Pokémon listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu liste şu ana kadar bilinen Ulusal Pokedex sıralamasına göre tam Pokémon türlerinin listesidir. Bu oyunda gözüken en eksiksiz listedir ve bütün Pokémon türlerini kapsar. Her bölge kendine has değiştirilmiş Pokédexi vardır fakat bu tek liste bugüne kadar olan oyunların hepsinde mevcuttur. Toplam 6 nesil vardır ve 721 Pokémon vardır ama bu 721 Pokémon, Pokémonların Alolan halleri, mega halleri ve 2. halleri hariçtir. Bu listede 7. nesil Pokémonların hepsinin tam çıkmamasından ötürü tamamlanamamıştır. Ve çoğu Pokémonun: Japonca ismi, Römaji ismi, evrimleştiğinde dönüştüğü Pokémon, uzunluğu ve ağırlığı yazılmamıştır ileri zamanlarda yazılacaktır.

Nesil Nesil Adı Eklenen Pokémon Sayısı Çıkış Tarihi
1 Pokémon Red and Green 151 27 Şubat 1996
Pokémon Kırmızı ve Yeşil
Pokémon Yellow 16 Haziran 2000
Pokémon Sarı
2 Pokémon Gold and Silver 100 6 Nisan 2001
Pokémon Altın ve Gümüş
Pokémon Crystal 24 Kasım 2001
Pokémon Kristal
3 Pokémon Ruby and Sapphire 135 14 Kasım 2003
Pokémon Yakut ve Safir
Pokémon FireRed and LeafGreen 1 Ekim 2004
Pokémon Ateş Kırmızısı ve Yaprak Yeşili
Pokémon Emerald 21 Ekim 2005
Pokémon Zümrüt
4 Pokémon Diamond and Pearl 107 27 Temmuz 2007
Pokémon Elmas ve İnci
Pokémon Heart Gold and Soul Silver 26 Mart 2010
Pokémon Kalp Altını ve Ruh Gümüşü
5 Pokémon Black and White 151 4 Mart 2011
Pokémon Siyah ve Beyaz
Pokémon Black 2 and White 2 12 Ekim 2012
Pokémon Siyah 2 ve Beyaz 2
6 Pokémon X and Y 72 12 Ekim 2013
Pokémon X ve Y
Pokémon Omega Ruby and Alpha Sapphire 28 Kasım 2014
Pokémon Omega Yakut ve Alfa Safir
7 Pokémon Sun and Moon 18 Kasım 2016
Pokémon Güneş ve Ay

Pokémon listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Anahtar
Renk/Sembol Anlamı
dagger Başlangıç Pokémon'u
double-dagger Efsanevi Pokémon
Mitolojik Pokémon
Ultra Canavar
Nesillerine göre Pokémon türü isimleri[1]
I. Nesil II. Nesil III. Nesil IV. Nesil V. Nesil VI. Nesil VII. Nesil
Dex # Adı Dex # Adı Dex # Adı Dex # Adı Dex # Adı Dex # Adı Dex # Adı
001 Bulbasaurdagger 152 Chikoritadagger 252 Treeckodagger 387 Turtwigdagger 494 Victini 650 Chespindagger 722 Rowletdagger
002 Ivysaur 153 Bayleef 253 Grovyle 388 Grotle 495 Snivydagger 651 Quilladin 723 Dartrix
003 Venusaur 154 Meganium 254 Sceptile 389 Torterra 496 Servine 652 Chesnaught 724 Decidueye
004 Charmanderdagger 155 Cyndaquildagger 255 Torchicdagger 390 Chimchardagger 497 Serperior 653 Fennekindagger 725 Littendagger
005 Charmeleon 156 Quilava 256 Combusken 391 Monferno 498 Tepigdagger 654 Braixen 726 Torracat
006 Charizard 157 Typhlosion 257 Blaziken 392 Infernape 499 Pignite 655 Delphox 727 Incineroar
