Samsunspor teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Samsunspor teknik direktörleri listesi, 1965 yılında profesyonel liglere katılımından itibaren Samsunspor'da görev almış teknik direktörleri içeren liste. Liste kulüp tarihindeki tüm sözleşmeli teknik direktörleri kapsamaktadır.

Takımın ilk teknik direktörü Celal Torkal olurken, ilk yabancı teknik direktör ise 1977-78 sezonunun devre arasında gelen Rumen Nicolae Petrescu'dur. Kulüp tarihinin en uzun süre görev yapan çalıştırıcısı 1993-1997 yılları arasında ve 2003 yılında toplam 4.5 sezon takımda kalan Rumen Gheorghe Mulțescu, en kısa görev yapan çalıştırıcısı ise 1 haftadan kısa bir süre takımın başında kalan Fahrettin Genç'tir.

Kupa galibiyetleri baz alındığında kulüp tarihinin en başarılı teknik direktörü Kamuran Soykıray'dır. Soykıray, takımın başında iki farklı kupa kazanarak bu başarıyı yakalamıştır. Galibiyet sayısı baz alındığında ise 131 maçta takımın başında yer alan Mulţescu 52 galibiyet alarak %39,69 galibiyet yüzdesi tutturmuş ve bu alanda kulüp rekorunu elde etmiştir.

Samsunspor'da bugüne kadar toplam 7 ülkeden 69 farklı teknik direktör görev yapmıştır. Türk teknik direktörlerden sonra takımı en fazla çalıştıranlar Yugoslavlar olmuşlardır. Bugüne kadar 3 Yugoslav takımı çalıştırmış olmakla beraber onları 2 teknik direktör ile Rumenler takip etmektedir.

Teknik direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki liste yalnızca 1. Lig, Süper Lig, Başbakanlık Kupası, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası, Türkiye Kupası ve Spor Toto Kupası'nda oynanan maçların istatistiğini içermektedir. Diğer kupalar ve turnuvalarda oynanan maçlar istatistiklere dahil edilmemiştir.

# Teknik direktör Ülke Geldiği tarih Gittiği tarih M G B Y Oran Başarılar Kaynaklar
1 Torkal, CelalCelal Torkal  Türkiye 1965 1966 21 8 5 9 %38,1 [1]
2 Gür, MuzafferMuzaffer Gür  Türkiye 1965 1965 0 0 0 0 0 [A]
3 Tayman, NejatNejat Tayman  Türkiye 1966 1968 38 19 14 5 %50 [2][1]
5 Cansever, FahrettinFahrettin Cansever  Türkiye Haziran 1968 Ekim 1968 9 4 4 1 %44,44 [3]
6 Özok, SamiSami Özok  Türkiye Ekim 1968 Ekim 1968 2 1 0 1 %50 [3]
7 Soykıray, KamuranKamuran Soykıray  Türkiye Ekim 1968 31 Mayıs 1969 26 17 3 6 %65,38 2. Futbol Ligi [3]
8 Dirimlili, BasriBasri Dirimlili  Türkiye 1 Temmuz 1969 Şubat 1970 19 5 10 3 %26,32 [4][5][6]
9 Küçükandonyadis, LefterLefter Küçükandonyadis  Türkiye 11 Şubat 1970 Temmuz 1970 15 6 2 7 %40 [7][8][6]
10 Şeren, TurgayTurgay Şeren  Türkiye 19 Temmuz 1970 9 Mart 1971 21 7 5 9 %33,33 [9][10][11]
11 Yurttaş, YılmazYılmaz Yurttaş  Türkiye 14 Mart 1971 1971 11 3 4 4 %9,09 [11]
12 Karavin, SıtkıSıtkı Karavin  Türkiye 1971 Nisan 1972 25 3 12 10 %12 [12][13]
13 Küçükandonyadis, LefterLefter Küçükandonyadis  Türkiye 12 Nisan 1972 31 Mayıs 1972 7 2 4 1 %28,57 [14][15][13]
