Lemonade Mouth

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lemonade Mouth
Lemonade Mouth
YönetmenPatricia Riggen
YapımcıMatias Alvarez
Debra Martin Chase
Hikâye (eser)Mark Peter Hughes
UyarlamaApril Blair
AnlatıcıBridgit Mendler
OyuncularBridgit Mendler
Adam Hicks
Hayley Kiyoko
Naomi Scott
Blake Michael
MüzikChristopher Lennertz
KurguGirish Bhargava
StüdyoMartin Chase Productions
G Wave Productions
DağıtıcıDisney Channel Original Movies
KanalDisney Channel, Disney Plus
Süre106 dakika
Ülke ABD
Dilİngilizce

Lemonade Mouth, Mark Peter Hughes'un aynı isimli kitabından uyarlanan[1] 2011 yapımı bir müzikal drama filmi.[2][3] Film Patricia Riggen tarafından yönetilmiş, April Blair tarafından uyarlanmıştır. Başrollerini Bridgit Mendler, Adam Hicks, Hayley Kiyoko, Naomi Scott ve Blake Michael oynamıştır. Disney Channel Orijinal Filmi, ceza odasında tanışan beş lise öğrencisinin müzik grubu kurup inançları uğruna ayakta kalmaları ile kişisel ve ortak çabalarının üstesinden gelmelerini anlatmaktadır. İlk gösterimini 15 Nisan 2011'de Disney Channel'da yapmıştır.[4] Olumlu eleştirilerle karşılaşmış ve dürüstlük, doğruluk ve kendini ifade etme gibi olumlu temaları ile sanatın, ailenin ve arkadaşlığını önemini vurguladığı için övülmüştür.[2]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Beş Mesa Lisesi 1. sınıf öğrencisi: Olivia White (Bridgit Mendler), Mohini "Mo" Banjaree (Naomi Scott), Charlie Delgado (Blake Michael), Stella Yamada (Hayley Kiyoko) ve Wen Gifford (Adam Hicks) ceza odasında tanışır. Ceza odası görevlisi ve müzik öğretmenleri Bayan Reznik (Tisha Campbell-Martin), tüm ders dışı etkinlikleri yeni bir spor salonu yapılması için bodrum katına taşıtan okul müdür hakkında atıp tutar.

Bayan Reznik, Müdür Stanley Brenigan'a (Christopher McDonald) dilekçe vermek için ceza odasından dışarı sinirli bir şekilde çıkar. Bu sırada öğrenciler odayı temizlerken bir ritim tuttururlar. Çalgıların başına geçerler ve Olivia "Turn Up the Music"i söylemeye başlar. Bitirmelerine yakın Bayan Reznik odaya döner. Belanın içinde olduklarını sanırken bunu yerine Bayan Reznik'in mükemmel bir grup oldukları için onları övmesiyle şaşırırlar. Bir müzik grubu olarak müzik yapmaya devam etmeleri için onları ikna etmeye çalışır; fakat Wen dışında herkes gönülsüzdür. Ertesi gün, Stella evde görmezden gelindikten sonra, her birine metin gönderir ve hepsi Dante'nin Pizza Salonu'nda buluşurlar. Stella lisenin "Cadılar Bayramı Gecesi"nde çalmaları için onları yazdırdığını diğerlerine söyler. Ağır bir tartışmanın ardından Charlie grubun neticesini belirlemek üzere yazı tura atar; Olivia baş vokalist, Stella baş gitarist, Mo bas gitarist, Wen klavyeci ve Charlie de davulcu olur.[5] Bir sonraki provada, gruba boşuna bir isim bulmaya çalışırlar. Başlarda Olivia rakip grup Mudslide Crush'ın solisti ve süperstarı Ray Beech (Chris Brochu) tarafından kıstırılır. Diğer grup üyeleri olaya karışır ve Stella limonatasını onun suratına püskürtür. Müdür Brenigan Segway PT'sinin üzerinde gelir. Bu sırada Ray, Stella'dan "Lemonade Mouth" (Limonata Ağız) olarak söz eder. Olivia anlatırken: "Ve işte grup adımızı nasıl bulduğumuz" der.

Daha sonra, limonata makinesine gelirler; fakat makinenin kaldırılmak üzere işaretlendiğini görürler. Okula başka bir apor içeceğinin sponsor olduğunu ve bu yüzden okulun, rakip tüm içecek makinelerinden kurtulacağını fark ederler. Ray, Mo'yu görüp yanına gider ve okulun yeni spor salonunu görüp görmediğini sorar. Birlikte oraya doğru yürürler ve Mo orada Scott'la Jules'ün birlikte olduğunu görüp altüst olur. Scott arkasından onu takip etmeye kalkışır fakat Ray onu durdurur.

