Rum Ortodoks patrikleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa Rum Ortodoks patrikleri listesini içerir.

Konstantinopolis Rum Ortodoks Patrikhanesi Ekümenik Patriği şu anda I. Bartholomeos'tur.

Byzantion piskoposları (330'a kadar)[değiştir | kaynağı değiştir]

Konstantinopolis Başpiskoposları (330-451)[değiştir | kaynağı değiştir]

Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrikleri (451-günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğu Roma İmparatorluğu dönemi (451-1453)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 46. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Gennadios (458-471)
  • 47. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Akakios (471-488)
  • 48. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Fravitas (488-489)
  • 49. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Effimios (489-495)
  • 50. Konstantinopolis- Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Makedonios (495-511)
  • 51. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Timotheos (511-518)
  • 52. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. İoannis (518-520)
  • 53. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Epifanios (520-535)
  • 54. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Anthimos (535-536)
  • 55. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Menas (536-552)
  • 56. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Eftikios (552-565)
  • 57. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. İoannis (565-577)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Eftikios (577-582), yeniden
  • 58. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. İoannis (582-595)
  • 59. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Kiriakos (596-606)
  • 60. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Thomas (607-610)
  • 61. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Sergios (610-638)
  • 62. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Pirros (638-641)
  • 63. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Paulus (641-653)
    • Konstantinopolis -Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Pirros (654), yeniden
  • 64. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Petros (654-666)
  • 65. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Thomas (667-669)
  • 66. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik V. İoannis (669-675)
  • 67. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Konstantin (675-677)
  • 68. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Theodoros (677-679)
  • 69. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Georgios (679-686)
  • 70. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Paulus (687-693)
  • 71. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Kallinikos (693-705)
  • 72. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Kiros (705-711)
  • 73. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VI. İoannis (712-715)
  • 74. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Germanos (715-730)
  • 75. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Anastasios (730-754)
  • 76. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Konstantin (754-766)
  • 77. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Nikitas (766-780)
  • 78. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Pavlos (780-784)
  • 79. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Tarasios (784-806)
  • 80. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Nikiforos (806-815)
  • 81. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Theodotos (815-821)
  • 82. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Antonios (821-836)
  • 83. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VII. İoannis (836-843)
  • 84. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Methodios (843-847)
  • 85. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. İgnatius (847-858)
  • 86. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Fotios (858-867)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. İgnatius (867-877), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Fotios (877-886), yeniden
  • 87. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Stefanos (886-893)
  • 88. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Antonios (893-901)
  • 89. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Nikolaos Mistikos (901-907)
  • 90. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Efthimios (907-912)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Nikolaos Mistikos (912-925), yeniden
  • 91. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Stefanos (925-928)
  • 92. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Trifon, veya Trifonios (928-931)
  • 93. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Theofilaktos (933-956)
  • 94. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Poliefktos (956-970)
  • 95. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Basileios Skamandrinos (970-974)
  • 96. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Antonios (974-980)
  • 97. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Nikolaos (984-996)
  • 98. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Sisinios (996-998)
  • 99. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Sergios (999-1019)
  • 100. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Efstathios (1019-1025)
  • 101. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Aleksios (1025-1043)
  • 102. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Mihail Kirularios (1043-1058)
  • 103. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Konstantin Leyhudis (1059-1063)
  • 104. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VIII. İoannis Zifilinos (1064-1075)
  • 105. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Kosmas (1075-1081)
  • 106. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Efstratios Garidas (1081-1084)
  • 107. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Nikolaos (1084-1111)
  • 108. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IX. İoannis (1111-1134)
  • 109. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Leon Stippis (1134-1143)
  • 110. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Mihail Kurkuas (1143-1146)
  • 111. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Kosmas (1146-1147)
  • 112. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Nikolaos (1147-1151)
  • 113. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Theodotos (1151-1153)
  • 114. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Neofitos (1153)
  • 115. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Konstantin (1154-1156)
  • 116. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Lukas Krisovergis (1156-1169)
  • 117. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Mihail (1170-1177)
  • 118. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Khariton (1177-1178)
  • 119. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Theodosius (1179-1183)
  • 120. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Basileios (1183-1186)
  • 121. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Nikitas (1186-1189)
  • 122. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Leontios (1189-1190)
  • 123. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Dositheos (1190-1191)
  • 124. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Georgios (1191-1198)
  • 125. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik X. İoannis (1198-1206)
  • 126. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Mihail (1207-1213)
  • 127. Konstantinopolis- Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Theodoros (1213-1215)
  • 128. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Maksimos (1215)
  • 129. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Manuil (1216-1222)
  • 130. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Germanos (1223-1240)
  • 131. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Methodios (1240)
    • boş (1240-1244)
  • 132. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Manuil (1244-1255)
  • 133. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Arsenios Aftoreianos (1255-1259)
  • 134. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Nikiforos (1260-1261)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Arsenios Aftoreianos (1261-1267), yeniden
  • 135. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Germanos (1267)
  • 136. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. İosif (1267-1275)
  • 137. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik XI. İoannis (1275-1282)
  • 138. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Gregor (1283-1289)
  • 139. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Athanasios (1289-1293)
  • 140. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik XII. İoannis (1294-1303)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Athanasios (1303-1310), yeniden
  • 141. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Nifon (1310-1314)
  • 142. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik XIII. İoannis (1315-1320)
  • 143. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Gerasimos (1320-1321)
  • 144. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik İsaias (1323-1334)
  • 145. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik XIV. İoannis Kalekas (1334-1347)
  • 146. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. İsidoros (1347-1350)
  • 147. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Kallistos (1350-1354)
  • 148. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Filotheos Kokkinos (1354-1355)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Kallistos (1355-1363), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Filotheos Kokkinos (1364-1376), yeniden
  • 149. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Makarios (1376-1379)
  • 150. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Neilos (1379-1388)
  • 151. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Antonios (1389-1390)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Makarios (1390-1391), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Antonios (1391-1397), yeniden
  • 152. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Kallistos Zanthopulos (1397)
  • 153. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Matthaios (1397-1410)
  • 154. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Efthimios (1410-1416)
  • 155. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. İosif (1416-1439)
  • 156. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Mitrofanis (1440-1443)
  • 157. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Gregor (1443-1450)
  • 158. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Athanasios (1450-1453)

