Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Nanahuatl 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Nanahuatl[kaynağı değiştir]

Gerekçe:[kaynağı değiştir]

Göktürk97 adlı kullanıcının Nanahuatl'ın mesaj sayfasına bıraktığı bir mesajdan sonra yapılan davranışsal iz analizi sonrası oluşan makul kukla/canlı kukla şüphesi.

Kanıtlar:[kaynağı değiştir]

  • Göktürk97'nin Katkı yapmaya başladığında yeni bir kullanıcı olmadığının kanıtı:
    • Daha ilk değişikliği telifsiz 13000 byte ikinci değişiklikten fotoğraf bulmayı ve eklemeyi bildiğini görüyoruz, üçüncü değişiklikte "Vandalizm giderildi" yazıyor. Teknik kavramlara da Vikipediye de aşina, yüksek ihtimalle eski kullanıcı.
    • İlk mesajı Nanahuatl'a ikinci mesajdan devriye/son değişiklikler/geri alma gibi tabirlere hakim olduğunu görüyoruz.
  • Dikkatimi çeken ilk davranışsal iz, Göktürk97 adlı kullanıcının VP:HDP'deki beyaz liste önermesi, hazır bir beyaz liste önerisi başlığı altında beyaz liste adayı önermek Nanahuatl'ın tipik bir işlemi, sürekli olarak VP:HDP'de dolaştığım için bu izlenimi elde ettim, tabi ki bu yöntemi birçok farklı kullanıcı tercih edebilir fakat ilerleyen kanıtlarda iki kullanıcı arasında bağ kurmamın nedeni ortaya çıkacaktır.
  • Göktürk97 adlı kullanıcının kullandığı bazı değişiklik özetleri: 1 2 3
  • Kullanıcı Göktürk97'nin devriyelik başvurusunda Nanahuatl tarafından desteklenmesi.
  • Göktürk97'nin Nanahuatl'ın hizmetlilik başvurusundaki destek metninin Nanahuatl'ın yazım tipi ile uyumu.
  • Göktürk tarafından açılan SAS adaylığı Her adaylığa görüş bildiren Nanahuatl bu SAS’ta muhtemelen dikkat çekmemek amacıyla bildirmemiş.
  • Göktürk vs Nanahuatl yakıştıramadım ifadesinin kullanımı.

@Elmacenderesi, Uncitoyen, Vincent Vega davranışsal izlerden edindiğim şüphe üzerine bulgularım yukarıdaki gibidir.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 16.27, 31 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]

Güncelleme : Bütün açılardan inceleme devam etmektedir. Büyük bir veriseti söz konusu, topluluğumuzun ve ilgili kullanıcıların sabrını rica ediyorum/ediyoruz. Vincent Vega mesaj? 20.45, 3 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
Güncelleme : Denetçiler kendi yaptıkları incelemeleri tamamlamış olup elde edilen verilerin çapraz kontrolü ve karşılıklı yorumlanması devam etmektedir. En kısa sürede dava sonuçlanacaktır. Vincent Vega mesaj? 21.02, 5 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
Süreçle ilgili olarak gerçekleştirilecek incelemeye faydası olabileceğine inandığım için son gelişmelerle ilgili olarak dikkat çeken şu iki mesajı da buraya not düşmek istiyorum: 1, 2. çavdartarlasındakiçocuk 17.08, 31 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]
  • Nanahuatl engellendikten sonra mesaj sayfasında görüşlerimi belirtmek istedim, görüşlerimi belirtme sebebim salt olarak Nanahuatl ile ilgili değil. Nanahuatl söylemiş zaten, ben de söyleyeyim: Nanahuatl ile Vikipedi dışında hiçbir iletişimimiz olmadı. Aramıza geçen mesajlar da herkese açık şekilde bütün Vikipedi topluluğunun göreceği şekilde arşivde duruyor. Genelde terörizm maddeleri hakkında birbirimize danıştık. Benim mesaj sayfasında görüşlerimi belirtme sebebim tamamen projeye bakış açımla ilgili. Projeye zarar vereceğini düşündüğüm, buraya emek vermiş herhangi bir kullanıcının haksızlığa uğradığını fark ettiğim bir durum varsa görüş belirttim bugüne kadar. Daha önce Maurice Flesier'ın devriyelik yetkileri alındığında benzer bir