Milhouse Doesn't Live Here Anymore

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Milhouse Doesn't Live Here Anymore"
Bölüm no.12
Ürün koduFABF07
Yayın tarihi15 Şubat 2004
SenaristJulie ve David Chambers
YönetmenMatthew Nastuk
Kara tahta şakasıBölümde kara tahta şakası yoktur.
Kanepe şakasıKoltuğun olduğu yerde toprak bulunmaktadır. Bir bahçıvan gelir ve toprağa tohum saçar. Aile üyeleri, topraktan filizlenerek çıkar.
DVD yorumlarıAl Jean, David Chambers, Julie Chambers, Matt Selman, Tim Long, Tom Gammill, Joel H. Cohen, Mike B. Anderson ve Valentina L. Garza
Konuk oyuncu(lar)
Nick Bakay, William Daniels, Isabel Sanford ve Dick Tufeld
Sezonlar

"Milhouse Doesn't Live Here Anymore" (Türkçe adıyla "Milhouse Artık Burada Yaşamıyor"), Amerikan televizyon dizisi Simpsonlar'ın on beşinci sezonunun on ikinci bölümüdür. Bölüm, ilk olarak Fox'ta 15 Şubat 2004 tarihinde yayınlanmıştır. Bölüm Julie - David Chambers tarafından yazılmış ve Matthew Nastuk tarafından yöneiltmiştir. Julie ve David Chambers, bu bölümün senaryosu ile ABD'de ödül almışlardır.[1]

Bölümün Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir okul gezisine çıktıkları sırada Bart, Milhouse'ın davranışlarında değişiklik olduğunu fark eder. Devamında Milhouse, öğretmeni Edna ile konuşur ve gruptan ayrılır. Bart'la birlikte yaramazlık yaptıktan sonra Milhouse, Bart'a başka bir şehre taşınacaklarını söyler. Bir süre sonra Bart, Milhouse'ı ziyarete gider ancak Milhouse değişmiştir. Milhouse, saçını sarıya boyatarak tıpkı Bart'ın saçı gibi kestirmiş ve pahalı kıyafetler giymeye başlamıştır. Milhouse, şehirde edindiği yeni arkadaşlarının yanında Bart'la dalga geçecek kadar ileri gider. Eve döndüğünde Bart, arkadaşının yaşadığı değişimden dolayı çok üzülür ve ağlamaya başlar. Oğlunun ağladığını gören Marge, ona kardeşi Lisa ile arkadaşlık yapabileceği yönünde tavsiyede bulunur. Bart, annesinin tavsiyesine kulak verir ve Lisa'yla yakın arkadaş olur.

Bu sırada Apu ve Manjula, evlilik yıldönümlerini kutlamak için Moe'nun barına gelir. O esnada barda bulunan Homer, Marge'a hiç evlilik yıldönümü hediyesi almadığını fark eder. Sarhoş olup yolda kalan Homer'ı gören insanlar, kendisine acıyarak para vermeye başlar. Homer, topladığı paralarla Marge'a bir çiçek alır. Homer, dilencilik yapmaya başlar ve topladığı paralarla Marge'a bu sefer de elmas küpe alır. Marge, elmas küpeyi görünce Homer'ın küpeleri alacak parayı nasıl kazandığını merak eder ve eşinin dilencilik yaptığını görür. Durumdan dolayı çok utanan ve kızan Marge, her şeye rağmen elmas küpeleri geri çevirmez.

Bölümün sonunda Milhouse, Springfield'a geri döner. Bart'ın Milhouse'la tekrardan samimi olduğunu gören Lisa, kardeşinin sırf Milhouse'tan oluşan boşluğu doldurmak için kendisiyle arkadaşlık yaptığını düşünmeye başlar. Ancak Bart, Lisa'ya bir kart seti hediye eder ve ona sarılarak kardeşine değer verdiğini gösterir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ McNary, Dave (December 15, 2004). "'Wing' still has the write stuff". Variety. Retrieved February 23, 2019.

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bölümün IMDb sayfası [1]