13 Matay, AbdullahAbdullah Matay  Türkiye Haziran 1972 15 Nisan 1973 25 8 8 9 %32 [16][17][18]
14 Asan, NuriNuri Asan  Türkiye 22 Nisan 1973 13 Kasım 1973 12 3 4 7 %25 [18]
14 Sağlamer, FehmiFehmi Sağlamer  Türkiye Kasım 1973 Aralık 1973 2 0 0 2 %0
15 Olcayto, GazanferGazanfer Olcayto  Türkiye Aralık 1973 2 Şubat 1975 39 10 14 15 %24,39 [19]
16 Asan, NuriNuri Asan  Türkiye 16 Şubat 1975 Nisan 1975 7 1 3 3 %14,29 [19]
17 Dirimlili, BasriBasri Dirimlili  Türkiye Nisan 1975 31 Mayıs 1975 7 3 2 2 %42,86 [20][21]
18 Soykıray, KamuranKamuran Soykıray  Türkiye Haziran 1975 Haziran 1977 65 36 21 17 %52,86 2. Futbol Ligi
GSB Kupası
[22]
18 Asan, NuriNuri Asan  Türkiye Haziran 1977 Ekim 1977 5 1 2 2 %20 [23][24]
19 Yusuf Şimşek  Türkiye 9 Ekim 1977 17 Ocak 1978 10 1 4 5 %10 [24]
20 Petrescu, NicolaeNicolae Petrescu  Romanya 27 Ocak 1978 Ağustos 1978 15 6 2 7 %40 [25][24]
21 Yusuf Şimşek  Türkiye Ağustos 1978 15 Eylül 1978 13 0 2 11 %0 [26]
21 Asan, NuriNuri Asan  Türkiye Eylül 1978 Ekim 1978 6 2 3 1 %33,33 [26]
22 Gegić, AbdulahAbdulah Gegić  Yugoslavya 5 Kasım 1978 18 Şubat 1979 8 2 1 5 %25 [27]
23 Asan, NuriNuri Asan  Türkiye 25 Şubat 1979 Haziran 1979 16 3 2 11 %18,75 [28]
23 Soykıray, KamuranKamuran Soykıray  Türkiye Haziran 1979 Haziran 1980 33 15 8 10 %45,45 [29][28]
23 Asan, NuriNuri Asan  Türkiye Haziran 1980 Ekim 1980 10 6 1 3 %60 [30]
24 Yusuf Şimşek  Türkiye Ekim 1980 1982 ? ? ? ? ? [30]
25 Zemzem, FevziFevzi Zemzem  Türkiye 1982 Nisan 1982 ? ? ? ? ? [31]
25 Babalık, MehmetMehmet Babalık  Türkiye Nisan 1982 28 Haziran 1982 8 6 1 1 %75 2. Futbol Ligi [32][33][31]
26 Vural, ArdaArda Vural  Türkiye 28 Haziran 1982 Ekim 1982 4 0 1 3 %0 [33][34][35]
27 Babalık, MehmetMehmet Babalık  Türkiye Ekim 1982 Ekim 1982 3 2 0 1 %66,67 [34][35]
28 Dinçer, AdnanAdnan Dinçer  Türkiye Ekim 1982 3 Nisan 1983 18 6 3 9 %33,33 [34][35]
30 Genç, FahrettinFahrettin Genç  Türkiye 3 Nisan 1983 10 Nisan 1983 2 1 0 1 %50 [35]
31 Asan, NuriNuri Asan  Türkiye 10 Nisan 1983 31 Mayıs 1984 11 3 4 4 %27,27 [34][35]
32 Demircan, FethiFethi Demircan  Türkiye Haziran 1984 31 Mayıs 1986 79 44 22 13 %55,7 2. Futbol Ligi [36][37]
33 Mitrović, MiloradMilorad Mitrović  Yugoslavya 1986 18 Ekim 1987 51 24 16 12 %47,06 [38]
34 Goran, ŞükrüŞükrü Goran  Yugoslavya 18 Ekim 1987 1988 58 23 16 20 %39,66 [39]
35 Asan, NuriNuri Asan  Türkiye 1988 20 Ocak 1989 2 1 0 1 %50 [40][41]
36 Vural, YılmazYılmaz Vural  Türkiye 9 Mayıs 1989 24 Eylül 1989 4 3 0 1 %75 [42][43][44]
37 Çınar, Mehmet AliMehmet Ali Çınar  Türkiye Eylül 1989 Ekim 1989 3 1 1 1 %33,33 [44]
37 Mitrović, MiloradMilorad Mitrović  Yugoslavya 1 Ekim 1989 7 Ocak 1990 14 3 2 9 %21,43 [44]
38 Gökdel, YılmazYılmaz Gökdel  Türkiye 6 Şubat 1990 Haziran 1990 16 2 3 11 %12,5 [45][46][44]