tutum sergiledim, yine Mehmet Ali Acar isimli kullanıcı devriyelik yapabilecek yetkinlikteyken haksızlığa uğradığında fikrimi belirttim. Başka bir kullanıcı Abecesel beyaz liste olabilirdi, ısrarla yapılmıyordu ricada bulundum. Bu Nanahuatl ile ilgili değil dediğim gibi. Nanahuatl daha önce iki kez daha engelle karşılaştı. İlkinde tartışmaya girdiği hizmetli tarafından engellenmesi, konunun da ilgi alanımla örtüşmesi sebebiyle görüş belirttim. Mskyrider tarafından engellendiğinde herhangi bir görüş belirtmedim çünkü biraz uzaklaşmasının hem kendisi için hem de Vikipedi için iyi olacağını düşündüm. Ben Nanahuatl adlı kullanıcının kuklası olsam, neden görüş belirtmeyeyim veya aramızda bir canlı kuklacılık olsa süresiz engellendiği bir durumda, şunu da belirtmek lazım birçok kullanıcı kararı yanlış bulmuştu görüş belirtmek çok daha kolaydı, sessiz kalayım? Ama o gün tek bir kelime etmedim, uzaklaşmasının iyi olacağını düşündüm. Bugün bunları yazma sebebim ortada Vikipediye zarar veren bir engel işlemi olması ve bir kullanıcının haklarının açık açık yenmesi. Telegram konuşmaları ne zamandan beri engel gerekçesi oldu? Siz bugün bunu engel gerekçesi yaparsanız yarın bir gün üstünde oynanmış Telegram konuşmalarıyla karşınıza gelinirse her kullanıcıyı engelleyecek misiniz? Verdiğiniz engel ansiklopediye ne kazandırdı? Ansiklopedi yetkin bir kullanıcısını temelsiz şekilde kaybetmiş oldu. Hiçbir politikaya sığdıramayacağımız, tamamen yanlış bir engel verdiniz. Değil Nanahuatl, a'ya veya b'ye aynı işlemi uygulasanız, aynı tepkiyi verirdim. Mesaj sayfasına yazmamın sebepleri bu anlattıklarımdır.
Vikipolimer vakit ayırmış, bazı kanıtlar koymuş ortaya. Cevaplayayım. Hem onun içi rahatlasın hem de topluluğun aklında, varsa, soru işareti kalmasın. Benim Nanahuatl gibi beyaz liste önermem bir davranışsal iz olarak görülmüş, aynı şekilde değişiklik özetine başvurmam da bir kanıt olmuş. Bunları birlikte açıklamak istiyorum. Beyaz liste önerdim, doğrudur. Bekleyen değişiklik sayısı fazlasıyla artmıştı, birçok kullanıcı beyaz liste oluyordu ve beyaz liste olabilecek yetkinlikte bir kullanıcıyı fark ettim ve önerdim. Amacım topluluğumuzun bir kullanıcı kazanmasını ve değişiklik yükünden kurtulmasını sağlamaktı. Şuradaki değişiklik özeti kanıt olarak gösterilmiş. Burada Nanahuatl ile alakayı pek anlayamadım ama benim oradaki amacım değişiklik yapan kullanıcının hevesini kırmadan değişikliği geri almaktı. Açıklamak zorunda hissettim kendimi. Bu yüzden değişiklik özeti kullandım. Daha önce siyasi konularda değişiklik yapan kullanıcıların mesaj sayfalarına değişiklik özeti kullanmak yerine mesaj bıraktığım da oldu. 1, 2, 3, 4 bu tarz mesajlarda da Vikipediye yeni dahil olmuş kullanıcıların değişikliklerini neden geri aldığımı belirtme ihtiyacı hissettim çünkü zaten topluluk olarak az kişiyiz. Kim buraya ne eklerse fayda diye düşündüm. Hevesleri kırılmasın istedim. Verdiğim bağlantılardaki kullanıcıların yaptığı değişiklikler incelenirse, sonra benim aynı konularda yaptığım değişiklikler incelenirse bazılarıyla fikir olarak da aynı tabanda olmadığımız gözükür ama zaten hepimizi Vikipediye getiren farklılıklarımız, farklı görüşler ve alanlar bizi burada bir topluluk olarak bütünleştirdi. Kendi kimliğimi, ideolojimi bir kenara koyup sadece ansiklopediyi geliştirmeye odaklandığım ve bu doğrultuda kullanıcıların hevesini kırmak istemediğim için yaptığım değişiklikler bana bugün kuklacılık kanıtı olarak döndü. Yani ne diyeyim bilmiyorum, geldiğimiz durum çok üzücü. Konuya dönecek olursak, bağlantı verilen beyaz liste önerisiyle yaptığım değişiklik özetleri bir yerde kesişiyor: Kullanıcı kazanmak, kaybetmemek. Amaç tamamen buydu. Zaten salt olarak G.U maddesinde değil, genel olarak bu tavrı takındım. 