bilgi kutusunda gözükmüyor. Düzeltebilir misin lütfen? İçeriği ile ilgili de ayrıca inceleyip, varsa yorumlarımı paylaşacağım. Bu arada yaptığın çalışmalar için ellerine sağlık, SM olmaya oldukça yakın görünüyor kanaatimce. Mimar77 21:15, 11 Ağustos 2011 (UTC)
  • İmzayı çıkartmayı tercih ederim. Bilgi kutusunda neden var bilmiyorum, imzanın ansiklopedik değeri şüpheli, bulunabilirliği daha da şüpheli. Thatcher'in çocuklarının ansiklopedikliği ayrı bir tartışma konusu, onların bağını da kaldırıyorum. Filanca 23:16, 11 Ağustos 2011 (UTC)
Cevap Cevap İmzanın çok önemli olmadığına katılıyorum. Ama çocukları, özellikle yarattığı skandaldan dolayı oğlu, kesinlikle ansiklopediktir ve kırmızı bağlantılar kalmalı ve maddeleri de önemli olduklarından açılmalıdırlar. Mimar77 18:40, 12 Ağustos 2011 (UTC)
  • Tamam o hâlde size katılıyorum. Koç çocuklar için madde açtı. Maddede kırmızı bağ kalmadı. Filanca 12:04, 13 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum İlk bakışta göze çarpanlar; Notlar bölümde bazı İngilizce yazılar mevcut, bunun dışında bazı kaynakların erişim tarihi eksik. 1950-1970 arası siyasi kariyer, Heath kabinesinde, Muhalefet lideri başlıkları "Erken politik kariyeri" ya da "İlk politika yılları" gibi bir üst başlıkta toplanabilir. Etkileri başlığı altında İngilizce maddesinde bulunan gibi protesto şarkılar ve medya tarifi başlıklarındaki bilgiler eklenebilir. Yine İngilizce maddedeki kaynak sayısı 237, buradaki ise 88. Eğer kaynak gösterilmesi gereken yerler varsa işaretlenebilir. Gerekliyse bir kaynak çoğaltmaya gidilebilir. Maddenin tamamını okuduktan sonra daha yerinde bir yorum yapacağım. --Duke ϡ»» ileti ^^ 01:00, 12 Ağustos 2011 (UTC)
  • Merhaba. Görüşleriniz için teşekkür ederim. Notları düzenledim: İngilizce yazılardan ana metin içinde Türkçesi olmayanları çevirdim, bağlantıların geçerliliğini kontrol ettim, erişim tarihlerini ekledim. Thatcher'ın başbakanlık öncesi siyasi kariyeri 29 yıl sürüyor, bu "erken dönem" veya "ilk yıllar" gibi tek başlık altında ele alınamayacak kadar uzun bir süre, o dönemi üç başlık altında ele almak pek de kötü değil. İngilizce Viki'ye kıyasla kaynak sayısındaki fark ortada, ama bu metinde pek bir kaynak eksiği de göremiyorum. Gözümden kaçan yerler için "kaynak gösterilmeli" şablonu eklemenizi (herkesten) rica edeceğim. İngilizce Viki'deki kaynak çokluğu, bu konunun o dili konuşanlar için spekülasyona daha açık olmasından kaynaklanıyor da olabilir. Türkçe maddenin kaynakları İngilizce'dekilerle tamamen aynı değil, dolayısıyla kapsamlılıkları da farklı olabilir. Protesto şarkıları maddede var, 1987-90 bölümünde bulabilirsiniz. Saygılarımla, Filanca 09:46, 12 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum "Başlangıç bölümünde neden kaynak yok" diye düşünen olursa diye: Başlangıçtaki paragrafları tamamen Thatcher'in neden kayda değer bir siyasetçi olduğunun çok genel bir özeti olarak tutmaya gayret ettim. Oradaki tüm bilgiler maddenin içindeki ayrıntılı bigilerden alındı, dolayısıyla kaynakları madde içinde var. Bu çok geniş özet için kaynak göstermenin pek uygun olmadığını düşünüyorum, ama kamuoyu