İçeriğe atla

Vikipedi:Botlar/İstekler/Arşiv/2016 Mayıs

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İngilizce Vikipedi'den şablon bileşenlerini taşıma[kaynağı değiştir]

Merhaba,

en:Template:Subatomic particle şablonunu Türkçe Vikipedi'ye kopyalamaya çalışıyorum ancak pek çok parçacık olduğu için uzun süreçli bir iş. Şablon:Atomaltı parçacık Türkçe Vikipedi'deki şablon.

Yapılması gereken iş, en:Template:Subatomic_particle/link ve en:Template:Subatomic particle/symbol sayfalarının altındaki bileşenleri Türkçe Vikipedi'ye taşımak. Birazını ben elle açmıştım.

Örnek olarak,

Ekstra olarak, zahmetli olursa denk geldiğinde elle de düzeltilir belki ama, /link altındaki şablonların linklerini Türkçe ismi ile değiştirmek. Bunun için bir değişim tablosu gerekecek. Örneğin, Bottom top xi baryon, "Alt üst xi baryon" olarak değişmiş olacak. Bunun için örnek csv formatı:

en,tr
Quark, Kuark
Antiquark, Antikuark
antiquark, antikuark
Valence, Değerlik
Sea, Deniz
Up, Yukarı
Down, Aşağı
Strange, Acayip
Charm, Tılsım
Bottom, Alt
Top, Üst
Red, Kırmızı
Green, Yeşil
Blue, Mavi
Squark, Skuark
squark, squark
Lepton, Lepton
Antilepton, Antilepton
Electron, Elektron
Antielectron, Antielektron
Positron, Pozitron
Muon, Müon
Antimuon, Antimüon
Tau, Tau
Antitau, Antitau
Tauon, Tauon
Antitauon, Antitauon
Neutrino, Nötrino
Antineutrino, Antinötrino
neutrino, nötrino
antinötrino, antinötrino
Photon, Foton
Antiphoton, Antifoton
Gluon, Gluon
Antigluon, Antigluon
boson, bozon
W, W
X, X
Y, Y
Z, Z
Higgs, Higgs
Majoron, Majoron
Photonino, Fotonino
Gluino, Gluino
Wino, Wino
Zino, Zino
Higgsino, Higgsino
Proton, Proton
Neutron, Nötron
Antiproton, Antiproton
Antineutron, Antinötron
Nucleon, Nükleon
Antinucleon, Antinükleon
Delta, Delta
Lambda, Lambda
Charmed, Tılsımlı
Sigma, Sigma
Xi, Xi
Double, Çiftli
Triple, Üçlü
omega, omega
Cascade, Kademeli
Pentaquark, Pentakuark
Pion, Pion
Kaon, Kaon
Eta, Eta
meson, mezon
prime, üssü
Omega, Omega
Rho, Ro
Phi, Fi
D, D
J, J
Psi, Psi
Upsilon, İpsilon
Gamma, Gamma
Alpha, Alfa
Beta, Beta
particle, parçacığı
ray, ışını
Neutralino, Nötralino
Chargino, Chargino
Para-positronium, Para-pozitronyum
Ortho-positronium, Orto-pozitronyum
Antihydrogen, Antihidrojen
Antideuterium, Antidöteryum
Antitritium, Antitrityum
Antihelium, Antihelyum

