Rihanna konser turneleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Rihanna, 2011'deki Loud Tour adlı turnesinde. Pollstar'a göre dünya çapındaki konser turunde 90 milyon dolar kazanarak 2011'de turnelerden en çok kazanan yedinci isim oldu.[1]

Barbadoslu şarkıcı Rihanna'nın beşi dünya çapında olmak üzere toplam altı adet dünya turnesi vardır. 2006'daki Rihanna: Live in Concert Tour adlı turu sadece Kuzey Amerika'daydı ve ilk iki albümü Music of the Sun (2005) ve A Girl Like Me (2006)'yi tanıtım amaçlıydı. Turne, üç ay sürdü ve bu sürede Rihanna 36 adet konser verdi. Aynı yıl The Pussycat Dolls'un PCD World Tour adlı turnesine, Jay-Z ve Ne-Yo'nun Roc the Block Tour adlı turuna ve Black Eyed Peas'in Monkey Business Tour adlı turuna konuk sanatçı olarak katıldı.[2][3][4] 2007'den 2009'a kadar üçüncü stüdyo albümü Good Girl Gone Bad'in tanıtımı için dünya çapındaki Good Girl Gone Bad Tour turundaydı. Bu turda Rihanna; Avrupa'yı, Kuzey Amerika'yı, Okyanusya'yı, Asya'yı ve Afrika'yı dolaştı. Bu turnede stilinden farklı olarak tamamen deri kıyafetler kullandı.[5] Good Girl Gone Bad Tour'un Malezya konseri için Malezya İslam Partisi, Rihanna'nın kıyafetlerinin birçok provokasyona yol açacağı bu yüzden konserinin iptal olacağına dair tartışmalar gündeme geldi.[6] Turun Good Girl Gone Bad Live isimli DVD'si 16 Haziran 2008'de satışa sunuldu.[7] DVD için 6 Kasım 2007'de Manchester, İngiltere'de olan Manchester Arena stadyumundaki konser görüntüleri kullanıldı.[8]

2010 ve 2011'de Rihanna, dördüncü stüdyo albümü Rated R (2009)'ı tanıtma amaçlı Last Girl on Earth Tour'una başladı.[9] Tur boyunca Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve Avustralya dahilinde 67 konser verdi. Simon Henwood, turun sanat yönetmeni olarak Rihanna'nın rüyalarını ve kabuslarını sahneye aktararak onu dünyadaki son kız gibi yansıttı.[10][11] Tur esnasında Extreme grubundan Nuno Bettencourt, Rihanna'nın grubuna katıldı. Last Girl on Earth Tour'un birçok açılış sahnesinde konuk sanatçılar katıldı. Amerikan şarkıcılar Kesha ve Travis McCoy Kuzey Amerika ayağına, Pixie Lott Birleşik Krallık ayağına, İskoç DJ Calvin Harris ise Avustralya'daki konserlere eşlik etti.[9] Tur, eleştirmenlerden oldukça olumlu dönüşler alırken The Daily Telegraph'dan Neil McCormick kullanılan giysileri, koreografileri ve sahneyi övdü.[12]

2010'un sonlarına doğru Rihanna beşinci stüdyo albümü Loud'u yayımladı. Tanıtım için de Loud Tour'u düzenledi. Tur 9 Şubat 2011'de duyuruldu ve Haziran 2011'de başladı.[13] 33'ü Kuzey Amerika, 4'ü Güney Amerika ve 61'i Avrupa'da olmak üzere toplam 98 tane konser verdi.[14] Konser sahneleri bazı yerlerde ayrı şekilde izleyicinin de içinde olabileceği şekilde tasarlandı.[15] Tur için Kuzey Amerika'daki konuk sanatçılar J. Cole ve Cee Lo Green olarak planlanmıştı fakat Green tarih uyuşmazlıkları sebebiyle katılmadı.[16] Calvin Harris ise Avrupa ayağındaki konserlerde açılış performansını yaptı.[17] Turne, eleştirmenlerden olumlu dönüşler alırken Rihanna'nın vokalleri ve dans hareketleri övüldü.[18] Bir konserde Rihanna "Skin" adlı şarkısını söylerken sahneye kendi seçtiği bir hayranını çağırdı ve "kucak dansı" yaptı.[19] Pollstar'a göre dünya çapındaki konser turunde 90 milyon dolar kazanarak 2011'de turnelerden en çok kazanan yedinci isim oldu.[1] 2008'de ayrıca "Believe Vakfı" için A Girl's Night Out adında üç konserlik bir tur düzenledi.[20] 2013'te Diamonds World Tour'u düzenleyerek yedinci stüdyo albümü olan Unapologetic'i tanıttı. Turun getirisi, 2011'deki Loud Tour'u geçerek en çok kazandığı turnesi oldu. Diamonds World Tour'da Kuzey Amerika, Afrika, Avrupa ve Okyanusya olmak üzere toplam 96 konser verdi. Ayrıca Eminem ile beraber The Monster Tour adında mini-dünya turuna çıktı.

