Mars'taki kayalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Mars'taki adlandırılmış kayalar listesidir.

Mars'taki çoğu kayaların gayri resmî ismi vardır ancak bunlar tartışmadır. Uluslararası Astronomi Birliğine göre 100 m'den daha küçük nesnelere devletlerin resmî isimleri verilmemelidir. Bu nedenle bazı kayaların birden fazla adı olmuş ve bazı adlar yeniden düzenlenmiştir.[1]

Viking programı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Big Joe
  • Bonneville
  • Delta Rock
  • Midas Muffler
  • Mr. Badger
  • Mr. Moley
  • Mr. Rat
  • Mr. Toad
  • Patch Rock

Mars Pathfinder[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Anthill
  • Auto
  • Baby Otter
  • Bama
  • Bambam
  • Barnacle Bill
  • Barsoom
  • Basket
  • Bebob
  • Blackhawk
  • Bosco
  • Book Shelf
  • Booboo
  • Boyle
  • Brak
  • Brick
  • Broken Wall
  • Bug
  • Bullwinkle
  • Bunky
  • Cabbage Patch
  • Calvin
  • Cardiac Hill
  • Casper
  • Chimp
  • Clumk
  • Contour
  • Couch
  • Cradle
  • Darth Vader
  • Desert Princess
  • Dilbert
  • Dilbert's Boss
  • Dogbert
  • Dragon
  • Duck
  • Ender
  • Elvis
  • Flat Top
  • Flipper
  • Flute Top
  • Frog
  • Froggy
  • Garfield
  • Garibaldi
  • Garrak
  • Geordi
  • Ginger
  • Goldilocks
  • Goose
  • Gosling
  • Grandma
  • Grizzly
  • Grommit
  • Gumby
  • Half Dome
  • Hamster
  • Hassock
  • Hardstop
  • Hedgehog
  • Hero
  • Hippo
  • Hobbs
  • Homer
  • Hoppy
  • Iggie
  • Iguana
  • Indiana Jones
  • Jailhouse
  • Janeway
  • Jazzy
  • Jedi
  • Jimmy Cricket
  • Kitten
  • Lamb
  • Landon
  • Little Flat Top
  • Longhorn
  • Lookout
  • Lozenge
  • Lumpy
  • Lunchbox
  • Mafalda
  • Marvin the Martian
  • Mesa
  • Mini
  • Mint Julep
  • Moe
  • Mohawk
  • Mouse
  • Mr. Mole
  • Nibbles
  • Nigel
  • Obelisk
  • Otter
  • Pancake
  • Paz
  • Penguin
  • Picnic
  • Piglet
  • Pinky
  • Pinocchio
  • Piper
  • Platypus
  • Pokey
  • Poohbear
  • Poptart
  • Potato
  • Pumpkin
  • Pyramid
  • Pyramid Point
  • Ratbert
  • Ren
  • Rocky
  • Rolling Stone
  • Rye Bread
  • Sandworm
  • Sardine
  • Sassafras
  • Seawolf
  • Scooby Doo
  • Scout
  • Shaggy
  • Shark
  • Simba
  • Sisyphus
  • Smidgen
  • Snoopy
  • Snowy
  • Snukums
  • Soufle
  • Squash
  • Squeeze
  • Space Ghost
  • Spock
  • Spud
  • Stack
  • Stimpy
  • Stripe
  • Stump
  • Sulu
  • T. Rex
  • The Dice
  • Tick
  • Tigger
  • Titus
  • Trooper
  • Troll
  • Torres
  • Turtle
  • Tweak
  • Valentine
  • Warthog
  • Wedge
  • Woodie
  • Yogi Rock
  • Zaphod
  • Zorak
  • Zucchini

Mars Exploration Rover(Mars Keşif Gezgini)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Aboa
  • Adirondack
  • Allan Hills
  • Arctowski
  • Belgrand
  • Bread-Basket
  • Casey Station
  • Castilla
  • ChanCheng
  • Cheyenne
  • Clovis
  • Coba
  • Cobra Hoods
  • Concordia
  • Davis
  • Druzhnaya
  • Ebenezer
  • El Dorado
  • Esperanza
  • Faget
  • Ferraz
  • Garruchaga
  • Gueslega
  • Halley
  • Home Plate
  • Humphrey
  • Juan Carlos
  • Jubany
  • King George Island
  • Kohnen
  • Korolev
  • Macquarie
  • Magic Carpet
  • Marambio
  • Mazatzal
  • Melchior
  • Mimi
  • Molodezhnaya
  • Montalva
  • Oberth
  • O Higgens
  • Orcadas
  • Pot of Gold
  • Prat
  • Primero
  • Riquelme
  • San Martin
  • Sashimi
  • Scott Base
  • Sejong
  • Signy
  • Sobral
  • Stone Council
  • Sushi
  • Tetl
  • Tor
  • Tyrone
  • Vernadsky
  • Vostok
  • Wasa
  • White Boat
  • Wishstone
  • Zhong Shan

Mars Exploration Rover (Mars Keşif Gezgini) - Opportunity[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Berry Bowl
  • Baltra
  • Block Island siderito
  • Bounce Rock
  • Bylot
  • Carousel
  • Chapeco
  • Cheyenne
  • Chocolate Hills
  • Cookies N Cream
  • Diamond Jenness
  • Earhart
  • El Capitan
  • Edmund
  • Ellesmere
  • Escher
  • Flatrock
  • Florianopolis
  • Guadalupe
  • Heat Shield Rock
  • Igreja
  • Ice Cream
  • Joacaba
  • Joseph McCoy
  • Kalavrita
  • Kettlestone
  • Lamination
  • Last Chance
  • Lion Stone
  • Mackinac
  • Marquette Island
  • McKittrick
  • The Outcrop
  • Palemop
  • Pilbara
  • Puffin
  • Pyrrho
  • Razorback
  • Santa Catarina
  • Sarah
  • Shark Pellets
  • Shark's Tooth
  • Shelter Island
  • Shoemaker
  • Slick Rock
  • Snout
  • SpongeBob SquarePants
  • Steffers
  • Stone Mountain
  • Tennessee
  • Tipuna
  • Tubarao
  • Videira
  • Wave Ripple
  • Wopmay
  • Xanxer
  • Yuri

Curiosity (Mars Bilim Laboratuvarı)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Alexander Hills
  • Amargosa Valley
  • Bathurst Inlet
  • Bonanza King
  • Burwash
  • Confidence Hills
  • Coronation
  • Crest
  • Crestaurum
  • Cumberland
  • Darwin Outcrop
  • Dingo Gap
  • Discovery Ridge
  • Ekwir 1
  • Et-Then
  • Gillespie
  • Gillespie Lake
  • Glenelg
  • Goulburn
  • Harrison
  • Hidden Valley
  • Hottah
  • Ithaca
  • Jake Matijevic
  • John Klein
  • Kimberley
  • Knorr
  • Lebanon
  • Link
  • Not Bones
  • Nova
  • Pahrump Hills
  • Panorama Point
  • Pink Cliffs
  • Point Lake
  • Portage
  • Rapitan
  • Rocknest
  • Rocknest 3
  • Sayunei
  • Selwyn
  • Shaler
  • Sheepbed
  • Snake River
  • Sutton Inlier
  • Tintina
  • Twin Cairns Island
  • Unnamed-20120902
  • Waypoint 1
  • Wernecke
  • Whale
  • Wildrose
  • Windjana
  • Winnipesaukee
  • Yellowknife Bay

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]