Cadılar Bayramı Gecesi'nde, Lemonade Mouth "Determinate" adlı paarçasını çalar. Kalabalık ve hatta Müdür Brenigan şarkıyı sever. Şarkıyı bitirişlerinde Mo ve Olivia Mel'in Organik Limonatası kutularını arkalara verirken Stella limonata makinesinin kaldırılması ve okulun öğrencilere adil davranmadığıyla ilgili konuşma yapar. "Here We Go" adlı parçayı çalarmaya başlarlar; fakat Müdür Brenigan onları kapatır. Onlara tekrar okulda çalmayı yasaklar. Ertesi gün, grup her yerde Lemonade Mouth'ı destekleyen afiş ve bayrakları görür. Müdür Stella'yı poster asmakla suçlar; fakat Stella posterlerin grubun işi olmadığı konusunda müdürü ikna edemez. Daha sonra grup "Determinate"in radyoda çaldığını fark eder.

Küçük bir süre sonra, kötü şans grubu düşürmeye başlar, Stella dışında herkes çeşitli dertlerle düşmeye başlar: Mo hastalanır, Charlie parmaklarını kırar, Wen'in gözüne resmin pencerese çarpar ve Olivia'nın sesi kısılır. Stella herkesi arar ve okulda toplanmaya çağırır. Yağmurda orada limonata makinesini kaldırılmasını protesto etmektedir. As the group approaches, they get into a heated argument with one another and fight with the men who are removing the lemonade machine. Tartışma esnasında polis gelir ve grubu ailelerini beklemek üzere tutuklayarak hücreye koyar. Yarışmayı kazanamaycaklarını fark etseler de isteksiz bir şekilde Yükselen Yıldız'da ("grupların çarpışacağı" ve kazananın plak anlaşması yapacağı yarışma) çalmak konusunda hemfikir olurlar. Her bir üye hücreden serbest kaldığınca, aileleriyle karşılaşır ve onlarla barışırlar. Stella'nın annesi inandıkları için yılmayıp mücadele ettiği için onunla gurur duyduğunu söyler. Mo'nun ebeveynleri ise başı dertte olsa dahi onu daha serbest bırakacaklarını söyler.

Yükselen Yıldız'da, Mudslide Crush "Don't Ya Wish U Were Us"'ı söyler. Lemonade Mouth sahne alır ve "Determinate"i çalmaya çalışır; fakat Stella dışında hiçbiri günler önceki şanssızlıkları yüzünden çalamaz. Yılarak sahneden ayrılmaya başlarlar; fakat kalabalık birlikte şarkılarını söylemeye başlar. Scott sahneye çıkıp onlara yardım etmeye kalkar; fakat Ray ona, giderse artık onun Mudslide Crush'ta olamayacağını söyler. Scott Ray'e başka bir grup bulacağını söyler ve sahneye çıkıp izleyiciler gibi şarkıyı tamamlar ve Olivia anlatırken yarışmayı kazanamasalar da o gece "daha büyük bir şey" kazandıklarını anlatır. Daha sonra Mo ve Scott tekrar birleşirler. Charlie bunu kabullenir ve dikkatini ondan hoşlanan bir kıza yöneltmeye karar verir. Wen Olivia'ya kedisi Nancy'nin ölümünden sonra yeni bir ked verir. Wen de yeni üvey annesini kabul eder ve gerçek annesi olmamasına karşın kendisini önemsediğini fark eder.

Wen'in babasının düğününde, Stella'nın yanındaki adam ona Wen'in babası için eski üniversite arkadaşı olduğunu ve şu anda mükemmel bir şekilde giden bir limonata şirketi olduğunu söyler. Stella onun limonata makinesini üzerinde yazan Mel olduğunu fark eder ve Mel Bayan Reznik için bir müzik salonu bağışlar. Filmin sonunda, Olivia hapishanedeki babasına tüm hikâyeyi anlatmak için bir mektup göndermeye posta kutusuna yürür.