Osmanlı Devleti ve Ankara Hükümeti dönemi (1453-1923)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 159. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Gennadios (1454-1456)
  • 160. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. İsidoros (1456-1462)
  • 161. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Sofronios (1462-1464)
  • 162. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. İoasaf (1464-?)
  • 163. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Markos (1466)
  • 164. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Simeon (1466)
  • 165. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Dionisios (1466-1471)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Simeon (1471-1474), yeniden
  • 167. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Rafael (1475-1476)
  • 168. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Maksimos (1476-1481)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Simeon (1481-1486), yeniden
  • 169. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Nifon (1486-1488)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Dionisios (1489-1491), yeniden
  • 170. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Maksimos (1491-1497)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Nifon (1497-1498), yeniden
  • 171. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. İoakim (1498-1502)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Nifon (1502), yeniden
  • 173. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Pakomios (1503-1504)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. İoakim (1504), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Pakomios (1504-1513), yeniden
  • 174. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Theoleptos (1513-1522)
  • 175. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. İeremias (1522-1545)
  • 176. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. İoannakios (1546)
  • 177. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Dionisios (1546-1555)
  • 178. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. İoasaf (1555-1565)
  • 179. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Mitrofanis (1565-1572)
  • 180. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. İeremias (1572-1579)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Mitrofanis (1579-1580), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. İeremias (1580-1584), yeniden
  • 181. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Pakomios (1584-1585)
  • 182. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Theoleptos (1585-1586)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. İeremias (1587-1595), yeniden
  • 183. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Matthaios (1596)
  • 184. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Gavril (1596)
  • 185. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Theofanis (1597)
  • 186. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Meletios (1597-1598)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Matthaios (1598-1602), yeniden
  • 187. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Neofitos (1602-1603)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Matthaios (1603), yeniden
  • 188. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Rafael (1603-1607)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Neofitos (1607-1612), yeniden
  • 189. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Kirillos (1612)
  • 190. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Timotheos (1612-1620)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Kirillos (1620-1623), yeniden
  • 191. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Gregor (1623)
  • 192. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Anthimos (1623)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Kirillos (1623-1633), yeniden
  • 193. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Kirillos (1633)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Kirillos (1633-1634), yeniden
  • 194. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Athanasios (1634)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Kirillos (1634-1635), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Kirillos (1635-1636), yeniden
  • 195. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Neofitos (1636-1637)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Kirillos Lucaris (1637-1638), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Kirillos Kontares (1638-1639), yeniden
  • 196. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Parthenios (1639-1644)
  • 197. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Parthenios (1644-1646)
  • 198. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. İoannakios (1646-1648)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Parthenios (1648-1651), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. İoannakios (1651-1652), yeniden
  • 199. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Kirillos (1652-1654)
  • 200. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Paisios (1654-1655)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. İoannakios (1655-1656), yeniden
  • 201. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Parthenios (1656-1657)
  • 202. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Gavril (1657)
  • 203. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Parthenios (1657-1659)
  • 204. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Theofanis (1659)
    • boş (1659-1662)
  • 205. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Dionisios (1662-1665)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Parthenios (1665-1667), yeniden
  • 206. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Klimis (1667)
  • 207. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Methodios (1668-1671)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Parthenios (1671), yeniden
  • 208. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Dionisios) (1671-1673)
  • 209. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Gerasimos (1673-1674)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Parthenos (1675-1676), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Dionisios (1676-1679), yeniden
  • 210. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Athanasios (1679)
  • 211. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik İakovos (1679-1682)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Dionisios (1682-1684), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Parthenios (1684-1685) yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik İakovos (1685-1686), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Dionisios (1686-1687), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik İakovos (1687-1688), yeniden
