Tartışma:Abdullah Gül

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

maddeye telih koydum çünkü http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=230994 den alınmış gibi duruyo --canosayan 18:43, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Bu metnin aynısı başka bir sitede var. Kes-yapıştır yöntemi hiç de hoş değil. (Bucalı)

{{Telif}} sablonu ile not dusebilirsin yazinin basina, eger her kelimesi motamot ayni ise. Citrat

Maddede yer alan önemli bir cümle:"Abdullah Gül'ün Büyük Dedesi, 1915'lerde Siirt'ten Develi'ye gelip yerleşmiş bir araptır." cümlesi sık sık birileri tarafından ısrarla çıkarılıyor.. Bu vandalizmdir. Abdullah Gül'ün sülalesinin 1915'lerde Siirt'ten Kayseri'nin Develi ilçesine göç ettikleri, bir süre sonra da Kayseri şehir merkezine yerleştikleri herkesin malumudur. Bu cümle niye siliniyor ki.. Sayın Gül kendi soyunun arap olduğunu Kayseride'ki kaç seminerde (Büyük Doğu uzantısı Söğüt kulübünde mesela..) açık açık söylemiştir.. Arap soyundan gelmiş olması suç veya ayıp değil ki..Bu son zamanlardaki silme işlemini tamamen siyasi olarak görmekteyim. Yöneticiler lütfen bu konuya dikkat etsinler.. Sayın Gül "Ben arapım" diyorsa aksini yazmak en azından kendisine hakarettir.--Martianmister 18:34, 27 Mart 2007 (UTC)

Arap olduğuna dair kabul edilebilir bir kaynak sunulmalı. Yoksa silinmesi durdurulamaz.

  • Önemli bir seçim öncesinde Abdullah Gül'ün soy kütüğünü ortaya çıkarmak fayda vermez kanaatindeyim.. A.Gül, soyunun arap olduğunu kendisi de söylüyor biz de biliyoruz ama bugün bu konu üzerinde durmak hem partimiz hem de ülke çıkarları açısından doğru olmaz. (...) Ona bakarsanız ben de arap olabilirim, ne var bunda? Türk olmak zorunda mıyız?--88.227.44.114 19:14, 3 Nisan 2007 (UTC)

Ama adam kendisi söylüyormuş. Eğer bunun saklanması gereken bir şey olduğunu düşünseydi saklardı.--Martianmister 19:43, 3 Nisan 2007 (UTC)

(...)

      • Abdullah Gül' ün arap olup olmadığını bilmiyorum, önemlide değil (...) Dolayısıyla "önemli" şahsiyetlerin etnik kökeni hakkında kesin bir bilgi varsa buraya yazılmalıdır. Eğer etnik kökeni farklı ise bu çık önemli bir bilgi olacaktır. Kimsenin etnik kökenini saklama hakkı yoktur. Etnik köken utanılacak bir şey değildir. Çocuklarımız Türklerin hiçbir zaman ırkçılık yapmadağını böylelikle daha iyi anlayacaktır. Referans 12:07, 31 Aralık 2007.

Gereksiz tekrar var.[kaynağı değiştir]

Neden aynı tümce iki kez tekrar ediliyor:

24 Nisan 2007 tarihinde yapılan AKP Grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. cumhurbaşkanı olması beklenmektedir. 1

Evli ve 3 çocuk babası. İngilizce ve Arapça biliyor.

24 Nisan 2007 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11.Cumhurbaşkanı adayı ilan edildi.

Bu, hem sayfayı imla, görsellik ve yazım doğruluğu açısından olumsuz gösteriyor, hem de akla "acaba reklam mı var" sorusunu getiriyor.. Bu imzasız yazı Levent11 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Ancak metin tekrarı düzeltilmiş.--İpeklivikipedi 17:12, 29 Mart 2008 (UTC)

Konuya giriş..[kaynağı değiştir]

Böyle bir giriş cümlesi olabilir mi!? İnsanın gerisini okuyası gelmiyor. Bizim bakkala versem daha güzel kaleme alır...

"Abdullah Gül, 11. TC Cumhurbaşkanı adayı, şu anda T.C. Dışişleri Bakanı."

İngilizce makalede ikinci adı "Cumhur" da yazılmış. Burada neden yok?

