Vikiproje:Anasayfa/Tasarımlar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Proje Talimatlar Pratik Yapılacaklar Tasarımlar
(Tartışma)
Anasayfa
Tasarımları
GM Ön İnceleme GM Adaylık GM 2016 Takvimi GM elenenler

Vikipedinin birçok sayfasında Anasayfa tasarımları, hangisinin kullanılacağı ve bu sayfada neler bulunacağı konularında tartışmalar, yazışmalar olmuştur. Bu sayfa Vikipedi topluluğunun Anasayfa tasarımı ile bu tasarımda nelerin olması gerektiği konusunda bir tartışma, seçme ve belki de ileride hangi tasarımın kullanılacağına dair bir oylama yapması için oluşturulmuştur.

Tasarım için elimizde bulunan sayfalar:

Hangilerin olacağı, bunlara hangi maddelerin ekleneceği konuları "genel tartışma" başlığı altında tartışılabilir. Tasarımlarda dikkat edilmesi gerekenler:

  • Tasarımınızda kullanacağınız şablonların kullanıcı alt sayfası olarak oluşturulması,
  • Çok kullanılan internet tarayıcılarında (internet explorer, mozilla firefox, opera v.b. gibi) kimi zaman tasarımlar farklı görünebilmekte, şablonları üst-üste binmesi gibi sorunlarla karşılaşılabilmektedir. Tasarımların bu farklılıkların göz önünde tutularak oluşturulması rica olunur.

Bu sayfa bir çalışma alanı olduğu için tartışmalar bu sayfada, bu sayfadaki çalışma yöntemi gibi konularda tartışma sayfasını kullanabilirsiniz.

Saygılar, Machiavelli' msj 22:32, 11 Mart 2008 (UTC)

Genel Tartışma[kaynağı değiştir]

Asagidaki arkadasin fikirlerine katilmiyorum. artik örnek alma ya da kopyalama aliskanligindan vazgecmeli diye düsünüyorum. yani hollanda hos isvec güzel olabilir ama bize ait bizim yarattigimiz bisey olsun. türkiyeden giren herkes bize ait biseyler bulabilsin.

En başta bulunan gri kutunun kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. İtalyanca Wiki veya benzeri olan Hollandaca Wikideki gibi bir başlık çok daha hoş olacaktır. İtalyanca'da Mavi'ye yakın bir ton, Hollandaca'da ise turuncuya yakın bir ton kullanılmış. Bizde de turkuaza yakın bir tonla hoş durabilir. İkinci olarak bence kategori bölümü kaldırılmalı. --Machiavelli' msj 16:10, 12 Mart 2008 (UTC)

  • Kategoriler kesinlikle olmamalı. Zaten bunu daha önce ilk ana sayfa değişikliği tartışmalarında tartışmış ve olmaması yönünde karara varmıştık. Bir kategori sayfası oluşturup buna giden bir bağlantıyı soldaki menüye koyacağız. Böylece hem daha büyük ve ayrıntılı bir kategori sayfamız olacak hem de bu ana sayfada yer işgal etmeyecek. Griden kaçınılması gerektiğinde hem fikirim. Bunun ötesindeki renk ve ton seçimi Vikipedistlere kalmış, şahsen çekimserim, ama lütfen ağır veya şok edici renklerden kaçınalım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:28, 12 Mart 2008 (UTC)


  • Kategorilerin yer almaması iyi olabailir. benim oyum da bu yönde. Başlık da itlyanca veya hollandaca olandaki gibi daha şık bir başlık olmalı tabiki. Renk konusu bence sayfanın bütünlüğüne göre karar verilebilecek bir konu. Yani önce başlık rengini seçip ona göre bir sayfa renklendirmesi yapabilir ya da tam tersini uygulayabiliriz. Sonuçta bütünlük önemlidir. --Manco Capac 13:10, 17 Mart 2008 (UTC)

"Bunları Biliyor musunuz?"[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Aşağıdaki yorumumdan alıntıyla: "Henüz bu kısımlardan hiç hazırlamadık, hazırlamak en az yeni bir tarihte bugün sayfaları kadar sayfa oluşturulması anlamına gelecek ve bunu da tarihte bugünlerde yaptığımızın tersine sıfırdan yapmak zorunda kalacağız (tarihte bugün sayfalarında tarih sayfalarını kaynak olarak kullanıyorduk). Başka sitelerden almamız da mümkün olmayacak TBA sorunu sebebiyle. Eğer bunları biliyor musunuz'a yer vereceksek tasarımın ana sayfaya uyarlanması en az birkaç ay daha gecikecektir." Bunların farkında olup karar vermemiz lazım... Bunları Biliyor musunuz hazırlamanın, sıfırdan hazırlamanın, ne denli zor olduğunu bu tip ufak bölümlere yer alan portallarda zaman zaman çalışmış olduğum için biliyorum ve şahsen bu tasarımda olmaması kanısındayım zira yapımının kısa bir sürede, telif ihlâli barındırmadan bitirilmesinin mümkün olmayacağı açıktır oysa ki topluluk ana sayfanın değişmesi için oldukça hevesle beklemektedir - bunları biliyor musunuz için tasarımımızı güncellemeyi erteleyemeyiz. Bununla birlikte bu sayfalar tasarım değişikliği sonunda hazırlanırsa elbette ekleyebiliriz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:31, 12 Mart 2008 (UTC)
"Bunları Biliyor Musunuz?" kısmının şu anda hazırlanan tasarımlarda yer almaması, ancak eklenebilecek olması daha iyi olur; çünkü bu sayfaların hazırlanmasının ne kadar süreceği belli değil. Yine de Anasayfa projesi altında bir "Bunları biliyor musunuz" bölümünün hazırlığına başlamalıyız. Seçkin Maddeleri ana sayfaya çıkartırken sanırım "2008 1. Hafta", "2008 2. Hafta" şeklinde çalışacağız. BBM'ler de "2008 1 Hafta-1" ve "2008 1. Hafta-2" şeklinde, her hafta için 10'ar adetten 2 tane hazırlanabilirse bence gayet iyi olacaktır. 52 hafta x haftada 2 blok x her blokta 10 BBM'den hesaplarsak toplamda her yıla 1040 adet bilmediğimiz şey gerekli :)
Benim önerim "Vikiproje:Bunları Biliyor Musunuz" sayfası altında, KM-SM sisteminde kullanılan kategorilere ayırarak, her BBM için referans vererek 1000+ adet BBM yazalım, sonra bunları her gün her kategoriden birer tane olmak üzere haftalara dağıtalım. Khutuckmsj 18:42, 12 Mart 2008 (UTC)
Güzel sistem önerisi bence uygulanabilir; ama belirtildiği gibi, zaman alacaktır. Yine de elimizdeki ana sayfa tasarımlarından birini seçkin madde çıkarma hızımızı göz önünde bulundurarak 1-2 ay sonra uygulayacağımızı düşünürsek, BBM'yi bence en geç yaz sonuna yetiştirebilir, ekleyebiliriz... tabii şu anki hızımızı ve şevkimizi kaybetmezsek. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:56, 12 Mart 2008 (UTC)
Ana sayfa projesi altında da hazırlanabilir. "Bunları Biliyor musunuz?" kısmı ile ilgili bir çalışmada yardımcı olabilecekleri görebilirsek karar verilmesi daha da kolaylaşıcaktır. Gönüllüler kimler? :)--Machiavelli' msj 14:05, 13 Mart 2008 (UTC)
Ben varım! -- Dsmuratileti 14:10, 13 Mart 2008 (UTC)
Ben de gönüllü olmayı çok isterdim ama şu sıralar çok meşgulum... bununla birlikte 1-1.5 ay sonra ben de katılımda bulunabilirim. Bu arada daha derli toplu olması için aşağı bir gönüllüler listesi koyuyorum, ilk olarak Dsmurat'ı ekledim yukarıdaki mesajına istinâden umarım nahoş olmamıştır ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:14, 13 Mart 2008 (UTC)

Çalışmanın sadece bunları yazmak veya bulmakla ilgili olmadığını belirtmek açısından İngilizce Wikipedia'dan ilgili konu ile ilgili sayfalar:

--Machiavelli' msj 00:18, 14 Mart 2008 (UTC)

  • Bu konuyla ilgili olarak bir sayfa açmayı ve rastgele maddelerde dolaşırken bulunan değişik ve ilgi çekici kısımların buraya yapıştırılıp, daha sonra anasayfaya aktarılmasını tavsiye ediyorum? Örneğin şöyle: Vikipedi:Bunları biliyor musunuz/taslak Cat msj 10:44, 3 Nisan 2008 (UTC)
  • Evet ben de katılıyorum eğer böyle bir sayfamız olursa ki, ben bazen madde okurken bu tarz bilgilere rastlıyorum, bu "taslak bunları biliyor musun" sayfasına ekleyebiliriz. Öneriyi destekliyorum. --Rhnileti 17:51, 4 Nisan 2008 (UTC)

Bunları biliyor musunuz sayfaları için gönüllüler[kaynağı değiştir]

Noumenon'e bu başlığı açtığı ve beni de altına eklediği için teşekkürler. Ancak şunu belirteyim: Bu projeye katkıda bulunmak isterim, bu yüzden imza attım; ama ben de çok yoğunum bu sıralar. Elimden gelen katkıyı esirgemem. -- Dsmuratileti 17:09, 13 Mart 2008 (UTC)
  • Ben de gönüllüyüm. Çeşitli dünya rekorlarını, ilginç olayları vb. gibi şeyleri ekleyebilirim. Zaten çoğu zaman aktifim Wiki'de... --Lider41
  • Gönüllüyüm.Çalışmaya İngilizce,Fransızca ve İspanyolca wikipedia'lardan çevirilerle yoğun destek verebilirim.düşünenadammesaj
  • Bende gönüllüyüm. Kırılmış dünya rekorlarını eklemeyi kabul edersek bu konuda yadım edebileceğim gibi ilginç bazı bilgilerinde eklenmesini sağlayabilirim.-- Arjety ileti 19:28, 13 Mart 2008 (UTC)
  • Geldikçe bakmaya çalışırım ama en azından 1-1.5 ay daha çok aktif olamam... bir de Guinness Rekorlar Kitabı'ndan yararlanabiliriz (kastım doğrudan alıntı değil doğrulanabilirlik ve fikir) bu kısım için... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 19:34, 13 Mart 2008 (UTC)
  • Fikren destekliyorum aktif olamam büyük ihtimalle ama burda oldukça katkıda bulunmaya çalışırım. --Rhnmesaj 10:57, 14 Mart 2008 (UTC)
  • Elimden geldiği kadarını yapabilirim bende.--Aycan 17:12, 23 Mart 2008 (UTC)
  • Anasayfaya madde ararken bulduklarımı yukarıda önerdiğim sayfaya koyabilirim. Cat msj 10:44, 3 Nisan 2008 (UTC)