39 Genç, FahrettinFahrettin Genç  Türkiye Haziran 1990 1991 40 28 9 3 %70 2. Futbol Ligi [47]
40 Çınar, Mehmet AliMehmet Ali Çınar  Türkiye 1991 24 Eylül 1991 4 0 1 3 %0 [48][49]
40 Babalık, MehmetMehmet Babalık  Türkiye Eylül 1991 Eylül 1991 1 0 0 1 %0 [49]
41 Sümer, ÖzkanÖzkan Sümer  Türkiye 1 Ekim 1991 28 Mart 1992 19 3 5 11 %15,79 [50][51][49]
42 Babalık, MehmetMehmet Babalık  Türkiye 29 Mart 1992 Haziran 1992 8 2 0 6 %25 [49]
43 Soyuer, ZeynelZeynel Soyuer  Türkiye 23 Haziran 1992 Haziran 1993 43 30 9 4 %69,77 2. Futbol Ligi [52][53]
44 Mulțescu, GheorgheGheorghe Mulțescu  Romanya Haziran 1993 26 Ocak 1997 131 52 27 52 %39,69 [54][55][56]
45 Mitrović, MiloradMilorad Mitrović  Yugoslavya 4 Şubat 1997 1997 16 6 5 5 %37,5 [55][57]
46 Hrubesch, HorstHorst Hrubesch  Almanya 7 Haziran 1997 9 Ekim 1997 5 1 2 2 %20 [58][59][60]
47 Jarabinský, JozefJozef Jarabinský  Slovakya Ekim 1997 18 Nisan 1998 27 11 5 11 %40,74 [61][62][60]
48 Uyar, YücelYücel Uyar  Türkiye 21 Nisan 1998 1998 3 2 0 1 %66,67 [63][60]
49 Çınar, Mehmet AliMehmet Ali Çınar  Türkiye 1998 12 Eylül 1998 5 0 0 5 %0 [64][65][66]
50 Türel, MetinMetin Türel  Türkiye 18 Eylül 1998 31 Mayıs 1999 31 12 8 11 %38,71 [67][68][66]
51 Arıca, ErdoğanErdoğan Arıca  Türkiye 3 Haziran 1999 31 Mayıs 2000 36 17 4 15 %47,22 [69][70]
52 Ünder, BülentBülent Ünder  Türkiye 22 Haziran 2000 1 Nisan 2001 27 11 6 10 %40,74 [71][72][73]
53 Uyar, YücelYücel Uyar  Türkiye 3 Nisan 2001 16 Şubat 2002 33 9 7 17 %27,27 [74][75][73]
53 Bayrak, HakkıHakkı Bayrak  Türkiye 2002 2002 2 1 1 0 %50
54 Jovanovski, ĐorđeĐorđe Jovanovski Kuzey Makedonya Makedonya 5 Mart 2002 10 Aralık 2002 28 9 8 11 %32,14 [76][77][78]
55 Özberk, SakıpSakıp Özberk  Türkiye 12 Aralık 2002 1 Haziran 2003 19 6 5 8 %31,58 [79][80][81]
56 Mulțescu, GheorgheGheorghe Mulțescu  Romanya 3 Haziran 2003 22 Eylül 2003 6 1 1 4 %16,67 [82][83][84]
57 Arıca, ErdoğanErdoğan Arıca  Türkiye 23 Eylül 2003 11 Mayıs 2004 29 13 6 11 %44,83 [85][86][84]
58 Sağlam, ErtuğrulErtuğrul Sağlam  Türkiye 2004 31 Mayıs 2005 36 11 8 17 %30,56 [87][88]
59 Yıldırım, ŞabanŞaban Yıldırım  Türkiye 12 Haziran 2005 11 Eylül 2005 5 1 1 3 %20 [89][90][91]
60 Arıca, ErdoğanErdoğan Arıca  Türkiye 14 Eylül 2005 27 Şubat 2006 27 8 6 12 %29,63 [92][93][91]
61 Şengün, HasanHasan Şengün  Türkiye 26 Mart 2006 26 Ağustos 2006 11 4 5 2 %36,36 [94][91]
62 Eriş, LeventLevent Eriş  Türkiye 3 Ağustos 2006 4 Mart 2007 23 9 6 4 %39,13 [95][96][97]
63 Mustafa Uğur  Türkiye 8 Mart 2007 4 Nisan 2007 5 1 1 3 %20 [98][99][97]
64 Bayrak, HakkıHakkı Bayrak  Türkiye 4 Nisan 2007 2007 6 2 1 3 %33,33 [100][97]
65 İldiz, YücelYücel İldiz  Türkiye 15 Ağustos 2007 13 Ocak 2008 19 6 5 8 %31,58 [101][102][103]
66 Kapucu, OrhanOrhan Kapucu  Türkiye 14 Şubat 2008 2008 16 4 3 9 %25 [104][103]
