Tatlıpayam, Baskil

Vikipedi, özgür ansiklopedi
20.16, 4 Mayıs 2016 tarihinde Peykbot (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 17038814 numaralı sürüm (→‎top: bağlantı düzenleme)
Tatlıpayam
Harita
Elazığ
Elazığ
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlElâzığ
İlçeBaskil
Coğrafi bölgeDoğu Anadolu Bölgesi424 527 1572
Nüfus
 (2000)
 • Toplam267
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0424
Posta kodu23800
Resmî site
[1]

Tatlıpayam, Elâzığ ilinin Baskil ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe

Eski ismi Sersük'tür.yeni ismi tatlıpayam köyüdür. Köy Malatya Elazığ karayolu üzerinde olup Elazığ'a 40, Malatya'ya 45 Km uzaklıktadır. Eski ismi Sersük'tür.Köyümüzün kuruluşu 600 yıllıktır.

Kültür

TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Kültür olarak Harput kültürüyle çok büyük benzerlik gösteren köyümüz gelenek görenek örf ve adetlerimize bağlı vatan sever bir anlayış tarzını benimsemiştir.

Coğrafya

Elazığ iline 58 km, Baskil ilçesine 20 km uzaklıktadır.Köyümüz dağlık bir alanda kurulduğu için yollar dardır.Köyümüz Elazığ Malatya kara yoluna 8 km uzaklıktadır.Ayrıca Köyümüzden baskile kara yolu ulaşımı vardır.Tatlıpayam Batıda Baskil,Güneyde Topalkem,Güney Doğuda Çavuşlu,Kuzeyde Galya ve aynı paralel üzerinde bulunan Meydancık köyüne komşudur. kaynak:www.tatlipayamkoyu.com

İklim

Köyümüzün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.İlkbahar mevsiminde canlı bir bitki örtüsü hakimken,yaz mevsiminde ise bu canlılık kendini kurumuş otlara bırakır.İklim örtüsüne bağlı olarak Meşe ve ardıç ağacı az miktarda bulunmaktadır kaynak:www.tatlipayamkoyu.com

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 267
1997 236

Ekonomi

Köyümüzün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.Son yıllarda hayvan yetiştirciliğinin bitmesiyle tarım ön plana çıkmaktadır.Bunda en büyük payı Kayısı almaktadır.

Altyapı bilgileri

Köyümüzde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır(Okulumuz öğrenci yetersizliğinden kapanmıştır.Şuan Velipalas'ta bulunan Mustafa BİLBAY ilköğretim okulunda öğrenciler öğrenimlerini devam ettirmektedir). Köyümüzün içme suyu şebekesi vardır.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.Sağlık Ocağı bir merkezde toplanmış olup şuan KARAALİ sağlık ocağı olarak faaliyet göstermektedir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Dış bağlantılar

Şablon:Portal