1, 2, 3, 4 madde geliştirirken de değişiklik özeti kullandım, hatta tartışma sayfalarında yazdıklarımı da değişiklik özetinde açıkladım çünkü değişiklik özeti bunun için var. Nancy Pelosi maddesindeki değişiklik özetinin sebebi de Pelosi'nin Tayvan'a yapacağı ziyaretin küresel ölçekte siyasi kriz çıkarmaya müsait bir konu olması sonrası insanların "Çin, Nancy Pelosi'yi öldürdü." şeklinde değişikliklerle sosyal medyayı manipüle etme çabasını engellemekti. Oradaki uyarımın sebebi buydu. Tamamen kendi mantığım ve düşüncemle attığım adımlardı bunlar. Eğer Nanahuatl ile benzerlik varsa, o da kullanıcı kazanmaya çalışmıştır, vandalizme karşı durmuştur. Bunda yanlış olan ne var? Yeni kullanıcıları kazanmaya çalışan veya vandalizme karşı duran her kullanıcı arasında davranışsal iz mi arayacağız?
Nanahuatl'e atmış olduğum ilk mesaja gelecek olursak, ortada bir vandalizm vardı ve çözemedim ne olduğunu. Birkaç dakika sonra sorunu anladım ve hemen bir sonraki değişiklikte Justinianus adlı kullanıcıya gidip aynı ricada bulundum. Salt olarak Nanahuatl'den istediğim bir şey değildi bu. Değişikliğin tarihine gidilirse üst üste mesaj attığım görülebilir. Burada vandalizmi engellemeye çalışmayı Nanahuatl ile bağdaştırmayı, bir mesaj sonra başka bir devriyeden yardım istediğim belliyken, sadece kötü niyet olarak görüyorum. Başka türlü açıklanabileceğini de sanmıyorum.
Bunun dışında Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Erdoğan İran şiir tartışması sayfasına bakılırsa farklı fikirlerde olduğumuz görülebilir. Tartışma:Soçi Mutabakatı (2018) maddesine ve geçmişine bakılırsa Nanahuatl tarafından yapılan değişikliği geri aldığım ve açıklama yaptığım görülebilir. M4 karayolu (Suriye) maddesinin geçmişine bakılırsa benim tarafımdan koyulan yanlış kategorinin Nanahuatl tarafından düzeltildiği görülebilir. Bunun dışında çeşitli terörizm maddelerinin tartışma sayfalarında tartışmalarımız var, mesaj sayfalarında karşılıklı konuşmalarımız var. Yani kukla olmadığımız belli de hadi canlı kukla diyecekseniz bu şartlarda nasıl canlı kuklacılık var? Arkadaş olacak olsak, başka mecralardan tanışıyor olsak, birlikte hareket edecek olsak daha hızlı iletişim kurabileceğimiz platformlar varken neden Vikipediyi tercih edelim? Benim yaptığım ilk değişiklikten tutun da yıllar önce bir metinde kullandığım "yakıştıramadım" ifadesini bulan Vikipolimer bunları görmedi mi? Gördüyse bu kötü niyet değil de nedir? Canlı kuklacılıkla suçlanacağımız ne var elde? Aynı zaman dilimlerinde bile aktif değiliz. Nanahuatl her zaman için Vikipedi içerisinde aktif olan bir kullanıcı. Ben uzun süredir 3-4 Eylül'de yapılacak Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı doğrultusunda çalıştığım için buraya vakit ayıramıyorum, sınavım sonrası burası için vaktim olacaktı. Denk geldiğimiz süre ayda birdir belki. Nanahuatl devriyelik başvurusunda da belirtmiş "Daha sık aramızda görmek isterim." diye. Ben birisiyle tartıştım da Nanahuatl beni haklı göstermek için tartışmaya dahil mi oldu? Birlikte blok oy mu kullandık? Kukla olmamız imkânsız, karşılıklı konuşmalarımız var; e canlı kuklacılık varsa bu maddeler böyleyken, vakit ayrılan süreler ve değişiklik yapılan maddeler ortadayken neye dayanarak bu öne sürülebilir?