007 Squirtledagger 158 Totodiledagger 258 Mudkipdagger 393 Piplupdagger 500 Emboar 656 Froakiedagger 728 Poppliodagger
008 Wartortle 159 Croconaw 259 Marshtomp 394 Prinplup 501 Oshawottdagger 657 Frogadier 729 Brionne
009 Blastoise 160 Feraligatr 260 Swampert 395 Empoleon 502 Dewott 658 Greninja 730 Primarina
010 Caterpie 161 Sentret 261 Poochyena 396 Starly 503 Samurott 659 Bunnelby 731 Pikipek
011 Metapod 162 Furret 262 Mightyena 397 Staravia 504 Patrat 660 Diggersby 732 Trumbeak
012 Butterfree 163 Hoothoot 263 Zigzagoon 398 Staraptor 505 Watchog 661 Fletchling 733 Toucannon
013 Weedle 164 Noctowl 264 Linoone 399 Bidoof 506 Lillipup 662 Fletchinder 734 Yungoos
014 Kakuna 165 Ledyba 265 Wurmple 400 Bibarel 507 Herdier 663 Talonflame 735 Gumshoos
015 Beedrill 166 Ledian 266 Silcoon 401 Kricketot 508 Stoutland 664 Scatterbug 736 Grubbin
016 Pidgey 167 Spinarak 267 Beautifly 402 Kricketune 509 Purrloin 665 Spewpa 737 Charjabug
017 Pidgeotto 168 Ariados 268 Cascoon 403 Shinx 510 Liepard 666 Vivillon 738 Vikavolt
018 Pidgeot 169 Crobat 269 Dustox 404 Luxio 511 Pansage 667 Litleo 739 Crabrawler
019 Rattata 170 Chinchou 270 Lotad 405 Luxray 512 Simisage 668 Pyroar 740 Crabominable
020 Raticate 171 Lanturn 271 Lombre 406 Budew 513 Pansear 669 Flabébé 741 Oricorio
021 Spearow 172 Pichu 272 Ludicolo 407 Roserade 514 Simisear 670 Floette 742 Cutiefly
022 Fearow 173 Cleffa 273 Seedot 408 Cranidos 515 Panpour 671 Florges 743 Ribombee
023 Ekans 174 Igglybuff 274 Nuzleaf 409 Rampardos 516 Simipour 672 Skiddo 744 Rockruff
024 Arbok 175 Togepi 275 Shiftry 410 Shieldon 517 Munna 673 Gogoat 745 Lycanroc
025 Pikachudagger 176 Togetic 276 Taillow 411 Bastiodon 518 Musharna 674 Pancham 746 Wishiwashi
026 Raichu 177 Natu 277 Swellow 412 Burmy 519 Pidove 675 Pangoro 747 Mareanie
027 Sandshrew 178 Xatu 278 Wingull 413 Wormadam 520 Tranquill 676 Furfrou 748 Toxapex
028 Sandslash 179 Mareep 279 Pelipper 414 Mothim 521 Unfezant 677 Espurr 749 Mudbray
029 Nidoran♀ 180 Flaaffy 280 Ralts 415 Combee 522 Blitzle 678 Meowstic 750 Mudsdale
030 Nidorina 181 Ampharos 281 Kirlia 416 Vespiquen 523 Zebstrika 679 Honedge 751 Dewpider
031 Nidoqueen 182 Bellossom 282 Gardevoir 417 Pachirisu 524 Roggenrola 680 Doublade 752 Araquanid
032 Nidoran♂ 183 Marill 283 Surskit 418 Buizel 525 Boldore 681 Aegislash 753 Fomantis
033 Nidorino 184 Azumarill 284 Masquerain 419 Floatzel 526 Gigalith 682 Spritzee 754 Lurantis
034 Nidoking 185 Sudowoodo 285 Shroomish 420 Cherubi 527 Woobat 683 Aromatisse 755 Morelull
035 Clefairy 186 Politoed 286 Breloom 421 Cherrim 528 Swoobat 684 Swirlix 756 Shiinotic