  • Kayseri'nin yerli ailesindendir cümlesine kaynak belirtilmesini istemeye şüpheyle yaklaşırım. Rousseau'nun Cenevre'de doğmasına kaynak istemek gbi bir saçma düşünce, taraflı bir yaklaşım. Kayseri Milletvekili, 1915 uzak bir tarih. Ayrıca 1980 döneminde cezaevine girdiği, siyasi tutuklu olduğu kısmı yok. Bu tür biyografik şeyler daha önemli. Yukarıda rahatsız olduğum bazı hakaretleri ve parti adına konuşmayı çıkardım.--Boyalikus 03:48, 26 Nisan 2007 (UTC)
  • Burada Çok farklı şeyler yazıyor mesela. Yukardaki tanım yapılırsa söğüt klubü tutnaklarını getirin kaynak gösterin derim. Çünkü "ben arabım" dediğine dair resmi ciddi bir kaynak bulamadım. Tayyip Erdoğan'ın buna yakın bir açıklaması vardı. Ayrıca burada mail adresi var :))) , yazıp teyit ettirirsiniz aksi halde beyanını kabul edebiliris.Pro merito madalyasından filan bahsedilebilir. --Boyalikus 04:03, 26 Nisan 2007 (UTC)

geçtiğimiz günlerde trt'deki açık oturumda "benim gibi 77 ceddinin türk olduğunu ispat edecek kişi türkiye'de pek yoktur". demiştir.dedesinin arapa olması diye bir şey söz konusu değildir zira kaynak belirtmek gerekirse bu 30 nisan tarihli aksiyon dergisinde dedelerinin selçuklu zamanında cami inşasında çalıştığı yazılmıştır.. the guardian da yazılan cümle ise gazetede çıktığı zaman da tekzip edilmiş(düzeltilmiştir),Abdullah Gül ün böyle bir şey söylemediği,muhabirin kendi notlarından röportajı tekrar yazarken böyle bir şeyi uydurduğu ortaya çıkmıştır. Bu imzasız yazı 85.97.87.68 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • -Muhtereme Hayrünnisa Hanım'ın adı hep yanlış yazılıyor basında, ve burada da. Hayrünisa, Hüyrünsa, Hayrunissa...Doğrusu Hayrünnisa (kadınların hayırlısı anlamında)'dır. Belki basın, Hayrünnisa Hanım'ın nüfuz cüzdanı resmi yazılışına göre Hayrünisa diyebilir, çoğumuzun adının kazma nüfus memurlarınca yalan yanlış yazıldığı herkesin malumu. Ama bir bilginin doğrusunu yazmak için, mahkeme kararına gerek yoktur. --Muharremoğlu 11:51, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Bu tartışmayı silmeyin lütfen[kaynağı değiştir]

Gül’ün biyografisini yazan kitaplara (Örn: "Köşke Gül Harekatı" H. Tecimen-B.Bengisu-Akış Yayınları) ve bazı yayın organlarına (örn: Hürriyet 23.08.07) göre, Gül Ailesi 1915 yılında Siirt’ten Kayseri Develi’ye göç etmişlerdir. (...) --88.254.215.186 04:16, 26 Ağustos 2007 (UTC)

Hakkın da suçlamalar bölümü[kaynağı değiştir]

Bu bölümdeki bilgiler lütfen kaynaklarıyla verilmeli bu şekilde kalırsa kişiyi karalamaktan öteye geçilemez.--Aycan 11:03, 29 Ağustos 2007 (UTC)

ekledik ya. niye sildiniz o kısmı? neden biyografisinde suçlamalar, berat edemediği davalar, söylediği sözler yer almıyor. sezer'in affettiği teröristleri yazıyorsunuz ama o böyle bir şey yapmadığı halde.

abdullah gül kimdir linkini neden kaldırdınız[kaynağı değiştir]

abdullah gül kimdir adlı bir link eklemiştim hemen kaldırmışsınız. neden?

  • Burası bir ansiklopedi,objektif ifadeler önemli gerisi hikaye.Burada kantılanabilir ifadeler yer alır.--Kızıl Şaman 22:03, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Objektif bir ifade: Hayrunisa Özyurt Abdullah Gül ile evlendiğinde sadece 15 yaşındaydı. Neden bu bilginin eklenmesine izin verilmiyor?

Düzeltilecek hatalar[kaynağı değiştir]

"Cumhurbaşkanlığı seçimi" başlığında 11. cumhurbaşkanı adayı olması bir önceki cümlenin içinde olması daha güzel olurdu. Cümle şöyle olmalıydı; "tarihinde yapılan AK Parti Grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11. cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklandı." İkinci olarak 6. kaynağa bağlı olarak "Bunun sonucu olarak da AKP çevresinde "halk böyle istiyor" yorumu benimsendi." cümlesinin hatalı olduğunu düşünüyorum. Kaynaktan bakıldığında Abdullah Gül'ün kendisinin halk tarafından tercih edildiğini söylediği ortaya çıkıyor. O günlerde başbakan cumhurbaşkanlığı adayı olarak Gül'ü düşünse de tepkilerden çekindiği için Gül ile görüşüp vazgeçmesini sağlamaya çalışıyordu. Bunun üzerine Gül bu açıklamayı yaparak başbakana adaylığım devam ediyor mesajı verdi. Kısacası cümle "Bunun sonucu olarak da Abdullah Gül tarafından "bunun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açık bir mesaj olduğu" yorumu benimsendi." şeklinde düzeltilmesi gerekir. Ancak kaynak değiştirilerek, özellikle AKP'yi temsil eden bir milletvekili (AKP adına açıklama yapan) tarafından yapılmış bir açıklama konularak bunun düzeltilmesine de gerek kalmayabilir.

