Vikipedi:Kategori tartışmaları/2007 yılında ölenler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki sayfa, tartışılan kategorinin veya kategorilerin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Yapılan tartışmalar sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.Eski tartışmalarda da bir fikir birliği yok, olsaydı zaten sanırım bugüne kalmazdı, yapılır biterdi. @Rapsar'a hepimiz katılıyoruz aslında, ama şu teknik meselenin çıkaracağı sorunlar, bu sorunların nasıl aşılacağı vs. konularında daha ikna edici açıklamalara gerek var. @Vito Genovese'nin söylediği standartlaştırma kararını ben de hatırlamıyorum ama işte bu tartışma o kararın alınacağı yer olabilirdi. Bir sonraki tartışmaya daha fazla katılım sağlayıp teknik bir sorun olup olmayacağı ortaya konulursa, bence uygulanması gereken bir standartlaştırmadır.--Vikiçizer (mesaj) 19:41, 17 Nisan 2017 (UTC)

Kategori:2007 yılında ölenler[kaynağı değiştir]

Önerilen isim değişikliği: 2007 yılında ölenler > 2007'de ölenler
Gerekçe: Bayağıdır aklımda olan br konuydu. Kategori adlandırmalarındaki standardımız "yıl adı'-de/-da" şeklinde. Bazı kategoriler her nedense "yıl adı+yılında" şeklinde oluşturmuş. Standartlaştırma için bunları da başta belirttiğim düzene koymak lazım. Bot ile halledilebilecek bir konu, işyükünden çekinen olmasın :) RapsarEfendim? 15:18, 14 Temmuz 2016 (UTC)


Yorum Yorum Sanki sondaki ekin yıla göre farklılaşması bir yerlerde (nerede hatırlamıyorum) sıkıntı çıkarıyordu. Hatta doğum kategorileri de "abcd'de doğanlar" değil "abcd doğumlular" şeklindeydi. Eğer teknik engel konusunu yanlış hatırlıyorsam tamamı ekli hale getirilsin tabii.--Sayginerv-posta 13:59, 15 Temmuz 2016 (UTC)
Önceden olabilir beli (ben hatırlamıyorum) ama şu anda botlar bunu yapabiliyor :)--RapsarEfendim? 15:11, 15 Temmuz 2016 (UTC)
Değişimde değil, kullanımda diye hatırlıyorum. Neyse, buraya ve şuraya bakılırsa teknik bir engel yokmuş zaten. Büyük bir trafik oluşturacak olsa da teklifi destekliyorum.-Sayginerv-posta 17:13, 15 Temmuz 2016 (UTC)

Bu konuda bir standartlaştırma kararımız var mı bilmiyorum; ancak olmadığı varsayımıyla, bu -de/da sorununu sihirli sözcüklerle otomatik oluşturulmuş bağlantılar vb. için sorun potansiyeli taşır görüyorum. Karar varsa görüşüm göz ardı edilebilir; eğer yoksa da bu nedenden dolayı Kalsın Kalsın diyeceğim.--Vito Genovese 21:57, 26 Ocak 2017 (UTC)


  • Şartlı taşınsın O anki zamanı çeken fonksiyonları içerebilecek kullanımlarda if clause kullanılırsa taşınmasında engel yok. Sonrasında çeşitli yerlerde patlamalar var diye yeniden gözden geçirmeyelim, teknik her durumu düşünelim.--evolutionoftheuniverse mesaj 00:54, 27 Ocak 2017 (UTC)

Yukarıdaki tartışılan bir kategorinin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.