Tartışma:Neptün

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Bilim (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Astronomi (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Astronomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Astronomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Eski kaliteli madde adayları Neptün, bir kaliteli madde adayıydı ama kaliteli madde kriterlerini karşılayamadı. Aşağıda maddenin iyileştirilmesi için öneriler bulunmaktadır. Bu sorunlar halledildikten sonra madde tekrar aday gösterilebilir. Kullanıcılar ayrıca bir hata olduğuna inanıyorlarsa bir inceleme isteyebilirler.
26 Aralık 2022 Kaliteli madde adayı Başarısız

Gezegenin Türkçe Adı[kaynağı değiştir]

Latince/İngilizce adı "Neptün" olan gezegenın Türkçe adı "Esendiz"dir.

Sözlü ya da yazılı Türkçe iletişimde Latince/İngilizce sözcük de sıklıkla kullanılıyor. Vikipedi'de başlıkta Latince/İngilizce sözcüğün kullanılması yaygınlık açısından savunuluyor olabilir. Ancak en azından tanım bölümünde gezegenin Türkçe adının "Esendiz" olduğu belirtilmeli.

"Esendiz" sözünün tanım bölümüne eklenmesini öneriyorum.--129.7.147.112 20:57, 19 Mart 2012 (UTC)

Bu sözcük Türkçe sözlükte bile bulunmuyor, bu sözcük için kaynak nedir? --Sadrettinmesaj 17:08, 20 Mart 2012 (UTC)

Neptün çıplak gözle görülebilen bir gök cismi olmadığı için Türkçe ismi olduğunu sanmıyorum. Zaten Sadrettin'in dediği gibi Türkçe sözlükte de böyle bir sözcük yok. --Deliormanlimesaj 10:06, 1 Nisan 2012 (UTC)