Nanahuatl yıllardır silinmeye aday sayfalarda en çok tartışan kullanıcılardan birisi, bu durum ortadayken "Göktürk tarafından açılan SAS adaylığı Her adaylığa görüş bildiren Nanahuatl bu SAS’ta muhtemelen dikkat çekmemek amacıyla bildirmemiş." cümlesi nasıl değerlendirilebilir? Sanki Nanahuatl hiçbir SAS'ta görüş belirtmemiş, gelmiş benim açtığım SAS'ta görüş belirtmiş gibi yazılmış. Bu iyi niyet midir? "Muhtemelen şöyle olmuştur..." cümlesini bir hizmetli nasıl kurabilir? Bunu nereye koyacağız?
"Aynı dili kullanmışlar," veya "Yakıştıramadım ifadesini kullanmışlar," cümlelerinin kanıt olarak sunulmasına da diyecek söz bulamıyorum. Türkçe yazıyoruz, aynı dili konuşuyoruz, aynı noktalama işaretlerini kullanıyoruz diye bunlar nasıl kanıt sayılabilir? "Yakıştıramadım" diyen herkesi aynı mı göreceğiz? Her imla kuralına uyanı "Benzer şekilde yazıyor bak." diye mi değerlendireceğiz?--Göktürk97 (mesaj) 04.20, 1 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Geçmişte engellenmiş bir kullanıcı olabileceğinden hesap öncesi geçmişinden bahsetmese de Göktürk97'nin eski bir kullanıcı olduğu çok açık. Ancak Nanahuatl ile kurulan bağlantı oldukça zorlama olmuş. Teknik incelemede bir çakışma ortaya çıkarsa benim için oldukça sürpriz olur.--Śαвяí¢αи76ileti 07.40, 1 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum İki kullanıcı arasında dikkatimi çeken ve denetçi isteğinde bahsedilmeyen bazı benzerlikler var. İlk olarak kullanıcıların aktif olduğu saatler arasında bir benzerlik var. Türkiye saati ile sabah 3 ile 8 arasında istikrarlı değişiklik yapan fazla kullanıcı olmadığı için bunun yabana atılmayacak bir benzerlik olduğunu düşünüyorum. İkinci olarak Göktürk97'nin büyük boyutlu seri değişiklikler yaptığı dakika aralıklarında (14 Ağustos 2020, 8 Mayıs 2020, 15 Mart 2020, 13 Mart 2020, 28 Şubat 2020, 21 Ocak 2020 vb.) Nanahuatl'ın ya değişiklik yapmadığı ya da vandalizm geri alma gibi küçük değişikler yaptığı görülmekte. İki kullanıcının aynı dakikada değişiklik yaptığına bir kere rastladım. Tabi burada Göktürk97'nin fazla değişikliği olmadığını belirtmek gerek. Üçüncü olarak savaş/asker maddeleri Nanahuatl'ın da ilgi alanına giriyor. Hatta bu konu üzerine yazdığı seçkin maddeler var. Bu tek başına bir şey ifade etmemekle birlikte, Göktürk97'nin savaşla ilgili olmayan katkılarında sporcu maddelerinde yaptığı değişikliklerin olması kafa karıştırıcı. 1, 2, 3, 4. Ayrıca Göktürk97'nin bir başvuru sayfasını arşivlediği görülmekte. Göktürk97 her ne kadar sadece bir kere başvuru sayfasını arşivlemiş olsa da, arşivleme yapan kullanıcı sayısının fazla olmaması düşündürücü. Son olarak Göktürk97'nin iletişime geçmeyi tercih ettiği kullanıcıların (Justinianus, Superyetkin, ToprakM , Vikiçizer, Dakmor Tojira, Khutuck, Maurice Flesier vs.) Nanahuatl'ın iletişime geçmeyi tercih ettiği kullanıcılarla benzer olması dikkatimi çekti. Buna karşın herhangi bir teknik çakışma yoksa denetçi isteğinde bahsedilenlerin ve benim yazdıklarımın kukla durumunu kanıtlamaya henüz yeterli olmadığını düşünüyorum. Böyle bir durum ortaya çıkarsa