67 Gümüşdağ, HayrettinHayrettin Gümüşdağ  Türkiye Haziran 2008 2 Kasım 2008 12 3 3 6 %25 [105][106]
68 Coşkundere, ErcümentErcüment Coşkundere  Türkiye 9 Kasım 2008 9 Şubat 2009 24 8 5 11 %33,33 [107][106]
69 Özyazanlar, TurhanTurhan Özyazanlar  Türkiye 30 Haziran 2009 18 Ekim 2009 12 3 2 7 %25 [108][109][110]
70 Kalpar, HüseyinHüseyin Kalpar  Türkiye 30 Ekim 2009 31 Mayıs 2011 58 27 14 17 %46,55 [111][112][110]
71 Petković, VladimirVladimir Petković  Bosna-Hersek 7 Haziran 2011 23 Ocak 2012 22 4 7 11 %18,18 [113][114][115]
72 Bakkal, MesutMesut Bakkal  Türkiye 27 Ocak 2012 8 Nisan 2012 11 6 1 4 %54,55 [116][117][115]
73 Demirhan, TarkanTarkan Demirhan  Türkiye 12 Nisan 2012 28 Temmuz 2012 6 0 2 4 %0 [118]
74 Altın, ErhanErhan Altın  Türkiye 28 Temmuz 2012 19 Kasım 2012 12 1 9 2 %8,33 [119][120][121]
75 Durmuş, BesimBesim Durmuş  Türkiye 20 Kasım 2012 1 Temmuz 2013 22 6 9 7 %27,27 [122][123][121]
76 Kalpar, HüseyinHüseyin Kalpar  Türkiye 3 Temmuz 2013 24 Haziran 2014 37 17 14 6 %45,95 [124][125][126]
77 Altın, ErhanErhan Altın  Türkiye 24 Haziran 2014 15 Haziran 2015 42 18 15 9 %42,86 [127][128]
78 Özat, ÜmitÜmit Özat  Türkiye 19 Temmuz 2015 16 Ocak 2016 18 6 7 5 %33,33 [129][130][131]
79 Korukır, EnginEngin Korukır  Türkiye 30 Ocak 2016 20 Eylül 2016 19 7 3 9 %36,84 [132][133][131]
80 Özköylü, OsmanOsman Özköylü  Türkiye 6 Ekim 2016 29 Mayıs 2017 29 8 7 14 %27,59 [134][135][136]
81 Özalan, AlpayAlpay Özalan  Türkiye 11 Ağustos 2017 28 Eylül 2017 7 1 2 4 %14,29 [137][138]
82 İpekoğlu, EnginEngin İpekoğlu  Türkiye 10 Ekim 2017 26 Şubat 2018 17 4 8 5 %25 [139][140]
83 Durmuş, BesimBesim Durmuş  Türkiye 27 Şubat 2018 30 Nisan 2018 9 1 4 4 %11,11 [141][142]
84 Taşkın, TanerTaner Taşkın  Türkiye 21 Haziran 2018 28 Ocak 2019 20 12 4 4 %60 [143][144]
85 Taşdemir, İsmetİsmet Taşdemir  Türkiye 28 Ocak 2019 10 Haziran 2019 17 10 4 3 %58,82 [145][146]
86 Buz, İrfanİrfan Buz  Türkiye 11 Haziran 2019 27 Ekim 2019 11 7 4 0 %63,64 [147][148]
87 Boyar, Recep SermetRecep Sermet Boyar  Türkiye 30 Ekim 2019 17 Kasım 2019 4 4 0 0 %100 [147][148][149]
88 Sağlam, ErtuğrulErtuğrul Sağlam  Türkiye 19 Kasım 2019 3 Haziran 2021 52 34 11 7 %65,38 2. Lig [150][151]
88 Altıparmak, MehmetMehmet Altıparmak  Türkiye 24 Haziran 2021 18 Ekim 2021 8 3 2 3 %37,5 [152][153]
89 Çapa, FuatFuat Çapa  Türkiye 20 Ekim 2021 görevde 0 0 0 3 %0 [154]

Ülkelere göre teknik direktör sayıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke TD sayısı İlk sezon
 Türkiye 60 1965-66
 Yugoslavya 3 1978-79
 Romanya 2 1977-78
 Almanya 1 1997-98
 Slovakya 1 1997-98
 Makedonya 1 2001-02
 Bosna-Hersek 1 2011-12

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

A. ^ Muzaffer Gür, takımın oynadığı hiçbir resmî maçta teknik direktör olarak görev yapmamıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel
  1. ^ a b Akçay 2017, s. 33.
