Kullanıcı mesaj:Manco Capac/Arşiv15

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 1. haftası için proje olarak Vikipedi'de yer almayan heykeltıraş maddelerinin açılması ve geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:30, 4 Ocak 2010 (UTC)

Salam. SRA'da kimin aday gösterdiğini önemsemiyorum. Zaten topluluk seçiyor. Ama kural gereği Hylas and the Nymphs hakkında haberdar ediyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:57, 7 Ocak 2010 (UTC)

Maddeye göz attım;eğer kırmızılar açılırsa maddeyi SM adaylığına koyacağım.Sizin İnka tarihiyle ilgilendiğinizi gördüm;eğer ilgilenirseniz ve beni bilgilendirirseniz sevinirim,iyi vikilemeler.Bu arada yeni yılınız kutlu olsun.Drlp ileti 20:51, 7 Ocak 2010 (UTC)

  • Merhaba madde ile ilgilenmenize çok sevindim. Ancak bu haliyle SM olması biraz zor gibi. Hem içerik olarak yetersiz ve hatta yanlış hem de gerekli olan kaynak atamaları yok. Bir çok bilgi havada kalacak biçimde yaılmış ve kaynak ile ilişkilendirilmemiş. Dah önceki SM adaylığındaki yorumum hala geçerli. Aslında ben de bu maddeyi düzenlemek isterdim ama bu aralar o kadar yoğunum ki ne yaık ki ilegilenemeyeceğimi belirtmek durumundayım. Saygılarımla, --Manco Capac 08:06, 8 Ocak 2010 (UTC)

Çift Kullanıcı[kaynağı değiştir]

  • Benim çift kullanıcım var.Birbirlerine bağlantı vermediğim için "Kukla" kuralının ihlali sayıldı.Şu an ikisi de engelli.
  • Ben yeni bir kullanıcı açarsam ne olur?

Kullanıcılarım: Kullanıcı Mesaj:34MERVE96 Kullanıcı Mesaj:Merve.1996

Yardımını bekliyorum. Teşekkürler. 19:22, 10 Ocak 2010 (UTC)


Benim adil kullanımlı resimlerim hep gerekçesi yüzünden siliniyor.Ama ben Dosya:Lady GaGa - The Fame.jpg , Dosya:Halo - Beyoncé.jpg , Dosya:I Am Sasha Fierce.jpg , Dosya:Britney_Spears_Womanizer.jpg‎ gibi resimlerin gerekçesinden eksik bir yanını göremiyorum.Neyi yanlış yaptığımı lütfen açıklar mısın?Kullanıcı Mesaj:34MERVE96 Teşekkürler 19:41, 10 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 2. haftası için proje olarak Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:40, 11 Ocak 2010 (UTC)

Gözetlmenlik oylaması ve geçersiz saydığınız oyum.[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? Eldarion'un oylamasındaki oyumun geçersiz sayılmasını hatalı bulduğumu belirtmek isterim. Oylamada yapılan uzatma işleminin illegal olmasını düşünmem dolayısıyla vermiş olduğum oyun geçersiz olarak kabul edilmesini ne yazık ki anlamlandıramadım. Sonuç olarak illegal olduğunu düşündüğüm bir seçimde tamamen seçim kurallarına uyarak oyumun rengini negatif olarak verdim. Durumu düzeltip düzeltmeniz de umurumda değil açıkçası çünkü bu konuda tüm vikipedi bürokratlarını ne yazık ki yanlış bir uygulamanın karşısında olmamalarından dolayı da üzüntü ile izlemekteyim. Hepimizin bildiği gibi Vikimedya stewardlarının Vikipedide projelerindeki politikalar hakkında o politikalar vikimedia'nın genel politikları ile çelişmeden fikir yürütme yetkileri yoktur. Dolayısıyla bizim projemiz olarak gördüğümüz Vikipedi Türkçe projesinin kuralları Vikimedyanın genel kuralları ile çelişmediği taktirde bizim tarafımızdan belirlenir. Hali hazırda var olan bir kural da ne yazık ki ilgili oylamanın yarısında değiştirilemez. Bütün bu olan duruma yorum yapmadan sessiz kalıp sonrada oylamayı kapatırken benim oyuma göstermiş olduğunuz ve daha fazla üzülmemek için anlamlandırmak istemediğim yaklaşımı açıkçası garip bulduğumu belirtmek durumundayım. Saygılarıma, --Manco Capac 13:36, 11 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba teşekkürler, siz nasılsınız? Verdiğiniz oyda açıkça adayı hariç tutarak oylamanın kendisine olan itirazınız nedeniyle karşı oy kullandığınızı yazmıştınız. Verilen oyun adayın görevi yapıp yapmamasıyla ilgili değil, oylamanın uzatılmasına tepki olarak verildiğini düşündüğüm için oyunuzu geçersiz saydım. Kanımca itiraz ettiğiniz nokta da buydu. İtirazınız oylama sürecinin kendisine olduğundan itiraz yeri orası değil. Neresi derseniz, aynı sayfanın altında yapılan yorumların yer aldığı yer ki orada da ortaya çıkan durum sonucunda oylama uzatıldı. Bu da ortada bir fikirbirliği oluştuktan sonra yapıldı kanımca. Bu nedenle oylamanın uzatılmasına yaptığınız "illegal" tanımlamasını doğru bulmadığım gibi çok manidar görüyorum. Hatalı olduğumu düşünüyorsunuz ama ben oyu geçersiz sayma takdirimi doğru kullandığımda ısrarcıyım. Bürokrat olduğumdan beri oylamalara katılmıyor, ya da yorum yapmıyorum. Buna da devam etmeyi düşünüyorum. Saygılarımla, kolay gelsin. --Mskyrider ileti 16:11, 11 Ocak 2010 (UTC)