benim için şaşırtıcı olur. Laz mesaj 08.25, 1 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Nanahuatl isimli kullanıcının en üste koyduğu şablonda Türk dahil millî kimlikleri reddeden bir ifade var. Hatta Türk sözcüğünün de üstü çizilmiş. Kukla olduğu düşünülen kullanıcı ise adını "Göktürk" olarak seçmiş, yani Nanahuatl ile kontrast/zıt biçimde milliyetçi bir isim seçilmiş. Bu durum, ikisi arasında aynı kişi izlenimi uyandırmamak için bir önlem de olabilir. Ben kukladır değildir demiyorum, aklıma gelen ihtimali yazdım. Ayrıca Göktürk97 isimli Vikipedistin Türk milliyetçiliğine dair katkıları, ilgisi var mı eğer yoksa neden o ismi seçmiştir bunu da düşünmek gerekebilir. Not: Vikipedi'de kimseyi tanımıyorum, burada kimsenin karakterini bilmem ama dava dikkatimi çekti ve kısa bir gözlemimi yazmak istedim. Teşekkürler. --Buzuldiyar 08.32, 1 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Bu arada iki kullanıcının katkı yaptığı saatler arasında kayda değer bir farklılık fark ettim. Son 7.000 değişikliğine baktığımızda Nanahuatl'ın Türkiye saati ile 15.00 ile 16.00 saatleri arasında sadece 3 kez değişiklik yaptığını görüyoruz. Göktürk97 ise bu saat aralığında neredeyse 20 değişiklik yapmış. Laz mesaj 08.39, 1 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
    Nanahuatl'ın bu sayfalarda defaatle Türkiye'de yaşamadığını ifade etmesi hasebiyle saat dilimleri ile ilgili olarak konunun bu bağlamda değerlendirilmesinin uygun olacağını düşünüyorum. Kendisi nerede yaşadığını açıkça yazmış mıydı daha önceki kayıtlarda hatırlamıyorum. Saatlerle ilgili bu durum not edilmeli. çavdartarlasındakiçocuk 11.23, 1 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Ortaya atılan iddialar belki Göktürk97'nin eski bir kullanıcı olduğunu kanıtlayabilir ancak Nanahuatl ile bağlantısını gerçekten kuramadım. Doğrulanırsa şaşırtıcı olur açıkçası. Yorum olarak eklenen saat benzerliği teorisi de hiçbir şeyi kanıtlamıyor. Herhangi bir kullanıcı başka birisiyle aynı saatlerde değişikliklerde bulununca bu kullanıcılar aynı kişiye mi ait oluyor? Kullanıcının ana ilgi alanının askerî konular olmasına rağmen bir futbolcu ile ilgili değişiklik yapmasında da şüpheli bir şey göremedim. Herkesin tek ilgi alanı yok + ilgi alanı olmasa bile yanlış bilgiyi düzeltmek istemiş olabilir. Ben de dahil çoğu kişi ilgi alanı olmayan maddelere az ya da çok bir şeyler eklemiştir. Ayrıca 500 bin değişikliği olan ve engel geçmişine sahip bir kullanıcının böyle bir şeyi yapacağını sanmıyorum. Nanahuatl, siteye büyük katkılarda bulunmuş bir kullanıcı. Kukla hesabı ne amaçla kullansın? Ona olan faydası ne olabilir? Neyse, normalde bu konulara yorum yapmam ancak dikkatimi çekti ve yazayım dedim. Umuyorum ki adaletli bir karar alınır...~stdoggo 13.10, 1 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
    [1] Şu bağlantıda kullanıcının bütün kavramlara ziyadesiyle hakim olduğu aşikar. Ücretli editörlük hususundaki beyanı da davalının argümanları ile paralellik arz etmekte. Dava süreci devam ettiği için keskin ifadeler kullanmaktan imtina ediyor nihai sonucun belirlenmesinde rol oynayacak denetçilerimize kolaylıklar diliyorum. Saygılarımla, Kadı Mesaj 18.16, 2 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