036 Clefable 187 Hoppip 287 Slakoth 422 Shellos 529 Drilbur 685 Slurpuff 757 Salandit
037 Vulpix 188 Skiploom 288 Vigoroth 423 Gastrodon 530 Excadrill 686 Inkay 758 Salazzle
038 Ninetales 189 Jumpluff 289 Slaking 424 Ambipom 531 Audino 687 Malamar 759 Stufful
039 Jigglypuff 190 Aipom 290 Nincada 425 Drifloon 532 Timburr 688 Binacle 760 Bewear
040 Wigglytuff 191 Sunkern 291 Ninjask 426 Drifblim 533 Gurdurr 689 Barbaracle 761 Bounsweet
041 Zubat 192 Sunflora 292 Shedinja 427 Buneary 534 Conkeldurr 690 Skrelp 762 Steenee
042 Golbat 193 Yanma 293 Whismur 428 Lopunny 535 Tympole 691 Dragalge 763 Tsareena
043 Oddish 194 Wooper 294 Loudred 429 Mismagius 536 Palpitoad 692 Clauncher 764 Comfey
044 Gloom 195 Quagsire 295 Exploud 430 Honchkrow 537 Seismitoad 693 Clawitzer 765 Oranguru
045 Vileplume 196 Espeon 296 Makuhita 431 Glameow 538 Throh 694 Helioptile 766 Passimian
046 Paras 197 Umbreon 297 Hariyama 432 Purugly 539 Sawk 695 Heliolisk 767 Wimpod
047 Parasect 198 Murkrow 298 Azurill 433 Chingling 540 Sewaddle 696 Tyrunt 768 Golisopod
048 Venonat 199 Slowking 299 Nosepass 434 Stunky 541 Swadloon 697 Tyrantrum 769 Sandygast
049 Venomoth 200 Misdreavus 300 Skitty 435 Skuntank 542 Leavanny 698 Amaura 770 Palossand
050 Diglett 201 Unown 301 Delcatty 436 Bronzor 543 Venipede 699 Aurorus 771 Pyukumuku
051 Dugtrio 202 Wobbuffet 302 Sableye 437 Bronzong 544 Whirlipede 700 Sylveon 772 Type: Null
052 Meowth 203 Girafarig 303 Mawile 438 Bonsly 545 Scolipede 701 Hawlucha 773 Silvally
053 Persian 204 Pineco 304 Aron 439 Mime Jr. 546 Cottonee 702 Dedenne 774 Minior
054 Psyduck 205 Forretress 305 Lairon 440 Happiny 547 Whimsicott 703 Carbink 775 Komala
055 Golduck 206 Dunsparce 306 Aggron 441 Chatot 548 Petilil 704 Goomy 776 Turtonator
056 Mankey 207 Gligar 307 Meditite 442 Spiritomb 549 Lilligant 705 Sliggoo 777 Togedemaru
057 Primeape 208 Steelix 308 Medicham 443 Gible 550 Basculin 706 Goodra 778 Mimikyu
058 Growlithe 209 Snubbull 309 Electrike 444 Gabite 551 Sandile 707 Klefki 779 Bruxish
059 Arcanine 210 Granbull 310 Manectric 445 Garchomp 552 Krokorok 708 Phantump 780 Drampa
060 Poliwag 211 Qwilfish 311 Plusle 446 Munchlax 553 Krookodile 709 Trevenant 781 Dhelmise
061 Poliwhirl 212 Scizor 312 Minun 447 Riolu 554 Darumaka 710 Pumpkaboo 782 Jangmo-o
062 Poliwrath 213 Shuckle 313 Volbeat 448 Lucario 555 Darmanitan 711 Gourgeist 783 Hakamo-o
063 Abra 214 Heracross 314 Illumise 449 Hippopotas 556 Maractus 712 Bergmite 784 Kommo-o
064 Kadabra 215 Sneasel 315 Roselia 450 Hippowdon 557 Dwebble 713 Avalugg 785 Tapu Koko double-dagger
065 Alakazam 216 Teddiursa 316 Gulpin 451 Skorupi 558 Crustle 714 Noibat 786 Tapu Lele double-dagger
