League of Legends: Wild Rift

Vikipedi, özgür ansiklopedi
League of Legends: Wild Rift
GeliştiriciRiot Games
YayımcılarRiot Games
Taiwan Mobile
YönetmenChristina Norman[1]
Yapımcı
  • Michael Chow[2]
  • Jonathan Chao[3]
  • David Xu
  • Christina Wun
TasarımcıBrian Feeney
SeriLeague of Legends
MotorUnity[4]
PlatformAndroid, iOS
Çıkış27 Ekim 2020
TürÇevrimiçi çok oyunculu savaş arenası
ModÇok oyunculu

League of Legends: Wild Rift (kısaltılmış LoL: WR veya kısaca Wild Rift), Android, iOS ve belirtilmemiş konsollar için Riot Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan çok oyunculu bir çevrimiçi savaş arenası video oyunudur. Oyun, PC oyunu League of Legends'ın mobil bir versiyonudur.[5]

"League of Legends" da olduğu gibi, oyuncular benzersiz yeteneklere sahip bir karakteri ("şampiyon") kontrol eder ve rakip takımın "Nexus"unu yok etmek amacıyla oyunculardan oluşan bir ekibe veya AI kontrollü birimlere karşı savaşır. Her bir League of Legends: Wild Rift maçı, tüm şampiyonların göreceli olarak zayıftan başlayıp, oyun boyunca eşya ve deneyim biriktirerek güçlenir. Şampiyonlar, epik fantezi ve Steampunk gibi çeşitli türlerden etkilenir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2020. 
  2. ^ RiotFeralPony [@RiotFeralPony] (6 Şubat 2020). "I've been the design lead for about the last year and change. Michael Chow is the overall director / executive producer" (Tweet) – Twitter vasıtasıyla. 
  3. ^ "/dev diary: May 2020 - Gameplay Reveal - League of Legends: Wild Rift". 29 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2020. 
  4. ^ Unity [@unity3d] (25 Şubat 2020). "We are working with @riotgames to bring @PlayRuneterra and @wildrift to your favorite platforms! Want to be legendary? You can pre-register for the game today: playruneterra.com" (Tweet) – Twitter vasıtasıyla. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2020.