Bağlantı verilen maddede (Bayraktar TB2) yaptığım ilk değişiklik Pragdon tarafından ücretli şablonu konulması sonrası oldu. 2 Haziran 2020'de tartışma sayfasında verimli şekilde tartışmışız, bu verimli tartışma sonrası maddede sadece ücretlilik şüphesi değil birçok TBA ihlali de giderilmiş. Ben tartışma sayfasında sistemin çok önemli olduğunu, birçok çatışma bölgesinde oyun değiştirdiğini ücretli yazılmasının zorlama olduğunu uluslararası kaynaklarla belirtmişim, ki bugün bütün dünyanın etkilendiği Ukrayna Savaşı'nda da sık sık ismi geçti bu sistemin. Pragdon'a söylemlerim tamamen madde ve şablon özelinde oldu, maddeyi geliştirmeye yönelik oldu. Düzeltilecek bir yer varsa düzeltelim, dedim. Sağ olsun Pragdon da benimle birlikte gerekli düzenlemeleri yaptı. Ücretli editörlük doğrudur, yanlıştır, yapılabilir, yapılamaz gibisinden bir konuşmamız olmadı. Tartışma sayfasından ulaşılabilir, tamamen madde ve şablon özelinde bir tartışma geçti. Ücretli editörlük hakkında tek bir beyanım yok. Tartışmayı kötü niyet olmaksızın bir kere okumak konunun ne olduğunu anlamaya yetecektir.
Daha önce hizmetlilerden birisini sırf engelletmek amacıyla önemli bir konuda mesnetsiz ifadelerde bulunması sonrası 6 aylığına Vikipedi:Taciz çerçevesinde engellenen Kadı, Nanahuatl'e verilen engelin ardından (Burada önemli olan detay Nanahuatl'in ifadeleri. Nanahuatl nezaketsizliğin karşılıklı olduğunu ama mesajların silindiğini, bu durum sonrası cımbızlanan konuşmalar ile engelletildiğini söylüyor. Nanahuatl'in söylemleri doğruysa Kadı'nın sırf Nanahuatl'i engelletmek amacıyla hizmetlileri yanılttığını söyleyebiliriz. 6 aylık engelin sebebine benzer bir durum var aslında) tartışma sayfasında görüşlerimi belirtmemle birlikte hakkımda "Ücretli editörlük hususundaki beyanı da davalının argümanları ile paralellik arz etmekte." şeklinde bir cümle kurdu. Biliyorsunuz ücretli editörlük de süresiz engel sebebi. Bahsi geçen tartışmada ücretli editörlük konusunda tek bir cümlem yokken; bu konuda hiçbir tartışmada yer almadığım, hiçbir yerde fikir belirtmediğim, ilgili maddenin tartışma sayfasında ücretli editörlüğü değil insansız hava aracını ve şablonu tartıştığım belli olmasına, arşivlerde bu durumun ayan beyan ortada durmasına rağmen; adı geçen maddede tartışma sayfasına yazana kadar tek değişikliğim yokken hakkımda yazılan niyet okuma ve taciz dolu bu cümleyi Vikipedi topluluğunun takdirine bırakıyorum.--Göktürk97 (mesaj) 19.44, 2 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
@Göktürk97, burada konu ben değilim. Engel kayıtları sabıka kaydı mahiyetinde olmamakla birlikte kullanıcıların geçmişlerinin alakasız ortamlarda belirtilmesi apaçık bir VP:KSY ihlalidir. Nanahuatl tarafından yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır, kişi aniden tacize uğruyorsa bunu çözüm sağlayabilecek kişilere/mercilere iletebilir. @Vincent Vega, @Vikipolimer ilgilenebilirseniz sevinirim. Kadı Mesaj 19.53, 2 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