Tasarım,renk,bunları biliyor musunuz[kaynağı değiştir]

Herkese selamlar…

  • 1- Tasarımlar: Bence İtalyanca wikipedia Ana Sayfası hiç de fena değil… Erdall’ın Ana Sayfa çalışmaları da güzeldi… Dsmurat’ın Ana Sayfa çalışması da güzel.
  • 2-Renk: Bence Noumenon’un sözünü ettiği “ağır veya şok edici” renk tonları olmadığı takdirde her renk olabilir, tek şartla; bu renk tonunun İstanbul’un üç ünlü futbol takımının renk tonunu çağrıştırmamasında yarar görüyorum.Ayrıca, her bölüm için ayrı renk kullanımının göze pek hoş gelmediğini düşünüyorum, fakat renk farklılığı yaratılmak isteniyorsa, aynı rengin farklı tonları kullanılabilir.
  • 3- Bunları biliyor musunuz: Bunları biliyor musunuz kısmı, bu çalışma bittiğinde ana sayfaya uyarlanabilir. Ana Sayfa tasarımının geciktirilmeden uygulamaya konabilmesi için, ana sayfada “Bunları biliyor musunuz” kısmının yerinde bırakılan boşluğa önceleri -geçici olarak- farklı bir şeyler, yazılabilir, konabilir. Başka seçenekler de bulunabilir. Ama öncelikle bu çalışma yapılacaksa, bu çalışmaya girişecek kaç kişi var, yani hangi kullanıcılar bu çalışmaya aktif olarak girerim diyor, bunu bilmekte yarar var diye düşünüyorum. --Düşünenadam 19:52, 12 Mart 2008 (UTC)

Günün maddeleri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Tartışma:Ana Sayfa'da yapılan bir tartışma bize Vikipedistlerin Günün maddeleri olarak dikey biçimde sıralanan maddeleri bir tür en yukarıdan en aşağı önem sırasına koyabileceğini ve bunun da yanlış anlaşılmalara ve VP:TBA ile sistemik önyargı hatalarına yol açabileceğini gösterdi. Tasarım oluşturan arkadaşlardan ricam, gerek şu anki tasarımlarda sayfanın çok uzun olmasına yol açması sebebiyle gerekse bahsettiğim sorun sebebiyle, yeni tasarımımızda iki tane olacak günün maddelerini yatay bir biçimde dizmeleridir. Eğer buna ciddî ve şiddetli bir biçimde karşı çıkan arkadaşlar varsa belirtebilirler. Bununla birlikte dediğim tarzın, olası önem sıralaması bazlı düzeni bertaraf eden, temel taşlar açısından bizi kuşkulu bir duruma düşmekten kurtaracağını ve bunun da önemli olduğunu (yani tartışması bile oldu ana sayfada belirttiğim gibi!) düşünüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:12, 13 Mart 2008 (UTC)

Arka plan?[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bir arka plan motifine ne dersiniz? Arapça Vikipedi uzun bir süredir arabesk stilde motiflerle süslü bir arka plan kullanıyor. Bizde bir arka plan kullanabiliriz. Fakat bunun Türkiye vurgusu taşımaması çok önemli. Türkçe ile doğrudan ilgili olan ve konulabilecek bir şey olarak aklıma Orhun Yazıtları geldi. Bu yazıtlardan bir metnin ufak bir kısmını yeni ana sayfa tasarımımızın ton seçimine uygun bir şekilde tonlayarak kullanabiliriz. Fikirler? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:29, 13 Mart 2008 (UTC)
Güzel olabilir diye düşünüyorum; ama önce bir görmek lazım. Mesela ilk çözülen sözcük olan "Tengri"nin yer aldığı bir kısım olabilir. -- Dsmuratileti 20:46, 13 Mart 2008 (UTC)
Açıkçası bence fikir çok güzel, Türkçe Wikipedia olduğumuzu da gayet vurgular nitelikte. Tasarımlara uyumlu olarak, göz yormaz biçimde konulursa güzel olacağı kanaatindeyim. Khutuckmsj 19:53, 16 Mart 2008 (UTC)
  • Ben bir arka planın uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum. Örnek gösterilen Arapça vikipedininkini beğenmediğimi belirtmek durumundayım. Ancak illaki olacak deniyor ise bu bir kelime değil de bir motif olmalıdır kanısındayım. Unutmayalım sonuçta bu bir ansiklopedi ve her konuya eşit uzaklıkta olmaıdır. Benim aklıma ilk etapta şöyle bir fon geliyor: Göktürk alfabesinden arapça alfabeye ve oradan da latin harflerine geçişi anlatan bir motif olabilir bence. Çünkü sonuç olarak Türkiye Türkçesi bu 3 aşamadan geçmiş ve hepsini kullanmıştır. Son noktada benim kanaatım yine de arka plan kullanmamak yönündedir. --Manco Capac 13:18, 17 Mart 2008 (UTC)
Bir sitede buna benzer bir kullanım gördüm. Sanıyorum Göktürk Yazıtları'nın arka plan olması durumunda buna ya da buna benzer bir şey olacak. -- Dsmuratileti 15:05, 19 Mart 2008 (UTC)
    • İlgili sayfalardaki arkaplanlarda kullanılan görüntüler pek kaliteli değil, daha kaliteli sonuçlara ulaşabiliriz (internette bu alfabeyi kullanmamıza olanak kılacak fontlar da var). Bununla birlikte alfabeler arası geçiş fikri de gerçekten çok hoş. Ben de illâ ki arkaplan olsun demiyorum, ama eğer topluluğun da hoşuna giderse bu fikir, olabilir diyorum... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:47, 19 Mart 2008 (UTC)
Tüm siteye değil de, Ana Sayfa'da en üstte yer alan "Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz." kutusuna koyulabilir belki?Khutuckmsj 21:20, 19 Mart 2008 (UTC)
    • Bence vikipedi haber de olsun.Gündem haberleri olsun.Bir ansiklopedi için biraz daha iyi olur çünkü vikipediyi diğer ansiklopedilerden ayıracak en önemli özelliği güncel olmasıdır.--ipek 21:29, 19 Nisan 2008 (UTC)

Bu tasarımın bir diğer versiyonu: Kullanıcı:Dsmurat/Ana sayfa/Ana sayfa tasarımı 3

  • Çok şık olmuş; hadi yapalım Teşekkürler Dsmurat Levent Abi ileti 04:49, 12 Mart 2008 (UTC)
  • Tipik Wiki anasayfa kutularının ucu hep sivri ama bu kutular çok yumuşak bir hava katmış. teşekkürler Dsmurat. MrXenaquatenmsj 11:17, 12 Mart 2008 (UTC)
  • Dsmuratın tasarımı oldukça doyurucu olduğunu düşünyorum.--Aycan 12:29, 12 Mart 2008 (UTC)

Bundan önce Bunları Biliyor musunuz? bölümün olup olmayacağını tartışmak daha önemli bence. Bir de her bölüm için ayrı renk kullanımının hoş durmadığını düşünüyorum.--Machiavelli' msj 16:06, 12 Mart 2008 (UTC)

  • Seçkin maddenin seçkin resmin yanında olması önemli. Seçkin madde bilgilendirici niteliği tarihte bugünden çok daha yüksek olan bir kısım. Bu arada Bunları biliyor musunuz? kısmı hususunda Kullanıcı:Mach'a katılıyorum. Öncelikle bir tartışalım bunu. Henüz bu kısımlardan hiç hazırlamadık, hazırlamak en az yeni bir tarihte bugün sayfaları kadar sayfa oluşturulması anlamına gelecek ve bunu da tarihte bugünlerde yaptığımızın tersine sıfırdan yapmak zorunda kalacağız (tarihte bugün sayfalarında tarih sayfalarını kaynak olarak kullanıyorduk). Başka sitelerden almamız da mümkün olmayacak TBA sorunu sebebiyle. Eğer bunları biliyor musunuz'a yer vereceksek tasarımın ana sayfaya uyarlanması en az birkaç ay daha gecikecektir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:09, 12 Mart 2008 (UTC)
  • Altta da yorum belirtmiş oldum gerçi ama önce Bunları biliyor musunuz? kısmı hakkında bir karara varıp, tasarımları en azından anasayfada bulunucak standart hale getirip yorumlasak daha iyi olacak. Mesela Dsmurat'ın calışmasında Bunları biliyor musunuz? köşesi var ki bu kısmı kabul etmezsek oluşacak boşluğa ne gibi ayarlamalar yapılacak yada aynı şekilde Kullanıcı:Cat/anasayfa tasarımı1'de Bunları biliyor musunuz? kısmı eklendiğinde ne gibi değişiklikler olacak bilmiyoruz. Anasayfada yer alacak kısımları belirleyip tasarımlar hakkında öyle yorumlamaya geçmek daha istikrarlı olacaktır. İyi çalışmalar..--neskafefincanındatürkkahvesi 16:22, 12 Mart 2008 (UTC)
  • Kullanıcı Dsmuratın tasarımları gerçekten çok güzel. Ben bir derneğin rekalam ve strateji danışmanlığını 5 yıldır profesyonel olarak yürütmekteyim. Bu tasarımdaki farklı renklerde yumuşak tonların kullanılmış olması çok iyi bir ayrıntı. Renkler elbette değiştirilebilir. Ancak aynı renkler yerine farklı renklerin kullanılması ilgili bölüme odaklanmayı ve içeriğin zengin olduğunun vurgulanması yönünden etkili olacaktır. Bunları biliyor musunuz? bölümü bence sayfaya bir nitelik kazandırıyor. Başlık bile insanı etkilemeye yetiyor. ilk aşamada her hafta için bir sayfa hazırlanılsa yeterli olur diye düşünüyorum. Bu bölümde kırılmış olan dünya rekorlerına yer verilirse belki kaynak bulma daha kolay olacaktır. -- Arjety ileti 18:20, 12 Mart 2008 (UTC)
    • Kırılmış dünya rekorları fikri güzel. Portalların sayfalarındaki bunları biliyor musunuz kısımlarından da belki yararlanabiliriz... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:59, 12 Mart 2008 (UTC)
Bence bu tasarım iyi olmuş.Ancak renk konusunda yukarıda Mach'ın söylediklerine katılıyorum.Turkuaz hoş bir renk olabilir.İkinci olarak Bunları biliyormusunuz kısmının içeriği konusu çok detaylı olabilir.Yani oraya hangi bilgilerin yazılacağı neye göre derleneceği konusu biraz havada kalabilir gibi düşünüyorum.Bu kısmın neleri kapsayacağına çok iyi karar vermek gerek bence.Dolayısıyla önce içeriğin nasıl olması gerektiği tartışılmalı sonra ana sayfada olup olmaması gerektiğine karar verilmeli benim fikrimce.--Eldarionileti 16:46, 13 Mart 2008 (UTC)
Çok iyi görünümlü bir tasarı.--Tuz 09:26, 14 Mart 2008 (UTC)
Öncelikle, yapılan yorumlar ve tebrikler için teşekkürler. Yukarıda yazılanlardan yola çıkarak, bu tasarımımı biraz daha geliştirmek adına bazı değişiklikler yaptım. Bunun sonucunda bu tasarımı ortaya çıktı. Yaptığım değişiklikler, içerik yönünde değil, biçimsel yöndedir. Seçkin maddeyle, seçkin resmi yan yana koydum; fakat bunu yapmak için ondan önce, sayfanın dizilimini %50 - %50 yaptım.
Başlık renkleri konusunda yapacağımız yazışmaların ardından, gerekirse onu da değiştirebiliriz. Ayrıca, noumenon'in belirttiği günün maddelerinin yan yana olma meselesini gerçekleştirmek çok zor ve yapıldığında o kadar da güzel durmayabilir.
Görüşleriniz için bir kez daha teşekkür ediyor, yeni görüşlerinizi bekliyorum. -- Dsmuratileti 09:28, 14 Mart 2008 (UTC)
Madde sayısının olduğu kısım çok sağda duruyor biraz sola doğru çok çok az kaydırılsa çok daha güzel görüneceğe benziyor.--Tuz 09:31, 14 Mart 2008 (UTC)
  • Güzel bir tasarım olmuş. Ancak SR ve SM'nin yanyana olması resmi biraz sıkıştırmış gibi geldi bana ya da göz alışkanlığı. Bu sebeple tasarım ikiyi daha iyi buldum. Renklerle ilgili, çeşitten çok aynı rengin farklı tonlarının kullanılması daha göze hoş gelir diye düşünüyorum. Özelikle maddelerde bu uygulanabilir. Elinize sağlık, hepsi birbirinden güzel..--Rhnmesaj 10:54, 14 Mart 2008 (UTC)
Bakınız:Kullanıcı:Kağıt/Ana sayfa ek
  • Ay yıldız konusu daha önce defalarca konuşuldu. Tekrarlamak gerekirse: VP:VND ve VP:TBA'ya tamamen aykırıdır bu sebeple Vikipedi'nin tasarımlarında, sunumunda, Vikipedi ambleminin yanında vs. kullanılması, Vikipedi dahilinde en azından, mümkün değildir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:45, 19 Mart 2008 (UTC)
  • Bu tasarım bence süper.Birkaç değişiklikle daha da süperleşebilir.--ipek 21:24, 19 Nisan 2008 (UTC)
Bu hali göze daha hitap eder halde görünüyor en azından benim için. Dsmurat'ın hazırladığı tasarımlarda seçkin resmin altında yer alan seckin madde ve diğer maddeler, bu tasarımda resmin yan tarafında ve daha dikkat çekici pozisyonda. İyi çalışmalar.. --neskafefincanındatürkkahvesi 16:16, 12 Mart 2008 (UTC)


