Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Kaynayan kurbağa

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--anerka'ya söyleyin 12:01, 9 Kasım 2012 (UTC)

Kaynayan kurbağa[kaynağı değiştir]

KM olan İngilizcesinden (büyük oranda 82145 tarafından) çevrilen, KM ölçütlerini sağladığını düşündüğüm bir madde. Bakalım siz nasıl bulacaksınız? --yabancım 12:57, 3 Ağustos 2012 (UTC)

  • Destek Destek Birkaç kırmızı link var, taslak olarak giderilirse iyi olur. Ayrıca bakınız değil de, ileri okuma bölümü de eklenebilir. --Boyalikus (mesaj) 22:12, 3 Ağustos 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Aslında İngilizce maddenin de KM olmasına şaşırdım. Bir süredir 10K projesindeki maddeleri değerlendirmeye çalışıyorum. Bu madde karşıma çıksa en fazla C-sınıfı derdim. Aslında ansiklopedi maddesinden çok bir şehir efsanesini çürütmek için yazılmış gibi. O şehir efsanesinin kendisinden çok bilimsel olarak doğru olup olmadığı üzerinde durulmuş. Örneğin ilk olarak nerde ve kimin bu öyküyü kullandığına dair bilgi yok. (Anti-parantez söylüyorum: Bu söylentinin doğru olup olmadığını bilim adamlarının incelemesi ise oldukça ilginç geldi bana. Acaba keçilerin sürü halinde uçurumdan atlayıp atlamadıklarına dair de deneyler yapılmış mıdır? Gerçekten merak ettim:) ) Maddenin eksiği bilimsel deneylere yoğunlaşmış olması, halbuki toplumsal anlamına, kullanımının yarattığı etkilere vb. değinmesi gerekirdi. Bu kısım oldukça zayıf kalmış. Mesela Buridan'ın eşeği gibi kısa bir maddede dahi ağırlık toplumsal yanda, bilimsel yanda değil. Gerçi kurbağaların kaçıp kaçmadığını birileri araştırmışlar, kimse gerçekten eşeğin ölüp ölmediğini araştırmamıştır bile. Sargon (mesaj) 10:45, 7 Ağustos 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu arada maddeyi severek okuduğumu da belirteyim. Sargon (mesaj) 11:15, 7 Ağustos 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddeyi dikkatle okuduğunuzu gösteren yorumunuz için teşekkürler öncelikle. Maddede deyimin kullanımının kaynağına ve toplumsal anlamına biraz daha yer verilmesi bence de daha iyi olurmuş. Ancak kısa bir araştırma yaptığımda, konuyla ilgili pek fazla kaynağa rastlayamadım. Öte yandan eksikliğin, maddenin konusunun bilimsel yanına ağırlık verilmesi değil; diğer yanlarına yeterince ağırlık verilmemesi olduğunu, bilimsel açıdan doyurucu denilebilecek kadar bilgi içerdiğini söylemek daha doğru olur kanımca. Maddeyi okuyup bu sayfaya uğrayan diğer kullanıcıların da yorumlarını duymak isterim. Bir de, konunun toplumsal ve dilsel boyutuyla ilgili kaynaklara ulaşabilen olursa, bunları maddenin tartışma sayfasına yazmalarını ya da doğrudan maddeye katkıda bulunmalarını rica edeceğim. Bu hale gelmiş bir maddeyi daha da geliştirebilirsek güzel olur. --yabancım 21:10, 8 Ağustos 2012 (UTC)
  • Destek Destek Maddedeki dosyaya çerçeve eklenirse daha güzel olabilir.--B.S.R.F. 💬 07:38, 9 Ağustos 2012 (UTC)
  • Maddenin girişindeki resim maddeyle direkt bağlantılı değil. Tencerenin üstünde bir kurbağa, "kaynağan kurbağa"ya resim temsili resim olabilir mi? --— heddagabler 13:30, 9 Ağustos 2012 (UTC)
  • Bunu atlamışım. Bence temsili resim olabilir, ancak ansiklopedik bir katkısı yok. İstenilirse kaldırılmasında sakınca yok derim. --yabancım 20:17, 27 Ağustos 2012 (UTC)
  • Maddenin tartışma sayfasına da bir iki şey yazdım. Ben de internette yeterince bilgi bulamadım. İlginç bir konu ama ortada gerçekten bir bilgi sorunu var gibi. Sargonileti 06:24, 10 Ağustos 2012 (UTC)
    Bazı bilgilere ulaştım ve maddenin tartışma sayfasına ekledim. Maddeyi yeniden düzenlemek isteyen olursa, daha fazla bilgiye de ulaşabilir. Ancak düzenleme yaparken olayın ne olduğu bilinmeli. Birileri bilim adamlarının beyin ve omirilik'in fonksiyonları üzerine yaptıkları deneylere ilişkin metinleri hatalı değerlendirmiş, yazılanları çarpıtmış ve böyle bir şehir efsanesi ortaya çıkmış. Metin bu olguya hiç değinmediği için ciddi olarak sorunlu. Sargonileti 06:59, 13 Ağustos 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı 10 gündür maddede değişiklik yapılmadı. Maddenin KM haline gelebilmesi için biraz araştırma ve düzeltmeler yapılması gerektiğinden oyumu olumsuza çevirdim. Sargonileti 20:33, 22 Ağustos 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Yukarıda oyunuz olumsuzdu zaten. :) Ben maddeyle ilgilenemedim. Kapsamlı araştırmalarınız için teşekkürler. Ancak yarım kalmış bir çeviriyi tamamlamaktı niyetim. Yoksa özel ilgim olan bir madde değildi. Ortaya koyduklarınız doğrultusunda ben de KM seçilmemesi gerektiğine ikna oldum. İlgilenen biri olursa iyi olur tabii, ancak ben ilgilenemeyeceğim ne yazık ki. Teşekkürler. --yabancım 20:42, 22 Ağustos 2012 (UTC)
    Yorum Yorum Pardon, haklısınız, ben Runik Taşlarla karıştırdım herhalde. İkisini aynı anda düşününce böyle bir karışıklık oluştu. Sargonileti 23:11, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Karşı Karşı sargon'a katılarak.. --kibele 16:09, 21 Ekim 2012 (UTC)

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.