Metallica'nın kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Metallica ödülleri ve adaylıkları
Metallica at The O2 Arena London 2008.jpg
Metallica Londra'da, 2008. Sağdan sola: Kirk Hammett, Lars Ulrich, James Hetfield ve Robert Trujillo.
Ödüller ve adaylıklar
Ödül Kazanılanlar Adaylıklar
Amerikan Müzik Ödülleri
4 6
Billboard Müzik Ödülleri
3 3
Grammy Ödülleri
9 17
Juno Ödülleri
0 3
Meteor Müzik Ödülleri
0 1
MTV Avrupa Müzik Ödülleri
0 4
MTV Video Müzik Ödülleri
6 12
Radio Müzik Ödülleri
0 2
Q Ödülleri
0 1
Kerrang! Awards
5 5
Rock on Request Awards
2 2
Toplam
Toplam ödül 31
Toplam adaylık 79

Bu liste, Amerikan heavy metal grubu Metallica tarfaından alınmış ödülleri ve adaylıkları içeren bir listedir.

Amerikan Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerikan Müzik Ödülleri 1973 Dick Clark tarafından yaratılan yıllık ödül törenleridir. Metallica bu ödüle altı kez aday gösterilmiştir, bunların dördünü kazanmıştır.[1][2][3]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
1992 Metallica Favorite Heavy Metal/Hard Rock Album Kazandı
Metallica Favori Heavy Metal/Hard Rock Sanatçısı Kazandı
1993 Metallica Favori Heavy Metal/Hard Rock Sanatçısı Kazandı
1994 Metallica Favori Heavy Metal/Hard Rock Sanatçısı Adaylık
1997 Metallica Favori Heavy Metal/Hard Rock Sanatçısı Kazandı
2003 Metallica Favori Alternatif Sanatçısı Adaylık

Billboard Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Billboard Müzik Ödülleri, Billboard dergisi sponsorluğunda her yılın aralık ayında düzenlenir. Metallica üç kez kazanmıştır.[1][4]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
1997 Metallica Billboard Yılın Rock and Roll Sanatçısı Kazandı
1999 Metallica Yılın Katalog Albümü Kazandı
Metallica Yılın Katalog Sanatçısı Kazandı

Grammy Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Grammy Ödülleri, National Academy of Recording Arts and Sciences tarafından her yıl düzenlenen bir ödüldür. Metallica on altı adaylığının sekizinde ödülü kazanmıştır.[1][5]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
1989 ...And Justice for All En İyi Hard Rock/Metal Performansı Adaylık
1990 "One" En İyi Metal Performansı Kazandı
1991 "Stone Cold Crazy" En İyi Metal Performansı Kazandı
1992 Metallica En İyi Metal Performansı Kazandı
1996 "For Whom the Bell Tolls" En İyi Metal Performansı Adaylık
1999 "Better than You" En İyi Metal Performansı Kazandı
"Fuel" En İyi Hard Rock Performansı Adaylık
2000 "Whiskey in the Jar" En İyi Hard Rock Performansı Kazandı
2001 "The Call of Ktulu" En İyi Enstrümental Rock Performansı Kazandı
2004 "St. Anger" En İyi Metal Performansı Kazandı
2005 "Some Kind of Monster" En İyi Hard Rock Performansı Adaylık
2008 "The Ecstasy of Gold" En İyi Enstrümental Rock Performansı Adaylık
2009 Death Magnetic En İyi Rock Albümü Adaylık
"My Apocalypse" En İyi Metal Performansı Kazandı
"Suicide & Redemption" En İyi Enstrümental Rock Performansı Adaylık
Death Magnetic En İyi Kayıt Paketi Kazandı
2010 "The Unforgiven III" En İyi Hard Rock Performansı Adaylık

Juno Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Juno Ödülleri, Canadian Academy of Recording Arts and Sciences tarafından verilir. Metallica üç kez aday gösterilmiştir.[6]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
1992 Metallica En Çok Satan Yabancı Sanatçı Albümü Adaylık
"Enter Sandman" En Çok Satan Yabancı Sanatçı Teklisi Adaylık
2009 Death Magnetic Yılın Uluslararası Albümü Adaylık

Kerrang! Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kerrang! Ödülleri, İngiliz rock dergisi Kerrang! tarafından her yıl verilen bir ödüldür. Metallica bu ödülü beş kez kazanmıştır.[7][8][9]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2003 Metallica Uluslararası En İyi Grup Kazandı
Kerrang! Hall of Fame Kazandı
2004 Metallica Gezegendeki En İyi Grup Kazandı
2008 Metallica İlham Ödülü Kazandı
2009 Death Magnetic En İyi Albüm Kazandı
"All Nightmare Long" En İyi Tekli Adaylık

Meteor Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Meteor Müzik Ödülleri, İrlanda'nın ulusal müzik ödülleridir ve MCD Productions tarafından dağıtılır. Metallica bu ödüle bir kere aday gösterilmiştir.[10]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2005 Metallica En İyi Uluslararası Grup Adaylık