  2. ^ "Samsunspor". Milliyet 2. Türkiye Ligi İlavesi. 10 Eylül 1966. s. 3. 
  3. ^ a b c Sarısakal, Baki. "Bir Şampiyonluğun Hikâyesi Samsunspor Birinci Ligde" (PDF). bakisarisakal.com. 28 Ocak 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2019. 
  4. ^ "BASRİ SAMSUN İLE ANLAŞTI". Milliyet. 18 Haziran 1969. s. 10. 
  5. ^ "Basri, Samsun'dan istifa etti". Milliyet. 6 Şubat 1970. s. 10. 
  6. ^ a b Akçay 2017, s. 84.
  7. ^ "LEFTER SAMSUNSPORDA". Milliyet. 11 Nisan 1970. s. 10. 
  8. ^ "Turgay Samsuna antrenör oldu...". Milliyet. 15 Temmuz 1970. s. 10. 
  9. ^ "TURGAY SAMSUN İLE MUKAVELE İMZALADI". Milliyet. 20 Temmuz 1970. s. 10. 
  10. ^ "Kısa... Kısa...". Milliyet. 10 Mart 1971. s. 10. 
  11. ^ a b Akçay 2017, s. 96.
  12. ^ "TÜRKİYE LİGİ BAŞLARKEN TAKIMLARIN KİMLİK KARTI". Milliyet. 21 Ağustos 1971. s. 8. 
  13. ^ a b Akçay 2017, s. 107.
  14. ^ "Lefter, Samsun'a antrenör oldu". Milliyet. 12 Nisan 1972. s. 8. 
  15. ^ "Kısa... Kısa...". Milliyet. 6 Haziran 1972. s. 8. 
  16. ^ "Kısa... Kısa...". Milliyet. 22 Haziran 1972. s. 8. 
  17. ^ "Abdullah Matay, mevsim sonunda Samsundan ayrılacak". Milliyet. 7 Nisan 1973. s. 8. 
  18. ^ a b Akçay 2017, s. 117.
  19. ^ a b Akçay 2017, s. 127.
  20. ^ "Basri Dirimlili geçici olarak Samsun'u çalıştıracak". Milliyet. 10 Nisan 1975. s. 11. 
  21. ^ Akçay 2017, s. 135.
  22. ^ Akçay 2017, s. 145.
  23. ^ "Samsunspor, Kemal için Beşiktaş'tan Mehmet, Tuncay ve Erdem'i istedi...". Milliyet. 24 Haziran 1977. s. 14. 
  24. ^ a b c Akçay 2017, s. 164.
  25. ^ "Petrescu, bu hafta Samsun'a geliyor". Milliyet. 17 Ocak 1978. s. 14. 
  26. ^ a b Akçay 2017, s. 174.
  27. ^ "Abdullah Gegiç, Samsunspor Teknik Direktörlüğünden ayrıldı". Milliyet. 25 Şubat 1979. s. 15. 
  28. ^ a b Akçay 2017, s. 185.
  29. ^ "Samsunspor Teknik Direktörlüğü'ne Kamuran Soykıray getirildi". Milliyet. 14 Haziran 1979. s. 14. 
  30. ^ a b Akçay 2017, s. 194.
  31. ^ a b Akçay 2017, s. 202.
  32. ^ Kılınç, Yunus (26 Haziran 1982). "Samsunsporlu yöneticiler Mehmet Babalığ'ın maaşını 10 bin liradan 20 bin liraya çıkarma kararı aldı". Milliyet. s. 12. 
  33. ^ a b "Samsunspor Teknik Direktörlüğü'ne Arda Vural getirildi". Milliyet. 28 Haziran 1982. s. 12. 
  34. ^ a b c d "Birinci Lig'de 7, İkinci Lig'de 13 antrenör sezonu tamamladı...". Milliyet. 18 Haziran 1983. s. 15. 
  35. ^ a b c d e Akçay 2017, s. 215.
  36. ^ Yaşar, Erol (19 Haziran 1984). "İşsiz 600 teknik direktör müşteri bekliyor". Milliyet. s. 13. 
  37. ^ Akçay 2017, s. 225.
  38. ^ Akçay 2017, s. 252.
  39. ^ Akçay 2017, s. 264.
