Tartışma:Tokat (şehir)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şehir merkezi[kaynağı değiştir]

İlçe değil şehir merkezi! Tokat şehir merkezi ısrarla Tokat (ilçe) sayfasına yönlendiriliyor, ilçeye yönlendirilen il merkezine göz yumulması yakışık kalmıyor. Tıpkı Bayburt, İstanbul, Bitlis, Kütahya, Eskişehir Hakkari, Çanakkale vb. gibi "Tokat" da Türkiyenin 81 şehir merkezi/il merkezi/şehir/ilinden biridir. Tokat il merkezi bugünki hakiyle gülünç ve hatalıdır. Ancak bu hatalı değişiklik Kullanıcı:BSRF tarafından gerekçesiz sürdürülüyor, tartışılması dahi gereksiz olduğu halde (ki il merkezi olduğu ortada) hizmetli olduğu halde Kullanıcı:Superyetkin tartışmasılması söylüyor, yine tarafından Tokat>Tokat (ilçe)'ye ısrarla yönlendiriliyor. Coğrafya, Türkiye bilgisi olan ya da coğrafya ile ilgilenen bir hizmetlinin müdahalede bulunması şart... Kaldı ki ben bunları burada yazarken dahi yok artık diyorum... :)

- Burak 19:25, 25 Nisan 2016 (UTC)

İl merkezleri de birer ilçe değil mi? Neden ben böyle söylüyorum ve doğrusu bu üslubu yerine ben böyle düşünüyorum siz hangi gerekçeyle bu değişikliği yapıyorsunuz sorusunu yöneltmiyorsunuz. Kavgacı üsluptansa ortaklaşmaya çalışmak daha işe yarayacaktır diye düşünüyorum. İyi çalışmalar. --Kudyaz 20:51, 25 Nisan 2016 (UTC)
İl merkezlerinin ilçe olduğunu kim söyledi? Kaldı ki öyle diyelim; Tokat il merkezi Turhal, Pazar ve Niksar gibi Tokat ili ilçelerine mi bağlı? Tokat il merkezine bağlı kasabalar ya da mahallelerde aynı ilçelere mi bağlı yani? Güldürme beni gece gece... :) - Burak 21:26, 25 Nisan 2016 (UTC)
İdari olarak Tokat merkez ilçesi ile Tokat şehir merkezi var ve ikisi de aynı maddede işleniyor. Şehir kullanımı tercih edilse daha iyi gibi.--RapsarEfendim? 23:07, 25 Nisan 2016 (UTC)
@BurakOtto Ne güzel güldürebildiysem. Bir şehir devletinin başkenti olması ve bu başkentin de bu şehir olması çok ilginçtir değil mi? Bazen böyle şeyler oluyor kimileri de böyle şeyleri geceleri okuyup gülüyor. Her neyse, Tokat ili belirli ilçelerden oluşur, bu ilçelerden bir tanesi aynı zamanda il merkezi görevi görür. Bakın merkez ilçe personeli evlenmiş. Bize mutluluk dilemek düşer. --Kudyaz 19:41, 26 Nisan 2016 (UTC)
  • Türkiye'nin merkez ilinden bahsediyoruz farkındaysan böyle gidersen yakında özerklik falan filan diyeceksin... Ha gayret. Bu arada Türkiye'nin 60 plaka numaralı 81 ili Tokat mıydı acaba? - Burak 19:37, 28 Nisan 2016 (UTC)
@BurakOtto Yazmanız 2 gün aldığına göre oldukça düşünmüş olmalısınız ancak kurduğunuz alakayı anlayabilen tek kişi sizsiniz muhtemelen. Tartışmalarda sen yerine siz tercih ettiğimi belirterek izninizle tartışmadan ayrılıyorum çünkü görünen o ki kabul etmeyen bakış açınızla hiçbir yere varamayacağız. İyi çalışmalar. --Kudyaz 14:24, 30 Nisan 2016 (UTC)