Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Berlin Muharebesi/Arşiv 1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--RapsarEfendim? 22:36, 22 Şubat 2013 (UTC)

Berlin Muharebesi[kaynağı değiştir]

Maddenin kaliteli madde kriterlerini sağldaığını düşünüyorum. Αλβαι Χαρδαλμesaζ 06:01, 27 Haziran 2012 (UTC)

  • Çok uzun, hatta İngilizce ve Almanca karşılığından da uzun. Dün yarısına kadar okuyabildim. Fırsat bulunca tamamlayacağım, kaliteli değil seçkin olması için bir neden göremedim. Hemen her argüman kaynaklanmış. Acaba fazla uzun olması sorun olabilir mi? Sargon (mesaj) 07:10, 29 Haziran 2012 (UTC)
  • Şartlı destek Sayfa uzun ve güzel bir dile sahip. Fakat KM olması için daha fazla görselin eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem görsellik ansiklopedilerde oldukça önemlidir öyle değil mi? - Seyit mesaj 07:41, 4 Temmuz 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Katkıda bulunanların ellerine sağlık. Şimdilik "... Ordu'su" veya "... yangını'ndan" gibi çoğu yerde, gerekmediği halde kesme işareti kullanıldığını fark ettim. "Kutlamalar" başlığının ise geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Utku Tanrıveremesaj 03:44, 17 Temmuz 2012 (UTC)
Ordu özel isimdir, yangın da öyle. Ama 9. Ordu, ya da Reinhard Ordusu özel isimdir. Reichstag Yangını da özel isimdir. Hatta, ilk cümlede bunlardan biri geçiyorsa, sonraki cümlede sadece ordu ya da yangın geçse bile o da özel isim muamelesi görecektir. --Makedon (mesaj) 19:19, 17 Temmuz 2012 (UTC)
O halde "yangın" kelimesinin ilk harfi de büyük yazılmalıdır, öyle değil mi? "Ordu'su" diye bir kullanımı da hiçbir tarihsel/akademik kaynakta görmedim. Utku Tanrıveremesaj 21:49, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Reichstag Yangını maddesini düzeltim. Tartıştığımız maddeyi atlamışım Utku, uyarın üzerine düzelttim. İnternetten birkaç örnek baktım, Vrangel Ordusu'nun, 1922 Eylül 9, ... Hareket Ordusu'nun ..., ...Osmanlı Ordusu'nda ... gibi örnekler var.--Makedon (mesaj) 22:01, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Düzeltme için teşekkürler, tarihsel bir olay olarak elbette özel isimdir. Bu arada "Ordu" konusunda bir anlaşmazlığımız var. "Ordusu'nun, Ordusu'nda" vb. örneklerde sorun yok, sorun "Ordu'su" şeklinde ayrılmasında. Utku Tanrıveremesaj 22:14, 17 Temmuz 2012 (UTC)
Ek: Ctrl + F ile yaptığım "ordu'su" aramasında 22 sonuç bulunuyor. Utku Tanrıveremesaj 22:15, 17 Temmuz 2012 (UTC)