  • Bu tasarım da çok hoş ama resim maddelerin üzerinde olsa daha iyi olur gibi geldi bana.-- Arjety ileti 22:57, 12 Mart 2008 (UTC)
  • Resimi üste koydum. Biliyor muydunuz bölümü bence Tarihte bugün kadar zahmetli olmaz, çünki tarihte olduğu gibi 15-20 şeyi saymamıza gerek yok. Sadece her gün için bir tane bir şey yazsak yeterli olur. --Erdall 05:13, 13 Mart 2008 (UTC)
  • Tonları açmakta yarar var... bir de bir değil iki tane günün maddesi koyacağız ve yatay bir düzende sıralanmalarını, en azından şahsım adına, umuyorum (dikey olunca en önemliden en önemsize tarzı bir fikir oluşturabiliyor ve tartışmalara, sorunlara yol açabiliyor) ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:16, 13 Mart 2008 (UTC)

Kategoriler, lehçeler, kardeş projeler bölümüne çok güzel bir alternatif, çokta şık. Kategorilere tıkladığımız zaman diğerlerinin aksine kalın mavi kutucuğun dışında kalıyor. halledebilirsek güzel olur, ben karıştırmıyım şimdi :) --Machiavelli' msj 21:35, 13 Mart 2008 (UTC)

  • Bence çok değişik ve güzel olmuş, özellikle kardeş projeler, diller, kategoriler oldukça yaratıcı. Ancak renkler biraz sert olmuş. Özellikle vikipediye hoşgeldiniz kısmı koyu kalmış. Bir de sanırım seçkin maddeyle günün maddesi yer değiştirmesi gerekiyor. Ben kişisel olarak tabii; uçuk renkleri pek sevmediğim için bu tasarımı bu yönden beğendim ama yine de renkleri biraz açmak daha iyi olabilir. Elinize sağlık..--Rhnmesaj 10:42, 14 Mart 2008 (UTC)
  • Çok kullanışlı, içerikli ve görsel açıdan güzel bir ana sayfa tasarımı. Ama kişisel görüşüme göre, Bunları biliyor muydunuz? bölümü biraz daha yukarıya alınsa tam olarak kusursuz olacak. Çünkü bir okuyucu sayfayı açtığında karşısına bunun gibi ilginç bir bilginin çıkması hoşuna gider diye düşünüyorum... --uмтслтгслмέѕѕαgэ 19:41, 14 Mart 2008 (UTC)
  • Kusura bakmayın bu mesele ile daha fazla ilgilenemicem. Benim ana sayfa tasarımım'da hoşunuza gitmeyeni değiştirebilir veya da içinde hoşunuza giden taraflarını çıkarıp kullanmak istediğiniz tasarıma ekleyebilirsiniz. Kategori sayfasının niye kutu'nun dışında kaldığını bende çıkaramadım. Diğer ikisinde sorun olmadığına göre, sorun kategori şablonunda olsa gerek. Birde başlığın altında bağlantısını koyduğum For non-Turkish speakers sayfası hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. Burada o sayfanın tartışması başlamış ama arşivlendiği için yarıda kalmıştı: tartışma selamlar --Erdall 01:20, 17 Mart 2008 (UTC)
  • Son güncellenmiş versiyonu ile "Vikisade".. :) --PROBEKLEIN 12:46, 29 Mart 2008 (UTC)
  • Sadeliğiyle gerçekten olmasını istediğim anasayfa yapılarından birisi, ancak maalesef ki cafcaflı olmayan hiçbir şeye rağbet yokmuş bu ülkede :) İki günün maddesi olması gerektiği ya da gündem vs. gibi başlıkların olup olmaması gerektiğini tartışmayla belirleyebildiğimiz için belki tasarımı eleştiriler doğrultusunda tekrar düzenleyebilirisiniz, aksi halde bu nedenlerden şansını kaybedecek gibi görünmekte. Teşekkürler. Cat msj 23:34, 30 Mart 2008 (UTC)
  • Sade olması hoş olmuş... bununla birlikte yeni ana sayfa tasarımını kategorileri koymama kararı almıştık eskiden (bunu ayrı bir kategori sayfası açıp yan yol bulma çubuğunda bir bağlantıya yer vererek halledeceğiz). Ayrıca ana sayfada 2 tane de mümkünse yan yana konacak günün maddesi olacak. Bu sebeple belki kategoriler kısmını çıkarıp o kısma yan yana iki günün maddesi koymak istersiniz? Sadece bir öneri; hoş olmuş, kolay gelsin ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 04:59, 31 Mart 2008 (UTC)
    • Vikipedi:Oylamalar/Anasayfa tasarımı sayfasına tasarımınız dahil edildi, ancak içeriği yönünden yukarıda belirtilenlere uygun olması gerekiyor. Bu konuda çalışmalarınızı bekliyoruz, teşekkrüler. Cat msj 10:32, 3 Nisan 2008 (UTC)
  • Kardeş projeler ve lehçeler şablonlarını henüz bitiremedim, yakında onlarıda bu tarza uygun olarak ekleyeceğim.

İlgilenenlere sormak istediğim bir konuysa, bu renkli başlık yazılarının bulunduğu çerçevelerin sonundaki silüet viki amblemi. Bu amblem internet explorerda oldukça kötü görünmekte, bir çözümü vardır elbet ama bu kadar uğraşabilecek birisi varmı? Yoksa tamamen kalksın mı?

Ayrıca firefox/mozilla tarayıcılarında görünen yuvarlak hatlara da aldanmayınız, zira exp. ve opera için geçerli değiller...

Burası biraz olsun canlansın, yorumlar gelsin istedim. Fazla aktif olamasam da bu yeni anasayfa konusunu kısa süre içersinde bir karara bağlamakta yarar olduğunu düşünüyorum, hatta yararında ötesinde gereklilik... Teşekkürler. Cat msj 23:28, 30 Mart 2008 (UTC)

Cat bence çok iyi tasarım olmuş. Şimdiye kadar gördüklerim arasında en beğendiğim bu oldu. Yalnız bu tasarımda bölümlerin yeri ile ilgili bir sorunum var. Bunu da benim yerime Danbury çok güzel açıklamış. Sonuçta ansiklopedi yazıyoruz ve maddelerin ön planda olması bence bir gereklilik. Eğer bölümlerin yerini değiştirirsek bence çok güzel olacak. Kardeş projeler, kardeş lehçeler gibi şeyler için de Erdall'ın tasarımındaki gibi bir şey düşünürsen süper olur --Machiavelli' msj 23:39, 30 Mart 2008 (UTC)

O rötüşlara birkaç fikir vermek adına: Seçkin maddeler topluluğun yapabileceği "en iyi" olarak adlandırılırlar bu sebeple baş köşeye konulmalı bence. Günün maddeleri ile seçkin maddenin yer değiştirilmesi iyi olabilir bu açıdan. İkinci olarak maddeler bölümünün uzunluğunu en azından seçkin maddenin ilk paragrafını alacak kadar uzatmamız mümkün mü? Umarım bunlarla sıkmıyorumdur, bu tasarım üzerinde biraz oynarsak çok güzel bir şey çıkacağını düşündüğüm için söylüyorum.--Machiavelli' msj 00:02, 31 Mart 2008 (UTC)
  • Gerçekten güzel bir tasarım olmuş... içerik düzeniyle ilgili Mach'ın önerdiği şekildeki bazı değişikler iyi olabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 04:57, 31 Mart 2008 (UTC)
  • Desteklenebilecek bir çalışma. Devam arkadaşlar.. Levent Abi ileti 07:22, 31 Mart 2008 (UTC)
  • Tasarımlarınız içinde en beğendiğim 3.'sü oldu. Seçkin madde ve diğer iki madde, muhakkak "tarihte bugün" köşesiyle "günün resmi"nden daha yukarıda yer almalı. Değişse iyi olur dediğim tek nokta, Mach de belirtmiş, seçkin maddeyle günün maddelerinin yer değiştirmesi olabilir; seçkin maddenin en başta yer alması açısından. Elinize sağlık, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 07:33, 31 Mart 2008 (UTC)
  • Kullanıcı:Cat/anasayfa tasarımı3/1 - çalışmalar sürmekte. Cat msj 10:06, 31 Mart 2008 (UTC) + kardeş projeler vs. kutusunu ekledim kardeş lehçeler ve kategorilerdeki sorun ne alnamadım ama onlar da yakında görünür hale gelecek ya da yardımcı olmak isteyenler olursa sevinirim. Az bir kısmı kaldı çünkü. Teşekkürler. Cat msj 23:22, 2 Nisan 2008 (UTC)