Verdiğiniz bağlantıda ücretli editörlükle ilgili "yapılabilir, yapılamaz, doğrudur, yanlıştır" şeklinde en ufak bir ifadem yokken, ücretli editörlük uzaktan yakından değerlendirilmemişken Nanahuatl ile benzer düşündüğümü, ücretli editörlükle ilgili beyanım olduğunu dile getirdiniz. Ücretli editörlük süresiz engel sebebi. Benim de bu konuda iddia ettiğiniz gibi bir cümlem yok. Maalesef bu yapmış olduğunuz VP:Taciz boyutunda. Topluluğu yanıltmaya yönelik. Yazmış olduklarınızla bağlantı verdiğiniz tartışmada geçen cümleler arasında dağlar kadar fark var. Daha önce de aynı şeyi yaptığınız, topluluğu yanıltacak şekilde davrandığınız için pek alakasız bir yerde gündeme geldiğini düşünmüyorum. Lütfen söylemediğim, bana ait olmayan cümleleri buraya gerçekmiş gibi yazmayınız. Yapmadığım şeyleri yapmışım gibi değerlendirmeye çalışmayınız. Hiç hoş değil.--Göktürk97 (mesaj) 20.12, 2 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
Sayın @Göktürk97: tavrım sizi rahatsız ettiyse özür dilerim elbette, gayem bu değil karşımdaki rahatsız olmuşsa inat etmem, dikkate alırım. " Yanlış anlaşılmak istemem çok tanınıyor biliniyor diye ücretli yazılmayacak diye bir kural yok." ifadenizi kast etmiştim. Mevzubahis faaliyetin doğruluğu/yanlışlığı hakkında bir beyanda bulunmadım diyorsanız yanlış anlaşılma vukubulmuş olabilir. İfademi geri almaktan imtina etmem Göktürk. Kadı Mesaj 20.17, 2 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
  • 2 Ağustos 2021 tarihinde Nanahuatl sınırsız engellendi. 27 Ocak 2022 tarihinde engeli kısmen açılarak katkı sağlamaya başladı. Göktürk97'ye bakıldığında 9 Ağustos 2021 ve 21 Ocak 2022 tarihlerinde bir değişiklik yapmadığı görülmektedir. --Assyrtiko (mesaj) 08.25, 3 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
  • Göktürk’ün deneyimli bir kullanıcı ve büyük ihtimalle onun kuklası olduğu kesin. Nanahuatl yeni madde açtığında yanılmıyorsam özet kısmına “yeni madde :)” şeklinde yazarken Göktürk ise “+yeni madde” yazıyor. Sıfırdan Viki’ye giren biri direkt bunu yazamaz. Direkt gönder’e basar. İkisi aynı mıdır, bilemiyorum. Denetimler sonucu belli olur. Hedda Gabler (mesaj) 09.17, 3 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Vikipedi'de tüm ad alanlarını tahakümü altına alan, bunun yeri burası değil vs. gibi taşımalar yapan hatta kimi zaman bu davranışlarının tonu nedeniyle tartışmaya yol açan kullanıcının tipik bir davranışı diğer kullanıcının da ilgisi dahilinde. Keza Anıtkabir maddesindeki tartışmaya da her zamanki gibi ona büyük bir destekle giriş yapmış. Malum kullanıcıyla aralarında organik bir bağ/yakınlık var. Kukla kullanıcının ilk mesajlarındaki "Ana sayfada gördüm de yazıyorum" ifadeleri de dikkate değer. Tecrübesiz bir kullanıcıymış havası vermeye çalışıyor. Ortada yeni bir başlangıç durumu da olmadığına göre üstte değinilen tecrübeli tutumlar şüphe uyandırıyor. Malum kullanıcıyı Vikipedi'den uzaklaştırmak epey güç, nitekim mesaj sayfasındaki sakinliğini amiyane tabirle "çok rahat çok profesyonel" olarak nitelemek doğru olur. Bu engelin de kısa süreli olacağına emin. "Sadece maddelerde değişiklik yapayım sonrasına bakarız" gibi öneriler de sunuyor engeli veren kullanıcıya. Sağlıklı bir Vikipedi işleyişi için kullanıcının madde ad alanında değişiklik yapmasına kesinlikle izin verilmemelidir. Önceki engelde aynısı olmuş. Kanımca kullanıcının en büyük engel gerekçesi "kullanıcıları yıldırmak" olmalıydı. Lütfen Arredamento Mimarlık sayfasına, tartışmalara bakın. İki sene önce eklemeler sonrasında kendi eklediği şablonu "kayda değer" diyerek kaldırmış, geçen ay tekrar eklemiş. Tartışma:Arredamento Mimarlık'a bakınız, kullanıcıların nasıl yıldıkları görülüyor. Bu nedenle kullanıcının engeli kaldırılmamalı ve engel gerekçesi güncellenmeli Vikipolimer, Vincent Vega, Mskyrider.--151.135.84.33 11.06, 3 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum İddiaları ve gösterilen kanıtları okudum, kayda değer bir olasılık göremedim. İki kullanıcının görüşleri birbirinden kayda değer şekilde farklı, sunulan kanıtlardaki iddiaları çok sayıda değişikliği olan herhangi iki kullanıcı arasında da kurabiliriz. Sırf "yakıştıramadım" aramasından onlarca farklı kullanıcının aynı kelimeyi kullandığını buluyoruz. Aynı iddia metni içinde destek vermek ve destek vermemek kanıt olarak sunulmuş, aşağı mı yoksa yukarı mı tükürülmesi gerektiği net olmamış. Aynı kanıtlarla Göçktürk97'nin benim kuklam olduğum da iddia edilebilir. --Khutuckmsj 15.39, 4 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
  • Sonuçsuz Kullanıcılarımızın yorumları, gösterilen kanıtlar, davaya konu iki kullanıcımızın katkı profilleri ve Vikipedi tecrübeleri ışığında yapılan kontrolde;
  1. @Nanahuatl ve @Göktürk97 arasında bariz bir teknik çakışmaya rastlanmamıştır. Bununla birlikte bazı teknik veriler dava ile ilgilenen denetçileri şüpheye sevk etmiş olmakla birlikte ilgili şüphe üzerine yapılan tartışmada “makul bir şüphenin oluşmadığına” ve
  2. Nanahuatl açısından çok büyük bir veritabanı söz konusu olduğu için belli ve birden çok ad alanı üzerinde bir program kullanılarak tesadüfi veriler seçilmiş ve Nanahuatl’ın verileri Göktürk97’nin katkılarıyla yine bir başka akademik paket program kullanılarak içerik analizine tabi tutulmuştur. Davaya has hazırlanan bir muafiyet listesi uygulanarak yapılan analiz sonucunda maksimum %2.035 oranında bir benzerlik tespit edilmiştir. Yine bu kapsamda gerçekleştirilen davranışsal analizde elde edilen bulguların “her iki kullanıcının birbirleriyle olan ilişkisini kanıtlamaya elverişli olmadığına” dava ile ilgilenen denetçilerin oy birliğiyle kanaat getirilmiştir.
Kullanıcıların katkıları açısından herhangi bir şüphe duyulması halinde yeni bir dava açılarak kanıtların ortaya konulması uygun olacaktır. Teşekkürler. Vincent Vega mesaj? 23.06, 6 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
Yanıt @Vincent Vega vakit ayırıp inceleme yaptığınız için teşekkür ederim.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 07.54, 7 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]