Turneler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl İsim Yıl Konser
sayıları
Hasılat
2006 Rihanna: Live in Concert Tour 1 Haziran 2006 - 30 Eylül 2006 (Kuzey Amerika)
27
/
Rihanna: Live in Concert Tour, Rihanna'nın ilk turnesidir. İlk iki albümü Music of the Sun ve A Girl like Me'yi tanıtım amaçlı düzenledi. Tur boyunca 32 konser vererek sadece Kuzey Amerika'yı dolaştı.[21]
2007-2009 Good Girl Gone Bad Tour 15 Eylül 2007 - 23 Ekim 2007 (Kuzey Amerika)
11 Kasım 2007 - 23 Mart 2008 (Avrupa)
5 Nisan 2008 (Asya)
4 Temmuz 2008 (Kuzey Amerika)
12 Temmuz 2008 (Afrika)
15 Temmuz 2008 (Avrupa)
27 Ekim 2008 - 11 Kasım 2008 (Okyanusya)
13 Kasım 2008 - 16 Kasım 2008 (Asya)
22 Ocak 2009 - 24 Ocak 2009 (Kuzey Amerikaa)
80
/
Good Girl Gone Bad Tour Rihanna'nın ilk dünya çapındaki turnesidir. Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Afrika ve Okyanısya dahilinde yapılan turda üçüncü stüdyo albümü Good Girl Gone Bad'i tanıtmıştır. Turnede görünüşünü ve stilini değiştirmiş, deri kıyafetler kullanmıştır. Amerikan şarkıcılar Akon ve Ciara açılışlarda yer almıştır. Malezya'daki konseri, Malezya İslam Partisi'nin Rihanna'nın tarzını "aşırı seksi" olması ve bunun provokasyon olabileceği yüzünden iptal edilmiştir. Tur için eleştirmenlerden karışık eleştiriler geldi. Turun DVD'si Good Girl Gone Bad Live adıyla 16 Haziran 2008'de yayınlandı. DVD için 6 Kasım 2007'de Manchester, İngiltere'de olan Manchester Arena stadyumundaki konser görüntüleri kullanıldı.
2010-2011 Last Girl on Earth 16 Nisan 2010 - 6 Haziran 2010 (Avrupa)
4 Temmuz 2010 - 28 Ağustos 2010 (Kuzey Amerika)
25 Şubat 2011 - 12 Mart 2011 (Avustralya)
65
40 milyon $
Turne 16 Nisan 2010'da Anvers, Belçika'da başladı. Dördüncü stüdyo albümü Rated R'ı tanıtım amaçlı başladı. Avusturulya ayağında, çıkacak olan albümü Loud'nden üç şarkı söyledi. Turne hasılatı dünya çapında ortalama 40 milyon dolar oldu ve genel olarak eleştirmenlerden olumlu dönüşler aldı.
2011 Loud Tour 3 Haziran 2011 - 5 Ağustos 2011 (Kuzey Amerika)
15 Ağustos 2011 - 21 Ağustos 2011 (Avrupa)
17 Eylül 2011 - 23 Eylül 2011 (Güney Amerika)
29 Eylül 2011 - 22 Ekim 2011 (Avrupa)
98
90 milyon $
Beşinci stüdyo albümü Loud'u tanıtmak için dördüncü turunu düzenledi. Baltimore, ABD'de başlayan tura Drake, Kanye West ve Jay-Z konuk sanatçı olarak katıldı ve her biri düetleri olan "What's My Name?", "Run This Town", "All of the Lights" ve "Umbrella"'yı söylediler.[22][23][24] Rihanna, Avrupa ayağında O2 Arena'da 10 tane konser vererek rekor kırdı. 2011'in en yüksek hasılatlı turu oldu ve eleştirmenler dünya turunun, önceki turlara kıyasla canlılığını, yüksek kalitesini övdü. Turun DVD'si, Loud Tour Live at the O2 adı altında 13 Aralık 2012'de yayınlandı. 20-22 Aralık 2011'de Londra'daki O2 Arena'da verdiği konser görüntüleri kullanıldı.