gerekligörüyorsa, başlangıçtaki bilgiler için de kaynakları ikinci kez eklerim. Filanca 09:52, 12 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddeyi gözden geçirdim. Kırmızı bağlantılar biraz arttı. Onları artık taslak olarak da olsa birlikte açarız hemen. Sonra seçkin madde olabilir. Herhangi bir sıkıntısı yok, anlatımı çok güzel. --Duke ϡ»» ileti ^^ 18:23, 12 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum 2006’dan sonraki gelişmeler de eklenmelidir. İngilizce versiyonu bu konuda oldukça açıklayıcı... Mimar77 18:45, 12 Ağustos 2011 (UTC)
  • Bunu yaptım. Ama göreceğiniz gibi aslında 2006'dan sonra bir şey olduğu yok: Thatcher bir yerlere davet ediliyor ve hastalandığı için gidemiyor veya giderse orada hastalanıyor. Dolayısıyla bu yazılanlar ansiklopedik olmaktan çok magazinsel bir ayrıntı. Tabi gazeteler bu tür bilgileri memnuniyetle veriyor, İngiltere'de Thatcher'ın hayli hayranı ve düşmanı var, ilgi çekiyor. Unutmayalım ki İngilizce Viki'deki Thatcher maddesi seçkin değil, orada çerçöp ayrıntıya yer veriyor olabilirler. Doğrusu bu son kısmı silmenin seçkin bir madde için daha iyi olacağını düşünüyorum. Filanca 23:10, 12 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek İlk destek benden olsun. Maddede kırmızılık kalmadı. Diğer yönlerden eksiği yoktu zaten. Hayırlısı olsun. --Duke ϡ»» ileti ^^ 02:27, 13 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek O halde destek. --Veritasileti 22:03, 17 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum - Madde ingilizcede kaliteli madde. İngilizce'nin kaliteli maddesi bizim seçkin madde kıstaslarımıza uygun olabiliyor. İngilizce Vikipedi'den giriş kısmının çevrilmesinde fayda vardır diye düşünmekteyim. Emperyan-ileti 01:56, 19 Ağustos 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Madde aslında oldukça güzel, destek vermeyi çok isterdim; ama maalesef karşı oy veriyorum. Öncelikle giriş bölümü biraz daha uzun olabilir. Etkileri bölümünden, siyaset sonrası hayatından hiç bahsedilmemiş. Bunun yanı sıra maddede kaynaksız paragraflar var. Madde incelendiğinde örnekleri görülebilir, mesela Ulsterleştirme paragrafı bunlardan biri. Üstelik İngilizce Vikipedi sekiz yerde kaynak gösterilmiş, bunları da kaynaksız sayarsak - ki saymalıyız - kaynak sorunu daha da büyüyor. İçeriğin de KM için yeterli; ama SM için yetersiz olduğunu düşünüyorum. Mesela İngilizce Vikipedi'de bulunan maddeye bakarsak, başbakanlığı döneminde ekonomideki değişimleri gösteren tablonun, 1961 veya 1964 yıllarındaki pozisyon değişikliklerinin, ve daha pek çok olması gereken (aşırı detaya girmeyen) bilginin Türkçe maddede olmadığını görüyorum. Bir seçkin madde aşırı detaya girmemeli; ama aşırı detaya girmeden mümkün olduğunca fazla bilgi içermeli. Bu durumda, kaynak ve içerik sorunları yüzünden maalesef maddeye destek veremiyorum. Teşekkürler, emeği geçen herkesin eline sağlık. --"Seksen" 18:41, 16 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek -- Olağanüstü eksikleri olan bir başlık olmaması, kırmızı bağlantıların giderilmesi ve kaynaklandırılmaların arttırılmasına istinaden; emeğinize sağlık. - Nebeviye 11:18, 23 Eylül 2011 (UTC)