Daha önceden yer alan hakkındaki iddialar bölümü ayrı bir başlık altında olmayıp siyasal yaşamı içerisinde yer alır. Bu bölümde özellikle kayıp trilyon davası hakkında kaynak olarak http://ulusalkanal.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=5511&Itemid=5 ve http://www.milliyet.com.tr/2007/04/27/siyaset/siy03.html sayfalarına bir bakın. Kanıt sayılmazlar ama belge niteliğindeler. Ancak http://www.kemalistler.net/viewtopic.php?t=12358&sid=1cff4813b585e3fd3a47664fa20fd3b6 sitesinde hakkındaki suçlamalarla ilgili belgeleri araştırabilirsiniz. Okunduğunda milletvekili olduktan sonra yargılanamayacağını ve bunun sonucunda da herhangi bir mahkemeden çıkan aklanma mümkün gözükmemektedir. Ancak aynı davadan yargılanan arkadaşlarının beraat etmesi onun da beraat edebileceğini düşündürebilir. Bunda da emin olamayız. Eğer tarafsız bir madde yazmak istiyorsak Gül hakkında olumlu ya da olumsuz belgelendirilen cümlelerin kişi onurunu kırmadan orada kalması demokrasi ve Vikipedi politikaları gereği olmalıdır.

Vikipedi politikam gereği bir gün bekleyerek düşüncelerinizi almak istiyorum. Eğer katkı sağlayanlar tarafından değişiklik yapılırsa anlayışla karşılarım. Bookman 09:31, 21 Ekim 2007 (UTC)

Kategori düzeltme isteği[kaynağı değiştir]

Kategori:İstanbul Üniversitesi mezunları yerine Kategori:İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunları kategorisini ekleyebilir misiniz? Teşekkürler. --60.240.112.112 14:10, 26 Ocak 2008 (UTC)


Ancak iki yere eklenmesi daha mantıklı.Yani İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunlarına eklersek bu İstanbul Üniversitesinden mezun olmadığını belirtmez mi?--İpeklivikipedi 17:14, 29 Mart 2008 (UTC)

İngiltere'de Yüksek Lisans Eğitimi[kaynağı değiştir]

Çeşitli kaynaklarda "yüksek lisans ve Doktora Çalışmaları’nı yürütmek için Burslu olarak 2 Sene Londra ve Exter'de kaldı" denmektedir. Yüzyıllardır "Demokrasi" ve "demokratik laiklik" uygulamasının yapıldığı İngiltere'de yaşamış olması önemli olduğundan, araştırılıp bu hususun da belirtilmesinde fayda var.

selam gül babam

Halil Mutlu'yu tutmuyor mu yoksa? gibi bir soru sormamak için takım tutma olayını ansiplopedimize almıyorduk diye hatırlıyorum.

Para Cezası[kaynağı değiştir]

Sayın Gül'ün aldığı bir para cezası ansiklopedik midir? Biraz tarafsızlık lütfen... Bu imzasız yazı 98.209.206.100 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bir siyasetçi için bu tür davalar tabiki de önemlidir, ansiklopediktir. Zaten tarafsız bir şekilde verilmiş, madde içinde o bölüme gereğinden fazla önem verilmemiş, yorumlara yer verilmemiş sadece olgulardan bahsedilmiş, ondan sonra da her iki açıdan da aynı ölçüde bahsedilmiş, her ikiside sağlam kaynaklara dayandırılmış. --Machiavelli' msj 00:54, 22 Aralık 2008 (UTC)

Aldığı bir ceza vsrsa objektif bir şekilde azılmalı tabi bunun nesi yanlış? Bu imzasız yazı Crazy91 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 19:54, 17 Ocak 2009

(...)

Diğer ülkelerde yaşayan Türklerin de anlayabilmesi içim alınan para cezasının parantez içinde dolar cinsinden yazılması gerekli değil mi? Günün kurundan yaklaşık 1500$ gibi bir rakam ediyor.... Bu imzasız yazı 212.174.172.70 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 29 Temmuz 2010

Portre Resmi Değiştirilmeli[kaynağı değiştir]

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün portre resmi 2004 yılında çekilmiş, yabancı bir ajanstan alınmış ve çirkin, estetik değil. Cumhurbaşkanlığı sitesindeki portre resimlerinden biri bu sayfaya konulsa olmaz mı? Hem daha estetik hem yeni. Hopedoffer 22:05, 11 Kasım 2009 (UTC)

Bende Portre resminin değiştirilmesinden yanayım. Bu imzasız yazı 78.170.121.228 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 20 Ağustos 2010

Portre olarak bu fotoğrafın kullanılması uygundur.