2013 Diamonds World Tour 8 Mart 2013 - 7 Mayıs 2013 (Kuzey Amerika)
24 Mayıs 2013 (Afrika)
26 Mayıs 2013 - 28 Temmuz 2013 (Avrupa)
13 Eylül 2013 - 22 Eylül 2013 (Asya)
24 Eylül 2013 - 8 Ekim 2013 (Okyanusya)
13 Ekim 2013 - 16 Ekim 2013 (Afrika)
19 Ekim 2013 - 22 Ekim 2013 (Orta Asya)
26 Ekim 2013 - 15 Kasım 2013 (Kuzey Amerika)
96
141.9 milyon $
Diamonds World Tour, yedinci stüdyo albümü Unapologetic'i Buffalo, New York'ta başlayıp New Orleans, Amerika Birleşik Devletleri'nde bitirdiği Rihanna'nın beşinci turnesidir. Tur boyunca Rihanna birçok rekor kırmıştır. Genç yaşta Fransa Stadyumu'ı bir kere, Milenyum Stadyumu'ı bir kere ve Twickenham Stadyumu'u iki kere tüm biletleri satan en genç tek artist olmuştur. Açılış performanslarında David Guetta, Haim ve ASAP Rocky eşlik etmiştir. 2013 yılının en yüksek hasılatlı beşinci turnesinde, eleştirmenlerden olumlu dönüşler almıştır.
2016 Anti World Tour 12 Mart 2016 - 18 Mayıs 2016 (Kuzey Amerika)
17 Haziran 2016 - 21 Ağustos 2016 (Avrupa)
75
35,8 milyon $
Sekizinci stüdyo albümü Anti'yi tanıtma amaçlı düzenlenen tur, Kasım 2015'te duyuruldu, 12 Mart 2016 tarihinde Jacksonville'de başladı, 27 Kasım 2016'da Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde son buldu. 31'i Avrupa'da, 43'ü Kuzey Amerika'da, 1 tanesi Asya'da olmak üzere toplam 75 adet konser verdi.

Eşlik ettiği turneler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl İsim Eşlik edilen Tarih Konser
sayıları
Hasılat
2014 The Monster Tour Eminem 7 Ağustos 2014 – 23 Ağustos 2014 (Kuzey Amerika)
6
36 milyon $
The Monster Tour, Rihanna'nın Eminem'e eşlik ettiği mini-turnedir. Turne, 7 Ağustos 2014'te Pasadena, California'da başladı ve 23 Ağustos 2014'te Detroit, ABD'de son buldu.