MTV Avrupa Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

MTV Avrupa Müzik Ödülleri, 1994'te MTV Avrupa tarafından kurulmuş yıllık ödül törenleridir. Metallica bu ödüle dört kere aday gösterilmiştir.[11]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2003 Metallica En İyi Grup Kazandı
En İyi Rock Adaylık
2008 Metallica Headliner Adaylık
Rock Out Adaylık

MTV Video Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

MTV Video Müzik Ödülleri, 1984'te MTV tarafından kurulan yıllık ödül törenleridir. Metallica on iki adaylığından dördünde ödülü kazanmıştır.[1][12][13]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
1989 "One" En İyi Heavy Metal Videosu Kazandı
1992 rowspan="2"| "Enter Sandman" En İyi Metal Videosu Kazandı
Videoda En İyi Düzenleme Adaylık
1996 rowspan="2"| "Until it Sleeps" En İyi Metal Videosu Kazandı
İzleyenlerin Seçimi Adaylık
1998 "The Unforgiven II" En İyi Rock Videosu Adaylık
2000 rowspan="5"| "I Disappear" En İyi Rock Videosu Adaylık
Bir Filmden En İyi Video Adaylık
Videoda En İyi Özel Efektler Adaylık
Videoda En İyi Düzenleme Kazandı
Videoda En İyi Sinematografi Adaylık
2003 "St. Anger" En İyi Rock Videosu Adaylık

Q Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Q Ödülleri, müzik dergisi Q tarafından her yıl düzenlenir. Metallica bu ödüle bir kere aday gösterilmiştir.[14]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 Metallica Best Act in the World Today Adaylık

Radyo Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Radyo Müzik Ödülleri, Top 40 Mainstream listeleri tarafından her yıl düzenlenen ödül törenleridir. Metallica bu ödüle iki kere aday gösterilmiştir.[15]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2005 Metallica Yılın Sanatçısı/Alternatif ve Aktif Rock Radyo Adaylık
Yılın Sanatçısı/Rock Radyo Adaylık

Rock on Request Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Rock on Request Ödülleri, her yıl müzik webzine'i Rock on Request tarafından düzenlenen ödüllerdir. Metallica bu ödülü iki kere kazanmıştır.[16][17]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 Metallica En İyi Metal Sanatçısı Kazandı
2009 Metallica En İyi Metal Sanatçısı Kazandı

Dünya Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

The World Music Awards is an international awards show founded in 1989 that annually honors recording artists based on worldwide sales figures provided by the International Federation of the Phonographic Industry (IFPI). John Martinotti is an executive producer and co-founder of the show. The awards show is conducted under the patronage of H.S.H. Prince Albert of Monaco, Monte-Carlo.

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2008 "Metallica" Dünya'nın En Çok Satan Rock Sanatçısı Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d "Rock on the Net: Metallica". Timeline. rockonthenet.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2008. 
  2. ^ "Jackson Wins 3 American Music Awards Entertainment". Los Angeles Times. 26 Ocak 1992. 
  3. ^ "Patbooneica? not quite, but the songs are metal he will rock you". Hartford Courant. 29 Ocak 1997. 
  4. ^ "Billboard Music Awards". The Post-Standard. 9 Aralık 1999. 
  5. ^ "Metallica". Grammy Awards. Erişim tarihi: 19 Eylül 2008. 
  6. ^ "Mastermind Music Producer Bob Rock to be Inducted into Canadian Music Hall of Fame at The 2007 JUNO Awards" (PDF). Juno Awards. 6 Şubat 2007. 20 Mart 2009 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2008. 
  7. ^ Leonard, Michael (22 Ağustos 2003). "Metallica and RATM score in Kerrang! awards". Music Radar. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2008. 
  8. ^ "Metallica Named 'Best Band On The Planet' At Kerrang! Awards - Aug. 26, 2004". Roadrunner Records. 26 Ağustos 2004. 7 Aralık 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2008. 
  9. ^ "News - Inspiration award winner". Kerrang!. 21 Ağustos 2008. 8 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2008. 
  10. ^ "Meteor Music Awards nominations announced". RTÉ. 11 Ocak 2005. 3 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2008. 
  11. ^ "MTV Europe Music Awards: The winners". BBC. 6 Kasım 2003. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2012. 
  12. ^ "1992 Video Music Awards". MTV. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2012. 
  13. ^ "1996 Video Music Awards". MTV. 17 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2012. 
  14. ^ "METALLICA, RAGE AGAINST THE MACHINE Among Q AWARDS Nominees - Sep. 3, 2008". Roadrunner Records. 3 Eylül 2008. 9 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2008. 
  15. ^ "METALLICA, VELVET REVOLVER, AUDIOSLAVE, AC/DC Among RADIO MUSIC AWARDS Nominees". Roadrunner Records. 6 Kasım 2005. Erişim tarihi: 23 Eylül 2008. 
  16. ^ "2008 Top In Rock Awards". Rock on Request. 2008. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2010. 
  17. ^ "2009 Top In Rock Awards". Rock on Request. 2009. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]