  40. ^ "Samsun trafik anarşisine yenildi". Milliyet. 21 Ocak 1989. s. 14. 
  41. ^ Akçay 2017, s. 275.
  42. ^ "Yılmaz Vural Samsunspor'da". Milliyet. 9 Mayıs 1989. s. 19. 
  43. ^ "Samsun'da Vural'ın görevine son verildi". Milliyet. 27 Eylül 1989. s. 16. 
  44. ^ a b c d Akçay 2017, s. 292.
  45. ^ Kılıç, Yunus (6 Şubat 1990). "Yılmaz Gökdel Samsunspor'da". Milliyet. s. 15. 
  46. ^ "Gökdel Ankaragücü'nde". Milliyet. 2 Haziran 1990. s. 18. 
  47. ^ Akçay 2017, s. 300.
  48. ^ "Samsun'da istifa". Milliyet. 25 Eylül 1991. s. 22. 
  49. ^ a b c d Akçay 2017, s. 309.
  50. ^ "Sümer bugün Samsun'da". Milliyet. 1 Ekim 1991. s. 20. 
  51. ^ "Sümer'e zorunlu izin". Milliyet. 28 Mart 1992. s. 22. 
  52. ^ "Soyuer Samsun'la anlaştı". Milliyet. 24 Haziran 1992. s. 20. 
  53. ^ Akçay 2017, s. 319.
  54. ^ Örs, Uluğ (23 Haziran 1993). "Samsun D.Bükreş'e ortak oldu". Milliyet. s. 23. 
  55. ^ a b Büyükfuran, İbrahim (8 Şubat 1997). "Mitroviç süre istedi". Milliyet. s. 27. 
  56. ^ Akçay 2017, s. 330.
  57. ^ Akçay 2017, s. 360.
  58. ^ "Alman Hrubesh Samsun 'da". zaman.com.tr. 7 Haziran 1997. 27 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  59. ^ "Hrubesch kovuldu". milliyet.com.tr. 9 Ekim 1997. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  60. ^ a b c Akçay 2017, s. 370.
  61. ^ "Yine aynı kıyım". Hürriyet. 16 Ekim 1997. 9 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2013. 
  62. ^ "Jarabinsky gönderildi". hurriyet.com.tr. 21 Nisan 1998. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  63. ^ "Samsun'da Uyar dönemi". hurriyet.com.tr. 22 Nisan 1998. 14 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2013. 
  64. ^ "Samsun Çınar'a teslim". hurriyet.com.tr. 25 Nisan 1998. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2013. [ölü/kırık bağlantı]
  65. ^ "Samsun karıstı". hurriyet.com.tr. 15 Eylül 1998. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  66. ^ a b Akçay 2017, s. 378.
  67. ^ "Samsun'da Türel devri". hurriyet.com.tr. 18 Eylül 1998. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. [ölü/kırık bağlantı]
  68. ^ "Samsunspor hoca arayışında". hurriyet.com.tr. 26 Mayıs 1999. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2013. [ölü/kırık bağlantı]
  69. ^ "Samsun Arıca'ya emanet". hurriyet.com.tr. 3 Haziran 1999. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  70. ^ Akçay 2017, s. 388.
  71. ^ "Bülent Ünder Samsunspor'da". hurriyet.com.tr. 22 Haziran 2000. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. [ölü/kırık bağlantı]
  72. ^ "Bülent Ünder görevi bıraktı". ntvmsnbc.com. 2 Nisan 2001. 29 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  73. ^ a b Akçay 2017, s. 400.
  74. ^ "Samsunspor'da Yücel Uyar dönemi". hurriyet.com.tr. 3 Nisan 2001. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. [ölü/kırık bağlantı]
  75. ^ "Samsunspor'da Uyar istifa etti". ntvmsnbc.com. 18 Şubat 2002. 29 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  76. ^ "Samsunspor'da Jovanovski dönemi". ntvmsnbc.com. 5 Mart 2002. 1 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  77. ^ "Samsun'da Jovanovski gönderildi". zaman.com.tr. 11 Aralık 2002. 11 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  78. ^ Akçay 2017, s. 410.
  79. ^ "Samsun'da Özberk devri". fanatik.com. 12 Aralık 2002. 30 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  80. ^ "Sakıp Özberk, Samsun'a veda etti". ntvmsnbc.com. 1 Haziran 2003. 27 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  81. ^ Akçay 2017, s. 421.
