Samsunspor futbolcuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Yılmaz Yurttaş, takımın teknik direktörlük yapan ilk eski futbolcusudur.

Samsunspor futbolcuları listesi, 1965-66 sezonundan bu yana Samsunspor'da en az 100 resmî maç oynamış olan futbolcuları içeren liste.

Samsunspor'da bugüne kadar 100 maçın üzerinde forma giyen toplam 4 farklı ülkeden 56 farklı futbolcu bulunmaktadır. Takımda 100 maç sınırını geçen ilk oyuncu 27 Nisan 1969 tarihindeki Beylerbeyi karşılaşmasına sonradan dâhil olan Rıfat Usta olurken[1] bunu başaran ilk yabancı futbolcu ise 29 Mayıs 1992 tarihindeki Gaziantepspor maçı ile birlikte Yugoslav Vladan Radača olmuştur.[2] Samsunspor formasıyla en az 100 resmî maça çıkan ve en uzun süre takımın formasını giyen futbolcu aralıklı olarak 1992-2000 ve 2002-2009 yılları arasında toplam 15 sezon takımda kalan Serkan Aykut'tur. Onu 14 sezon ile Ercan Koloğlu (1987-1990 ve 1992-2003) ve 13 sezonla Temel Keskindemir (1965-1967 ve 1968-1979) takip etmektedir. Ayrıca Ercan Koloğlu 345 lig, 39 kupa ve toplamda 384 maç sayısıyla bu alanlarda kulüp rekortmenidir. İmdat Arslan da 39 kupa maçı istatistiğiyle bu alanda Koloğlu ile rekoru paylaşmaktadır. Gol sayısında ise Serkan Aykut ligde 174, Türkiye Kupası'nda 19 olmak üzere toplam 193 gol ile kulübün en çok gol atan futbolcusudur. Tanju Çolak ise 159 maçta 117 gol atarak yakaladığı ortalama %0,74 gol oranı istatistiği ile bu alanda kulüp rekortmenidir. Ayrıca Çolak; 1984-85 1. Lig, 1985-86 Süper Lig ve 1986-87 Süper Lig sezonlarında art arda gol kralı olarak Samsunspor'un ilk ve en çok gol krallığı yaşayan futbolcusu olmuştur.[3][4] Bunun yanı sıra 1999-00 Süper Lig sezonunda gol krallığı yaşayan Serkan Aykut, Çolak'ın ardından kulübün çıkardığı ilk ve 100'ler kulübünün son gol kralı olmuştur.[4] 100 maç sayısını aşan ilk futbolculardan olan Temel Keskindemir 14 Kasım 1971 tarihindeki Arnavutluk maçına[5] dâhil edilmesiyle kulübün tarihindeki ilk millî futbolcu olmuştur.[6]

Anahtar[değiştir | kaynağı değiştir]

İtalik Türk statüsünde oynadı
Kalın Halen kulüpte yer alıyor
Millî Kulüpte iken millî maç oynadı
Rekor Kulüp rekoru
Kral Lig gol kralı oldu
Teknik direktör Kulüpte teknik direktörlük yaptı
Başkan Kulüp başkanlığı yaptı

Futbolcular[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki liste futbolcuların 27 Mayıs 2016 tarihine dek Türkiye Futbol Federasyonu ile UEFA organizasyonlarındaki istatistiklerini içermektedir.
