Laureus Yılın Erkek Sporcuları Listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Laureus Dünya Spor Ödülleri: Yılın Erkek Sporcusu kazananları ve adaylar listesi.

Kazanan ve adayların listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Sporcu Disiplin
2000 Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi Tenis
Amerika Birleşik Devletleri Maurice Greene Atletizm
2001 Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
İngiltere Steve Redgrave Kürek
Almanya Michael Schumacher Formula 1
Avustralya Ian Thorpe Yüzme
Hollanda Pieter van den Hoogenband Yüzme
2002 Almanya Michael Schumacher Formula 1
Amerika Birleşik Devletleri Lance Armstrong Bisiklet
Amerika Birleşik Devletleri Maurice Greene Atletizm
Avustralya Ian Thorpe Yüzme
Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
2003 Amerika Birleşik Devletleri Lance Armstrong Bisiklet
Norveç Ole Einar Bjørndalen Biatlon
Brezilya Ronaldo Futbol
Almanya Michael Schumacher Formula 1
Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
2004 Almanya Michael Schumacher Formula 1
Amerika Birleşik Devletleri Lance Armstrong Bisiklet
İsviçre Roger Federer Tenis
Amerika Birleşik Devletleri Michael Phelps Yüzme
İtalya Valentino Rossi MotoGP
İngiltere Jonny Wilkinson Rugby
2005 İsviçre Roger Federer Tenis
Amerika Birleşik Devletleri Lance Armstrong Bisiklet
Fas Hicham El Guerrouj Atletizm
Amerika Birleşik Devletleri Michael Phelps Yüzme
İtalya Valentino Rossi MotoGP
Almanya Michael Schumacher Formula 1
2006 İsviçre Roger Federer Tenis
İspanya Fernando Alonso Formula 1
Amerika Birleşik Devletleri Lance Armstrong Bisiklet
Brezilya Ronaldinho Futbol
İtalya Valentino Rossi MotoGP
Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
2007 İsviçre Roger Federer Tenis
İspanya Fernando Alonso Formula 1
İtalya Fabio Cannavaro Futbol
Jamaika Asafa Powell Atletizm
Almanya Michael Schumacher Formula 1
Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
2008 İsviçre Roger Federer Tenis
Amerika Birleşik Devletleri Tyson Gay Atletizm
Brezilya Kaká Futbolcu
Amerika Birleşik Devletleri Michael Phelps Yüzme
Finlandiya Kimi Räikkönen Formula 1
Amerika Birleşik Devletleri Tiger Woods Golf
2009 Jamaika Usain Bolt Atletizm
Birleşik Krallık Lewis Hamilton Formula 1
İspanya Rafael Nadal Tenis
Amerika Birleşik Devletleri Michael Phelps Yüzme
Portekiz Cristiano Ronaldo Futbol
İtalya Valentino Rossi MotoGP
2010 Jamaika Usain Bolt Atletizm
Etiyopya Kenenisa Bekele Atletizm
İspanya Alberto Contador Bisiklet
İsviçre Roger Federer Tenis
Arjantin Lionel Messi Futbol
İtalya Valentino Rossi MotoGP
2011 İspanya Rafael Nadal Tennis
Amerika Birleşik Devletleri Kobe Bryant Basketbol
İspanya Andrés Iniesta Futbol
Arjantin Lionel Messi Futbol
Filipinler Manny Pacquiao Boks
Almanya Sebastian Vettel Formula 1
2012 Sırbistan Novak Djokovic Tennis
Jamaika Usain Bolt Atletizm
Avustralya Cadel Evans Bisiklet
Arjantin Lionel Messi Futbol
Almanya Dirk Nowitzki Basketbol
Almanya Sebastian Vettel Formula 1
2013 Jamaika Usain Bolt Atletizm
Birleşik Krallık Mo Farah Atletizm
Arjantin Lionel Messi Futbol
Amerika Birleşik Devletleri Michael Phelps Yüzme
Almanya Sebastian Vettel Formula 1
Birleşik Krallık Bradley Wiggins Bisiklet
2014 Almanya Sebastian Vettel Formula 1
Jamaika Usain Bolt Atletizm
Birleşik Krallık Mo Farah Atletizm
Amerika Birleşik Devletleri LeBron James Basketbol
İspanya Rafael Nadal Tennis
Portekiz Cristiano Ronaldo Futbol
2015 Sırbistan Novak Djokovic Tennis
Birleşik Krallık Lewis Hamilton Formula 1
Fransa Renaud Lavillenie Atletizm
İspanya Marc Márquez Motorsiklet
Birleşik Krallık Rory McIlroy Golf
Portekiz Cristiano Ronaldo Futbol

Ayrıntılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Birden fazla kazananlar
Sayı Sporcu Yıl
4 Roger Federer 2005–2008
3 Usain Bolt 2009–2010, 2013
2 Tiger Woods 2000–2001
Michael Schumacher 2002, 2004
Novak Djokovic 2012, 2015
Birden fazla aday olanlar
Sayı Sporcu Yıl
7 Tiger Woods 2000–2003, 2006–2008
6 Michael Schumacher 2001–2005, 2007
Roger Federer 2004–2008, 2010
5 Lance Armstrong 2002–2006 (All now rescinded)
Valentino Rossi 2004–2006, 2009–2010
Michael Phelps 2004–2005, 2008–2009, 2013
Usain Bolt 2009–2010, 2012–2014
4 Lionel Messi 2010–2013
Sebastian Vettel 2011–2014
3 Rafael Nadal 2009, 2011, 2014
Cristiano Ronaldo 2009, 2014–2015
2 Fernando Alonso 2006–2007
Maurice Greene 2000, 2002
Ian Thorpe 2001–2002
Mo Farah 2013–2014
Lewis Hamilton 2009, 2015
Novak Djokovic 2012, 2015