066 Machop 217 Ursaring 317 Swalot 452 Drapion 559 Scraggy 715 Noivern 787 Tapu Bulu double-dagger
067 Machoke 218 Slugma 318 Carvanha 453 Croagunk 560 Scrafty 716 Xerneas double-dagger 788 Tapu Fini double-dagger
068 Machamp 219 Magcargo 319 Sharpedo 454 Toxicroak 561 Sigilyph 717 Yveltal double-dagger 789 Cosmog
069 Bellsprout 220 Swinub 320 Wailmer 455 Carnivine 562 Yamask 718 Zygarde double-dagger 790 Cosmoem
070 Weepinbell 221 Piloswine 321 Wailord 456 Finneon 563 Cofagrigus 719 Diancie 791 Solgaleo double-dagger
071 Victreebel 222 Corsola 322 Numel 457 Lumineon 564 Tirtouga 720 Hoopa 792 Lunala double-dagger
072 Tentacool 223 Remoraid 323 Camerupt 458 Mantyke 565 Carracosta 721 Volcanion 793 Nihilego
073 Tentacruel 224 Octillery 324 Torkoal 459 Snover 566 Archen Başka Pokémon yok 794 Buzzwole
074 Geodude 225 Delibird 325 Spoink 460 Abomasnow 567 Archeops 795 Pheromosa
075 Graveler 226 Mantine 326 Grumpig 461 Weavile 568 Trubbish 796 Xurkitree
076 Golem 227 Skarmory 327 Spinda 462 Magnezone 569 Garbodor 797 Celesteela
077 Ponyta 228 Houndour 328 Trapinch 463 Lickilicky 570 Zorua 798 Kartana
078 Rapidash 229 Houndoom 329 Vibrava 464 Rhyperior 571 Zoroark 799 Guzzlord
079 Slowpoke 230 Kingdra 330 Flygon 465 Tangrowth 572 Minccino 800 Necrozma double-dagger
080 Slowbro 231 Phanpy 331 Cacnea 466 Electivire 573 Cinccino 801 Magearna
081 Magnemite 232 Donphan 332 Cacturne 467 Magmortar 574 Gothita 802 Marshadow
082 Magneton 233 Porygon2 333 Swablu 468 Togekiss 575 Gothorita Yok UB Burst
083 Farfetch'd 234 Stantler 334 Altaria 469 Yanmega 576 Gothitelle Yok UB Assembly
084 Doduo 235 Smeargle 335 Zangoose 470 Leafeon 577 Solosis Yok UB Adhesive
085 Dodrio 236 Tyrogue 336 Seviper 471 Glaceon 578 Duosion Başka Pokémon yok
086 Seel 237 Hitmontop 337 Lunatone 472 Gliscor 579 Reuniclus
087 Dewgong 238 Smoochum 338 Solrock 473 Mamoswine 580 Ducklett
088 Grimer 239 Elekid 339 Barboach 474 Porygon-Z 581 Swanna
089 Muk 240 Magby 340 Whiscash 475 Gallade 582 Vanillite
090 Shellder 241 Miltank 341 Corphish 476 Probopass 583 Vanillish
091 Cloyster 242 Blissey 342 Crawdaunt 477 Dusknoir 584 Vanilluxe
092 Gastly 243 Raikou double-dagger 343 Baltoy 478 Froslass 585 Deerling
093 Haunter 244 Entei double-dagger 344 Claydol 479 Rotom 586 Sawsbuck
094 Gengar 245 Suicune double-dagger 345 Lileep 480 Uxie double-dagger 587 Emolga
095 Onix 246 Larvitar 346 Cradily 481 Mesprit double-dagger 588 Karrablast
096 Drowzee 247 Pupitar 347 Anorith 482 Azelf double-dagger 589 Escavalier
097 Hypno 248 Tyranitar 348 Armaldo 483 Dialga double-dagger 590 Foongus
098 Krabby 249 Lugia double-dagger 349 Feebas 484 Palkia double-dagger 591 Amoonguss