Bahsettiğim sorunlar halloldu ve buradaki uygun sayılabilecek tasarımları Vikipedi:Oylamalar/Anasayfa tasarımı sayfasında oylamaya sundum. Ancak kafamdaki şu soruya cevap bulmamda yardımcı olmanızı bekliyorum;

  • internet explorer, firefox'da ve opera'da sorunsuz olarak görünen bir çok güzel görsel kısmı desteklemiyor, hatta bozuk çıkmalarına neden oluyor. Kullanıcıların çoğu da muhtemelen hala explorer kullanıyor. Bu yüzden wikibar olarak bilinen silüet kısmı kaldırmayı düşünüyorum? Ya da en alta bu sayfa en iyi mozillayla görüntülenmektedir diye bir not düşmeliyiz? :) Cat msj 10:38, 3 Nisan 2008 (UTC)
  • İşte bu harika!!!--ipek 21:27, 19 Nisan 2008 (UTC)
  • Son olarak, yine diğer kendi yaptığım son tasarımım var. Denediğim tarayıcılarda sorunsuz çalıştı. Umarım topluluğun istek ve gereksinimlerine uygun bir tasarım olmuştur. Bir sorun vb. gördüğünüzde bana bildirebilirsiniz. Ana sayfa tasarımları konusunda oyunuzu da açılan anasayfa tasarımı oylamasında belirtebilirsiniz. -- Dsmuratileti 17:22, 3 Nisan 2008 (UTC)


  • Az önce tamamen bitirdiğim bir ana sayfa çalışmam var. İngilizce Vikipedi'ninkine çok benziyor. Görüşlerinizi bekliyorum. --Lider41

En son yorumlar[kaynağı değiştir]

  • Bu konuyla ilgili olarak bir sayfa açmayı ve rastgele maddelerde dolaşırken bulunan değişik ve ilgi çekici kısımların buraya yapıştırılıp, daha sonra anasayfaya aktarılmasını tavsiye ediyorum? Örneğin şöyle: Vikipedi:Bunları biliyor musunuz/taslak
  • İlgilenenlere sormak istediğim bir konuysa, bu renkli başlık yazılarının bulunduğu çerçevelerin sonundaki silüet viki amblemi. Bu amblem internet explorerda oldukça kötü görünmekte, bir çözümü vardır elbet ama bu kadar uğraşabilecek birisi varmı? Yoksa tamamen kalksın mı?

Ayrıca firefox/mozilla tarayıcılarında görünen yuvarlak hatlara da aldanmayınız, zira exp. ve opera için geçerli değiller...

Ya da en alta bu sayfa en iyi mozillayla görüntülenmektedir diye bir not düşmeliyiz? :) Cat msj 10:44, 3 Nisan 2008 (UTC)

  • Oylama devam ederken istek üzerine yaptığım birkaç küçük değişikliğin ben de daha iyi olduğu kanaatindeyim. Ancak bahsedilen mavi tonlar için bir şey yapabileceğimi sanmıyorum, zira seçtiğim ikonların rengiyle bütün oluşturması için mavi tonlarını kullanmak gerekiyor. Ayrıca sıkıntısını yaşadığım başka bir konuysa en altta yine mavi olarak görünen meta kutular... Bu kutuların renk ayarlarının nasıl yapılabildiğini anlayabilsem bunlardan birini seçmek zorunda kalmayacaktım, uğraştım ama nasıl çalıştıklarını anlayamadım. Dediğim gibi, yardımlar beklenir.. :) Cat msj 14:32, 4 Nisan 2008 (UTC)
  • teşekkürler.. bir küçük şey daha var.. daha önce dikkatimi çekmemişti, belki şimdi ortaya çıktı. eğer özellikle yapılmadıysa, 'Haftanın seçkin maddesi' ile 'Günün maddeleri' ve 'Tarihte bugün' ile 'Günün resmi' bantlarını aynı hizaya çekmek sanırım daha iyi olacak.. --kibelemesaj 14:52, 4 Nisan 2008 (UTC)
  • Ben Internet Explorer'da da denedim; ama bir sıkıntı yaratmadı silüetler. Kötü bir görüntü yaratmıyor bence. Buraya kendi tasarımımın Internet Explorer'da görünümünü koydum. Tek kötü yan şu: Keşke yukarlak hatlar IE ve Opera için de geçerli olsaydı... -- Dsmuratileti 15:24, 4 Nisan 2008 (UTC)
  • Tamamdır o halde. Kibele'nin bahsettiği sorunlarda hallodlu. Teşekkürler. Cat msj 20:42, 4 Nisan 2008 (UTC)
  • Merhaba, henüz oy kullanamıyorum ancak bir yorumumu buraya belirtmek istedim. Ana sayfa ortak tasarımlardaki sütunlarda bulunan başlıklar (Tarihte bugün, v.s) ve altlarındaki içeriklerin herbirinin arka planı farklı. Ben sadelikten yanayım. İki sütunun da arka planı bir renk ve başlıklarında her birinın arka planının aynı renkte olması fikrindeyim. Her biri farklı renkte olunca bir uyumsuzluk oluşuyor. Gigo 12:47, 23 Nisan 2008 (UTC)
  • Merhaba, Tarihte bugün kısmı boş görünüyor. Eğer Vikipedi:Tarihte bugün/... yerine Şablon:Tarihte bugün/... kullanılırsa bu sorun da halledilir. Yusuf 506-mesaj-katkılar-e-posta-[website] 16:31, 19 Haziran 2016 (UTC)

Herkese merhaba, öncelikle tüm tasarım sahiplerine bu yoğun çalışmalarından ötürü teşekkür ederim. Ancak kendilerinden bir ricam var: Tıpkı İngilizce Vikipedide olduğu gibi Ana sayfadan Referans Masasına olan bağlantı gibi bizde kendi Ana Sayfamızdan Vikipedi:Bilge ve diğer daışma sayfalarına bağlantı koyabilir miyiz? Teşekkürler. --Manco Capac 14:39, 4 Nisan 2008 (UTC)

Vikipedi:Sorular sayfasına Vikipedi:Bilge'yı ekledim. Aslında Anasayfa'dan Vikipedi:Sorular sayfasına bir bağlantı verilmesi daha mantıklı olur bence (Cat'ın tasarımında olduğu gibi). --İnfoCan 15:20, 4 Nisan 2008 (UTC)

Eğer yine de gerek olduğunu düşünüyorsanız sorular kısmının yanında ayrı bir ikonla yer açabilirim ama ben böyle daha iyi olduğunu ve gerekli gereksiz kullanılmayacağını düşünüyorum. Teşekkürler yardımınız için. Cat msj 20:42, 4 Nisan 2008 (UTC)

Bence de sorular kısmında yer alması daha doğru ve daha işlevsel. Bu sayede Danışma Masası ile karışmasının da önüne geçilebilir belki. -- Dsmuratileti 22:44, 4 Nisan 2008 (UTC)

"Biliyor muydunuz" köşesini Ana Sayfa'da kullanmaya başlama önerisi[kaynağı değiştir]

2010 ve 2011 yılı boyunca Vikipedi:Biliyor muydunuz köşesi hazırlanmış. Burdaki amaç Ana Sayfa'ya Seçkin Madde, Günün Maddeleri, Seçkin Resim ve Tarihte Bugün bilgileri dışında bir de "Biliyor muydunuz?" köşesi eklemekmiş. Bu iş için oluşturulan Vikiproje şu anda işler değil ama yüzlerce, belki binlerce saatlik emek dökülerek hazırlanmış Vikipedi:Biliyor muydunuz/Depo ve Vikipedi:Biliyor muydunuz/Depo2 adında iki depo hala mevcut. Önerim bu depoları kullanmaya başlamak.

Şu an kullandığımız Ana Sayfa şablonunda Seçkin Madde'nin altında Günün Maddeleri olarak 2 madde sıralanıyor. Ancak bu maddelere verilen özet kısımlar kısa olduğu zaman alt tarafta bir boşluk kalıyor. Vikipedi:Ana Sayfa tasarımları/Probeklein2013 şablonunda bu boşluğa "Biliyor muydunuz?" köşesi yerleştirilmiş. Böylelikle hem binlerce saatlik emek değerlendirilmiş, hem Ana Sayfa daha zengin hale getirilmiş oluyor. Şu ana kadar birçok şablon önerisi hazırlanmış durumda. Elbette bunlar da tartışılabilir. Ancak benim şu ana kadar edindiğim izlenim yeni bir şablon konusunun pek kolay çözülemediği şeklinde. Bu yüzden sadece varolan şablonun alt kısmına "Biliyor muydunuz" köşesi eklemeyi öneriyorum. Burdaki tartışmaya göre bunu köy çeşmesine götürelim diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Mukaddimeileti 06:54, 7 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba, zamanında Bunları biliyor musunuz? çalışmasına karınca kararınca katılmış birisi olarak biriken maddelerin artık ana sayfada kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Formatı çok da kritik değil, bir şekilde başlasın sonrasında topluluk tarafından geliştirileceğini düşünüyorum...эртлй ილეტი იაზ 07:36, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Daha geçenlerde bu günün maddeleri altı boş kalıyor, keşke değerlendirilse diye içimden geçiriyordum. Çok iyi bir fikir bence "Bunları biliyor musunuz?" eklenmesi ana sayfaya. Hem görsel zenginlik, hem de kullanıcılara yeni alternatifler sunmuş oluruz düşüncesindeyim.. --Garbino ileti 09:47, 7 Ağustos 2013 (UTC)
O halde bu konuyu köy çeşmesine taşıyorum. Mukaddimeileti 12:19, 7 Ağustos 2013 (UTC)

olur, ne güzel olur.. ana sayfa tasarımlarındaki en belirgin değişiklik önerisi buydu zaten yanlış hatırlamıyorsam. ana sayfaya çıkması depolara yeniden el atılması konusunda da kışkırtıcı olur. --kibele 17:18, 7 Ağustos 2013 (UTC)

  • Böyle bir köşe harika olur bence de.--Abuk Sabuk 20:57, 7 Ağustos 2013 (UTC)
  • Köy çeşmesinde daha ayrıntılı bahsettim fikrimden. Destekliyorum. Ordada belirttim, düzenleme yapıldıktan sonra Tarihte bugün tarzında 1 yıla en iyi şekilde yayılacak şekilde her güne ayrı bir sayfa hazırlayabiliriz. Her sayfada 5 tane bilgi olur. Her gün değişir.--SAİT71 (mesaj) 11:53, 8 Ağustos 2013 (UTC)

