Vikipedi:Portal adayları/Arşiv/2013

Vikipedi, özgür ansiklopedi



Bu, bir portal adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu portal adayı, Vikipedi topluluğunca, Portal olmaya uygun görülmemiştir.- Lubunya 10:25, 7 Ocak 2014 (UTC)

Ülke, bölge ve savaşlara konu içerik/alan portalı; gerekli. - Lubunya 10:39, 6 Eylül 2013 (UTC)

  • Karşı Karşı Portaldeki seçilen söze Atatürk'ün Filistin hakkındaki bir sözü yazılmış. Kaynak olaraksa "Hakimiyet-i Milliye, 27 Temmuz 1937" verilmiş. 1934'ten sonra "Hakimiyet-i Milliye" adında bir gazete mi kalmıştır diye bir soruyu da sormak gerekiyor herhalde. [Bahsettiğimiz gazete 1934'te Ulus adını alıyor.] Lütfen internette her gördüğümüz, hoşumuza giden her şeyi olduğu gibi alıp burada portal açmak için kullanmayalım. Biraz şüpheci ve dikkatli olalım. İyi çalışmalar. --Vitruvian (mesaj) 21:41, 7 Eylül 2013 (UTC)
  • Cevap Cevap Hâkimiyet-i Milliye'dir. Bugün trajı veya yayını/sayısı olmasa da kurulma amacı Osmanlı'da günlük yayınlanan resmi gazetedir. Olaylar ve bilgilere siyasi gözle bakmayınız ki Vikipedi VP:TBA'yı gözetiyor. Şahsen ilgili içeriğin TBA'ya ihlal oluşturduğu da yok. Atatürk söylemiş bu sözü, bu söz uydurulmamış. Bilginize. - Lubunya 08:49, 8 Eylül 2013 (UTC)
  • Cevap Cevap Kirazlikoyu.com? Harika. Gazete ile ilgili herhangi bir bilgi senden talep etmiş değilim. 1934'ten itibaren Ulus adını alarak adı değişmiş bir gazete nasıl olur da 1937'deki bir habere kaynak olarak gösteriliyor sorusunu soruyororum sadece. Meselenin neresinden tutup siyasi bir çıkarım yaptın onu bilemem. Anlayacağın bu kadar basit hataları dahi düzeltmeden portal açılmamalıdır. Bir yerde bir yanlış yaptıysak ya bu yanlışımızı kabul etmeyi öğrenelim ya da anlaşılır bir açıklama yapalım. İyi çalışmalar. --Vitruvian (mesaj) 15:59, 9 Eylül 2013 (UTC)
  • Karşı Karşı Konuyla ilgili, portal olabilecek kadar içeriğe sahip olduğumuzu düşünmüyorum şu an için.--RapsarEfendim? 09:15, 13 Eylül 2013 (UTC)
İçerik diyorsunuz, buyrun; Portal:Palestine.. Haricinde intervikilerinde 4 portalı var; ayrıca Arapça Filistin portalında seçkin portal seçilmiş. Cevap Cevap: Bknz: بوابة:فلسطين (Portal:Filistin).. - Lubunya 17:24, 14 Eylül 2013 (UTC)
Türkçe Vikipedi'de olan içerikten söz ediyorum.--RapsarEfendim? 08:27, 15 Eylül 2013 (UTC)
İçeriğin olmaması geçerli bir gerekçe olamaz; içerik olabilecek binlerce madde var hatta herbiri kullanıcılar tarafından açılıyor. Mavi Marmara ve Gazze filo saldırısı bile tek başına bir kategoriyken.. - Lubunya 13:19, 15 Eylül 2013 (UTC)
Olabilir pek tabii. "Portallar her konu için uygun değildir; sadece geniş konulu alanlarda, yani geniş kullanıcı ve okuyucu kitlesine sahip konulardaki portaller uygundur." deniyor Vikipedi:Portal sayfasında. Potansiyele değil, şimdiki genişliğe bakmak lazım. Kriket ile ilgili de yüzlerce madde var, portal var İngilizce Vikipedi'de mesela; ancak bizde toplasan 10 tane kriket maddesi yok. Bu demek değildir ki o potansiyel var diye bu portal açılsın.--RapsarEfendim? 15:59, 17 Eylül 2013 (UTC)
Bu, bir portal adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.