Tartışma:I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı cepheleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Gerçersiz kaynak[kaynağı değiştir]

Avetoon Pesak Hacobian, 1917, Armenia and the War, p.77 adlı kaynak eklendi ama Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti 1917'de yoktu. Takabeg ileti 04:28, 16 Eylül 2009 (UTC)

Rusya İmparatorluk Ordusu'na bağlı Ermeni gönüllüler filan mı acaba ? Takabeg ileti 04:33, 16 Eylül 2009 (UTC)
Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti Mayis 1918 kurulmu$tur. Osmanli cephesi ise Ekim 1918'e kadar sürmü$. Ayrica Rusya'nin aslin kendi askerleri degil, ermeni gönüllülerle çati$ti.
yani kaynak geçerli--Ozgurcan86 08:09, 16 Eylül 2009 (UTC)
Kaynak Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti göstermek için geçersizdir, maalesef. Takabeg ileti 08:11, 16 Eylül 2009 (UTC)
Evet bu konuda Takabeg'e katılıyorum. Daha sağlam kaynaklar bulunmalı bence...--вяí¢αи76ileti 09:20, 16 Eylül 2009 (UTC)
"Tarih: Kasim 2, 1914 - Ekim 29, 1918" yazılmış, bu zaman kesiyinde EDC ordusu Osmanlı Ordusu ile savaşmadı, buna dikkat etmeniz gerekir--Melikov Memmedemail 16:57, 16 Eylül 2009 (UTC)

Kendi tarihimize bile sahip cıkmıyoruz[kaynağı değiştir]

Anladığım kadarıyla devletimiz boşuna tarih öğretmeni yetiştiriyor.Aynı sayfanın bir ingilizcesine bakın ,bir de Türkçesine.Tarihcileri esefle kınıyorum.İş gene biz mühendislere kaldı.Bir de düzenlendikten sonra görün sayfayı.

Bilgilerin yenileştirilmesi üzerine[kaynağı değiştir]

Makalenin geliştirilmesi için katkıda bulunan Türk Süvarisine ve Takabey kardeslerimize teşekkur etmemiz gerekir. Konu ile alakalı olarak Stratejik Tarih ve Etüt başkanlığı sayfanın geliştirilmesinde yardımcı olabilir.

Yenileştirme Hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar Levent, yeni eklenen bilgiler Türk Tarih Kurumunun sayfasından kamuya kaynak olarka gosterebilecek bir sayfadan alınmıstır.Neden geri yükledin ki ,sayfanın sonuna bilgiyi ekleyecektim zaten?

Kafkasya Cephesini düzenledim ancak komutanlar hakkında ek bir düzenleme gerekiyor,ayrıca cephe haritasını da eklemek gerek.Kafkas Cephesi ile alakalı ayrı bir sayfa acmak lazım.Gene konu ile alakalı olarak Genelkurmay Askeri Tarih Başkanlığından gelecek cevaba göre yeni bilgiler eklenebilir. Ertuğrul.Bülbül /20.09.09

Kopyalama yasak. Takabeg ileti 08:59, 20 Eylül 2009 (UTC)

Irak Cephesi ile ilgili resmi rakamlar sayfaya eklenecektir. Ayrıca Kutul Amere Zaferi ile ilgili yeni bir sayfa acılması gerek. Konu ile ilgili sayfayı da İngilizceye cevirmek gerekecek. Ertugrul Bülbül/20.09.09

Yine de kopyalama yasak. Takabeg ileti 08:59, 20 Eylül 2009 (UTC)

Değiştirilme Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Takabey , tarihi yeniden yazmamızı mı bekliyorsunuz anlamadım.Tarihi tarihe dayandırmadan nasıl yazacağız.Kopyalama yasak dıyorsanız kendi cumlelerim ile yazıyorum ...Saygılarımla.

"Ordugahı" terimini "Merkezi" olarak, "190 bin" rakamını "190000" olarak değiştirseniz de kopya kopyadır. Yani bunun kopyası. Sonra komple kaldırılacaktır. Takabeg ileti 10:21, 20 Eylül 2009 (UTC)

Değiştirilme Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Takabey,evet doğru söylüyorsunuz ,o yuzden tek tek yazıyorum simdi gereğinden fazla zaman alacak ama hoşuma gitti. Saygılarımla ,iyi bayramlar

Son durum hakkında[kaynağı değiştir]

Peki simdi neden sayfayı geri aldınız?Galiba sizin sayfanızın üzerine işlem yaptıgım için hoşunuza gitmedi herhalde ?

Ermenistan kaldırıldı taraflar kısmından. İngilizce Vikipedi'de ise hem bilgi kutusunda var hem de alt başlık olarak işlenmiş.--RapsarEfendim? 09:27, 17 Ekim 2013 (UTC)

Size "Armenians" ile "Armenia" aynı şey mi desem yeterdi ama daha açık olmak için En:WP'da belirttiğiniz bölümü aynen alıyorum aşağıya: "Armenians

The Armenian national liberation movement also sought to establish the First Republic of Armenia in the Eastern part of Asia Minor. The Armenian Revolutionary Federation eventually achieved this goal while the Ottoman rule was finally crumbling, with the establishment of the internationally recognized First Republic of Armenia in May 1918. As early as 1915, the Administration for Western Armenia and later Republic of Mountainous Armenia were Armenian-controlled entities, while the Centrocaspian Dictatorship was established with Armenian participation. None of these entities were long lasting."

Ermeni propaganda makinesinin En:WP'da her vesileyle Ermeni/Ermenistan maddelerine "link" verebilmek için o metne eklenmesini sağladığı paragraf bu. Size göre "Ermenistan"ın 1. Dünya Savaşına katılımını gösteriyorsa ne ala. Yok, "yahu bu WP'nın milliyetçi amaçlarla manipülasyonu, benim entelektüel sorumluluklarım var" derseniz girip silin bu bölümü o Vikiden... --E4024 (mesaj) 10:05, 17 Ekim 2013 (UTC)

28 Mayıs 1918'de bu ülke kurulmuş, Osmanlı'nın savaşta yer aldığı son tarih 30 Ekim 1918 (maddeye göre). Bu iki tarih arasında Ermenistan, Osmanlı'ya karşı savaşmış (maddeye göre, Rus ordusunun çekilmesi üzerine, onların boşalttığı alanlarda Antranik komutasındaki Ermeni birlikleri "Batı Ermenistan Geçici Hükümeti" ilan ettiler. Ancak hücuma geçen Türk ordusu karşısında tutunamayarak dağıldılar. ifadesi var).--RapsarEfendim? 15:28, 17 Ekim 2013 (UTC)