  • Yorum Yorum Yıllardır yılan hikayesine dönen bu projeyi uyarlayıp ana sayfaya çıkarmamız lazım. Bu konuda gönüllü olan arkadaşlar ilgilenirse bir karar alabiliriz. Bence büyük bir eksiklik bu kısmın olmaması bizim adımıza. Günde 5 veya 6 tane bilgi olsa yeterli. Önceki tartışmalarda çok zahmetli olacağı söylenmiş, ancak tarihte bugün kadar çok yer işgal eden bir durum olmayacak. Her gün için 4-5-6 bilgi olsa bile gayet yeterli olur. Önemli olan gerekli sayfaları veya şablonları oluşturup bu işe başlamak. Gerisi gelecektir. İngilizce'de sağlam sistem var. Oradan da ilk başta kullanmak için bilgi takviyesi yapılır. Sorun olmaz. Bu vesile ile ana sayfamızı da ortak karar ile elden geçirmiş olur, yeni bir soluk getirebiliriz. Daha dinamik, daha işlevsel bir ana sayfa oluşturabiliriz. Ben çalışma sayfamda bir tane hazırladım gibi. Bunu aday göstereceğim yüksek ihtimalle. Gelecek eleştirilere göre bunu her türlü kılıfa sokup güzel bir şey yapabilirim. Ancak yeterki topluluktan biraz ilgi gelsin. Bu yenilikler her zaman yeni kullanıcılar çeker internet ortamında... Sait71 21:32, 20 Kasım 2014 (UTC)
Günün seçkin resminin ekran görüntüsü alımında sağ tarafında bir boşluk oluşuyor. Normalde böyle gözükmüyor, düzeltilecektir.

Öncelikle herkese iyi vikiler. McAang'in köy çeşmesinde Günün seçkin resmi alt başlığını açmasıyla ve de tavsiyesiyle yeni bir Vikipedi anasayfası tasarlamaya karar verdim. Genelde bütün wikipedialar ana sayfa tasarımı düz ve göze itici duruyor(kendi şahsi fikrim). Ve de en çok ziyaretçiyi anasayfadan kazanıyoruz(bu cümle biraz yanlış anlanmaya müsait oldu :D). Material design tarzında yapmaya karar verdim. Sıradaki amacım ise topluluktan(sizlerden) geri dönüşler alarak(eleştiri, hata bildirimi, öneri) halen tasarladığım ana sayfayı daha uygun bir hale getirmek istiyorum. Ana sayfayı bakmak istediğinizde(alt başlığa tıkladığınızda) tam olarak göremeyeceksiniz. Görmek için ya common.css ve common.js sayfalarında belirtmiş olduğum kodları kendi common sayfalarınıza yapyalayabilirsiniz ya da Bu alt başlığa sürekli güncellenecek ekran görüntüsüne bakabilirsiniz. Evet, hazırsak başlayalım. :D -- Galaksidekiotostopcuefendism 13:12, 7 Eylül 2015 (UTC)

Yeni yapılan değişiklikler:
Sorunlar:
  • Müthiş olmuş, ben çok beğendim. Emeğinize sağlık --95.12.86.248 17:51, 7 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum - Ellerinize sağlık. Özgün, sade ve güzel olmuş. Sanırım MediaWiki yazılımından oluşan bir sorun var. Aslında sorun değil, ben takıldım sadece. Şurada görüldüğü gibi tam ekran olduğunda resmin alt kısmında açıklama var ama İngilizce. Bu metnin Türkçe metin ile değiştirilmesi mümkün mü? Başlık ve kardeş projeler gibi eklenmesi gereken kısımlar mevcut. Diğer dil projelerinde mevcut olan iş birliği projesine davet, haberler, günün ipucusu, portallar, haftanın seçkin listesi, Vikipedi dilleri, bunları biliyor muydunuz gibi kısımlar eklenebilir. Vikipedi:Ana Sayfa tasarımları/Galaksidekiotostopcu1(biliyor musunuzlu) sayfasını dört gözle beklediğimi belirteyim ;) Bu sistemleri elbette siz değil topluluk işlevsel hale getirecektir.  McAang 19:09, 7 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Resim dosyasında (Commons'da) Türkçe açıklaması eklenmişse çıkar(diye biliyorum). -- Galaksidekiotostopcuefendism 19:33, 7 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum - Yazı karakterleri biraz daha büyük olmalı bence. Birde mavi arkaplanlı başlıkların olduğu kısımlar çok geniş olmuş yüksekliğinin biraz azaltılması lazım. Tasarımın son hali bumu? şuanki sayfanın en altındaki link kutusu olmayacak mı? Kumul (mesaj) 19:11, 7 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Yazı boyutu yükselteceğim. Tasarımın son hali değil. Sizlerden öneriler alarak geliştireceğim. -- Galaksidekiotostopcuefendism 19:33, 7 Eylül 2015 (UTC)
  • Soru Kumul, aklıma takıldı. mavi arkaplanlı başlıkların olduğu kısımlar çok geniş olmuş yüksekliğinin biraz azaltılması lazım derken mavi arkaplanın yüksekliğini mi yoksa genişliğini mi kastediyorsun? -- Galaksidekiotostopcuefendism 21:13, 7 Eylül 2015 (UTC)
Mavi arkaplanlı kısmın yükseklği çok fazla demek istedim. Kumul (mesaj) 21:53, 7 Eylül 2015 (UTC)
Ek olarak haftanın seçkin maddesi bölümünün altına "Arşiv - Diğer seçkin maddeler" bağlantıları koyulabilir. @Kumul anladığım kadarıyla @Galaksidekiotostopcu buradan gelen yorumlarla geliştirecek tasarımı.  McAang 19:21, 7 Eylül 2015 (UTC)
Öncelikle ellerine sağlık Galaksidekiotostopcu, benim gözüme modern görünüm hoş gözüktü. Gözüme takılan şey Arşiv - Diğer seçkin xxxxx çok büyük görünüyorlar onu mevcutta GSR'da olduğu gibi küçük kenara koysak daha hoş durur gibi geliyor. Birde renk her ne kadar güzel olsada mavinin diğer toları ve diğer birkaç renk alternatifide yapabilirmisin (Çok şey istiyorum galiba )? Birde aşağıda daha önceden şu tartışmaya katılmış ve aklıma gelen birkaç kullanıcıya da buradan mention verelimki haberleri olsun. Aklınıza gelen kullanıcılar var ise sizde ekleme yapınız. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 05:23, 8 Eylül 2015 (UTC)

kibele, SAİT71, Rapsar, Erkanboz, Sadrettin, Kafkasmurat, Khutuck, Cobija, Superyetkin, Eldarion, Uğurkent, Mavrikant, Théoden, Sabri76, Mukaddime, Ahzaryamed, Yabancı, Elmacenderesi, AlexandreManette