Film, Lemonade Mouth'un yeni katılan gitaristleri Scott'la birlikte Madison Square Garden'da "Breakthrough"yu çalmasıyla biter.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Film Albuquerque, New Mexico'da çekilmiştir.[7] Film için kitaptaki bazı karakterlerin isimleri değiştirilmiştir: "Olivia Whitehead" karakteri "Olivia White" şeklinmde kısaltılmış; "Stella Penn" "Stella Yamada", "Mohini Banerjee" "Mona ´´Mo´´ Banjaree" ve "Charlie Hirsh" ise "Charlie Delgado" olarak değiştirilmiştir.

Tepki[değiştir | kaynağı değiştir]

Lemonade Mouth ilk gösterim gecesinde 5,7 milyon izleyici tarafından izlenmiştir.[8] DVR izlenmeleri dahil toplam izlenmesi 7,1 milyondur.[9]

The film has been praised for its themes of honest, empowerment, overcoming adversity, expressionism, and standing up for what one believes in, and for its emphasis on the importance of the arts and of friendship and family.[2]

Film müziği[değiştir | kaynağı değiştir]

Lemonade Mouth
Lemonade Mouth film müziği
Yayımlanma12 Nisan 2011 (ABD)
19 Nisan 2011 (Kanada)
20 Nisan 2011 (BK)
KaydedilmeHaziran 2010 sonu
TarzPop rock
Süre30:32[10]
ŞirketWalt Disney
Lemonade Mouth albümünden çıkan single'lar
  1. "Somebody"
    Yayımlanma: 4 Mart 2011
  2. "Here We Go"
    Yayımlanma: 10 Nisan 2011
  3. "Determinate"
    Yayımlanma: 20 Mayıs 2011

Lemonade Mouth pop film müziği, şarkı sözü yazarları Aris Archontis, Maria Christensen, Ali Dee, Andy Dodd, Tom Leonard, Jeannie Lurie, Niclas Molinder, Chen Neeman, Joacim Persson, Lindy Robbins, Shridhar Solanki, Shane Stevens, Matthew Tishler, Bryan Todd, Reed Vertelney, Adam Watts ve Adam Hicks tarafından yazılan 10 özgün şarkı içermektedir.[11] Film müziği 12 Nisan 2011'de Walt Disney Records tarafından yayınlanmıştır.[12]

Parça listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

No. Başlık Süre
1. "Turn Up the Music" (Lemonade Mouth) 2:56
2. "Somebody" (Lemonade Mouth) 3:28
3. "And the Crowd Goes" (Mudslide Crush) 2:47
4. "Determinate" (Lemonade Mouth) 3:18
5. "Here We Go" (Lemonade Mouth) 2:53
6. "She's So Gone" (Lemonade Mouth) 3:06
7. "More Than a Band" (Lemonade Mouth) 2:40
8. "Don't Ya Wish U Were Us?" (Mudslide Crush) 3:19
9. "Breakthrough" (Lemonade Mouth) 3:27
10. "Livin' On a High Wire" (Lemonade Mouth/Bonus song) 2:38
Toplam süre:
30:32

Teklileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümün ilk teklisi olan "Somebody", 4 Mart 2011'de Radio Disney'de ilk yayınını yapmıştır. Aynı gün içinde bir şarkı sözü videosu Disney'in internet sitesinde yayınlanmıştır.Rresmî müzik videosu ilk gösterimini 18 Mart 2011'de Disney Channel'da Zack ve Cody Güvertede'nin özel balosu sırasında yapmıştır. 28 Nisan'da "the hot 100 billboard charts"da 89. sırada yer almıştır.

Liste performansı[değiştir | kaynağı değiştir]

Film müziği Billboard 200 listesinde 18. sıraya kadar yükselmiştir. İkinci haftasında ise 14'ten 4. sıraya kadar ilerlemiştir. Determinate - Hot 100 - No. 51 Breakthrough - Hot 100 - No. 88 Somebody - Hot 100 - No. 89

Film müziği listeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste (2010) Peak
position
U.S. Billboard 200 4
U.S. Kid Albums[13] 1
U.S. Top Soundtracks[14] 1
U.S. Top Digital Albums[15] 5

Devam filmi[değiştir | kaynağı değiştir]

Lemonade Mouth'un yazarı eserin devamına çoktan başladığını açıklamıştır.[16] Ekibe bir devam filmi ya da bir konserle ilgili soru sorulduğunda Blake Michael "Bu hayranlara bağlı, bu onların elinde. Eğer insanlar ondan zevk alır, onu sever ve fazlasını isterse bunu alırlar. Bence Disney genelde büyük bir kuruluş ve her zaman oyuna bir adım önde başlıyorlar. Bu yüzden hiçbir zaman ne olacağını bilemiyosunuz" demiştir.[17]

