The Call of Ktulu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Call Of Ktulu sayfasından yönlendirildi)
"The Call of Ktulu"
Ride the Lightning albümünden
Metallica single
Yayımlanma14 Kasım 1984
KaydedilmeSweet Silence Studios
Kopenhag, Danimarka
Temmuz-Eylül, 1984
TarzThrash metal
Süre8:53
ŞirketElektra
YapımcıHetfield / Ulrich / Burton / Hammett

Metallica'nın Ride the Lightning (1984) albümünde yer alan enstrümantal parça. Metallica klasikleri arasında yerini almıştır. Howard Phillips Lovecraft'ın Cthulhu'nun Çağrısı adlı eserine ithafen yazılmıştır. İntro riff'leri Dave Mustaine'e aittir. Mustaine bu riff'leri Megadeth'in Hangar 18 şarkısında da kullanmıştır.

Parçanın Ride the Lightning demo kaydındaki ilk adı "When Hell Freezes Over" idi ve parça bugünkünden daha hızlı şekilde çalınıyordu. Ancak Cliff Burton'ın sıkı bir H. P. Lovecraft hayranı olması ve yazarı gruba da tanıtmasıyla parçaya Kirk Hammett'in yazdığı gitar akor yapısı eklendi ve albümdeki adı "The Call of Ktulu" olarak değiştirildi. "Cthulhu"nun yanlış yazılışı ise Lovecraft'ın eserlerine göre şöyle açıklanıyor: Cthulhu'nun adını (sözlü veya yazılı olarak) anmak onu çağırabilir, bu yüzden grup ismi doğrudan kullanmak yerine adını değiştirdi...

Metallica Michael Kamen yönetimindeki San Francisco Symphony ile bu şarkıyı S&M konserinde çalmış ve şarkı çok beğenilmiştir. Oradaki versiyonu 9 dakika 34 saniye olup, 2001 yılında "en iyi canlı enstrümantal performans" dalında Metallica'ya Grammy ödülünü getirmiştir.