  • Ellerinize sağlık. Ana sayfada Vikipedi'ye hoş geldiniz kısmındaki yazıları ve portalleri yeni tasarıma ekleyebilir misiniz? Günün seçkin resmi yazısı resmin üzerinde bunun için diğerleri gibi yukarıya sütun koyulabilir. Sütunlarda maddelerin isimleri ön plana çıkmış. Sütunlardaki (tarihte bugün hariç) madde isimleri kaldırılabilir. Tarihte bügun kısmında o günün tarihi ve günün seçkin resminde resmin açıklaması aşağıya alınabilinir. Kategoriler ve kardeş projeleri unutmayalım. Hafif gölgelendirme yapılarak üç boyutlu görünüm kazandırılmış. Yaklaşık 20 farklı Vikipedi'nin (İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce...) ana sayfalarına baktım herkes aynı tasarımı kullanıyor. Yeni tasarımı kullanırsak farklılık yapmış oluruz. :) --Uğurkentmesaj 07:10, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Sağolun. Portalı ekledim. 3. cümlenizde belirtiğiniz şeyi yaparsak sayfa çok uzuyor ve günün seçkin resmi pek fazla öne çıkmıyor. Fakat topluluk öyle isterse neden yapmayalım. Ben sütunlarda maddelerin isimlerinin kalması taraftarıyım fakat çoğunluk istemezse kaldırırım. Kategoriler ve kardeş projeleri gibi şeyleri ekleyeceğim. -- Galaksidekiotostopcuefendism 18:57, 8 Eylül 2015 (UTC)
Galaksidekiotostopcu, kardeş projelerin oradaki vakıf logosunu özgün haline çevirebilir miyiz? --Uğurkentmesaj 14:56, 9 Eylül 2015 (UTC)
  • Logoyu içeren banner boş gözüküyor. Şu anki anasayfanın bannerınad bulunan bilgiler (portal, madde sayısı vb.) eklenebilir. Logo bannerı, haftanın seçkin maddesi ile iç içe geçmiş. Önizleme için Miami resmi yerine karemsi bir resim kullanırsanız daha sağlıklı olabilir. Alexandre M. 07:46, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Orayı düzenledim. Aralarındaki aralığı arttırdım ve gölge ekledim. O gün hangi seçkin resim var ise o gözüktüğünden ona ben karışamıyorum. -- Galaksidekiotostopcuefendism 18:57, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Galaksidekiotostopcu'ya teşekkürler. yukarıda da linki verilen şubat 2015'teki konuşmalarda Kullanıcı:SAİT71 benzer bir çalışma yaptı, önerilerle ilerledi, uğraştı ve öyle kaldı. öncelikle eğer görmediyseniz oradaki tartışmalara bir göz atmanızı önereyim. sait'in önerisini de buraya taşımakta yarar var. --kibele 07:51, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Ben farklı renklerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Fakat bunları vurgulamak için ikonlar ekleyebiliriz. -- Galaksidekiotostopcuefendism 18:57, 8 Eylül 2015 (UTC)
Koyu Yeşil (++++) Alexandre M. 18:54, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Gerçekten güzel bir tasarım olmuş. Öneri olarak: Uğurkent'in dediği gibi hoş geldiniz başlığının sağındaki yere portallar konulursa çok iyi olur, ancak seçkin resme başlık koymak gereksiz olur bence.Tarihte bugünün başlığı 8 eylülde bugün yerine tarihte 8 eylül olursa daha anlamlı olur gibi geldi. Şahsen ana sayfa ne kadar zengin olursa o kadar iyi olur diye düşünüyorum çünkü birçok insan günlük olarak vikipedinin ana sayfasına göz atıyor. Bu yüzden artık biliyor muydunuz köşesinin de eklenmesi nasıl olur.  e  16:08, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Sağolun. Zaten seçkin resmin başlığı varsa çıkıyor(eğer topluluk istemezse kaldırırım). Aynen, bozuk durmuş; Tarihte X XXX diye değiştiriyorum. Biliyor musunuz versiyonunu bu tasarım bitince hemen ekleyeceğim. -- Galaksidekiotostopcuefendism 18:57, 8 Eylül 2015 (UTC)
Mavi soğuk bir renk. Renk psikolojisinden yararlanıp uygun tonlarda bir renk seçmek daha iyi olur. Onun haricinde çalışma sayfası bozuk görünüyor, sanırım halen çalışma sürüyor. Daha fazla bir şey diyemiyorum o yüzden. --cobija 17:18, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Bana göre (nedense) wikipedia mavi ile özleştiğinden maviyi kullandım. Sayfayı tam olarak görebilmeniz için en başta yazdığım şeyleri uygulayın. Hâlâ olmuyorsa tarayıcınız ve sürümünü paylaşırsanız yardımcı olabilirim. -- Galaksidekiotostopcuefendism 18:57, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Cobija Yukarıda bağlantılar paylaştım. İsterseniz bir bakın. Fikir verebilir. :)  McAang 18:07, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Renk meselesi hakkında: Bu araların moda renkleri bunlar. Belki bir fikir verir. Portallar(kimsenin okuduğunu zannetmiyorum) yerine yeni madde açma ile ilgili bilgi koymalıyız bence. Çoğu kişi bu kısımda sıkıntı yaşıyor. Bu KD olmayan maddeler sayısı biraz artıracak tabi. --Mavrikantmsj 19:07, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Tasarım güzel olmuş ancak ben bu tasarımın Vikipedi'ye gideceğini pek düşünmüyorum. Daha çok bir magazin sitesi gibi duruyor (kötü demiyorum). Kibele'nin bağlantısını verdiği tartışmada da bir çok kişi Fransızca Viki'nin tasarımının uygulanabileceğini söylemişti bende tartışmaya katılan arkadaşların yorumlarına göre şu ve şu tasarımları hazırlamıştım. Ancak ne yazık ki o zamandan sonra yine karambole gitti. Bu tasarımların tartışma sayfalarında belirttiğim gibi sütunlar, başlıklar yer değiştirilebilir.Sait71 19:17, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Sağ üstteki bu tasarım hakkında konuşuyorum. Öncelikle tasarım çok güzel görünüyor, elinize sağlık Galaksidekiotostopcu :) Bence mavi renk Vikipedi'ye çok uygun, belki 1-2 ton daha hafifletilebilir. GSR'nin en/boy oranına göre yukarı-aşağı daha fazla alana yayılabilmesi esneklik sağlıyor. Mevcut yapıdaki öğelerin yeniden düzenlenmesi hoş olmuş.
Temel tasarımı mümkün olduğunca koruyarak, öğe kullanımları üzerine yorumlarım olacak.
  • Ana başlık kısmında değişiklik yapılması iyi olabilir. "madde sayısı 252.113" kısmının fontu biraz fazla büyük, ayrıca ana mesaj olan "Hoş Geldin" metnine kıyasla fazla ön planda. Madde sayısı 252.113 kısmını en sağa, portalları ise en alta alsak daha iyi olabilir. Hem portalları en alta alırsak o kutuda fazla bağlantı kullanabiliriz. Header'daki mesajımızın "Burası Vikipedi, hoşgeldin. Sen de katkıda bulunabilirsin, şu an 252 bin maddemiz var." olması yeterli.
  • Wiki yarımküresi mavi fonlu başlıklarda 4 kez geçiyor, Haftanın Maddesi/Günün Maddesi/Tarihte Bugün için farklı birer logo da (vektörel SM yıldızı, takvim) kullanabiliriz.
  • "Jül Sezar - Haftanın Seçkin Maddesi" yerine sadece metinlerin yerini değiştirip, üstte "Haftanın Seçkin Maddesi", altta "Jül Sezar" yapsak daha iyi olabilir. Önce öğenin açıklaması, sonra madde başlığı daha doğru bir akış olur.
  • Üstteki değişikliği yaparsak "Tarihte Bugün" kısmında da "Tarihte 8 Eylül" yerine "8 Eylül" yazarız.
Tekrar ellerinize sağlık :) --Khutuckmsj 20:25, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Sağolun. Renk konusunda denemeler yapıyorum. Giriş cümlesi bulmaya çalışıyorum ben de, sizinkine de dikkate alıcam. Uygun ikonları bulmaya çalışıyorum. Dediğiniz gibi değiştirdim başlıkla açıklamayı. -- Galaksidekiotostopcuefendism 13:32, 9 Eylül 2015 (UTC)
  • Çok özgün ve şık bir tasarım olmuş, emeğine sağlık. Gözüme çarpan birkaç nokta:
  • Madde sayısı okunmuyor pek, biraz daha açılabilir mi rengi?
  • Vikipedi logosu olan kürenin iç kısmı, arkaplan rengine göre biraz daha koyu renk yapılırsa daha belirgin durabilir gibi geliyor ama önemli bir nokta değil pek.
  • Başlık kısmındaki logo şuradaki gibi olsa nasıl olur? Deneme amacıyla yapabilir misin bir bakalım nasıl duracak.
  • Farklı renkler (yukarıdaki bağlantıda yer alanlar gibi, sarı, turuncu, kırmızı vs) kullanılarak diğer sürümler de yapılabilir mi? Keşke Google gibi bir logomuz olsaydı da her başlığa farklı renkler verseydik :) Aslında kişisel zevke göre tema değişimi de yapılabilir belki, mümkünse.--RapsarEfendim? 13:59, 9 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Sağolun. Madde sayısı kısmını şeffaflığını azaltıcam ya da giriş cümlesi ile değiştiricem. Tam karar veremedim. Logoyu değiştirince şöyle gözüküyor. Farklı renk versiyonları çok yakın zamanda yapıcam. Eğer kabul edilirse renk ayarı eklerim tabii ki. -- Galaksidekiotostopcuefendism 18:47, 9 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Ellerine sağlık. Gerçekten hoşuma giden bir tasarım olmuş. Mavi de en sevdiğim renktir her zaman. :) Fakat; Rapsar'ın dediği gibi, madde sayısı beyaz renginde veya okunabilir şekilde olursa daha iyi anlaşılır. --Ozankra (mesaj) 14:05, 9 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Sağolun. Madde sayısı kısmını şeffaflığını azaltıcam ya da giriş cümlesi ile değiştiricem. -- Galaksidekiotostopcuefendism 18:47, 9 Eylül 2015 (UTC)
  • Galaksidekiotostopcu, GSRnin başından bir parça yerine tam ortasından bir parça gösterecek şekilde ayarlayabilir misin? Şu resmin sadece başı anlamsız olur. --Mavrikantmsj 14:08, 9 Eylül 2015 (UTC)
  • Tasarıma renk butonları gibi bir şey eklense 2-3 adet, tıkladığımız zaman başlık renkleri o renge göre değişse mümkün mü? Mesela turuncu, resimdeki mavi ve renksiz ya da şeffaf tarzında seçenek sunulsa olmaz mı? Birde logonun sağ tarafında, portallerin olduğu yerdeki beyazlık nedir?Sait71 20:36, 9 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Renk butonlarını ekledim. Oradaki beyazlık portallerin üstene geldiğinizde o portal ile ilgili bir arka plan çıkıyor. -- Galaksidekiotostopcuefendism 17:32, 10 Eylül 2015 (UTC)
  • Tarihte bugünün altındaki boşluğa öyle bir yazı eklemek nasıl olur. Hem kullanıcılara teşvik olur.

Son 30 gün boyunca 3.145 kullanıcı Vikipedi'ye katkıda bulunmuştur. Vikipedi'deki maddelerin tümü gönüllü kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Vikipedi'de işbirlikçi topluluk vardır. Herkes topluluk tarafından kurulan temel politikalara uygun içerik yayınlayabilir.

Vikipedi, ancak herkes cesur olursa başarılı olur. Vikipedi'de gez dolaş, rastladığın hataları düzelt, bilginle eksikleri gider, kullanılan dili güzelleştir. Hiç çekinmeden şunu ya da bunu değiştir. Cesur ol!

Ne diyorsun Galaksidekiotostopcu. Sana da fazla mesai oluyor bu aralar. --Uğurkentmesaj 19:41, 10 Eylül 2015 (UTC)

  • Yazı çok güzel olmuş. Bunu Sizde bir madde açın başlığı altında açıcam(ayrı bir kutu yani). Daha iyi olur bence. Sizce? -- Galaksidekiotostopcuefendism 19:46, 10 Eylül 2015 (UTC)
Güzel olur. --Uğurkentmesaj 19:48, 10 Eylül 2015 (UTC)

Oran %60-%40[kaynağı değiştir]

60-40 oranı uyguladığımızda şöyle bir şey oluyor. Satırlar kısa olduğunu için tarihte bugün yerinin daha verimli kullanılması için dar olması daha uygun gibi. Ayrıca resimin yüksekliği azıcık artırabiliriz.--Mavrikantmsj 14:08, 9 Eylül 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Bu muhabetti IRC'de de yapmıştık. :D. 50-50'de daha iyi gözüküyor. Resmin yüksekliği şöyle belirleniyor. Eğer resmin 800px genişlikteki yüksekliği 200px'den düşükse 800px'deki yüksekliği konuluyor; 200px'den büyükse 200px konuluyor. Sizin 200px yerine öneriniz nedir? -- Galaksidekiotostopcuefendism 18:47, 9 Eylül 2015 (UTC)

Güzel olmuş kardeşim. Eline sağlık. Ana sayfaya çıkmasında bir engel yok bence. Sütun genişliğinin yüzde 50-50 olması daha iyi gibi Mavikant, öbür türlü sağ taraf sıkışık gibi gözüküyor. Özellikle tarihte bugün bölümü. --Sadrettin 15:53, 9 Eylül 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Sağolun(Oran %60-%40 alt başlığı yazmışsınız, kafam karıştı bi. Bana mı eline sağlık dediniz? Her neyse. :D). -- Galaksidekiotostopcuefendism 18:47, 9 Eylül 2015 (UTC)
Güzel bir dizayn olmuş. Elinize sağlık. Rapsar'ın bahsettiği madde sayısı rengi gerçekten görünmüyor ve daha belirgin olmalı. Bunun yanında Biliyor muydunuz? yada Sizde bir madde açın bölümlerinden birinin olması taraftarıyım. Bu yeni kullanıcıların madde açmayı teşvik edeceği gibi okuyucuların da biliyor muydunuz kısmına ilgisinin olacağını ve kayitli kullanıcı olarak katkı yapmayı tesvik edeceğini düşünüyorum. Sait71'in tasarımları bu açıdan referans için iyi birer örnek. Maurice Flesier msj 21:06, 9 Eylül 2015 (UTC)
  • Madde sayısı rengini ayarladım. Büyük ihtimal şöyle yapıcam. Bu versiyona (versiyon dediğime bakmayın aynı tasarım) Sizde bir madde açın tarzı bir kutu ekleyeceğim. Diğerine ise Biliyor muydunuz? kutusu. Topluluk hangisine karar verirse o çıkar. -- Galaksidekiotostopcuefendism 17:32, 10 Eylül 2015 (UTC)