# Ad Ülke Pozisyon Geliş Gidiş Sezon Maç Gol Maç başına
gol (%)
Kaynak
Lig Kupa T Lig Kupa T
1 Keskindemir, TemelTemel Keskindemir  Türkiye Millî Orta saha
Forvet
1965
1968
1967
1979
13 269 9 278 45 0 45 0.16 [7][5][8]
2 Usta, RıfatRıfat Usta  Türkiye Orta saha 1966 1974 8 221 13 234 32 2 34 0.15 [9]
3 Güngör, CengizCengiz Güngör  Türkiye Defans 1966 1974 8 215 16 231 18 0 18 0.08 [10]
4 Acun, YücelYücel Acun  Türkiye Forvet 1966 1972 6 127 13 140 26 3 29 0.21 [11]
5 Yurttaş, YılmazYılmaz Yurttaş Teknik direktör  Türkiye Forvet 1966 1970 4 101 11 112 13 1 14 0.13 [12]
6 Sapmaz, CoşkunCoşkun Sapmaz  Türkiye Defans 1966 1970 4 97 8 105 0 0 0 0 [13]
7 Tali, Mehmet SamiMehmet Sami Tali  Türkiye Forvet 1967 1973 6 151 11 162 24 11 35 0.22 [14]
8 Tezol, HamdiHamdi Tezol  Türkiye Forvet 1968 1975 7 124 8 132 2 0 2 0.02 [15]
9 Asan, NuriNuri Asan Teknik direktör  Türkiye Forvet 1968 1973 5 108 7 115 7 0 7 0.06 [16]
10 Yardım, BarbarosBarbaros Yardım  Türkiye Defans 1969 1975 6 128 11 139 1 0 1 0.01 [17]
11 Üstündağ, TekinTekin Üstündağ  Türkiye Kaleci 1969 1977 8 134 7 141 0 0 0 0 [18][19]
12 Kurukaya, AdemAdem Kurukaya  Türkiye Forvet 1969
1977
1975
1979
8 221 6 227 39 0 39 0.17 [20]
13 Dikmen, KemalKemal Dikmen  Türkiye Defans 1972
1981
1978
1983
8 135 13 148 2 0 2 0.01 [21]
14 Kuranel, ÖmerÖmer Kuranel  Türkiye Defans 1973 1979 6 131 5 136 1 0 1 0.01 [22]
15 Sezer, CazipCazip Sezer  Türkiye Defans 1974 1983 9 133 15 148 3 0 3 0.02 [23]
16 Öksüz, NecatiNecati Öksüz  Türkiye Orta saha 1976 1983 7 94 9 103 1 0 1 0.01 [24]
17 Anuştekin, NaimNaim Anuştekin  Türkiye Orta saha 1976
1977
1977
1985
6,5 130 13 143 14 0 14 0.1 [25]
18 Çolak, TanjuTanju Çolak  Türkiye Millî Forvet 1981 1987 6 141 18 159 108 Kral 9 117 0.74 Rekor [26][27][8]
19 Kar, EminEmin Kar Başkan  Türkiye Defans 1982 1989 7 169 20 189 8 1 9 0.05 [28][29]
20 Uraz, FatihFatih Uraz  Türkiye Millî Kaleci 1984 1989 5 153 23 176 0 0 0 0 [30][31][8]
21 Çabalar, ZaferZafer Çabalar  Türkiye Defans 1984 1988 4 110 19 129 12 1 13 0.1 [32]
22 Benli, RıfatRıfat Benli  Türkiye Orta saha 1984 1987 3 100 12 112 14 0 14 0.13 [33]
23 Coşkundere, ErcümendErcümend Coşkundere Teknik direktör  Türkiye Orta saha 1984 1991 7,5 165 27 192 0 1 1 0.01 [34]
24 Badalıoğlu, MuzafferMuzaffer Badalıoğlu  Türkiye Defans 1985 1989 4 98 18 116 1 0 1 0.01 [35]
25 Dinler, ErolErol Dinler  Türkiye Forvet 1985 1989 4 101 11 112 9 1 10 0.09 [36]
26 Çıkla, KasımKasım Çıkla  Türkiye Defans 1986 1995 9 223 27 250 22 0 22 0.09 [37]
27 Sinecek, MustafaMustafa Sinecek  Türkiye Forvet 1986
1991
1991
1992
6 104 20 124 14 4 18 0.15 [38]
28 Koloğlu, ErcanErcan Koloğlu  Türkiye Millî Defans 1987
1992
1990
2003
14 345 Rekor 39 Rekor 384 Rekor 29 2 31 0.08 [39][40][41][8]
29 Radača, VladanVladan Radača  Yugoslavya Kaleci 1989 1993 4 103 10 113 0 0 0 0 [42][43][44]
30 Sağlam, ErtuğrulErtuğrul Sağlam Teknik direktör  Türkiye Millî Defans
Orta saha
Forvet
1989
2000
1994
2003
8 227 17 244 58 12 70 0.29 [45][46][8]
