Kullanıcı mesaj:Serdarsabri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Serdarsabri![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

kibelemesaj 13:47, 24 Aralık 2006 (UTC)

kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

kullanıcı sayfası kısmı kullanıcıya ait bilgilerin oldugu sayfadır, bunun dışında vikipedi maddesi olarak kullanılmayacak maddeler açmayınız, yukardaki hoşgeldin mesajındaki linklere bir göz atmanızı tavsiye ederim Delamorenamesaj 20:18, 28 Aralık 2006 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Levent Abi ileti 14:09, 4 Mart 2008 (UTC)

Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoşgeldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, boş, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler.

Dsmuratileti 12:35, 5 Mart 2008 (UTC)

Merhaba, neden böyle bir kanıya vardınız Vikipedi hakkında? Burası özgür bir ansiklopedi... -- Dsmuratileti 12:41, 5 Mart 2008 (UTC)

Lütfen sayfaları vandallamayın![kaynağı değiştir]

Neden maddelerdeki yazıları siliyorsunuz acaba? -- Dsmuratileti 12:43, 5 Mart 2008 (UTC)

  • Yazdığım Ayşe Hür biyografisi doğum tarihi ve okuduğu okullar başka bir sayfadakine benzediği için silindi!!! Katkılarımı ve kullanıcımı silmek istiyorum, böyle bir özgürlüğüm yok mu? Eğer yoksa silme gerekçemi şöyle açıklayayım bu makale benim özgün makalem telifini wiki'ye vermek istemiyorum. Lütfen Vandal vesaire gibi amacı aşan kelimeler kullanmadan dikkatli olunuz. serdarsabri
Yazdığınız madde önce telif, sonra da ansiklopedikliğe aykırı bulunduğu için silinmiş. Eğer makalenizi Viki'de yayımlamak istemezseniz yayımlamazsınız; fakat telif hakkı saklı metinleri aynen Vikipedi'ye aktaramazsınız. Ayrıca bir de imza meselesi var: İmzanızı aşağıdaki biçimde atabilirsiniz. Yararlı değişikliklerinizi bekliyoruz, iyi çalışmalar!... -- Dsmuratileti 12:53, 5 Mart 2008 (UTC)

Lütfen bir kullanıcı mesaj sayfası ya da madde tartışma sayfasına mesaj bıraktığınızda , değişiklik kutusunun üstündeki yazım araç çubuğunda bulunan imza butonunu kullanarak veya ~~~~ yazarak mesajınızın sonuna imzanızı atınız. -- Dsmuratileti 12:53, 5 Mart 2008 (UTC)

O konuda benim fazla yardımım dokunamayabilir. Bence siz bir Hizmetli ile temasa geçin.-- Dsmuratileti 13:02, 5 Mart 2008 (UTC)

Afedersiniz yanlış yazmışım. Hizmetli ile diyecektim. Kolay gelsin... -- Dsmuratileti 13:15, 5 Mart 2008 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Vikipedi'nin kullanmış olduğu yazılım üyelik silme konusunda hiçbir hizmetli veya bürokrata yetki vermiş durumda değildir.Dolayısıyla üyeliğinizin silinmesi mümkün değil.--Eldarionileti 13:24, 5 Mart 2008 (UTC)

Böyle herkese mesaj atarsanız, iyi karşılanmayabilirsiniz. Bu türden uygulamalar spam olarak algılanabilir. Ben bir hizmetlimize haber verdim; o sizinle ilgilenecektir. -- Dsmuratileti 13:24, 5 Mart 2008 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Vikipedi'nin kullanmış olduğu yazılım üyelik silme konusunda hiçbir hizmetli veya bürokrata yetki vermiş durumda değildir.Dolayısıyla üyeliğinizin silinmesi mümkün değil.--Eldarionileti 13:24, 5 Mart 2008 (UTC)

Vikipedi'de alt-üst gibi kavramlar yoktur.Bütün kullanıcılar eşittir.Söylediğim gibi kullanılan yazılım hiçkimseye kullanıcı kaydını silme yetkisi vermiyor.Dolayısıyla size yardımcı olamıyorum.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 14:36, 5 Mart 2008 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Öncelikle yanıtım geciktiği için özür dilerim, işlerim çok yoğun.. Her gün birçok maddeyi gözden geçiriyorum, size "telif hakkı" açıklamasını ben yapmış olabilirim, ama bu nedenle anımsamam olanaksız. Genellikle Google'dan ya da bu bağlantıdan kontrol ediyorum, zaten bir yerden kopyalama yapıldıysa bu site hemen buluyor. Ama sizin eklediğiniz "Ayşe Hür" maddesini, nereden nasıl kontrol ettiğimi anımsamıyorum.. Eğer birebir kopyalama yaptıysanız telif haklarına aykırı gelen kısım budur.