--Evolutionoftheuniverse (mesaj) 11:03, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Evolutionoftheuniverse, isteği 23 Mayısta eklemişsiniz, cevap yazan olmamış. İstiyorsanız iş birliği yapalım. Yavaş yavaş elle aktarırız. --Üçüncü Adam (mesaj) 17:10, 29 Mayıs 2016 (UTC)
@Üçüncü Adam Aktarmaktan sıkıldığımdan yeri geldiğinde elle yapıyordum. İşbirliği yapalım, olur. Nasıl bir sistematik izleyelim? --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 17:16, 29 Mayıs 2016 (UTC)
Evolutionoftheuniverse, şurada bir liste oluşturdum. Daha önce etherpad kullanmadım baştan söyleyeyim. Listeyi görebiliyor musunuz bilmiyorum. Sayfayı aynı anda düzenleyebiliyor olmamız lazım. Aktardığımız şablonun sonuna aktarıldı veya yapıldı yazacağız. --Üçüncü Adam (mesaj) 18:17, 29 Mayıs 2016 (UTC)
@Üçüncü Adam Tamam, buradan ilerleyelim. Daha önce ben de kullanmadım. Listeyi oluşturmak zahmetli olmamıştır umarım. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 19:05, 29 Mayıs 2016 (UTC)
Evolutionoftheuniverse, "Link Klipper" diye bir Chrome eklentisiyle sayfadaki tüm linkleri kopyalayıp-yapıştırdım. Bazılarını siz daha önce aktarmışsınız. Onları işaretlersiniz denk geldikçe --Üçüncü Adam (mesaj) 19:16, 29 Mayıs 2016 (UTC)
@Üçüncü Adam İşaretledim birkaçını, kalanını da işaretlerim. Bir de liste k'ye kadar kopyalanmış, /list altındaki listelerde görünmeyen olursa onları da gözden kaçırmayalım. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 19:27, 29 Mayıs 2016 (UTC)
Evolutionoftheuniverse, siz söyleyince farkettim. Bende k harfine kadar görünüyor, devamı yok. HakanIST tüm linkleri nasıl alabiliriz, bilginiz var mı? --Üçüncü Adam (mesaj) 19:38, 29 Mayıs 2016 (UTC)
Konuya yabancı sayılırım fakat bahsedilen link w:en:Template:Subatomic_particle/link/bottom_top_xi*, ben de de K harfine kadar listeleniyor.-- Hakan·IST 20:17, 29 Mayıs 2016
Listelemeyi kodla yaptığı için olsa gerek, listelemenin sayı limiti vardır. O kadar önemli değil, /list altındaki listelerde gözükür zaten. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 20:33, 29 Mayıs 2016 (UTC)
@HakanIST @Üçüncü Adam Special:Prefixindex içinde genel sorun sanırım. /link ve /symbol sayfalarındaki kod {{Special:Prefixindex/{{FULLPAGENAME}}/}}. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 20:42, 29 Mayıs 2016 (UTC)
Bu aracı deneyince listeler biraz daha uzun oluyor: Atomaltı parçacık. Eksik veya hata falan olup olmadığını bilmiyorum. Size iyi çalışmalar dilerim. -- Curious (mesaj) 19:12, 31 Mayıs 2016 (UTC)
Curious, sayfa bilgilerine göre oluşturduğunuz liste eksiksiz. link=570 alt sayfa, symbol=592 alt sayfa. Etherpad sayfasına aktardım. Teşekkürler --Üçüncü Adam (mesaj) 20:39, 31 Mayıs 2016 (UTC)
O konuyu tüm Vikipedi'lerde harf kategorizasyonu kullanarak düzeleceğim. Teşekkürler yardımınız için. Böylece /link'te olup /symbol'da olmayanlar da bulunabilir. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 22:51, 31 Mayıs 2016 (UTC)

Biyografi maddelerinin kimisinde bu sıralama şablonu var kimisinde ise yok. Kalabalık kategorilerde madde bulmayı güçleştiren bir karışıklık. Bot yardımıyla halledilebilir mi? --esc2003 (mesaj) 19:29, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Yaşayan insanlar kategorisindeki 36bin kişinin 26bininde DEFAULTSORT yok, daha önce sanırım YBOT bu konuyla ilgili bazı düzenlemeler yapıyormuş, sıralama şekli daha önceden karara bağlanmışsa eksik maddelere eklenip hatalı olanlar düzeltilebilir.-- Hakan·IST 20:15, 29 Mayıs 2016 (UTC)
Zamanında tartışılmış ancak karara bağlanmamıştı. Her ikisini de savunan bolca kullanıcı var. Bir tartışma başlatıp karara bağlamak daha iyi olacaktır.--RapsarEfendim? 02:21, 3 Haziran 2016 (UTC)
Geçenlerde köy çeşmesinde çağrıda bulundum ama kimse oralı olmadı. Sıralama şablonu eklensin diyenler umursamıyorsa eğer topyekun kaldırılabilir. Çünkü kategorilerde karışık ve çirkin bir görüntü var. Niçin bu durumun önemsenmediğini ise anlamıyorum. --esc2003 (mesaj) 20:18, 6 Haziran 2016 (UTC)
Daha fazla tartışılması gerekiyor olarak işaretliyorum o zaman.-- Hakan·IST 07:54, 3 Haziran 2016 (UTC)