Kullanıcı mesaj:Organik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Machiavelli' msj 20:25, 22 Temmuz 2008 (UTC)


  • Sizin az önce mesaj yazdığınız yer, ansayfayla ilgili tartışmaların yapıldığı alandır. Eğer eklediğiniz bilgiler telif ihlali içeriyorsa silinmesi ya da geri alınması çok normaldir, çünkü Vikipedi telif hakları konusunda çok hassas davranmaktadır. (Bakınız: Vikipedi:Telif hakları) Ne yazık ki her siteden birebir kopyalama-yapıştırma yöntemiyle buraya bilgi aktaramıyoruz. Verdiğim bağlantıyı ayrıntılarıyla okumanızı öneririm. Ben dün Graffiti maddesini 1 saat 25 dakikada hazırladım. Telif ihlali içermesin diye uğraştım. Biraz emek harcamanız gerekiyor. KAtkılarınızı bekleriz. Sevgiler. Levent Abi ileti 12:22, 23 Temmuz 2008 (UTC)
  • Doğal Kaynaklar maddesinin yetersizliği konusunda haklısınız. Geliştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. Dilerseniz, Vİkipedi'de önce biraz alıştırma yapın: Vikipedi:Deneme tahtasını kullanın. Özellikle © Copyright işareti bulunan ya da anasayfasında hiçbir yazı bulunmayan sitelerden kopyalama yapmamaya özen gösterin. Levent Abi ileti 12:28, 23 Temmuz 2008 (UTC)
  • Anlamak için üstte bağlantısını verdiğim Telif hakları sayfamızı okumalısınız. Benim de ilk eklediğim madde silinmişti. Ancak bu heves kırıcı olmamalı, kabul edersiniz ki heryerin kendine göre belirli kuralları vardır. Üstelik Copyright uluslararası bir yasadır. Eğer herhangi bir şekilde bir sitede "Bu sitedeki yazı ve belgeler kaynak gösterilmek kaydıyla kullanılabilir" ya da "GNU-ÖZgür belgeleme kapsamındadır" yazmıyorsa o siteden kopyalama yapamıyoruz Ancak öğrendiğimiz bilgileri kendi sözcüklerimizle yeniden oluşturup yazabiliriz. Özellikle de resim/fotoğraf vb. lerinin telif hakları konusunda Kullanıcı:Mach'a danışabilirsiniz. Başka anlamadığınız ne varsa sorabilirsiniz. EN fazla yanıtlamamız biraz gecikir o kadar. Bir de iletilerinize imza atarsanız iyi olur: bilgilendirmeyi aşağıya ekliyorum. Kolay gelsin.. Levent Abi ileti 12:35, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Tekrar merhaba[kaynağı değiştir]

  • Vikipedi'nin temel sloganı Özgür ansiklopedidir. Eğer bir takım kısıtlamalar getirmeye kalkarsak bu anlamını yitirir. Ben dahil birçok vikipedist, sürekli olarak burada gönüllü çalışmayla maddeleri kontrol ediyor, (küfür vb. gibi) olumsuz değişiklikleri geri alıyor, düzensiz ve ansiklopedik bir dille yazılmamış olan içerikleri düzeltiyoruz. Siz de bize katılabilirsiniz. Sadece biraz zamana ihtiyacınız var. Cesur olun, "birşeyleri bozarım" diye düşünmeyin. Ancak değişiklik yaparken nezaketi elden bırakmayın. Sormak istediğiniz birşey olursa tekrar yazmaktan çekinmeyin. Şikayet sayfamızda sadece kullanıcılara yönelik şikayetler yer almaktadır. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 13:07, 23 Temmuz 2008 (UTC)


