Vikipedi:Kategori tartışmaları/Türk erkek yazarlar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki sayfa, tartışılan kategorinin veya kategorilerin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Yapılan tartışmalar sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Superyetkinileti 18:29, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Kategori:Türk erkek yazarlar[kaynağı değiştir]

Gerekçe: Nasıl madde içinde cinsiyet belirtmiyorsak, bu ayrımı yapmıyorsak kategorilerde de yapmamalıyız diye düşünüyorum. Yazarların erkek ve kadın olarak ayrılmasına da anlam veremedim.Rapsar 20:07, 21 Haziran 2011 (UTC)
Burasının Türkçe Viki olduğunu hesaba katarsak... Bu arada Başak'ın çalışmaya başladığını nereden bileyim? Ayrıldığını nereden bileyim? Hatta Başak kim?--Rapsar 20:58, 21 Haziran 2011 (UTC)
Oyum/görüşüm sana bir cevap değil, Başak'ı bilmen gerekmiyor tabi, kategoriyi kimin ne zaman açtığına bakmak zorunda da değilsin, mesaj yazmak zorunda da değilsin, kategoriyi açıldığı dakika içinde buraya taşımaman için bir engel yok. Diğer kullanıcılardan ricam; oy/görüş belirtirken, diğer dillerdeki eğilime, yönergelerine ve LGBT, kadın ve erkek ayrımına genel olarak göz atmalarıdır. Ayrıca metin içinde biyografi sahibinin kadın/erkek/LGBT olup olmadığını belirtmemek büyük eksikliktir, metin içinde cinsiyet; uslubü dairesinde, herhangi bir yanlış anlamaya mahal vermeyecek şekilde belirtilirse doğrusu yapılmış olur...Vikiçizer 21:10, 21 Haziran 2011 (UTC)

Yorum Yorum ben de cinsiyet kategorilerine bir anlam veremeyenlerdenim. bunu bir ara köy çeşmesinde söyledim, konu bambaşka yerlere gitti, öyle kaldı. geçen gün kadın yazarlar, kadın şairler kategorilerinin açılıp listelerin 'erkek'lere kaldığını görünce ve de vikipedilerde bu tür bir kategorilendirme olduğunu da bildiğim için 'erkek' kategorileri açmaya başladım. başak da durumu farkedip şurada yorum yapmış. yani kısaca silinecekse hepsi silinir, kalırsa hepsi kalır. --ki bl 23:26, 21 Haziran 2011 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Şuradaki mesajımda belirttiğim nedenlerle. Saygılarımla--Merube 89msj 23:12, 24 Haziran 2011 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gereksiz bir kategorilendirme olduğunu düşünüyorum. Sporcular gibi değiller, erkek veya kadın olmaları fazla bir önem arz etmiyor. --82 ~145 ileti 10:49, 27 Haziran 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Madde içinde cinsiyet bilgisine yer verilmemesi bence de bir eksiklik. Niçin bu bilgiyi okuyucuya sunmuyoruz ki. Ayrımcılıkla veya eşitlik gibi tartışmaları dikkate almazsak bu bilgi gayet ansiklopedik. Ben okuduğum maddelerde bu bilgiyi arıyorum, birçok okuyucunun da bu bilgiyi aradığını düşünüyorum. (örnek: Derya Büyükuncu). Kategorilerin amacı belli: Gruplamak. Kaydadeğer bir konu mümkünse kategorilendirilebilir.--Szoszvmesaj 19:38, 30 Haziran 2011 (UTC)

Yukarıdaki tartışılan bir kategorinin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.