Tanıtıcı turneler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl İsim Tanıtılan albüm Repertuvar
2005 Rihanna's Secret Body Spray Tour Music of the Sun "My Name Is Rihanna", "If It's Lovin' that You Want", "You Don't Love Me (No, No, No)", "The Last Time", "Let Me", "Pon de Replay"
2008 A Girl's Night Out Good Girl Gone Bad "Pon de Replay", "Let Me", "Rehab", "SOS", "Good Girl Gone Bad", "Hate That I Love You", "Unfaithful", "Don't Stop the Music", "Shut Up and Drive", "Umbrella"
2012 777 Tour[25] Unapologetic "Cockiness (Love It)", "Birthday Cake", "Talk That Talk", "Wait Your Turn", "Man Down", "Only Girl (In the World)", "Don't Stop the Music", "S&M", "Phresh Out the Runway", "Unfaithful", "Take a Bow", "Hate That I Love You", "Where Have You Been", "Run This Town", "Live Your Life", "All of the Lights", "Stay", "Diamonds", "Umbrella", "We Found Love"[26]

Konuk olduğu turneler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl İsim Tanıtılan albüm Repertuvar
2006 Roc tha Block A Girl like Me Bilinmiyor
2006 PCD World Tour A Girl like Me "Pon de Replay", "If It's Lovin' That You Want", "You Don't Love Me (No, No, No)", "We Ride", "Break It Off", "Unfaithful", "Let Me", "Kisses Don't Lie", "P.S. (I'm Still Not Over You)", "Redemption Song" (Bob Marley cover), "SOS"
2008 Glow in the Dark Tour Good Girl Gone Bad "Disturbia", "Breakin' Dishes", "Rehab", "Break It Off", "Pon de Replay", "Who Am I", "Paper Planes", "Doo Wop (That Thing)", "SOS", "Hate That I Love You", "Take a Bow", "Unfaithful", "Don't Stop the Music", "Shut Up and Drive", "Umbrella"

Bilinen canlı performansları[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Tören Şehir Şarkı(lar)
20 Eylül 2006 2006 MOBO Awards Londra "Unfaithful"[27]
2 Kasım 2006 MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2006 Kopenhag "SOS"[28]
15 Kasım 2006 2006 Dünya Müzik Ödülleri Londra "Unfaithful"[29]
11 Aralık 2006 Nobel Peace Prize Concert Oslo "SOS"
"Unfaithful"[30]
3 Haziran 2007 2007 MTV Film Ödülleri Universal City "Umbrella"[31]
9 Eylül 2007 2007 MTV Video Müzik Ödülleri Las Vegas "Shut Up and Drive" (Fall Out Boy ile birlikte)[32]
4 Kasım 2007 2007 World Music Awards Monte Carlo "Umbrella"[33]
18 Kasım 2007 2007 American Music Awards Los Angeles "Umbrella"
"Hate That I Love You"[34]
26 Ocak 2008 2008 NRJ Music Awards Cannes "Don't Stop the Music"[35]
10 Şubat 2008 2008 Grammy Ödülleri Los Angeles "Umbrella"
"Don't Stop the Music" (The Time ile)[36]
20 Şubat 2008 2008 BRIT Awards Londra "Umbrella" (Klaxons ile)
15 Haziran 2008 2008 MuchMusic Video Awards Toronto "Take a Bow"[37]
7 Eylül 2008 2008 MTV Video Müzik Ödülleri Los Angeles "Disturbia",[38]
"Live Your Life" (T.I. ile)
23 Kasım 2008 2008 American Music Awards Los Angeles "Rehab"[39]
22 Kasım 2009 2009 Amerikan Müzik Ödülleri Los Angeles "Hard"
"Wait Your Turn"[40]
4 Mart 2010 2010 Echo Awards Berlin "Rude Boy"[41]
27 Mart 2010 2010 Kids' Choice Awards Westwood "Hard"
"Rude Boy"
"Don't Stop the Music"[42]
12 Eylül 2010 2010 MTV Video Müzik Ödülleri Los Angeles "Love the Way You Lie" (Eminem ile)[43]
7 Kasım 2010 2010 MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2010 Madrid "Only Girl (In the World)"[44]
21 Kasım 2010 38. Amerikan Müzik Ödülleri Los Angeles "Love the Way You Lie (Part II)"
"What's My Name?"
