Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Kendisi siyaset yapmamış gördüğüm kadarıyla. Bürokratlara da siyasetçi diyor muyuz? --Sayginerv-posta 10:51, 15 Haziran 2012 (UTC)
Vali ve kaymakamları siyasetçi olarak biliyorum ben ama? Yanlış mıyım? Siyasi parti üyesi değiller mi sonuçta?--RapsarEfendim? 10:55, 15 Haziran 2012 (UTC)
Hayır değiller. Devlet memuru kendileri. Hatta seçimlerden önce aday olacaklar istifa merasimlerine başlarlar genelde :) --Sayginerv-posta 11:15, 15 Haziran 2012 (UTC)
Allah Allah? Muammer Güler AKP üyesi değil miydi valiyken? Pek bilgim yok da onun için soruyorum, bilgilendirmeler için sağ ol.--RapsarEfendim? 11:19, 15 Haziran 2012 (UTC)
Devlet memurları kanununa tâbiler. Siyasi parti üyesi olmaları mümkün değil. Hükûmet kararnamesiyle atandıkları ve doğal olarak, bir nevi, illerdeki temsilci gibi oldukları için öyle bir algı oluşmuş olabilir :). Hatta arada devletin değil "xxx'in valisi" gibi davranıyor söylemleri de duyabilirsin. --Sayginerv-posta 12:09, 15 Haziran 2012 (UTC)
Valiler, hükümete ve bakanlara karşı sorumludur ama bunlar siyaset yapamazlar. Devleti temsil ederler. Hükümetin dediklerini yapmak zorunda oldukları için, siyaset yapıyorlarmış gibi bir izlenim oluşuyor sanırım. --Sadrettinmesaj 12:34, 15 Haziran 2012 (UTC)
Türkiye'de valiler ve kaymakamlar memur, sivil hizmetçi (civil servant ). ABD'de valiler siyasetçi. Orada kaymakamlık var mı bilmem. Takabegileti 12:38, 15 Haziran 2012 (UTC)
Sağ olun açıklamalar için. Siyasetçilik yapmadığına göre, uygun bir ada taşınması lazım maddenin.--RapsarEfendim? 12:49, 15 Haziran 2012 (UTC)
Şuraya bakarsak anlam ayrımlarında vali kullanmış. Burada yine Rapsar'ın vali-siyasetçi değişikliği olmuş. Belki bürokrat tercih edilebilir. --Sayginerv-posta 12:54, 15 Haziran 2012 (UTC)
Hem kategoriyle de uyumlu olur. Sonuçta bu insanların mesleğini böyle kategorilendirmişiz. --Sayginerv-posta 12:56, 15 Haziran 2012 (UTC)
Bürokrat. Kaymakam vali olunca sayfa adını değiştirmek gerekmesin. Parantez içinde bürokrat tanımı daha iyi.--Sadrettinmesaj 12:59, 15 Haziran 2012 (UTC)
Sadrettin'in mantığına yakın bir mantıkla hareket ederek taşıma yapmıştım. Yani tek mevkisi vali değil, vali olarak tanınmıyor ve mesleği de valilik değil zaten. Bürokrat ise, bürokrat olsun derim ben.--RapsarEfendim? 13:22, 15 Haziran 2012 (UTC)