İngilizce vikipediden çeviri[kaynağı değiştir]

İngilizce vikipedididen bir maddeyi türkçe vikipediye çevirdiğimizde kaynak olarak İngilizce Wikipedia 12/04/2008 tarihli Albatros D.V maddesi gibi eklenmesi gerekiyormuş. Benim ekledğim maddde sayısı fazla ve ben http://en.wikipedia.org/wiki/Ascot_Stadium gibi eklesem kaynak bölümüne herhangi bir yasal sorun ortaya çıkar mı? Bu imzasız yazı Gokhan1405 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, içeriği geliştirmeye yönelik olmayan tartışma sayfası, silinmeli. Kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 12:00, 19 Ocak 2010 (UTC)

  • manco selam, Maya uygarlığı maddesinde yapılan son değişikliklere bir göz atar mısın? hem dili sorunlu geldi bana, hem de daniken'in yorumları mutlak bilgi gibi yer alıyor.. teşekkürler, kolay gelsin. --ki bl 15:35, 20 Ocak 2010 (UTC)
  • Aslında Maya uygarlığı ile ilgili çok bilgim yoktu ama sayende bir şeyler öğrendim. Muğlak ifadeler çıktı. Tarfızlaştırıldı falan filan  :) teşekkürler, --Manco Capac 09:33, 21 Ocak 2010 (UTC)
  • :) çinli ile japonu ayıramayanlar gibi ben de senin inkaları mayalarla karıştırdım zahar.. oralar senden sorulur deyip meseleyi kapatıyoruz. eline sağlık. --ki bl 09:52, 21 Ocak 2010 (UTC)

Lütfen yardımcı olun![kaynağı değiştir]

SODAP maddesi ne yaptıysam olmadı ve silindi. Tekrar oluşturmaya çalıştım, emeklerim "kötü niyetli" olarak değerlendirildi, "engellenmeli!" çağrıları yapıldı. Kategoriyi "taslak" haline getirdim, olmadı. İçeriği tamamen yeniledim, yine olmadı. Son bir kez daha şansımı deneyeceğim. Yine olmazsa, kısa süre önce zevkle dahil olduğum vikipedi ailesinden ayrılacağım. Sevgiler.--DaYani$ma 12:52, 22 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Manco,

Yüzünü gören cennetlik, epey yoğunsun herhalde. Seni görmek güzel fazlasıyla.

Hükümdar şablonunda sağa yanaşmayan şablonun kendisi mi, yoksa içindeki yazılar mı? Sorunlu bir sayfa örneği verebilmen mümkün müdür?

Sevgiler

Vito Genovese 11:05, 25 Ocak 2010 (UTC)


İşte, ben sorunun tam olarak nerede olduğunu anlayamadım ne yazık ki. Maddelerin bir İngilizcelerine bakıyorum, bir Türkçelerine, tam olarak kastettiğin yeri göremiyorum. Direkt falan maddenin kutusundaki şu yer şöyle olması gerekirsen şöyle diye örnek verebilmen mümkün müdür? Ya da ekran görüntüsü alıp yükleyebilmen?

Vito Genovese 13:09, 25 Ocak 2010 (UTC)


Manco selam,

İkinci haftanın İBP projesindeki tabloyu projenin etkisini gösterme amacıyla o anki haliyle bırakmış, yani sayım şablonunu subst'lamıştım, o nedenle o halini korumak için Ocak 2007'deki güncellemeni düzelttim, onu haber edeyim istedim.

Bu arada hükümdarla ilgili geri dönmedin? Sunucu dengesizliği falan mıymış yoksa?

Vito Genovese 09:42, 27 Ocak 2010 (UTC)


Çok ilginç gerçekten.