"Only Girl (In the World)"[45]
13 Şubat 2011 2011 Grammy Ödülleri Los Angeles "Love the Way You Lie (Part II)" (Eminem ile)
"What's My Name?" (Drake ile)[46]
15 Şubat 2011 2011 Brit Awards Londra "Only Girl (In the World)"
"S&M"
"What's My Name?"[47][48]
20 Şubat 2011 NBA All-Star Los Angeles "Umbrella"
"Only Girl (In the World)"
"Rude Boy"
"All of the Lights" (Kanye West ile)
"What's My Name?" (Drake ile)[49]
3 Nisan 2011 2011 ACM Awards Las Vegas "California King Bed" (Jennifer Nettles ile)[50][51]
22 Mayıs 2011 2011 Billboard Music Awards Las Vegas "S&M" remix (Britney Spears ile)[52]
12 Şubat 2012 2012 Grammy Ödülleri Los Angeles "We Found Love"
"Princess of China" (with Coldplay)[53]
21 Şubat 2012 2012 BRIT Awards Londra "We Found Love"[54]
6 Eylül 2012 2012 MTV Video Müzik Ödülleri Los Angeles "Cockiness" remix (ASAP Rocky ile)
"We Found Love" (with Calvin Harris)[55]
9 Eylül 2012 2012 Summer Paralympics closing ceremony Londra "Princess of China" (Coldplay ile)
"We Found Love"
"Run This Town" (Coldplay ve Jay-Z ile)[56]
7 Kasım 2012 Victoria's Secret Fashion Show New York "Diamonds"
"Phresh Out the Runway"[57]
10 Şubat 2013 2013 Grammy Ödülleri Los Angeles "Stay" (Mikky Ekko ile)[58]
24 Kasım 2013 2013 Amerikan Müzik Ödülleri Los Angeles "Diamonds"[59]
13 Nisan 2014 2014 MTV Movie Awards Los Angeles "The Monster" (Eminem ile)[60]
11 Kasım 2014 The Concert for Valor Washington "Diamonds"
"Stay"
"The Monster" (Eminem ile)[61]
8 Şubat 2015 2015 Grammy Ödülleri Los Angeles "FourFiveSeconds" (Kanye West, Paul McCartney ile )[62]
24 Şubat 2016 2016 BRIT Awards Londra "Consideration" (SZA ile)
"Work" (Drake ile)[63]
22 Mayıs 2016 2016 Billboard Müzik Ödülleri Las Vegas "Love on the Brain"[64]
28 Ağustos 2016 2016 MTV Video Müzik Ödülleri New York City "Don't Stop the Music", "Only Girl (In the World)", "We Found Love", "Where Have You Been"
"Rude Boy", "What's My Name", "Work"
"Needed Me", "Pour It Up", "Bitch Better Have My Money"
"Stay", "Diamonds", "Love on the Brain"

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "PollStar Top 25 Worldwide Tours" (PDF). Pollstar. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2012. 
  2. ^ "Black Eyed Peas/Rihanna @ Charter One Pavilion, Chicago, IL". Vibe. 3 Ekim 2006. 25 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2010. 
  3. ^ "Pussycat Dolls and Rihanna hoin forces for UK tour". IndieLondon. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2010. 
  4. ^ Stanton, John (25 Ekim 2006). "Rock Tha Block Tour in Sydney with Jay-z, Ne-Yo and Rihanna - October 25, 2006". Life. See Your World, LLC. 10 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2010. 
  5. ^ Macneil, Jason (22 Eylül 2007). "Molson Amphitheatre, Toronto - September 22, 2007". Canadian Online Explorer. Sun Media Corporation. 9 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2012. 
  6. ^ "Malaysia Muslims want Rihanna concert banned because 'she is too sexy'". The Daily Telegraph. Telegraph Media Group. 22 Ocak 2009. 24 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2012. 
  7. ^ "Good Girl Gone Bad Live by Rihanna". iTunes (AU). Apple. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2012. 
  8. ^ "Rihanna heads out on UK arena tour". NME. IPC Media (Time Inc.). 9 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2012. 
  9. ^ a b "Rihanna Announces Last Girl On Earth Tour With Ke$ha, Nicki Minaj". MTV News. Viacom. 5 Nisan 2010. 3 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2012. 
  10. ^ "Rihanna drops first new single on upcoming album". The Independent. Independent Print Limited. 8 Eylül 2010. Erişim tarihi: 2 Ocak 2012. 
  11. ^ Aquilante, Dan (14 Ağustos 2010). "Rihanna's just dreamy!". New York Post. News Corporation. Erişim tarihi: 2 Ocak 2012. 
  12. ^ McCormick, Neil (10 Mayıs 2010). "Rihanna at the NEC Birmingham, review". The Daily Telegraph. Telegraph Media Group. Erişim tarihi: 2 Ocak 2012. 
  13. ^ Concepcion, Mariel (10 Şubat 2011). "Rihanna To Kick Off North American 'Loud' Tour in June". Billboard. Prometheus Global Media. 27 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2012. 
  14. ^ "Rihanna - Concert Schedule". Pollstar. 15 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2011. 
  15. ^ Shah, Kavi (5 Haziran 2011). "Rihanna kicks off her Loud tour by giving female fan a lap dance – video". Metro. Associated Newspapers Ltd. 