Uluslararası yayın[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke / Bölge Kanal İlk gösterim tarihi Başlık
 ABD Disney Channel ABD 15 Nisan 2011 Lemonade Mouth
 Kanada Family Channel 22 Nisan 2011 Lemonade Mouth
 İsrail Disney Channel İsrail 28 Nisan 2011 'לימונדה הפה
 Fransa Disney Channel Fransa 3 Mayıs 2011 Lemonade Mouth
 Hollanda Disney Channel Netherlands & Flanders 13 Mayıs 2011 Lemonade Mouth
 Belçika
 İtalya Disney Channel İtalya Lemonade Mouth
 Bulgaristan Disney Channel 14 Mayıs 2011 Лимонада устата
 Romanya Disney Channel Romanya Lemonade Mouth
 Macaristan Disney Channel Macaristan Limonádé
 Çekya Disney Channel Çek Limonade Mouth
 Polonya Disney Channel Polonya Lemoniada Gada
 Ukrayna Disney Channel (Ukrayne) лимонад рот
 Rusya Disney DVD 17 Mayıs 2011 Лимонад рот
 Yunanistan Disney Channel Greece 21 Mayıs 2011 Lemonade Mouth
 Suudi Arabistan Disney Channel Orta Doğu Lemonade Mouth
 Avustralya Disney Channel Avustralya Lemonade Mouth
 Yeni Zelanda Disney Channel Avustralya Lemonade Mouth
 Türkiye Disney Channel Lemonade Mouth
 Sırbistan Disney Channel Lemonade Mouth
 Almanya Disney Channel Almanya 27 Mayıs 2011 Lemonade Mouth - Die Geschichte einer Band
 Filipinler Disney Channel Asya 25 Haziran 2011 Lemonade Mouth
 Birleşik Krallık Disney Channel UK 26 Eylül 2011 (DVD yayını) Lemonade Mouth

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bir sonraki Disney lise müzikal hazırlığı 3 Mayıs 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. hollywoodreporter.com. 1 Nisan 2011'de erişilmiştir.
  2. ^ a b c "Lemonade Mouth - Television Review". Common Sense Media. 21 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2011. 
  3. ^ "Lemonade Mouth (TV 2011)". IMDb. 3 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2011. 
  4. ^ Lemonade Mouth. Disney Channel Medianet. Retrieved April 3, 2011.
  5. ^ Lemonade Mouth - Karakterlerle tanış 24 Mayıs 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. disney.go.com. 3 Nisan 2011 tarihinde erişilmiştir.
  6. ^ a b c d e f g h i "Lemonade Mouth," A Disney Channel Original Movie Set To Premiere Friday, April 15 on a Disney Channel 17 Eylül 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved April 5, 2011.
  7. ^ Bir Disney Channel Orijinal Filmi "Lemonade Mouth", 25 Mart Cuma günü Disney Channel'da ilk gösterim yapacak. thefutoncritic.com.
  8. ^ Friday Cable Ratings: History's "American Restoration" Leads Demo; Disney's "Lemonade Mouth" Tops Viewing + "Sanctuary," "Smackdown" and More 11 Ekim 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. - tvbythenumbers.com
  9. ^ Disney Channel's 'Lemonade Mouth' Gains an Additional 1.5 Million Viewers with a Week of DVR Playback 8 Mayıs 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. - tvbythenumber.com
  10. ^ Lemonade Mouth. Amazon.co.uk. 20 Mart 2011 tarihinde erişilmiştir.
  11. ^ Production Has Begun on "Lemonade Mouth," a Disney Channel Original Movie. thefutoncritic.com.
  12. ^ ‘Lemonade Mouth’ Disney Channel İlk Gösterim tarihi 15 Nisan'a çekildi.[ölü/kırık bağlantı]
  13. ^ "Kids Albums". Billboard.com. 10 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2011. 
  14. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2011. 
  15. ^ Starstruck - Billboard Charts Allmusic
  16. ^ ""Lemonade Mouth"un yazarı Mark Peter Hughes Disney Channel Original Movie için çoktan devamı üzrerine çalışmaya başladı". Jimhillmedia.com. 9 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2011. 
  17. ^ "Disney Channel "Lemonade Mouth 2¨". Disnology. 5 Mayıs 2011. 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:DisneyChannel2011