Bakın hevesiniz kırılmasın. Bundan tam bir yıl 12 gün önce benim eklediğim ilk madde de silinmişti. Ama yılmadım, bugün sayısı 600'ü aşan maddeyi eklemiş bulunuyorum. Bunun karşılığında sadece iyi bir şeyler yapabilmiş olmanın verdiği küçük mutluluğu yaşıyoruz burada. Ana Britannica, Larousse gibi yerlerde, rahat ortamlarda, masabaşında bu işi yapıyor olsaydık, yüksek maaşlar alıyor olacaktık. Bir arkadaşımızın deyimiyle burada bizim yaptığımız "kutsal bir iş"..

Eğer kendi cümlelerinizle yazarsanız, ve eğer ansiklopedik bir kişiyse (Çünkü Vikipedi bir "biyografik" site değildir), kayda değerse (VP:KD), yazdığınız madde silinmeyecektir. Yardımcı olabileceğimiz başka bir konu olursa belirtin. Teşekkürler. Levent Abi ileti 21:26, 6 Mart 2008 (UTC)

Selam,
Viki'de önemli bir iş yaptığınızı biliyorum, ben de çok faydalanıyorum şüphesiz. Tüm değer yargılarının allak bullak olduğu, statükonun yıkılmaya başladığı bir dönemden geçiyoruz, bu süreçte "Ayşe Hür" ün kayda değer olup olmadığını tartışmayacağım, bunu zaman gösterecektir. Benim takıldığım, kendi sitemden ( http://www.serdarsabri.com ) birebir kopyaladığım özgün makaleler için bir "telif" problemi iletilmez iken, yazarın kendi yazılarının altına kendisinin yazdığı belli olan ve bir çok sitede tekrarlanan, doğum tarihi, okuduğu okullar vs gibi değiştirilmesi mümkün olmayan bilgiler içeren kısa biyografisinin nasıl bir telif problemi yarattığı, mühendis kökenli olduğum için olsa gerek bende bir çelişki yarattı. Yine de sitenin kurallarıdır diyerek maddeye kendi cümlelerimi ekledim. Bu sefer ansiklopedik olmadığı için silindi, bence bu oldukça sübjektif bir gerekçe, bu durumlarda benim makine stop ediyor.
Viki'den faydalanmaya devam edeceğim, katkılarınız için hepinize çok teşekkür ederim. Bir gün "Ayşe Hür" kayda değer görülürse (Viki'de elbet) lütfen bana da haber vermeye çalışın, tekrar katkı yapmaktan sevinç duyarım.
Kolaylıklar ve iyi çalışmalar dilerim.
Serdarsabri 11:44, 7 Mart 2008 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --M. M. ileti 16:42, 14 Eylül 2008 (UTC)


Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- M. M. ileti 16:51, 14 Eylül 2008 (UTC)


Gülcemal maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Selam, İlk yazıdan Kazım Karabekir'in kitabından yapılan alıntıyı kaldırdım fakat yine sildiniz. Yazının son halinde telif hakkı ihlali yapılan şey neydi belirtebilir misiniz? Serdarsabri 16:57, 14 Eylül 2008 (UTC)

Selam, size gelen mesajlardaki (özellikle son ikisindeki) linklere tıklayarak telif ihlali konusunda bilgi sahibi olabilir ve kopyala-yapıştıra Vikipedi'de neden izin verilmediğini öğrenebilirsiniz. --M. M. ileti 17:04, 14 Eylül 2008 (UTC)

Anladım... Bu yazı benim kendi özgün makalem, bir kaç blog'da yayınlandı fakat telifini herhangi bir yere vermiş değilim. Vikipedi'de Gülcemal maddesi olmadığını görünce paylaşmak istemiştim. Kurallarınıza aykırıysa bulunmasa da olur elbette. Kolaylıklar dilerim. Serdarsabri 17:25, 14 Eylül 2008 (UTC)