31 Arslan, İmdatİmdat Arslan  Türkiye Defans 1990 2002 12 322 39 Rekor 361 0 0 0 0 [47][40]
32 Kubat, BünyaminBünyamin Kubat  Türkiye Forvet 1990 1995 5 137 11 148 27 0 27 0.18 [48]
33 Akyol, OsmanOsman Akyol  Türkiye Millî Orta saha 1990 1994 4 110 12 122 11 3 14 0.11 [49][50][8]
34 Korkmaz, FevziFevzi Korkmaz  Türkiye Defans 1990 1995 5 102 13 115 5 0 5 0.04 [51]
35 Turan, İsaİsa Turan  Türkiye Defans 1992 1996 4 98 7 105 6 0 6 0.06 [52]
36 Aykut, SerkanSerkan Aykut  Türkiye Millî Forvet 1992
2002
2000
2009
15 Rekor 320 38 258 174 RekorKral 19 Rekor 193 Rekor 0.54 [53][40][54][8]
37 Timofte, DanielDaniel Timofte  Romanya Millî Orta saha 1993 1999 5,5 127 22 149 18 1 19 0.13 [55][40][56]
38 Korkmaz, VuralVural Korkmaz  Türkiye Millî Orta saha 1993 2003 10 234 22 256 6 1 7 0.03 [57][40][58][8]
39 İşler, CenkCenk İşler  Türkiye Forvet 1993
1994
2004
2010
1993
1998
2005
2011
6 113 18 131 35 5 40 0.31 [59][40]
40 Yeşil, SinanSinan Yeşil  Türkiye Millî Orta saha 1994 1998 4 113 17 130 12 2 14 0.11 [60][40][61][8]
41 Sağır, CelilCelil Sağır  Türkiye Millî Orta saha 1994
2001
2007
2000
2006
2008
12 311 33 344 36 3 42 0.12 [62][40][63][8]
42 Gencer, GökselGöksel Gencer  Türkiye Kaleci 1994
2003
2002
2005
9,5 93 12 105 0 0 0 0 [64][40]
43 Boukar, AlioumAlioum Boukar  Kamerun Millî Kaleci 1995
2005
2002
2006
7,5 169 14 183 0 0 0 0 [65][40][66]
44 Taşdemir, İsmetİsmet Taşdemir  Türkiye Orta saha 1996 2000 4 109 17 126 9 1 10 0.08 [67][40]
45 Akdeniz, AliAli Akdeniz  Türkiye Orta saha 1996
2004
2005
2001
2004
2006
6 139 14 153 7 1 8 0.05 [68][40]
46 Hocaoğlu, HakkıHakkı Hocaoğlu  Türkiye Defans 1996
2007
2009
2004
2008
2010
9 139 12 151 7 0 7 0.05 [69][40]
47 Metin, TümerTümer Metin  Türkiye Orta saha 1997 2001 4 95 6 101 13 0 13 0.13 [70][40]
48 Nas, MehmetMehmet Nas  Türkiye Orta saha 1998 2004 6,5 168 10 178 4 0 4 0.02 [71][40]
49 Güngör, AdnanAdnan Güngör  Türkiye Orta saha 1999 2007 8 178 13 191 14 2 16 0.08 [72]
50 Yelek, KenanKenan Yelek  Türkiye Millî Defans 2000 2011 11 313 17 330 15 0 15 0.05 [73][74][8]
51 Can, MüslimMüslim Can  Türkiye Defans 2000 2004 4 101 5 106 2 0 2 0.02 [75]
52 Dökme, SerkanSerkan Dökme  Türkiye Orta saha 2000
2006
2004
2007
5 125 7 132 2 0 2 0.02 [76]
53 Aydın, MusaMusa Aydın  Türkiye Orta saha 2000
2012
2006
2016
10 237 16 253 21 2 23 0.09 [77]
54 Altın, CanerCaner Altın  Türkiye Forvet 2002 2008 6 118 12 130 28 4 32 0.25 [78]
55 Yıldırım, MuratMurat Yıldırım  Türkiye Orta saha 2008 2012 4 126 6 132 13 1 14 0.11 [79]
56 Gölbaşı, TurgayTurgay Gölbaşı  Türkiye Orta saha 2008
2012
2011
2014
6 140 6 146 6 1 7 0.05 [80]

Ülkelerine ve bulunduğu kıtalara göre futbolcu sayıları[değiştir | kaynağı değiştir]

# Ülke Kıta Futbolcu sayısı
1  Türkiye Avrupa 53
2  Yugoslavya Avrupa 1
3  Romanya Avrupa 1
4  Kamerun Afrika 1

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Samsunspor - Beylerbeyi". mackolik.com. 2 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YDeYYwXg. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2015. 
