Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Striker buz matrix

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. En az 10 oy kullanılmadığı ve olumlu oy olmadığı için yönetici seçilememiştir. --Mskyrider ileti 17:21, 26 Haziran 2008 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 5
 Destek: 0
 Karşı: 5
 Tarafsız: 0
 Oran: %0

Striker buz matrix[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 14:59, 26 Haziran 2008 (UTC)

Striker buz matrix (MesajKatkılarİstatistikler) – Sevgili Türkçe Vikipedi'si kullanıcıları,

Bu sevgi ve bilgi ortamında, 1.5 yılımı doldurdum. Buraya ilk üye olduğumda, ne amaçlı bir site olduğunu bilmediğim için, yabancılık çektiğimi itiraf etmek zorundayım. Vikipedi'nin amacını yavaş yavaş tanımaya başladım. Ve sonraları burada tecrübe kazanmış, faydalı katkılar yapabilen, vandalizme karşı savaş açan ve onla mücadele eden bir üye haline geldim. Burada iyi-kötü günlerimde oldu. Yetkili hizmetliler, beni gereken şekilde uyardılar.

Şimdi bu ortamda, daha iyi bir hizmet sağlayabilmek ve diğer hizmetli arkadaşlara da bir nebze olsun yardım edebilmek için hizmetli görevine adaylığımı koyuyorum. Eğer seçilebilirsem, görevimi sonun a dek, büyük bir özenle yapacağıma ve tarafsız olacağıma dair söz veriyorum. Geçmişte yapmış olduğum bazı yanlışları veya ihlalleri, bu görev ile telafi edebileceğimi düşünüyorum. Buraya şansımı denemeye geldim. Olumlu veya olumsuz tüm görüşleriniz beni memnun eder. Kimseden illa veya olumlu bir oy beklemiyorum. Dediğim gibi sadece şansımı denemek istiyorum. Ne tür niteliklere sahip veya sahip olmadığımı da belirlemek isterim.

Saygılarımla... SBM ileti 14:59, 12 Haziran 2008 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  • Karşı Karşı Politikalara kesinlikle hakim değil ve Vikifelsefesinin temelini oluşturan birçok ilkeyi de uyguladığı söylenemez. Birçok resmi telif hakkı belirsizliği gibi sebeplerden silindi ve silinmeye devam ediliyor, uzlaşma olmaksızın birçok büyük çaplı değişikliği gerçekleştirdi, hassas konularda tarafsız davranamıyor (bakınız Ermenistan Bayrağı oylamasındaki tutumu), kaynaklandırma ve doğrulanabilirlik gibi temel kurallara vakıf olmadığını birçok katkısı ve yorumuyla belli etmiş (Buradaki referans yorumu örneğin)... Sonuç olarak Vikipedi kurallarına kesinlikle vakıf değil, daha önce VP:ÖAY ihlâli olan bir maddesinin ne kadar sorun çıkartmış olduğunu da hatırlıyorum. Hizmetli olmak istemesi hoş bir şey ama hizmetlilik kurallara dayanan, kuralları bilmeyi ve uygulamayı gerektiren bir görev. Siz kendiniz daha kuralları uygulayamıyorsanız diğer kullanıcılara uygulamaları hususunda uyarıda ve gerekirse yaptırımda bulunmanız nasıl mümkün olabilir? Bırakın kural bazlı değişikliklerinin, Vikipedi'nin işleyişine dair katkılarının olmadığı gerçeğini, henüz kuralları uygulayamazken seçilmesini doğru bulmuyorum. Belirtilen hususlarda, kuralları öğrenme ve uygulamada kendisini geliştirirse, neden olmasın - fakat kastım şu an için erken olduğu. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 15:10, 12 Haziran 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Yorumunuz için teşekkür ederim... Saygılar... SBM ileti 06:36, 13 Haziran 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Yalnızca yukarıdaki yorumu bile yeterli aslında. "Bu benim bu konuda taraflı olduğumu gösterebilir ama değiştirmeyeceğimi bilmenizi isterim." ne demektir? Taraflı olduğunu kendisi bile kabul ediyorsa, olumlu oy vermemizi nasıl bekleyebilir? VP:TBA, Vikipedinin beş temel taşından biridir. Bunu ihlal etmek bırakın hizmetliliği, kullanıcılıkla bağdaşmaz. Ayrıca geçmişte ısrarlı VP:AKP ihlalleri yaptı. Yakın zamanda yüklediği bazı resimler de VP:HS m. 4 ve 5 gereğince silinmiş. Bu da politikalara yeterince hakim olmadığını gösteriyor. Kısacası ne yazık ki, gerekli niteliklere sahip değil. (Adaylık yazısındaki ifadeye atfen ek: Bıkmadan tekrarlayalım, burası Türk Vikipedisi değil, Türkçe Vikipedidir.) --Yabancımsj 07:28, 13 Haziran 2008 (UTC)
  • Peki, Türkçe Vikipedi'si yaptım. Olmuş mu ? SBM ileti 07:57, 13 Haziran 2008 (UTC)
  • Sorunuza yanıtım, bana gönderdiğiniz mesaj üzerine sayfanıza yazdığım şu mesaj. --Yabancımsj 08:22, 13 Haziran 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı-- İçerik politikalarını sindirememiş bir Vikipedist. Bir buçuk yıl burada katkı sunmasına rağmen Vikipedi'nin evrensel bir ansiklopedi olduğunu bir kenara bırakıp, burayı milli bir ansiklopediymiş gibi görmesini bu sayfanın geçmişini inceleyerek gördüm. Bu yüzden bende Yabancı gibi düşünüyor, şunu yazıyorum
"Vikipedi milli bir ansiklopedi değildir."

SBM'nin yukarıda bağlantısı verilen aday sayfalarındaki yorumları ve tutumu gözönüne alındığında kendisinin hizmetli seçilmesi çok zor gibi görünüyor. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 08:12, 18 Haziran 2008 (UTC)

  • Karşı Karşı-- Vikipedi bir halka ait ansiklopedi değildir. Evrenseldir. Örneğin bu Türkçe Vikipedi'ye Türkçe bilen bir İngiliz de katkıda bulunabilir. SBM yardımsever biri olmasına karşın bu fikrinden dolayı Yabancı'ya katılıyorum. Saygılar. Leatherface 18:48, 18 Haziran 2008 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

  • Bende yöneticilik için henüz erken olduğunu düşünüyorum. İmzalara şablon eklenmemesi konusunda bir tartışma vardı, sanırım o kısmıda kaçırmış :) Futbol konusunda çabasına şahit oldum, katkıları güzel. Politikalara tam hakim olduğunda sorun kalmaz diye düşünüyorum. Ancak "yorumları ve tutumu gözönüne alındığında kendisinin hizmetli seçilmesi çok zor gibi görünüyor." bu tür bir yorumu da hoş karşılamıyorum geçmiş seçkin madde adaylığı ile ilgili tartışmaları da göz önünde bulundurarak. İyi çalışmalar. --Boyalikus 22:23, 19 Haziran 2008 (UTC)
Yorumun için çok teşekkür ederim. Saygılar, iyi çalışmalar. SBM ileti

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.