İsim, Vrangel Ordusu. Ek aldığında Vrangel Ordusu'nun sonuna alıyor. Ama isim, 9. Ordu. 9. Ordusu değil. Böyle olunca 9. Ordu sonuna ek alıyor. Bakmak gerek eğer örneğin Alman 9. Ordu'su diye yazılmışsa yanlış, düzeltilmesi gerek. Yarın bakarım artık :) --Makedon (mesaj) 22:22, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Tam olarak o şekilde bir örnek var: "Alman 9. Ordu'su" ve onun gibi 21 tane daha. :) İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 22:27, 17 Temmuz 2012 (UTC)
  • Destek Destek Oldukça güzel bir madde olmuş. Başta Takabeg olmak üzere emek verenlerin ellerine sağlık. Diğer vikipedi versiyonlarından birkaç görsel daha eklense çok daha iyi olur kanısındayım ama bu haliyle de KM olmaya uygundur. Mimar77 (mesaj) 18:25, 8 Eylül 2012 (UTC)
  • Destek Destek Sargonileti 21:44, 8 Eylül 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu maddeyi İBP'deki Vikipedi:İş birliği projesi/Kırmızılar aldım. 50 civarındaki kırmızılık bir KM için fazla. Ayrıca bence KM değil SM adayı olmalı. Sargonileti 09:49, 3 Ocak 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum kırmızılar..:( --kibele 16:26, 21 Ekim 2012 (UTC)
  • Destek Destek başarılı Lubunya  POSTA  18:45, 4 Aralık 2012 (UTC)
  • Destek Destek SM olur bence. --N KOziİleti 10:42, 14 Aralık 2012 (UTC)
  • Destek Destek --- C@no58 | mesaje-posta 10 Şubat 2013, 09:44 (UTC)
  • Destek Destek -- Supermæn (mesaj) 14:07, 10 Şubat 2013 (UTC)
  • Karşı Karşı -- Makedon Bu madde seçkin madde olamaz. Gömülü metin araştırması yaparsanız bir yığın alt başlıok görürsünüz. Takabeg girmişti, ben de kalmasını istediydim. Bunlar hiç olmazsa birkaç tümce yazılmadığı takdirde -halen yazılmış değil, baktım, bişiciklker bulamadım - madde, eksiktir. Eh, eksik olunca da seçkin madde olamaz. Kaliteli madde meselesine gelince, kırmızılara ne olacak, ben size söyleyiverem arkadaşlar, bişicikler olmayacak. Benden bekenecekse eğer şu sıra başka işlerim var ve benim de hiç niyetim yok. Bununla hiç uğraşmaya gerek yok, basit bir madde. Gerçekten günçü bir madde aranyorsa Barbarossa, Moskova, Kırım, Satürn bundan daha iyi seçenekler olabilirdi. Bu madde basit bir madde, üzerinde durmaya gerek yok. Geliştiren olursa değerlendirilir. Şu aşamada kaliteli madde adaylıyının iptal edilmesini öneririm. --Makedon (mesaj) 18:59, 14 Şubat 2013 (UTC)
  • Karşı Karşı Emek büyük, emek verenlerin eline sağlık. Makedon'un eksik yorumu banim açımdan maddenin KM olmasının önündeki en büyük engeldir. Kırmızılıklar falan değil de eksik olması sıkıntı.--RapsarEfendim? 19:02, 14 Şubat 2013 (UTC)

Yorum Yorum Bu alt başlıkları Takabeg, ben madde üzerinde çalışmaya başlamadan önce girmişti. Bir yerleden bulmuş girmiştir. Nereeden bulduğu konusunda bir fikrim yoktur. Takabeg bulurdu. Bu konuda teşrik-i mesaiye giremeden önce engellendiydi. Belki benimle temas kursa bir çaresine bakardık. Hep söyledim ama kişkisel yorum yamak olarak görüldü, değerlendiriidi, öyle değildir. Takateg'in kaybı benim viki'deki çakışmalarımı pek çok yönden baltalamıştır Her neyse öyle olsa bile ben bu maddae üzerinde dönüp çalışmayı düşünmüyorum. Çalışmak isteyenler varsa, geliştirilebilir elbet. Fakat bu madde, beni tatmim etmiyor. İsterseni şu ya bu seçin, ama benim gözümde bu madde bişi değildir.--Makedon (mesaj) 19:27, 14 Şubat 2013 (UTC)

Rapsar, görebiliyor olmnan gerek, "emek verenler1" yok bu maddede, bu madde bir tek kullanııcı taraınfadan yazıldı. Öyle değilse eğer gösterin de ben de bileyim --Makedon (mesaj) 19:49, 14 Şubat 2013 (UTC)

Arkadaşlar, bazılarınız ne yapmaya çalışmaktalar anlayan beri gelsin, emeği geçenler demeklikle Bu maddeyi ben yazdım. "Hayır. maddeyi sahiplenme" diyorsanız maddnin geçmişine bir bakın hele. İngilizce iki maddenin çevirisine dayanarak, bulabildiğim kaynakları da ekleyerek maddeyi yazdım. Madde hakkında "emeği geçenler" falan demeyin, karşınızda çok belirgin bir muhatabınız var. Maadde hakkında konuşacaksanız muhatabınız beninm. Ha, bu konuyu benden iyi bilen varsa, boynuzum kıldan incedir, hürmet ederiz elbet.--Makedon (mesaj) 22:12, 14 Şubat 2013 (UTC)

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.