Tartışma:Öğretim Elemanları Sendikası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Öncelikle belirtmek istediğim , {{kayda değerlik}} şablonunu rastgele önümüze gelen her maddeye eklemememiz gerektiği hususunun hepimizce bilinmesi, özellikle "hizmetli" konumundaki kullanıcıların ise, daha iyi bilmesi gerektiğidir. Söz konusu şablon eklenmeden önce ilgili kayda değerlik yönergemizin iyice incelenmesi kaçınılmazdır. Organizasyonlar ve şirketler ile ilgili yönergemizde belirtildiği üzere "Bir şirket, grup, örgüt vb. eğer ikincil kaynaklar tarafından konu edilmişse kayda değerdir". Bağımsız kaynaklar incelendiğinde:"SENDİKALAR HAREKETE GEÇTİ" başlığı altındaki haber içeriğinde, Ulusal basında dikkate alınıp yetkilisi/Genel Başkanı ile röportaj yapılıyor ise, hakkında farklı farklı haberlere yer veriliyorsa ki haber başlıkları ve uzantıları incelendiğindehatta başka bir deyişle 'ÖGESEN arama sonuçları' olarak incelendiğinde çok kısa süre önce kurulmuş olan bir sendikanın yeterince haber konusu yapıldığı görülmektedir. Madde, ticari olmayan bir örgütle yani ulusal bir sendika ile ilgilidir. Çalışanlarını temsil eden bir sendikayı, 'kayda değerlik' anlamında ilk değerlendirme hakkını elinde bulunduran kuruluş YÖK'tür. Onun dahi böyle bir iddiası olmadığı halde hatta 'DAĞITIM YERLERİNE' başlığı ile yazdığı 02.10.2014 tarihli yazısı ile kuruluşunu duyurduğu, ulusal yasalar çerçevesinde kurulmuş bir sendika için nasıl ve neye istinaden kayda değer değildir dersiniz? Bu konuda yönerge hükmü gereği bilgi bağımsız kaynaklarca da doğrulanıyor. O halde "kayda değer değildir " iddiası boş bir iddiadan öteye gitmiyor. Bu tür şablonlar eklenirken azami dikkat kaçınılmaz olup, ansiklopedimizin itibarı anlamında da ehemmiyet arz etmektedir. Bilmem izah edebildim mi? İlgili şablon tarafımdan kaldırılmıştır. Aksi görüş burada açıklanma zaruretine tabidir..--Eğitmenmahmut msj 20:32, 2 Aralık 2014 (UTC)

vikipedi'nin kayda değerlik kriterlerini bir de yök'e mi soracağız. cidden çok hoşmuş.. şablonları gereğini yerine getirmeden çıkartmamak gerektiğinin sanırım farkında değilsiniz. bu durumda kullanıcılara soralım.. --kibele 21:23, 2 Aralık 2014 (UTC)
Kibele, Şu madde de bir sendikayla ilgili. Sizin yaklaşımınızla değerlendirdiğimde şablon eklenmesi gerekiyor. Ben mi oraya şablon eklesem, yoksa siz mi buradaki şablonu çıkartacaksınız? Hatta bu durumu da kullanıcılara sormak için ilgili yere mi taşısak? Ayrıca, Sas gerekçesinde "maddeye eklenen kayda değerlik etiketi çıkartıldığı için burada kullanıcılara sormakta yarar görüyorum." ifadesi ve an itibariyle maddenin tepesindeki şablon birbiri ile uyuşmayan bir durum sergiliyor..:) Açıklık getirilmesi gerekiyor..--Eğitmenmahmut msj 22:57, 2 Aralık 2014 (UTC)
Eğitmen Mahmut'a katılıyorum. Verdiği örnek maddeye ek olarak şu madde de bir sendika ile ilgilidir ve içerik bakımından tartışılan sayfadan farklı olmadığı kanaatindeyim. Son olarak hadi YÖK'ü tanımıyorsunuz Çalışma Bakanlığı'nın da güvenilir ikincil kaynak olarak görülmemesi doğru mu bilemedim? AppleJuice1020 (mesaj) 19:26, 3 Aralık 2014 (UTC)
vikipedi'ye ve bu maddeye kim tarafından davet edildiğinizi bilmiyorum. ancak bunun pek hoş karşılanan bir şey olmadığını belirteyim. öncelikle vikipedi kuralları hakkında bilgi sahibi olmanızda yarar var. --kibele 20:11, 3 Aralık 2014 (UTC)
Sahi kim kimi ne için davet etti / ediyor acaba? Doğrusu ben de merak ettim. Kendimi zan altında hissettiğimi üzülerek beyan etmek durumundayım.. Ama yine de aramıza yeni katılan kullanıcıya tekrar "hoş geldiniz" demenin gerektiğini belirtmeden de geçemeyeceğim ..--Eğitmenmahmut msj 20:20, 3 Aralık 2014 (UTC)
Kibele, sırf sizinle aynı fikirde olmamam sebebiyle Meatpuppet muamelesi görmem ilginç gerçekten. Verdiğiniz linkte bile aynı anda birden fazla yeni hesap açılmasından bahsediliyor. Ben sadece bir kişiyken kuklalıkla itham edilmem kabul edilemez. Vikipediyi bilgi alma amaçlı olarak kullanan milyonlardan biriyim. Oy kullanmak için belirli kriterler olmasını normal karşılıyorum. Ancak fikir belirtmek ihtiyacını yeni duymuş olmam bu muameleyi hakettiğim anlamına gelmez. Umarım yeni kullanıcılarınıza bundan sonra daha farklı gözle bakabilirsiniz. Zira herkesin art niyetli olduğunu düşünmenin kimseye faydası yoktur. Siz nasıl sayfanın silinmesi için bir davete ihtiyaç duymuyorsanız (duymadığınızı farzediyorum bu arada) benim de görüşümü belirtmek için bir davet ihtiyacım olmadı. İyi akşamlar efendim. AppleJuice1020 (mesaj) 20:56, 3 Aralık 2014 (UTC)
örnek madde ve diğer örnek referans alınırsa kaynak, içerik, kayda değerlik bahisleri açısından bir fark olmadığını gözlemliyorum.Akinoktav (mesaj) 21:06, 3 Aralık 2014 (UTC)

kayda değerlik[kaynağı değiştir]

sas oylaması kararsız kapatıldığı ve maddede yeterli ikincil kaynak yer almadığı için.. --kibele 09:01, 13 Mart 2015 (UTC)