Tartışma:Tientsin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Bambi'nin annesi tarafından 3 yıl önce Tianjin başlığına

Tiençin yanlis olmus, lutfen duzeltelim. Tesekkurler.--CenkX 05:16, 28 Ağustos 2008 (UTC)

Bildiğim kadarıyla Tiencin yanlıştır. Türkçede Tientsin ya da Tiençin olduğunu ve okunuşunun Tiençin olduğunu biliyorum. Kolay gelsin. Takabeg ileti 05:19, 28 Ağustos 2008 (UTC)
İyi bildiğinizden kuşkum var. Tiençin diye bir okunuş olamaz. Diğer maddelere de yazdığınız okunuşlar hatalı. Eklediğiniz ses dosyalarını bence iyi dinlememişsiniz. İyi çalışmalar.--CenkX 05:22, 28 Ağustos 2008 (UTC)
Kuşkunuz olmasın:) Bence Tiencin diye yazılış olmaz. Nereye bakarak yazdınız acaba? Yani kaynak nedir? Bu ses hakkındaTiençin  Takabeg ileti 05:26, 28 Ağustos 2008 (UTC)
Pekinlilerin konuşmasına bakarak. Başka yere bakacak halim yok elbette. --CenkX 05:28, 28 Ağustos 2008 (UTC)
Arkadaslar Tiencin diye yazilirsa daha uygun olur sanirsam Turkce okunusu icin.Tabi ki orijinal hali ile yazilmasinda fayda vardir.Tesekkurler(Ucuzrapci 18:36, 23 Temmuz 2010 (UTC))
  • Merhabalar,
  • Tiençin veya Tiencin için kaynaklar neler? Yani bu iki isimden herhangi birisi yaygın kullanım mı? Yok değilse belki de ismin ilk formuna dönmesi gerekiyor - Tianjin? Okunuşa gelince; nüans olabilir... belki de (sözlüklerde kullanılan) fonetik alfabelerle yazılmış okunuşa göz atıp oradan hareket etmek en doğrusu olacaktır? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 03:24, 29 Ağustos 2008 (UTC)
Tiencin için basılı kaynağı bulmak zordur. Lehçe'de bulunabilir. Tiençin için önce daha önce değişikliği yapmış olan Kullanıcı:Danbury arkadaşımıza sormamızda fayda var, bence. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 03:38, 29 Ağustos 2008 (UTC)
Tiençin icin kaynaginiz nerede? Keyfi isim degisikliklerine artik bir son verin! --CenkX 11:32, 9 Kasım 2008 (UTC)
  • Basliga uygunsuz demekle kastiniz nedir? Sadece bir takim kuskulara mi dayaniyorsunuz? Ne zamandir bu madde duruyor, sadece adiyla ilgilendiniz, hic bir kaynak ortaya koymadiniz. --CenkX 08:50, 21 Ekim 2009 (UTC)

Tianjin[kaynağı değiştir]

Şehrin adı Tianjin'dir ve Türkçe'de Tiencin diye okunur. (Çin'de okudum ve çalıştım) Erman Kuzu (mesaj) 11.36, 19 Nisan 2021 (UTC)Yanıtla

@Erman Kuzu Merhabalar! Öncelikle katkılarınız için teşekkür ederim. Ben de Çin'de çalışmış biriyim bu arada :). Gördüğüm kadarıyla, Vikipedi'de yer isimleri için normalde Türkçedeki standart ya da yaygın isim kullanılıyor. Mesela Pekin'in Çincesi "Beijing" olduğu halde Vikipedi'de yine Pekin ismi kullanılıyor. Bu maddede verilen kaynaklarda görüldüğü gibi, "Tientsin" ve "Tiencin" isimleri de Çin hakkındaki Türkçe literatürde yer almıştır, dolayısıyla bu isimleri maddeden tümüyle silmek söz konusu olamaz. Bununla birlikte, Tianjin'in Türkçedeki ismine dair bir fikir birliğinin ya da bir standart, resmî kullanımının var olduğu gibi görünmüyor. O açıdan madde isminin "Tianjin" olarak değiştirilmesine şahsen karşı değilim. İsterseniz Vikipedi:Sayfa taşıma talepleri sayfasına gidip bir taşıma talebinde bulunabilirsiniz. Bambi'nin annesi (mesaj) 13.28, 19 Nisan 2021 (UTC)Yanıtla