Peki, resimde güzel gözüküyor da, pratikte sayfaya gidince her şey karışık gözüküyor? --Sadrettin 15:35, 10 Eylül 2015 (UTC)

Sadrettin İlk mesajı oku. --Mavrikantmsj 17:25, 10 Eylül 2015 (UTC)

Tasarımın tamamlanması[kaynağı değiştir]

Sevgili topluluk,

Tasarımın şu andan itibaren %90 tamamlandı. Geriye yapmam gereken şunlar kaldı:
  • Tarayıcı uyumluluk sorunları çözülmesi
  • Internet Explorer 10 ve üstünü destekliyor(Fakat GSR'nin MediaViewer'ı çalışmıyor.).
  • Chrome 22 ve üstünü destekliyor.
  • Firefox 22 ve üstünü destekliyor.
  • Opera 16 ve üstünü destekliyor.
  • Safari 6.2 ve üstünü destekliyor.
  • Teknik işler(Javascript kodlarının sadeleştirmesi ve düzenlenmesi)
  • İstek yapıldı Yapıldı
  • Sizlerin yapıcağı yönlendirmelerle tasarımın son hâline ulaşması
Bugün içerisinde Sizde bir madde açın! kutusunun yerine Bunları biliyor muydunuz? kutulu bir versiyon ekleyeceğim. İyi vikiler. -- Galaksidekiotostopcuefendism 13:35, 11 Eylül 2015 (UTC)
  • @Galaksidekiotostopcu Günün maddelerinin altına "Biliyor muydunuz?" kısmı eklenebilir. Bu haliyle "Sizde bir madde açın!" kısmının yanında yeterli boşluk var. Son olarak renk değiştirme kısmı güzel olmuş ancak varsayılan renge geri dönülmüyor :S  McAang 20:21, 12 Eylül 2015 (UTC)
  • Aslında haklısın, onun ayrı bir versiyona ihtiyaç yok. Renk değiştirme kısmı zaten ana sayfada görünür olmayacak, tercihlerim kısmına seçenek ekleyeceğim büyük ihtimal. Varsayılan rengi eklerim. -- Galaksidekiotostopcuefendism 21:45, 12 Eylül 2015 (UTC)
  • Madde acın kısmına benim tasarimdaki kutucuk eklenirse madde açmak daha pratik olur. :)Sait71 20:35, 12 Eylül 2015 (UTC)
  • Ooo alırım bi dal. Çok sağol. -- Galaksidekiotostopcuefendism 21:45, 12 Eylül 2015 (UTC)
  • Şu şekilde alternatif bir şey yapmaya çalıştım. Bunun gibi 1-2 farklı tasarım yapalım, belki değişik şeyler keşfedebiliriz. :)Sait71 21:08, 12 Eylül 2015 (UTC)
  • Üstte belirttiğim ilk iki maddeyi tamamladığımda senin dediğin şekilde farklı versiyonlar yaparız. -- Galaksidekiotostopcuefendism 21:45, 12 Eylül 2015 (UTC)
Daha once fark etmemisim, secilen resmin tamaminin gozukmesi daha iyi olacaktir. Resmi bir butun olarak seciyoruz, bir kisminin gozukmesi pek anlamli degil.--RapsarEfendim? 08:38, 13 Eylül 2015 (UTC)
@Rapsar şu anki hâli harika olmuş :)  McAang 14:08, 13 Eylül 2015 (UTC)
  • Ellerine saglık şu haliyle cok daha guzel oldu. Çunkü seckin resimlerde panaromik fotolar için bizim ana sayfamiz uyumsuzdu. Simdi cok daha guzel olmuş. Ek olarak Biliyormuydunuz bölümü eklense bile onun iceriği için ayrıca bir çalışma yapmak gerekiyor. Bence bu haliyle yayina alalim, bm kismi sonradan eklenebilir. Ayrica basliklara eklenen ikonlar farkli hava katmis. Seck7n resim ikonu olarak viki logosunun yerine fotograf makinasi felan koyulabilir. Yine madde acin kisminin baslik renginin farkli olmasi ayri bi hava katti. Hep ayni renk yerine oyle olmasi iyi. Ozgun islevsel bir tasarim cikti bu kadarini beklememistim ufak tefek eksiklerin giderilmesi nden sonra yayinlayalim.Sait71 20:41, 14 Eylül 2015 (UTC)
  • Galaksidekiotostopcu emeğinize sağlık, çok güzel bir tasarım olmuş. Madde sayısı rengini biraz daha görünür bir şekilde ayarlayabilir misiniz? Portal kısımındaki tarih ve tüm portaller ifadelerinin rengi diğerlerinden farklı. Günün seçkin resmi bölümünde resmin kendi hali ana sayfadan farklı gözüküyor. GSR kısmında gölgelendirme gibi bir şeyler yapılmış. Resimlerin doğal halini görmek daha iyi olacaktır. --Uğurkentmesaj 20:43, 18 Eylül 2015 (UTC)
  • Sağolun. Madde sayısı rengini hemen ayarlıyorum. tarih ve tüm portaller yazılarının rengi aynı, css dosyanızı kontrol edin. GSR'nin altına gölge vermek zorundayım çünkü öbür türlü resmin üstündeki yazı gözükmeyecek. -- Galaksidekiotostopcuefendism 20:48, 18 Eylül 2015 (UTC)
Galaksidekiotostopcu, meğerse beyazmış. Portaller ve hoşgeldiniz yazısına tıklayınca yazılar mavi oldu. Daha önce girilen bağlantılar maviye dönüşüyor ondan herhalde. --Uğurkentmesaj 21:13, 18 Eylül 2015 (UTC)

detaylara girmeden, başlıklardaki maviyi ve kutuları çok sert bulduğumu söylemek isterim. bizim dikkat çekmek istediğimiz şey yazılar ve resimler, burada ise başlıklar başrolde..

ayrıca;
uzun zamandır bu konudaki tartışmalarda günün maddesini teke indirmek konusunda bir fikir birliği vardı, o da uygulansa iyi olur.
seçkin içeriklerin adlarının kutuda ve aşağıda tekrarlanmasının gereğini anlamadım.
önce hoşgeldin deyip sonra madde sayısını söylemek gerekir.
'Wikimedia Vakfı tarafından hazırlanan diğer projelere (kısacası kardeş projeler) aşağıdan ulaşabilirsiniz.' deki parantez iyi fikir değil. sıralamayı da ayrıca konuşmak gerekli.
biliyor muydunuz ile hemen madde aç kutularının altı aynı hizaya gelse iyi olur.
başlıkta sadece portalların yer alması konusunda tereddüdüm var.
fontlar güzel, dip puntoları biraz büyütmek iyi olabilir. elinize sağlık. --kibele 11:05, 24 Eylül 2015 (UTC)
  • Öncelikle yorumlarınız için sağolun.
  • Renk konusunda hâlâ uzlaşıya varılamadı. Wikipedia projelerinde kullanılan maviyi kullanmayı tercih ettim.
  • Ama sonuçta ziyaretçiler sadece başlığı okumaz (herhalde). Farklı şeyler yapmak istediğimden bu tarz yaptım.
  • Eğer günün maddesinin teke indirgenmesinde fikir birliği olursa değiştiririm tabii.
  • Üst taraftaki madde sayısı şeffaflığı aşağıdaki hoş geldiniz yazısında farklı yaptım bilerek.
  • Eğer tasarımdaki cümlelerden memnun kalmazsanız, burada öneri bulunun. Çoğunlukla tasarımdaki cümleleri öyle değiştirdik.
  • Hemen, Biliyor musunuz? ile Hemen madde açın kutularını aynı hiza getiriyorum.
  • Üst tarafta portallerin bulunmasını neredeyse herkes istiyor. Ben kardeş projelerden önce yer alması taraftarındayım.
  • Dip punto derken neyi kastettiniz, anlayamadım?
-- Galaksidekiotostopcuefendism 17:53, 24 Eylül 2015 (UTC)

İşlevsel bir durumdaysa (sayfada değişiklik yapacakları zorlamayacaksa) şimdiden kullanıma başlanabilir. Ufak hatalar için değişiklikler ve güncellemeler zamanla eklenebilir. Emeği geçenlere ve zaman ayırıp fikir belirtenlere teşekkür ederim. Alexandre M. 20:05, 26 Ekim 2015 (UTC)

  • AlexandreManette Şu an tek eksiği (ona da eksik denirse) tekrardan tarayıcı uyumluluklarının gözden geçirilmesi. Yorumunuz için teşekkürler! -- Galaksidekiotostopcuefendism 18:52, 27 Ekim 2015 (UTC)
  • Tasarım benim de hoşuma gitti. Eline sağlık Galaksidekiotostopcu. Portalleri tıkladıktan sonra seçilmiş olan portallerin rengi beyazdan maviye dönüyor. Farklı renklerde sorun yok, mavileşmiş olan portal isimleri okunuyor, ama eğer default renk seçili ise, arka plan rengi ile portal adının rengi birbirine çok yakın olduğu için rahat okunmuyor. Ya da ben yaşlandım, iyi göremiyorum:) Portal isimleri sürekli beyaz kalabilir bence. Mukaddimeileti 10:35, 27 Ekim 2015 (UTC)
  • Sizlerle tekrardan bir şey paylaşmak istiyorum. Ana sayfaya, 2 Ekim 2015 tarihinden beri herhangi bir hata yüzünden düzenleme yapılmasına ihtiyaç duyulmadı. -- Galaksidekiotostopcuefendism 18:52, 27 Ekim 2015 (UTC)
Ufak yazılar benim hiç hoşuma gitmiyor. Örneğin üst bannerdaki "bilim coğrafya din" kısmındaki yazıların boyutunun büyültülmesi lazım. Aynı şekilde "haftanın seçkin maddesi" nin altındaki gibi tüm alt başlıklarında büyültülmesi lazım bence. Kumul (mesaj) 11:32, 1 Kasım 2015 (UTC)
  • Arkadaşlar daha yeni gördüm. Çok geç kalmışım. Tasarım genel olarak epey hoşuma gitti. Koyu mavi ve kırmızı çok güzel duruyor. Tasarım zevk meselesi olduğu için ortak bir karara varmak zor olabiliyor. Ben ufak bir ayrıntıya değineceğim. Portallerin üzerine gelince arkada beliren simgeler biraz daha büyük olabilir mi? Ya da şekiller, portal isimleri ile "vikipediye hoş geldiniz" yazısı arasındaki boşlukta belirse nasıl olur. --Zaitsév 21:33, 15 Kasım 2015 (UTC)
  • Tasarımdaki font büyüklüğü %100 olarak ayarlanmalı. Onun dışında Zaitsev'in yorumuna katılıyorum, portal simgeleri hafif büyük olabilirse bence daha hoş katkı yapar ana sayfaya. Onun dışında artık bence bu tasarımı uygulamaya koyalım. Biliyor muydunuz bölümünü de bir an önce el birliği ile faaliyete geçirelim.Sait71 19:05, 3 Aralık 2015 (UTC)
  • Felemenkçe Vikipedi'de de oldukça değişik bir tasarım uygulanmış. Belirteyim dedim. :)Sait71 22:49, 4 Ocak 2016 (UTC)