  • Doğal kaynaklar ve organik ürünlere olan ilginiz göz önüne alınırsa, gerçekten sizin katkılarınıza ihtiyacımız olacağı kesin. Herkes kendi ilgi alanı çerçevesinde çalışıyor. Örneğin ben tiyatro, bir başka arkadaş biyoloji, kimi matematik.. gibi. sadece ressamları ekleyen kullanıcılarımız var örneğin.. Paylaşmanın güzelliğini burada, bilgide yaşayabilirsiniz. En önemli yeri Vikipedi:Beş temel taşı kavrayın, gerisi gelir. Bekleriz. Levent Abi ileti 13:21, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Merhabalar yukarıda Kulanıcı:Levent Abi biraz bahsetmiş. Bende birkaç ekleme yapayım. Vikipedi'nin amacı özgür bir ansiklopedi oluşturmaktır. Burada "özgür" kelimesini iki anlamda kullanıyoruz. Biri herkesin üye olmaya bile ihtiyaç duymadan değişiklik yapabilmesi bir diğeri ise telif hakları saklı veya sınırlı olmayan, herkesin her bilgiyi istediği gibi her yerde kullanabilmesidir. Sizin eklediğiniz bilgiler ise telif hakları saklı olarak başka sitelerde yayımlanmaktadır ve telif hakları saklı bilgileri istediğiniz gibi kullanamazsınız. Bu bilgileri yazan siz bile olsaız eğer telif hakları saklı olarak yayımlıyorsanız Vikipedide yayımlayamazsınız.Bunun için önce içeriğin GNU-GFDL'ye bıraktığınızın ilanı gerekir ve bunun ayrı bir prosedürü vardır. İhtiyaç duyarsanız anlaırım. Bu lisansa bırakırkende dikkat etmeniz gerekir, çünkü bu lisans yani GNU-GFDL bilgilerin ticari amaç dahilinde kullanılmasına izin verir. Bu lisansa bırakıldıktan sonra artık o içerik sizin değildir. Vikipedide kaynaklı bilgi oluşturumaldır ancak bir metnin tamamını veya büyük bir bölümünü alıp buna kaynak göstermeniz telif politikalarımız açısından geçerli değildir ve telif haklarını ihlal sebebiyle bu bilgiler çıkarılır. Vikipedi internette girdiğiniz pek çok siteden farklı olarak birilerinin uğraşıp oluşturduğu ve telif haklarını saklı tuttuğu bilgilerin sadece copy-paste edilerek eklenebileceği bir site değildir. Telif haklarına sonuna kadar saygılı davranır ve bu konuda çok katıdır. Hatta telif konusunda ABD telif yasalarını baz aldığımız için ekstra hassastır. Israrlı telif haklarını ihlal eden kullanıcıların Vikipedide değişiklik yapmasının engellenmesi gibi kurallarımız bulunmaktadır. Tavsiyem konular hakkında okuduklarınızı bildiklerinizi aynen değil kendi beyninizde yoğurarak ve kendi cümlelerinizi kurarak anlatmanızdır. Buradaki konu kişilerle ilgili değildir, yani bilgiler siz eklediğiniz diye değil bilginin lisansı Vikipediye uygun olmadığı için çıkarılmıştır, kim eklerse eklesin telifli içeriği barındırmayız. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 13:47, 23 Temmuz 2008 (UTC)

Gecikmiş cevap için kusura bakmayın. Güvenilir kaynaklarla, kendi kelimeleriniz ve cümlelerinizle anlattığınız zaman telif açısından herhangi bir sorun olmayacaktır. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 09:40, 26 Temmuz 2008 (UTC)