099 Kingler 250 Ho-oh double-dagger 350 Milotic 485 Heatran double-dagger 592 Frillish
100 Voltorb 251 Celebi 351 Castform 486 Regigigas double-dagger 593 Jellicent
101 Electrode Başka Pokémon yok 352 Kecleon 487 Giratina double-dagger 594 Alomomola
102 Exeggcute 353 Shuppet 488 Cresselia double-dagger 595 Joltik
103 Exeggutor 354 Banette 489 Phione 596 Galvantula
104 Cubone 355 Duskull 490 Manaphy 597 Ferroseed
105 Marowak 356 Dusclops 491 Darkrai 598 Ferrothorn
106 Hitmonlee 357 Tropius 492 Shaymin 599 Klink
107 Hitmonchan 358 Chimecho 493 Arceus 600 Klang
108 Lickitung 359 Absol Başka Pokémon yok 601 Klinklang
109 Koffing 360 Wynaut 602 Tynamo
110 Weezing 361 Snorunt 603 Eelektrik
111 Rhyhorn 362 Glalie 604 Eelektross
112 Rhydon 363 Spheal 605 Elgyem
113 Chansey 364 Sealeo 606 Beheeyem
114 Tangela 365 Walrein 607 Litwick
115 Kangaskhan 366 Clamperl 608 Lampent
116 Horsea 367 Huntail 609 Chandelure
117 Seadra 368 Gorebyss 610 Axew
118 Goldeen 369 Relicanth 611 Fraxure
119 Seaking 370 Luvdisc 612 Haxorus
120 Staryu 371 Bagon 613 Cubchoo
121 Starmie 372 Shelgon 614 Beartic
122 Mr. Mime 373 Salamence 615 Cryogonal
123 Scyther 374 Beldum 616 Shelmet
124 Jynx 375 Metang 617 Accelgor
125 Electabuzz 376 Metagross 618 Stunfisk
126 Magmar 377 Regirock double-dagger 619 Mienfoo
127 Pinsir 378 Regice double-dagger 620 Mienshao
128 Tauros 379 Registeel double-dagger 621 Druddigon
129 Magikarp 380 Latias double-dagger 622 Golett
130 Gyarados 381 Latios double-dagger 623 Golurk
131 Lapras 382 Kyogre double-dagger 624 Pawniard
132 Ditto 383 Groudon double-dagger 625 Bisharp
133 Eevee 384 Rayquaza double-dagger 626 Bouffalant
134 Vaporeon 385 Jirachi 627 Rufflet
135 Jolteon 386 Deoxys 628 Braviary
136 Flareon Başka Pokémon yok 629 Vullaby
137 Porygon 630 Mandibuzz
138 Omanyte 631 Heatmor
139 Omastar 632 Durant
140 Kabuto 633 Deino
141 Kabutops 634 Zweilous
142 Aerodactyl 635 Hydreigon
143 Snorlax 636 Larvesta
144 Articuno double-dagger 637 Volcarona
145 Zapdos double-dagger 638 Cobalion double-dagger
146 Moltres double-dagger 639 Terrakion double-dagger
147 Dratini 640 Virizion double-dagger
148 Dragonair 641 Tornadus double-dagger
149 Dragonite 642 Thundurus double-dagger
150 Mewtwo double-dagger 643 Reshiram double-dagger
151 Mew 644 Zekrom double-dagger
Başka Pokémon yok 645 Landorus double-dagger
646 Kyurem double-dagger
647 Keldeo
648 Meloetta
649 Genesect

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Pokédex". The Pokémon Company International. 2017. 6 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.pokemon.com/us/pokedex/. Erişim tarihi: 16 Haziran 2017.