  2. ^ "Samsunspor - Gaziantepspor". tff.org. 29 Mayıs 1992. 2 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YDemMynU. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2015. 
  3. ^ "TANJU ÇOLAK". tcfutbolakademisi.com. 2 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YDhkfhgi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2015. 
  4. ^ a b "Süper Lig Gol Krallıkları". tff.org. 2 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YDheGdpG. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2015. 
  5. ^ a b "Arnavutluk - Türkiye". tff.org. 2 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YDg5CvK6. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2015. 
  6. ^ "Tarihimizdeki İlkler". samsunspor.org.tr. 2 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140928204000/http://samsunspor.org.tr/tarihce_detay.asp?id=15362. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2015. 
  7. ^ "Temel Keskindemir". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YClRlChr. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  8. ^ a b c d e f g h i j k Koray, Gürtaş (Haziran 2011). "Samsunspor: Karadeniz'in ligdeki ilk temsilcisi". Tam Saha (Türkiye Futbol Federasyonu) (80): 36. 
  9. ^ "Rıfat Usta". mackolik.com. 1 Mayıs 2015. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCm0T3hY. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  10. ^ "Cengiz Güngör". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCm8Fxsz. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  11. ^ "Yücel Acun". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCmGqc3S. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  12. ^ "Yılmaz Yurttaş". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCmLyxOr. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  13. ^ "Coşkun Sapmaz". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCmQgDWm. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  14. ^ "Sami Tali". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCmV8ksb. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  15. ^ "Hamdi Tezol". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCmZAwIH. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  16. ^ "Nuri Asan". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCmcszBu. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  17. ^ "Barbaros Yardım". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCmgoxIk. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  18. ^ "Tekin Üstündağ". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCmlIQQK. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  19. ^ "Lig Tarihimiz > 1975 - 1976". samsunspor.org.tr. 2 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130211105012/http://samsunspor.org.tr/tarihce_detay.asp?id=15323. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2015. 
  20. ^ "Adem Kurukaya". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCmqWc7c. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  21. ^ "Kemal Dikmen". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCmygxij. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  22. ^ "Ömer Kuranel". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCn3HShH. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  23. ^ "Cazip Sezer". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCn9QLvZ. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  24. ^ "Necati Öksüz". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCnCosNM. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  25. ^ "Naim Anuştekin". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCnFtaVT. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  26. ^ "Tanju Çolak". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCnJuLRW. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  27. ^ "Türkiye - Macaristan". tff.org. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCjRvQo4. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  28. ^ "Emin Kar". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCnO5Og7. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  29. ^ "Lig Tarihimiz > 1983 - 1984". samsunspor.org.tr. 28 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140728230159/http://samsunspor.org.tr/tarihce_detay.asp?id=15331. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  30. ^ "Fatih Uraz". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCnSImy2. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  31. ^ "Türkiye - Demokratik Almanya". tff.org. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCjXzTXJ. Erişim tarihi: 24 Ocak 2011. 