  82. ^ "Samsunspor, Multescu ile prensipte". ntvmsnbc.com. 3 Haziran 2003. 30 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  83. ^ "Samsun'da Multescu dönemi kapandı". ntvmsnbc.com. 22 Eylül 2003. 29 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  84. ^ a b Akçay 2017, s. 430.
  85. ^ "Erdoğan Arıca Samsunspor'da". Fanatik. 23 Eylül 2003. 18 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  86. ^ "Samsun'da Arıca dönemi bitti". hurriyet.com.tr. 11 Mayıs 2004. 29 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  87. ^ "Sağlam bıraktı Kocaman imzaladı". hurriyet.com.tr. 1 Haziran 2005. 29 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  88. ^ Akçay 2017, s. 442.
  89. ^ Sandıkçı, Murat (12 Haziran 2005). "Şaban Yıldırım Samsun'a imza attı". hurriyet.com.tr. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  90. ^ "Samsunspor Teknik Direktörü Yıldırım istifa etti". kenthaber.com. 12 Eylül 2005. 8 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  91. ^ a b c Akçay 2017, s. 451.
  92. ^ "Samsun üçüncü defa Erdoğan Arıca'yla anlaştı". zaman.com.tr. 14 Eylül 2005. 19 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  93. ^ "Samsun kaybetti Arıca istifa etti: 0-1". fotomac.com.tr. 27 Şubat 2006. 8 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  94. ^ "Samsunspor Teknik Direktörü Şengün istifa etti". hurriyet.com.tr. 28 Ağustos 2006. 29 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  95. ^ "Samsunspor Eriş'e emanet". haberpan.com. 3 Ağustos 2006. 8 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  96. ^ "Samsun'da Eriş bıraktı". Fanatik. 7 Mart 2007. 29 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  97. ^ a b c Akçay 2017, s. 463.
  98. ^ "Samsun Mustafa Uğur'a emanet !". haber3.com. 8 Mart 2007. 11 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  99. ^ "Samsunspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur istifa etti". hurriyet.com.tr. 4 Nisan 2007. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. [ölü/kırık bağlantı]
  100. ^ "Samsunspor'da 'hoca' arayışları". ntvmsnbc.com. 28 Şubat 2007. 20 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  101. ^ "Samsun'da Yücel İldiz dönemi!". ajansspor.com. 15 Ağustos 2007. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  102. ^ Sandıkçı, Murat (15 Ocak 2008). "Samsunspor'da İldiz devri bitti". hurriyet.com.tr. 29 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2013. 
  103. ^ a b Akçay 2017, s. 473.
  104. ^ "Samsunspor, Teknik Direktörü Orhan Kapucu ile Süresiz Sözleşme İmzaladı". haberler.com. 15 Şubat 2008. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  105. ^ "Samsun'da Gümüşdağ ayrıldı!". sporx.com. 4 Kasım 2008. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  106. ^ a b Akçay 2017, s. 483.
  107. ^ "Ercüment Coşkundere Samsun'u bıraktı". hurriyet.com.tr. 9 Şubat 2009. 29 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  108. ^ "Samsun'da Özyazanlar dönemi". ligtv.com.tr. 30 Haziran 2009. 10 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  109. ^ "Özyazanlar istifa etti!". ligtv.com.tr. 18 Ekim 2009. 10 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  110. ^ a b Akçay 2017, s. 493.
  111. ^ "Yeni Teknik Direktörümüz Hüseyin Kalpar..." samsunspor.biz. 27 Ekim 2009. 13 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  112. ^ "KALPAR VEDA ETTİ". dengegazetesi.com.tr. 17 Mayıs 2011. 11 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  113. ^ "Samsun yeni hocasını buldu". eurosport.com. 7 Haziran 2011. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  114. ^ "Kamuoyuna Duyuru..." samsunspor.org.tr. 23 Ocak 2012. 5 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  115. ^ a b Akçay 2017, s. 517.
  116. ^ "Kamuoyuna Duyuru..." samsunspor.org.tr. 27 Ocak 2012. 2 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2012. 
  117. ^ "Mesut Bakkal istifa etti". zaman.com.tr. 7 Nisan 2012. 19 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2012. 
  118. ^ "Kamuoyuna Duyuru..." samsunspor.org.tr. 12 Nisan 2012. 10 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2012. 
  119. ^ "Teknik Direktörümüz Erhan Altın ile sözleşme imzaladık..." samsunspor.org.tr. 28 Temmuz 2012. 22 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2012. 
  120. ^ "Erhan Altın dönemi sona erdi". hurriyet.com.tr. 19 Kasım 2012. 22 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2012. 
  121. ^ a b Akçay 2017, s. 529.