Tasarımı uygulamaya koyalım[kaynağı değiştir]

  • @Galaksidekiotostopcu Bu tasarımı ne zaman uygulayacağız? --Zaitsév 20:44, 24 Aralık 2015 (UTC)
  • Arkadaşlar. Galaksidekiotostopcu bu aralar fazla aktif değil. Tasarımın %90 ı tamamlanmış. Bence artık uygulamaya koyabiliriz. Hatta 1 Ocak 2016 da uygularsak güzel bir tesadüf olabilir. Kalan ufak tefek hatalar zamanla güncellenir diye umut ediyorum. Bir de küçük bir şey hatırlatmak istiyorum. Anasayfa tasarımında renk, yazı tipi, boyut vs şeylere herkesin zevkine hitap etmeyebilir. "Zevkler ve renkler tartışılmaz" demişler. Lütfen bu konuda biraz sağduyulu olalım. --Zaitsév 21:02, 24 Aralık 2015 (UTC)
  • Teknik kısımlar konusunda bir şey diyemeyeceğim (anlamadığımdan), ancak tasarım olarak hoş. --KediÇobanı🐈 08:19, 25 Aralık 2015 (UTC)

  • Şu tasarımın bir iki rötuş haricinde hiçbir eksiği yok. Herkesçe de beğenilen bir tasarım olduğu açık. Tasarımcı uzun süredir aktif olmadığından izni olmadan (daha doğrusu iznini almadan) kullanıma koymak etik açıdan sorun teşkil etmez diye düşünüyorum? --cobija 23:09, 21 Haziran 2016 (UTC)
  • Sınava hazırlandığımdan uzun bir süredir (yaklaşık 6 ay) aktif değildim. Geri döndüm. İzine gerek yok bence. Sadece şu aklıma takılıyor: yeni tasarım, tarayıcıların belli sürümlerinden sonrası desteklemesi.
    • Internet Explorer 10 ve üstünü destekliyor.(Fakat GSR'nin MediaViewer'ı çalışmıyor.[Tam emin değilim.])
    • Chrome 26 ve üstünü destekliyor.
    • Firefox 22 ve üstünü destekliyor.
    • Opera 16 ve üstünü destekliyor.
    • Safari 6.2 ve üstünü destekliyor.
Bu sürüm versiyonun altındaki kullanıcılar ana sayfayı tam olarak göremiyor. Eğer buna tamam diyorsanız, oylama gibi bir şey yapmanın zamanı geldi bence. Siz ne dersiniz? - Galaksidekiotostopcuefendism 14:41, 28 Ağustos 2016 (UTC)
Destek Destek Pek hikmetli bir tasarım olmuş maşallah. --II. Niveles (mesaj) 15:40, 29 Ağustos 2016 (UTC)
Yorum Yorum Yukarıda yazılanların hepsini henüz okuyamadım ama ilk izlenimlerimi belirtmek istiyorum.
  • Sağ üstte yer alan renk değiştirme kutucuklarının sitenin işlerliği açısından bir faydası yok. Mümkünse tercihler kısmından seçilebilir hale getirilmesi veya kaldırılması gerekli. UI'da gereksiz bir karmaşa yaratıyor.
  • Tasarım dili sitenin geneli ile uyuşmuyor. Anasayfanın etrafında ince kontürler ve serifli font varken anasayfada düz renkli geniş kutular, gölgeler ve serifsiz font kullanılmış. Özellikle uzun yazılarda serifsiz fontların kullanılması okunurluğu bir hayli düşürüyor. Sanırım Google'ın material design felsefesinden bir esinlenme var ama bu durumda sitenin hepsini flat tasarıma uygun hale getirmemiz gerekli.
Sonuç olarak benim fikrime göre fazla karmaşık ve renkli bir UI olmuş.--coolland 18:37, 29 Ağustos 2016 (UTC)

  • değişiklik iyidir, görüşüm olumlu yönde --Mskyrider ileti 16:07, 11 Şubat 2017 (UTC)
  • Tasarımın en hoşuma giden yönü genişleyen günün resmi kutusuydu. Neden değişti ki o? Bir de sağ üstteki renk paleti konusunda Coolland'a katılıyorum.--Cobija (mesaj) 16:12, 11 Şubat 2017 (UTC)
  • Bir sakınca göremedim. Değiştirelim.--Sayginerv-posta 15:27, 14 Şubat 2017 (UTC)
  • Bir tasarimi cikarip yayina koyamadik :) Bu olsun iste gayet ozgun modern ve basit. Ses getirir. Ancak biliyor muydunuz kismi felan traslanmali cunku o alan icin ekstra bir ekip calismasi gerekli. Hemen uygulansin. Begenilmeyen cicek bocek motifleri yapilacak tartismalarla eklenir veya cikarilir.Sait71 20:00, 19 Şubat 2017 (UTC)
  • Tasarım çok güzel olmuş.Diğer viki sayfalarından daha farklı olur sayfamız.Değiştirelim King EdizS! Efendim? 20:35, 21 Şubat 2017 (UTC)


  • Destek Destek Şablon oldukça dinamik ve hızlı çalışıyor (başlık kısmının arkaplan değişimlerini saymazsak ki o da o kadar yavaş değil). Tasarım oldukça düzenli ve şu anki tasarım gibi, nasıl desem "olsun da bitsin şu sayfa" tarzında değil. :) ~ HastaLaVi2 (mesaj) 20:06, 25 Şubat 2017 (UTC)
  • Destek Destek Bu kullanılsa daha iyi olabilir. Daha şık ve sade bir tasarımı var. --TmѰ e12 20:34, 2 Mart 2017 (UTC)
  • Kısmi destek Köşedeki renkli butonlar süsmüş hissiyatı veriyor ve işlevi anlaşılmıyor ayrıca genel tasarıma uymayan bir görünümü var. O kısmın düzeltildiği taktirde kullanılmasında sakınca göremiyorum. Tasarım genel anlamda güzel --TmѰ e12 21:50, 14 Mart 2017 (UTC)
@TmY e12, Renk paleti ile ilgili cevabımı aşağıda okuyabilirsin. --Mavrikantmsj 17:13, 9 Nisan 2017 (UTC)
  • Karşı Karşı Tasarım olarak oldukça kötü. Şu anki ana sayfanın kendi tasarımı bile daha iyi. Yenilik olarak pek bir şey de vaadetmiyor. Sadece renk tercih özelliği var, o da gereksiz. Çünkü o özelliği tema şeklinde tüm Viki sayfalarında kullanmıyoruz ki faydası da yok. Ana sayfa göze hitap etmeli, öncelikle. --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 13:10, 1 Nisan 2017 (UTC)
@Hedda Gabler (eski), "Biliyor muydunuz?" ve "Hemen bir madde aç!" başlıklarını görmedin galiba. Renk paleti ise bizim renkleri deneyip en güzelini seçmemiz için oraya konmuştu. Kalıcı olması için değil. Yeni tasarımı yayına koyduktan sonra renk seçeneğini anket ile bütün okuyuculara sorabiliriz. --Mavrikantmsj 17:13, 9 Nisan 2017 (UTC)
Merhaba @Mavrikant, öncelikle "biliyor muydunuz" eklentisi yeni bir şey değil ki? Hazırlanan tasarımlara hep eklenmişti o özellik. Yeni madde aç ise de pek cezbedici gelmedi. Yine de tasarım oldukça kötü. İyi içerikler/özellikler eklense de tasarım değişmeden olumlu oy vermeyi düşünmüyorum. --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 13:25, 10 Nisan 2017 (UTC)
  • Destek Destek Vikipedi'de işler o kadar yavaş ilerliyorki 2 yıl önce hazırlanan bu tasarımın mimarı Viki'yi bıraktı ama biz hala bu tartışmayı sonlandıramadık. --Mavrikantmsj 17:13, 9 Nisan 2017 (UTC)
  • Soru - Tasarımın uygulamaya konulması için ölçüt nedir? --Maurice Flesier message 18:40, 9 Nisan 2017 (UTC)
  • Karşı Karşı Tasarım için bir ölçüt var mı biliyorum ancak kullanıcıların zevklerine hitap etme ve kullanışlı olma diye tahmini kıstaslarla hareket ediyorum. Tasarımı oldukça kötü ve yazı fontları okunmayı zorlaştırıcı bir şekilde küçük ancak bu tasarımın yeni madde açmayı teşvik edici özelliği tek olumlu bulduğum tarafı...--Śαвяí¢αи76ileti 20:56, 9 Nisan 2017 (UTC)
@Sabri76 Arkadaşlar nereye bakıyorsunuz anlayamıyorum. 2 tasarım da birebir aynı font büyüklüğüne sahip. Resmini çekip yakından inceledim. Karakterler tam 18 piksek yüksekliğe sahip. Hatta aralarda daha çok boşluk olduğu için yeni tasarım okumayı kolaylaştırıyor.
--Mavrikantmsj 00:15, 10 Nisan 2017 (UTC)
Armağan Çağalayan'lık yapmış gibi oluyorum ancak yeni tasarım pek simetrik durmuyor gibi --Śαвяí¢αи76ileti 10:18, 10 Nisan 2017 (UTC)
  • Destek Destek Emeği geçen arkadaşların eline sağlık. --Pragdonmesaj 01:16, 10 Nisan 2017 (UTC)
  • Karşı Karşı Khutuck ve Asaf Bartov'un bana dediği gibi Vikipedi temasına uygun değil ne yazık ki :( Vikipedi'nin belli bir teması mevcut ve bu o temanın çok dışında. Vikipedi değil de apayrı bir web sitesi gibi duruyor. Ayrıca şahsi olarak, yıllarca alışılan web sitelerinin bu tip çok büyük yeniliklerine olumlu bakmıyorum.--RapsarEfendim? 21:32, 10 Nisan 2017 (UTC)
  • Karşı Karşı Renkler, "justified" yazılar, başlıkların altındaki açıklamalar, boşluklar hoş durmuyor bence. Sadelikten ve simetriden yanayım. Favorim İspanyolca Wiki. — Pınar (mesaj) 11:10, 11 Nisan 2017 (UTC)
  • Karşı Karşı Rapsar'a katılarak oyum eskisinden yana. Bu kadar uzun sürede topluluk onayı alınamaması da boşuna değil. iazak (mesaj) 15:34, 10 Mayıs 2017 (UTC)
Tasarımın uygulamaya konması konusunda fikir birliği sağlanamamıştır.

Vito Genovese 16:43, 16 Mayıs 2017 (UTC)