4 tarayıcı yüklü bende bu betik testleri için biraz da. IE, Firefox, Opera ve Chrome. Dördünde de bu sorun yok. Bu düzenlemelerden sonra includeonly içinde olduğu için Infobox kullandığını göremediğim bir-iki şablonun bozulması nedeniyle "Şuna bir el atın" diye mesaj atan oldu ama bu sola yapışmadan bahseden de olmadı.

Şimdi tüm değerler, CSS'ler, JS'ler en.wiki ile eşleştiği için merak ediyorum, Infobox kullanan bir en.wiki sayfasında görüyor musun buna benzer bir şey? Bir de şahsi JS ve CSS ayarlarından şüpheliyim ama AntiVandal olayı dışında senin kullandığın şeyleri ben de kullanıyorum, garip cidden. Bir önerim de oturum kapatarak görüntülemen aynı sayfaları, bakalım o neyi değiştirecek.

Dosya yükleme sayfasını şimdi farkettim, bu eşekliği kasıtlı yapmadım elbette ama benim yaptığım bir işlemden dolayı olması kuvvetle muhtemel.

En.wiki'den aldığımız Navbox'ların burada orada olduğu gibi görüntülenmemesi ve zamanında bulduğumuz tüm kodları Common'lar yerine Monobook'lara doldurmuş olmamız nedeniyle kapsamlı bir eşleme hareketine giriştim bir süre önce. Doğal olarak bize özgü üç-beş yer cortladı, onları tek tek hallettim ama bunu da cortlatmış olabilirim.

Common.js dosyasında dosyalar için özel bir Java altsayfası açmış en.wiki tayfası ve ek olarak onu çağırıyor Common.js. Şimdi eski sürümle karşılaştırıp neden Vikipedi:Yükle sayfası yerine bu eski sisteme döndüğünü bir inceleyeyim, birazdan bir mesaj çakarım sana.

Sevgiler

Vito Genovese 11:46, 27 Ocak 2010 (UTC)


Neden eski haline döndüğünü buldum ve bir 15-20 dakika kadar önce düzelttim. Common.js değişiklikleri anında yansımıyor diye bekliyorum, henüz düzelmedi (aslında kişisel Monobook sayfam da ilginç şekilde yamulmuş durumda şu an, sebepsizce). Bu mesajı gördüğünde ön bellek temizleyerek bir bakarsan düzelmiş olacaktır muhtemelen. Düzelmemişse mutlaka dürt ama...

Vito Genovese 12:14, 27 Ocak 2010 (UTC)


Şu an kişisel monobook.js dosyamda ekli olan bütün betikler devre dışı durumda, sadece Küçük Araçlar'dan eklersem çalışıyorlar. Sunucular da bir iki gündür gidip gidip geliyor, bağlantılı olduğunu sanıyorum. Java'ları devre dışı bırakmış olabilirler ya da bir şeyler deniyorlardır. Bir süre bekleyelim, Monobook düzelir de bunlar düzelmezse gider developer'ların kafasına çürük yumurta atarız.

Vito Genovese 15:02, 27 Ocak 2010 (UTC)


Bilgi kutuları olmasa bile, dosya yükleme olayının düzelmiş olması şu an.

Vito Genovese 15:17, 27 Ocak 2010 (UTC)

Şenlikköy Stadyumu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şenlikköy Stadyumu maddesinin SAS'a bile çıkmadan silinmesine oldukça şaşırdım. 1990-1993 yılları arasında Süper Lig'de oynayan Bakırköyspor'a ev sahipliği yapan stadyum, 2-3 yıla kadar 3. Lig maçlarına ev sahipliği yapan bir stadyumdu. Profesyonel lig deneyimi olmayan kulüpleri KD olmadığından siliyoruz ancak, hele ki Süper Lig'de oynamış ve oynadığı yıllarda Süper Lig stadyumlarından biri olmuş bir stadın KD olmayışı biraz ilginç geldi. Stadyumlar için kulüpler gibi bir KD'lik anlayışı getirmedik. Bu nedenle konuyu köy çeşmesine taşıyorum...--вяí¢αи76ileti 14:57, 26 Ocak 2010 (UTC)


İstanbul Zilleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

İstanbul Zilleri isimli sayfayı telif ihlali gerekçesiyle silmişsiniz ve google linki vermişsiniz. Ancak google linkinde çıkan 3 sayfanın en eski tarihi 2007 yılına ait olup 2 sayfada da wiki'den alınmıştır ibaresi yazılı. Diğer sayfa ise 2009 yılında yazılmıştır. Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu yada başka bir sorun var. Eğer başka bir telif hakkı sorunu varsa lütfen belirtirmisiniz. Eğer gözden kaçmış bir hataysa lütfen sayfayı geri getirin. Şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.--Barbarianclone 08:50, 28 Ocak 2010 (UTC)

  • Doğru söylüyorsunuz gözümden kaçmış. Uyarınız ve ilginiz için teşekkürler. --Manco Capac 09:04, 28 Ocak 2010 (UTC)