Sorunun daha iyi anlaşılabilmesi için en.wiki kaynaklarını çıkardım, gözüme çarpan yerlere fact ekledim. --"Seksen" 15:29, 23 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek Gayet güzel ancak ufak bir sorun var. Diğer vikilere bağlantılar verilmeli. Vikisöze, Commons'a ... Maddeye değer katacaktır.--Reality 20:17, 25 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek --Anylai 20:56, 30 Eylül 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı - Seksen'in yorumlarına katılıyorum. Madde güzel ancak seçkin madde olabilmesi için içerik bakımından geliştirilmesi gerekiyor. Zaten İngilizce Vikipedi'deki halinden anlaşılmaktadır. Ayrıca madde içerisinde [kaynak belirtilmeli] etiketleri var. Bunlar da halledilmeli. Emperyan-ileti 14:19, 4 Ekim 2011 (UTC)
  • Destek Destek Cümle kuruluşları biraz daha sağlam olabilirdi. Çalıştayileti 19:37, 4 Ekim 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddede kaynaksız yerler mevcut. İlgili yerlere ilişkin kaynaklar eklenmeli.--ahzaryamedileti 08:56, 9 Ekim 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Bir noktaya dikkat etmek gerekiyor. Cümle sonundaki nokta, kaynak belirten numaralardan sonra gelir. Yani cümle bu numaralar ile bir bütündür. Kaynak numarası cümlenin dışında olmaz.--ahzaryamedileti 09:12, 9 Ekim 2011 (UTC)
İlk defa duyuyorum. Ne İngilizce Vikide ne de burada böyle bir kullanım gördüm ben. Orada da burada da noktadan sonra koyunuz deniyor.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:16, 9 Ekim 2011 (UTC)
Rapsar'a katılıyorum. Ansiklopediler, bilimsel kitaplar ve makalelerde de dipnot belirteçleri gördüğüm kadarıyla noktalardan sonra yer alıyor. Utku TanrıvereMesaj 02:11, 25 Ekim 2011 (UTC)

* Kaynak belirtilmesi istenen yerlerle ilgili işlem yapılırsa artık karar vakti gelmiştir.--ahzaryamedileti 17:13, 28 Ekim 2011 (UTC)

  • Destek Destek Böylesine önemli bir maddenin tekrar SM olmasına sevineceğim. Kriterlerin hepsini artık karşıladığına inanıyorum. Mimar77 23:25, 6 Kasım 2011 (UTC)
  • Destek Destek Tekrar SM olması dileğiyle---- Akhilleus ileti 14:32, 20 Kasım 2011 (UTC)

Yorum Yorum Seçkin madde kriterleri uyarınca şuan bu şekilde SM seçilmesi mümkün değil. Kaynaksız yerler kaynaklandırılmalı.--ahzaryamedileti 20:01, 3 Aralık 2011 (UTC)

  • Yorum Yorum Bu maddede yukarıda yazılanlar gibi kaynaklı olmayan yerler kaynaklandırılmalı. --Ozankra 23:12, 16 Aralık 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Maddeyi çok detaylı inceleyemedim ama maddede göze çarpan sorunlar var. Maddenin İngilizcesi KM olmuş ve Türkçesinden çok daha detaylı, kaynak bakımından daha zengin. SMA olan bu madde, KM olan bir maddeden bile geri durumda. İlla aynı olsunlar demiyorum, fakat SMA için bu çarpıcı bir durumdur. Maddenin giriş paragrafında kaynaklı bir cümleye rastlamadım, örneğin "... kendisine takılan Demir Leydi lakabını severek benimsedi" ibaresi kaynaksız bir bilgi, güvenilir sayılamaz. Emeği geçenlerin eline sağlık fakat maddede şu an için SM potansiyeli göremiyorum. --Berm@nyaİleti 23:20, 16 Aralık 2011 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.