  16. ^ Wete, Brad (24 Haziran 2011). "Cee Lo leaves Rihanna's LOUD tour". Entertainment Weekly. Time Inc. Erişim tarihi: 26 Haziran 2011. 
  17. ^ "Newsbeat - Calvin Harris to join Rihanna's Loud tour of UK". BBC News. BBC. 29 Temmuz 2011. 2 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2011. 
  18. ^ Schillaci, Sophie A. (29 Haziran 2011). "Rihanna at Staples Center: Concert Review". The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. Erişim tarihi: 2 Ocak 2012. 
  19. ^ Shah, Kavi (5 Haziran 2011). "Rihanna kicks off her Loud tour by giving female fan a lap dance – video". Metro. Associated Newspapers Ltd. 
  20. ^ Silverman, Stephen. M (28 Mart 2008). "Rihanna Touring for Kids in Need". People. Time Inc. Erişim tarihi: 2 Ocak 2012. 
  21. ^ Moss, Corey (6 Temmuz 2006). "Rihanna Lets Fans Be Her Guide, Selects Summer Jam 'We Ride' As Next Single: Singer on first headlining tour through early August". MTV News. Viacom. 4 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2012. 
  22. ^ Blistein, Jon (25 Mart 2011). "Drake Joins Rihanna Onstage: Watch". Billboard. Prometheus Global Media. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2011. 
  23. ^ McCall, Tris (22 Temmuz 2011). "Jay-Z joins Rihanna onstage at Izod Center". The Star-Ledger. Advance Publications. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2011. 
  24. ^ "Behind The Scenes Video: Kanye West Joins Rihanna On Tour". Capital FM. 11 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2012. 
  25. ^ "Rihanna Announces '777' Promotional Tour". Rap-Up. 1 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  26. ^ "Rihanna Concert Setlist at El Plaza Condesa, Mexico City on November 14, 2012 - setlist.fm". setlist.fm. 20 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  27. ^ "2006 MOBO Awards". MOBO. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  28. ^ "Rihanna Photos - Show At The MTV Europe Music Awards 2006 - Zimbio". Zimbio. 7 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  29. ^ "In pictures: World Music Awards 2006". BBC Music. BBC. 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2011. 
  30. ^ "Nobel's Night Out". cbsnews.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  31. ^ "MTV Movie Awards To Get Rocked By Jay-Z, Rihanna, Amy Winehouse". MTV News. MTV Networks Entertainment Group. 8 Mayıs 2007. 6 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2009. 
  32. ^ Kaufman, Gil (10 Eylül 2007). "Britney Spears Kicks Off Show, But VMA Night Belongs To Rihanna And Justin Timberlake". MTV. Viacom. 21 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2011. 
  33. ^ "World Music Awards 2007, Monaco - Rihanna in pictures - Pictures - Music - Virgin Media". virginmedia.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  34. ^ "2007 American Music Awards: Performances". Rap-Up. Devine Lazerine. 18 Kasım 2007. 1 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2012. 
  35. ^ "Rihanna at the 2008 NRJ Music Awards". Rap-Up. Devine Lazerine. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2012. 
  36. ^ "Video: 50th Annual Grammy Awards". Rap-Up. Devine Lazerine. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2012. 
  37. ^ "Rihanna Take A Bow Live Much Music Video Awards 2008 - TopicNow.info". topicnow.info. 10 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  38. ^ "Britney Spears returns to MTV Video Music Awards". The Sydney Morning Herald. Fairfax Media. 8 Eylül 2008. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2011. 
  39. ^ "2008 American Music Awards Winners". Daily News. Tribune Company. 24 Kasım 2008. 17 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2011. 
  40. ^ Thomson, Katherine (22 Kasım 2009). "Rihanna's AMA Performance: White Bondage & An Album Tattoo". The Huffington Post. AOL Inc. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2011. 
  41. ^ "Rihanna's racy performance at Germany's Echo awards - Daily Mail Online". Mail Online. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  42. ^ "Rihanna invades Kids' Choice Awards". Rap-Up. Devin Lazerine. 27 Mart 2010. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2011. 