  32. ^ "Zafer Çabalar". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCnWKPFQ. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  33. ^ "Rıfat Benli". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCnZatKR. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  34. ^ "Ercüment Coşkundere". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCndVril. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  35. ^ "Muzaffer Badalıoğlu". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCnhb53U. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  36. ^ "Erol Dinler". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCnkrpay. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  37. ^ "Kasım Çıkla". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCnoBNQc. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  38. ^ "Mustafa Sinecek". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCnrx289. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  39. ^ "Ercan Koloğlu". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCnvkGHF. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  40. ^ a b c d e f g h i j k l m n o "Turnuvalar - Kupalar (Intertoto)". samsunspor.org.tr. 28 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140928123730/http://samsunspor.org.tr/tarihce_detay.asp?id=15361. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  41. ^ "Türkiye - İsrail". tff.org. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCjgaaKk. Erişim tarihi: 24 Ocak 2011. 
  42. ^ "Vladan Radaça". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCnzXF0E. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  43. ^ "Radaca Samsun'da". Milliyet: s. 17. 27 Haziran 1989. 
  44. ^ Kepçetutan, Necmi (1 Temmuz 1993). "Yabancı kaleler düştü". Milliyet: s. 23. 
  45. ^ "Ertuğrul Sağlam". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCo3bdKP. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  46. ^ "Türkiye - Polonya". tff.org. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCjnpSKu. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  47. ^ "İmdat Arslan". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCoX6Qtc. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  48. ^ "Bünyamin Kubat". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCoaehsu. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  49. ^ "Osman Akyol". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCoeeU95. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  50. ^ "İzlanda - Türkiye". tff.org. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCjwWK2K. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  51. ^ "Fevzi Korkmaz". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCoiToRa. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  52. ^ "İsa Turan". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YComRtV2. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  53. ^ "Serkan Aykut". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCoqLo7X. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  54. ^ "Türkiye - İtalya". tff.org. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCk5IYtU. Erişim tarihi: 24 Ocak 2011. 
  55. ^ "Daniel Timofte". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCouMO6X. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  56. ^ "Romania (1993)" (İngilizce). national-football-teams.com. 25 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6Y3Yr9d0g. Erişim tarihi: 25 Nisan 2015. 
  57. ^ "Vural Korkmaz". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCoyUKe0. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  58. ^ "Türkiye - Japonya". tff.org. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCjm77ah. Erişim tarihi: 24 Ocak 2011. 
  59. ^ "Cenk İşler". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCp2SAdJ. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  60. ^ "Sinan Yeşil". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCp7UpQ2. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  61. ^ "Türkiye - Ukrayna". tff.org. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCjz5FKG. Erişim tarihi: 24 Ocak 2011. 
  62. ^ "Celil Sağır". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCpBOnCV. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  63. ^ "Hollanda- Türkiye". tff.org. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCk2sNPS. Erişim tarihi: 24 Ocak 2011. 
  64. ^ "Selahattin Göksel Gencer". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCpFYto4. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  65. ^ "Ali Uyanık". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCpLtHmY. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  66. ^ "Cameroon (1995)" (İngilizce). national-football-teams.com. 25 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6Y3Z7FZJm. Erişim tarihi: 25 Nisan 2015. 
  67. ^ "İsmet Taşdemir". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCpPkycY. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  68. ^ "Ali Akdeniz". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCpU3cVU. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  69. ^ "Mehmet Hocaoğlu". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCpXtjf7. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  70. ^ "Tümer Metin". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCpcrfuv. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  71. ^ "Mehmet Nas". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCpiNfSE. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  72. ^ "Adnan Güngör". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCplblAD. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  73. ^ "Kenan Yelek". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCppGovn. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  74. ^ "Hırvatistan - Türkiye". tff.org. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCkAtMq8. Erişim tarihi: 24 Ocak 2011. 
  75. ^ "Müslim Can". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCpscQX3. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  76. ^ "Serkan Dökme". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCpw2ny3. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  77. ^ "Musa Aydın". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCq0lT9s. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  78. ^ "Caner Altın". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCq4z2Hy. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  79. ^ "Murat Yıldırım". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCq8e2pO. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 
  80. ^ "Turgay Gölbaşı". mackolik.com. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6YCqCguOk. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]