  122. ^ "Samsunspor'da Besim Durmuş dönemi". hurriyet.com.tr. 20 Kasım 2012. 27 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2012. 
  123. ^ "Besim Durmuş'un sözleşmesi karşılıklı fesih edildi..." samsunspor.org.tr. 1 Temmuz 2013. 5 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  124. ^ "Samsunspor Kalpar'a emanet!". ntvspor.net. 18 Haziran 2013. 25 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2013. 
  125. ^ "Teknik Direktör Kalpar ve ekibi imzaladı..." samsunspor.org.tr. 3 Temmuz 2013. 5 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2013. 
  126. ^ Akçay 2017, s. 540.
  127. ^ "YENİ HOCAMIZ ALTIN İMZALADI..." samsunspor.org.tr. 24 Haziran 2014. 8 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2014. 
  128. ^ Akçay 2017, s. 550.
  129. ^ "Samsunspor, Ümit Özat'a emanet". goal.com. 19 Temmuz 2015. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2015. 
  130. ^ "KAMUOYUNA DUYURU". samsunspor.org.tr. 16 Ocak 2016. 30 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2016. 
  131. ^ a b Akçay 2017, s. 568.
  132. ^ "YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ ENGİN KORUKIR". samsunspor.org.tr. 30 Ocak 2016. 7 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2016. 
  133. ^ "Engin Korukır dönemi bitti". ligtv.com.tr. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2016. 
  134. ^ Kaya, Selçuk (6 Ekim 2016). "Tutu açıkladı: Samsunspor'da yeni hoca Osman Özköylü". habergazetesi.com.tr. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2016. 
  135. ^ "SAMSUN SPOR KAMUOYUNA". samsunspor.org.tr. 29 Mayıs 2017. 29 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017. 
  136. ^ Akçay 2017, s. 582.
  137. ^ "Samsunspor'da Alpay Özalan dönemi başlıyor". ntv.com.tr. 11 Haziran 2017. 12 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2017. 
  138. ^ "SAMSUNSPOR KAMUOYUNA". samsunspor.org.tr. 30 Eylül 2017. 11 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2017. 
  139. ^ "YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ ENGİN İPEKOĞLU". samsunspor.org.tr. 10 Ekim 2017. 11 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2017. 
  140. ^ İçkilli, Gökhan (26 Şubat 2018). "Samsunspor'da Engin İpekoğlu istifa etti". hurriyet.com.tr. 11 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2018. 
  141. ^ "Samsunspor Besim Durmuş'a emanet!". ntvspor.net. 27 Şubat 2018. 5 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2018. 
  142. ^ "Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş istifa etti". sabah.com.tr. 30 Nisan 2018. 5 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2018. 
  143. ^ "İMZA TÖRENİ". samsunspor.org.tr. 21 Haziran 2018. 22 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2018. 
  144. ^ "TANER TAŞKIN'DAN KAMUOYUNA". samsunspor.org.tr. 27 Ocak 2019. 27 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2019. 
  145. ^ "Takımımızın yeni teknik direktörü İsmet Taşdemir". samsunspor.org.tr. 28 Ocak 2019. 28 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2019. 
  146. ^ "Samsunspor'da İsmet Taşdemir ile yollar ayrıldı". sabah.com.tr. 3 Haziran 2019. 3 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2019. 
  147. ^ a b "Samsunspor'da İrfan Buz dönemi! İşte imza detayı..." hurriyet.com.tr. 10 Haziran 2019. 10 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2019. 
  148. ^ a b "Bilgilendirme". samsunspor.org.tr. 27 Ekim 2019. 27 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2019. 
  149. ^ "Dört dörtlük performans". dengegazetesi.com.tr. 19 Kasım 2019. 19 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2019. 
  150. ^ "Ertuğrul Sağlam doğum gününde imzaladı". samsunspor.org.tr. 19 Kasım 2019. 19 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2019. 
  151. ^ "Ertuğrul Sağlam istifa etti". CNN Türk. 3 Haziran 2021. 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2021. 
  152. ^ "Teknik direktörümüz resmi sözleşmeyi imzaladı". Samsunspor. 24 Haziran 2021. 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2021. 
  153. ^ @Samsunspor (18 Ekim 2021). "Kamuoyuna Duyuru" (Tweet). 29 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2021Twitter vasıtasıyla. 
  154. ^ @Samsunspor (20 Ekim 2021). "Hoş geldin Fuat Çapa" (Tweet). 29 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2021Twitter vasıtasıyla. 
Genel