  43. ^ "2010 MTV Video Music Awards - Highlights, Winners, Performers and Photos from the 2010 MTV VMAs". mtv.com. 15 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  44. ^ Johnson, Chris (8 Kasım 2010). "Rihanna reigns with showstopping MTV performance (despite nearly busting out of low-cut top)". Mail Online. London: Associated Newspapers Ltd. Erişim tarihi: 16 Haziran 2011. 
  45. ^ Ziegbe, Mawuse (21 Kasım 2010). "Rihanna Opens American Music Awards With Island Flavor". MTV News. MTV Networks. 18 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2010. 
  46. ^ "More GRAMMY Performers Announced". grammy.com. National Academy of Recording Arts and Sciences. 2 Şubat 2011. Erişim tarihi: 2 Şubat 2011. 
  47. ^ Georgina Littlejohn (16 Şubat 2011). "Brit Awards 2011: Rihanna cleans up S&M song but not her outfit | Mail Online". London: Dailymail.co.uk. Erişim tarihi: 17 Şubat 2011. 
  48. ^ "Rihanna and Cee Lo Green triumph at the BRIT Awards | News". Nme.Com. 24 Temmuz 2009. 25 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2011. 
  49. ^ "Click Track – Music exec slams Grammys; Rihanna, Drake and Kanye do NBA All-Star halftime; "Glee" coming to Verizon Center". Blog.washingtonpost.com. 13 Nisan 2010. Erişim tarihi: 22 Şubat 2011. 
  50. ^ Perpetua, Matthew (4 Nisan 2011). "Taylor Swift Wins at Academy of Country Music Awards". Rolling Stone. Wenner Media. 10 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2011. 
  51. ^ Vena, Jocelyn (24 Mart 2011). "Rihanna To Perform 'California King Bed' At ACM Awards". MTV. MTV Networks (Viacom). 7 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2011. 
  52. ^ Herrera, Monica (22 Mayıs 2011). "Billboard Music Awards: Watch Britney Spears, Rihanna Perform 'S&M'". The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. 18 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2012. 
  53. ^ Mitchell, John (12 Şubat 2012). "Rihanna Turns Grammy Stage Into A Rave, With Coldplay Assist". MTV News. Viacom. 23 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2012. 
  54. ^ "Rihanna Gets Messy At The Brit Awards 2012!". MTV UK. Viacom. 22 Şubat 2012. 5 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2012. 
  55. ^ "2012 MTV Video Music Awards - Highlights, Winners, Performers and Photos from the 2012 MTV VMAs". mtv.com. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  56. ^ Sheridan, Emily; Eccles, Louise; Williams, David (9 Eylül 2012). "Paralympics Closing Ceremony: Rihanna becomes a punk pirate princess as she covers up for Coldplay duet". Daily Mail. London: Daily Mail and General Trust. Erişim tarihi: 10 Eylül 2012. 
  57. ^ "MTV Style | Rihanna And Justin Bieber Rock Victoria's Secret Fashion Show In Black, White And Lace". Style.mtv.com. 8 Kasım 2012. 30 Eylül 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2012. 
  58. ^ Wood, Mikael (11 Şubat 2013). "Review: Rihanna, Frank Ocean keep it simple amid Grammy spectacle". Los Angeles Times. Tribune Company. Erişim tarihi: 11 Şubat 2013. 
  59. ^ Grow, Kory (24 Kasım 2013). "Rihanna Wins First-Ever 'Icon Award' at American Music Award". Rolling Stone. Erişim tarihi: 25 Kasım 2013. 
  60. ^ "Eminem And Rihanna To Perform 'Monster' At 2014 MTV Movie Awards". MTV. 8 Nisan 2014. 24 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2014. 
  61. ^ "Five highlights from The Concert for Valor on the National Mall". LA Times. 12 Kasım 2014. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2016. 
  62. ^ "Video: Rihanna, Kanye West, & Paul McCartney – 'FourFiveSeconds'". Rap-Up. 3 Şubat 2015. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2015. 
  63. ^ "Rihanna's Work eyes number one after sizzling Brits performance with Drake". Belfast Telegraph. 29 Şubat 2016. Erişim tarihi: 2 Mart 2016. 
  64. ^ "Rihanna - Love On The Brain (Live From the 2016 Billboard Music Awards)". YouTube. 14 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2016.