  • 212. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Kallinikos (1688)
  • 213. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Neofitos (1688)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Kallinikos (1689-1693), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Dionisios (1693-1694), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Kallinikos (1694-1702), yeniden
  • 214. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Gavril (1702-1707)
  • 215. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik V. Neofitos (1707)
  • 216. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Kiprianos (1707-1709)
  • 217. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik V. Athanasios (1709-1711)
  • 218. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Kirillos (1711-1713)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Kiprianos (1713-1714), yeniden
  • 219. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Kosmas (1714-1716)
  • 220. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. İeremias (1716-1726)
  • 221. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Paisios (1726-1732)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Jeremias (1732-1733), yeniden
  • 222. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Serafim (1733-1734)
  • 223. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VI. Neofitos (1734-1740)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Paisios (1740-1743), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VI. Neofitos (1743-1744), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Paisios (1744-1748), yeniden
  • 224. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik V. Kirillos (1748-1757)
  • 225. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Kallinikos (1757)
  • 226. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Serafim (1757-1761)
  • 227. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. İoannakios (1761-1763)
  • 228. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Samuil (1763-1768)
  • 229. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Meletios (1769-1769)
  • 230. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Theodosius (1769-1773)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Samuil (1773-1774), yeniden
  • 231. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Sofranios (1774-1780)
  • 232. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Gavril (1780-1785)
  • 233. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Prokopios (1785-1789)
  • 234. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VII. Neofitos (1789-1794)
  • 235. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Gerasimos (1794-1797)
  • 236. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik V. Gregor (1797-1798)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VII. Neophytus (1798-1801), yeniden
  • 237. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Kallinikos (1801-1806)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik V. Gregor (1806-1808), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Kallinikos (1808-1809), yeniden
  • 238. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. İeremias (1809-1813)
  • 239. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VI. Kirillos (1813-1818)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik V. Gregor (1818-1821), yeniden
  • 240. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Hrisantus (1821-1822)
  • 241. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Anthimos (1822-1824)
  • 242. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Krisanthos (1824-1826)
  • 243. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Agathangelos (1826-1830)
  • 244. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Konstantios (1830-1834)
  • 245. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. Konstantios (1834-1835)
  • 246. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VI. Gregor (1835-1840)
  • 247. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Anthimos (1840-1841)
  • 248. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik V. Anthimos (1841-1842)
  • 249. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Germanos (1842-1845)
  • 250. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Meletios (1845)
  • 251. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VI. Anthimos (1845-1848)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Anthimos (1848-1852), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Germanos (1852-1853), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VI. Anthimos (1853-1855), yeniden
  • 252. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VII. Kirillos (1855-1860)
  • 253. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. İoakim (1860-1863)
  • 254. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Patrik III. Sofranios (1863-1866)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VI. Gregori (1867-1871), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VI. Anthimos (1871-1873), yeniden
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II. İoakim (1873-1878), yeniden
  • 255. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. İoakim (1878-1884, 1901-1912)
  • 256. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. İoakim (1884-1887)
  • 257. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik V. Dionisios (1887-1891)
  • 258. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VIII. Neofitos (1891-1894)
  • 259. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VII. Anthimos (1895-1896)
  • 260. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik V. Konstantin (1897-1901)
    • Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. İoakim (1901-1912), yeniden
  • 261. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik V. Germanos (1913-1918)
    • boş (1918-1921)
  • 262. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik IV. Meletios (1921-1923)

Türkiye Cumhuriyeti dönemi (1923- günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 263. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VII. Gregorios (1923-1924)
  • 264. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik VI. Konstantin (1924-1925)
  • 265. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik III. Basileios (1925-1929)
  • 266. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik II Fotios (1929-1935)
  • 267. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik Venyamin (1936-1946)
  • 268. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik V. Maksimos (1946-1948)
  • 269. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Athenagoras (1948-1972)
  • 270. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Demetrios (1972-1991)
  • 271. Konstantinopolis - Yeni Roma Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik I. Bartholomeos (1991-günümüz)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]