(11th president of turkey abdullah gul.jpg)

Hezarfen 21:52, 31 Ağustos 2010 (UTC)

Alınan Cezanın YTL olarak ifade edilmesinde fayda var. Diğer türlü çok büyük bir para gibi gözüküyor..[kaynağı değiştir]

Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi 1996 yılında Refah-Yol hükûmeti döneminde devlet bakanlığı yaptığı dönemde, 1 milyar 652 milyon lirayı (1.652 YTL) şahsi harcamaları için kullandığına hükmetti.

imla kuralı[kaynağı değiştir]

Sağ taraftaki şablonda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yazılması gerekirken cumhurbaşkanı olarak yazılmıştır. İlgililerin düzeltmesinini talep ederim.--Sesa17 12:45, 23 Haziran 2010 (UTC)

  • halledildi. teşekkürler.. --ki bl 15:06, 23 Haziran 2010 (UTC)

İkinci ismi[kaynağı değiştir]

Neden ikinci ismi hatta ilk ismi olan Cumhur ismi burada yazılmıyor? Doğrusu Cumhur Abdullah Gül

olayla ilgisi olmayan kısım[kaynağı değiştir]

aşağıdaki kısmın dönemle alakası yok. çıkarılması uygun olacaktır.

"Anayasaya göre ilk iki turda üçte iki çoğunluk olan ANAP ve DYP oylamaya katılmadığı için 367 sayısına ulaşılamadı. ANAP ve DYP oylamaya katılmaması için emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın baskı yaptığı da iddia edilmiştir.[10]"

Dönemle ilgisi yok diye koca tarihi çöpe mi atmak lazım :) 88.231.178.161 14:00, 13 Eylül 2011 (UTC)

kayda değerlik[kaynağı değiştir]

iki kullanıcı arasındaki mesajlaşma nedeniyle dikkatimi çekti. erbakan'ın affedilmesiyle ilgili cümle bu madde açısından sorunlu. bu, kararlardan bir karardır ve kayda değerlik açısından bulunmaması gerekir. sözü edilen kişinin kayda değerliği, burada bulunmasını gerektirmez. ikinci cümle kişi açısından kayda değerdir, kalmalıdır. --ki bl 15:26, 13 Kasım 2011 (UTC)

Vikipedi:Kayda değerlik politikasını iyi anlayamamışsınız. Politikaya göre, kayda değerlik doğrudan maddelerin içeriklerini kısıtlamaz. Öte yandan Abdullah Gül her gün yasaklı siyasileri siyasete geri döndüren kararlar almıyor. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 15:34, 13 Kasım 2011 (UTC)

GCB unvanı hakkında[kaynağı değiştir]

Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth, 2008 yılında Türkiye'ye yaptığı resmi bir ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e GCB yani Knight Grand Cross of the Order of the Bath unvanı takdim etmiştir.[1] Söz konusu unvan bir şövalyelik unvanıdır. Şövalyelik bir unvandır; bir ödül ya da madalya değildir. Unvan sahibi bir kişinin adı ve soyadı yazıldıktan sonra bir vürgül koyulur ve unvanı kısaltılarak yazılır. Tıpkı Ph.D., OM, CBE ya da FRS unvanlarında olduğu gibi. Dünyaca kabul görmüş olan sistem budur. Bu ve buna benzer unvanlara sahip kişilerin Wikipedia makalelerine göz atarsanız tam adlarının hep bu şekilde yazıldığını göreceksiniz. Birkaç örnek vereyim: Bertrand Russell, Richard Dawkins, Ted Hughes... O halde Cumhurbaşkanımızın tam adı da unvanıyla birlikte şu şekilde yazılmalıdır:

Abdullah Gül, GCB

Özetle, Cumhurbaşkanımızın tam adını olması gerektiği biçimde düzgünce yazalım; unvanını silmeyelim. Cumhurbaşkanımızın unvanına sahip çıkalım. Cumhurbaşkanımıza takdim edilen unvan, Birleşik Krallık tarafından 1725 yılından beri verilen çok büyük bir şövalyelik unvanıdır ve Atatürk de dahil olmak üzere başka hiçbir cumhurbaşkanımıza verilmemiştir. OxBridge (mesaj) 17:52, 6 Temmuz 2013 (UTC)