Vikipedi:Botlar/İstekler/Arşiv/2012 Mart

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Siyasi parti bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Siyasi parti bilgi kutusundaki bazı bölümlerin isimlerinin şablonda ve maddelerde şöyle değiştirilmesini teklif ediyorum.

  • kuruluş tarihi------> kuruluş
  • kapanış tarihi------> kapanış
  • üye sayısı------> üyelik
  • Siyasi görüşü------> ideoloji
  • politik pozisyon------> pozisyon

şeklinde değiştirilmesinin hem daha iyi, hem de daha öz bir şekle bürünecektir. Değişiklikler eğer onaylanırsa en kısa sürede yapılmasını rica ederim.--Türk Süvarisi ileti 15:19, 3 Mart 2012 (UTC)

Daha fazla tartışılması gerekiyor - Bu değişiklikleri burada tartışalım kabul görürse değişiklikler yapılabilir. Kumul (mesaj) 19:18, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Türk Süvarisi, konuyu gündeme alacakmısın? Kumul (mesaj) 09:00, 14 Eylül 2012 (UTC)

Taslak şablonları[kaynağı değiştir]

Yanılmıyorsam taslak şablonlarının çoğunda anlatım bozukluğu var. Şablon metnindeki ikinci cümlede isim tamlaması anlatım bozukluğuna sebep oluyor.

Ay ile ilgili bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz.{{Ay-taslak}}
Ay ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz.

Bu şekilde değiştirebilir miyiz?--Sadrettinmesaj 18:10, 21 Mart 2012 (UTC)

Taslak şablonlarında kullanılan bir şablonumuz var aslında: Şablon:Mtkutusu. Bunun kullanılması yerinde olacaktır. Bu imzasız yazı Rapsar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 21 Mart 2012
Şablon dönüşümü yapan bot olmadığı için bu istekte bulundum, bu değişikliğin daha basit olduğunu düşünerek. Mümkün olursa, çevrilebilirse, daha iyi olur. --Sadrettinmesaj 18:30, 21 Mart 2012 (UTC)
Mümkün Halihazırda ham kod kullanan şablonlar {{mtkutusu}} ile uyumlu duruma getirilebilir. --Superyetkinileti 17:12, 1 Eylül 2012 (UTC)
E Yapıldı Tüm taslak şablonları uyarlandı. --Superyetkinileti 19:43, 13 Eylül 2012 (UTC)

Resim >>> Dosya , File >>> Dosya ve REDIRECT >>> YÖNLENDİRME dönüşümleri[kaynağı değiştir]

  • Başlıkta bahsettiğim dönüşümleri bot yardımı bile yapmak mümkün müdür? Bir de mevcut düzenleme konsolunda bir yönlendirme oluşturmak isterseniz REDIRECT kodu ekliyor bunu Yönlendirme ya da YÖNLENDİRME olarak düzeltmek mümkün müdür?--Reality (tartışma) 02:28, 25 Mart 2012 (UTC)
Resim ve File düzeltmeleri için elbette bir itirazım olamaz ama REDIRECT -> YÖNLENDİRME için Bot için uygun bir işlem değil derim. Khutuck'un botu yaptı bu işlemi zamanında. VP:STT'ye bugüne gelmiş taleplerin %95'i bu yüzden geliyor. Yazılımdaki bu yerelleştirmeyi ben yapmıştım zamanında ve Khutuck'ü de ben dürtmüştüm bu işlem için yanlış hatırlamıyorsam. Ama tek sürümlü yönlendirme sayfalarının sürümleri botun değişikliğiyle 2'ye çıkınca, doğal olarak tüm taşıma işlemleri için hizmetli müdahalesi gerekmeye başladı. O işlem yüzünden daha çok talep gelip geçecek STT'den. Daha da artırmaya gerek yok kanımca. Zaten üst düğmelerin içeriğine müdahale edemiyoruz; dolayısıyla REDIRECT'ler her zaman eklenecek. Bırakalım öyle kalsınlar. En azından üst panele müdahale edememe durumumuz sürdüğü sürece. Onu değiştirmek mümkün olursa bir gün; o zaman bu işlem uygun olabilir.--Vito Genovese 21:30, 22 Ağustos 2012 (UTC)
Yukarıda ufak bir yanlışım olmuş. Sistemin varsayılanı YÖNLENDİRME haline gelmiş. Nasıl oldu ben de anlamadım gerçi ama :) Translatewiki'deki yerel sürümleri uygulayacak hale getirmiş olabilirler.
Bu durumda Daha fazla tartışılması gerekiyor derim (bot operatörüymüşüm gibi de ahkam kesmiyor muyum, alemim yani). Mümkün olan her şeyi Türkçeleştirme, benim de idealim. Ancak VP:STT kapsamında devasa bir iş yükü doğuracak bize bu. Biraz ikilem yaratan bir durum.
Vito Genovese 17:54, 30 Ağustos 2012 (UTC)
Arama sonucuna göre madde alanında 450, şablon alanında 15 civarında redirect'li yönlendirme varmış. Misal, onda birinin adı değişse 45-46 STT talebi yapar. İstekleri de zamana yayarsak makul bir sayı. Sadrettin (mesaj) 12:51, 1 Eylül 2012 (UTC)
Yap yap, bakma sen bana.--Vito Genovese 12:55, 1 Eylül 2012 (UTC)
Bu işi yapacağım da madde listesini oluşturamadım bir türlü. Acil bir durumu olmadığı için acele etmiyorum. Önümüzdeki hafta sonuna kadar (veya sonraki hafta:)) değişiklikleri yapabilirim sanırım. Sadrettin (mesaj) 19:51, 7 Eylül 2012 (UTC)

Yapılıyor... Sadrettin (mesaj) 19:26, 9 Eylül 2012 (UTC)

Vikipedi database dosyasında yönlendirmeleri tarayınca rakamlar fazla çıktı.

Madde 11340
Şablon 2165
Kullanıcı 500 (Diğer vikilere yapılan basit yönlendirmeler var genelde)
Vikipedi 361
Portal 41

Bu örnekte çift yönlendirme hatası düzeltilirken, Türkçe-İngilizce çevirisi de olmuş. Bu yüzden redirect kullanımının bitmesi zor gibi. Ayrıca üstteki kutucuklarda ve aşağıdaki seçeneklerde YÖNLENDİRME yazmasına rağmen, şu an aktif kullanıcılar arasında redirect kullanımı da devam ediyor. Alışkanlık olsa gerek.
Karar vermek gerekirse redirect→yönlendirme değişimini yapalım mı. Sadrettin (mesaj) 21:16, 16 Eylül 2012 (UTC)

Yap gitsin. Şu işi bir oturtalım; gerekirse çift yönlendirme düzeltmeleriyle uğraşan bot sahiplerine mesaj atıp gerekli düzeltmeleri yapmalarını isteriz.
Vito Genovese 13:12, 24 Eylül 2012 (UTC)


Kategorisiz belgeleme sayfaları[kaynağı değiştir]

Şablon belgeleme sayfaları herhangi bir kategoride değiller. Bu nedenle belgeleme sayfaları Özel:KategorisizŞablonlar sayfasında listeleniyor. Bunu engellemek için belgeleme sayfalarına {{Şablon belge sayfası}} şablonunu ekleyebilir miyiz? Teşekkürler. Sadrettinmesaj 20:13, 27 Mart 2012 (UTC)

Mümkün En kısa zamanda yapılacak. --Superyetkinileti 15:39, 22 Nisan 2012 (UTC)
E Yapıldı --Superyetkinileti 12:42, 30 Ağustos 2012 (UTC)