  • Eklediğiniz Organik gıda maddesine baktım, elinize sağlık, ben de küçük bir iki değişiklik yaptım. Bu şekilde devam edebilirsiniz. Küçük bir anımsatmada bulunmak istiyorum: Üzerinde hassas olarak durduğumuz en önemli konulardan biri de reklamdır. Vikipedi'de reklama kesinlikle izin verilmez. (Bakınız Vikipedi ne değildir). Ekldiğiniz dış bağlantıları kontrol etmedim ama içeriğinde bilgilendirmeden çok reklama yönelik böolümler varsa bunlar uygun değildri. Sadece aklınızın bir köşesinde olsun lütfen. Yeni katkılarınızı bekleriz. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.Levent Abi ileti 09:55, 26 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhaba satır başlarını sol sütuna yaslamazsanız öyle çerçeveler çıkar, kolay gelsin--Düşünenadam 20:15, 26 Temmuz 2008 (UTC)
  • Düşünenadam, yardımın iyi oldu. Bu kadar uğraşıyorsunuz Levent Abi,Machiavelli sen ve diğerleri paylaşımdan başka tür bir kazancınız oluyor mu, meraktan soruyorum, tabi gerekmiyor o ayrı.. Birde yeterli kaynak olmayınca ne yapmak gerekiyor olmayan bir konuyu yazmayalım mı? Biri gerekli kaynağı buluncaya kadar mesaj orada kalması gerekmiyor mu? Ödüller alıyorsunuz tebrik ederim, bunları kim veriyor? İyi çalışmalar --organik 21:03, 26 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhabalar... Öncelikle yardımım olduğuna sevindim. Vikipedi'de biraz göz gezdirirseniz kar amaçlı bir kuruluş olmadığını göreceksiniz. Kazanca gelince, ben kişisel olarak, şu manevi kazanç olduğunu düşünüyorum: İnsanlarımıza ve insanlığa kuşaktan kuşağa aktarılabilecek geniş, kaynaklı, doğrulanabilir, kalıcı bir ansiklopedi kazandırmak. Kaynak konusundaki sıkıntınızı anlıyorum ve biliyorum. Yeterli kaynak olmayınca, "kaynak avı"na çıkabilirsiniz. Yani, ilgili kaynakları bulmak için araştırma motorlarından aramalar yaparak, Britannica gibi ciddi sitelerden veya bilimsel makalelerden kaynak bulabilirsiniz. Aksi takdirde katkılar doğrulanabilir olmaktan uzak olduğu için kolaylıkla başka bir kullanıcı tarafından değiştirilebilir veya çıkarılabilir. Kaynağı olmayan bir konuyu vikipedinin temel politikalarınca belirlenmiş ilkelere aykırı olmadıkça (telif, hakaret vs. içermedikçe) elbette yazabilirsiniz, ama bu yazınızın ömrünün uzun olacağı konusunda size kimse garanti veremez. Ödül ya da armağana gelince, sizin gibi, benim gibi vikipedistler birbirlerine armağan verebilirler; bu ödülleri herkes, uygun gördüğü takdirde birbirine verebilir.Kolay gelsin iyi çalışmalar--Düşünenadam 21:29, 26 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bkz.Vikipedi:Doğrulanabilirlik ve Vikipedi:Güvenilir kaynaklar...--Düşünenadam 21:52, 26 Temmuz 2008 (UTC)


İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Viki'nin en büyük dezavantajı; kimin ne zaman aktif olduğunun bilinememesidir. Belki siz bana bir ileti yazıp "kaydet" tuşuna bastığınız anda ben de bilgisayarımın "kapat" tuşuna basıyordum? Bunu bilemiyoruz. Sayfanızın sol menüsünde "Son değişiklikler" kısmına baktığınızda; başlarda aktif gördüğünüz (öncelikle) kayıtlı bir kullanıcı, büyük olasılıkla size yardımcı olacak yanıtlar verebilir. Onun dışında da Yardım gönüllüleri (tabiii o anda aktif olanlar) elinden geleni yapar.
  • "Vikipedist" olarak adlandırdığımız gönüllü görev, hiçbir çıkara dayanmıyor. Buraya gelip, işleyişi görüp tanıyan sizin gibi sıradan insanlarız. Burada köklü değişiklikler yapamıyoruz belki ama, burası insanlarda önemli değişiklikler yaratabiliyor. Günlük hayatın kargaşası içinde unutulan nezaketi ister istemez önce burada, sonra özel yaşamınızda uygulamaya başlıyorsunuz. Size söylenen herşeyin ardında bir olumsuzluk aramamanın iyiniyetten kaynaklandığını düşünmenin insana kazandırdıklarını anımsıyorsunuz. Yıllarca doğru bildiğiniz Türkçe yazım yanlışlarını hayretle farkedebiliyorsunuz. Cebinize bir kuruş girmese, hatta bu yüzden çıksa; ek olarak zamanınızı, gözünüzün ferini vd. harcasanız da, bilgiyi paylaşmanın kutsallığına inanarak iyi bişeyler yaptığınızı görebiliyorsunuz. Burada sıradan bir kullanıcı olmanın önemini iki kez ayrı zaman ve şekillerde yaşadım. Önemini çok iyi biliyorum. "hizmetli" olmanın da oldukça önemli bir iş olduğunun bilincindeyim.
  • Vikipedi'yi keşfetmek zevkli, uzun sürece yayılıp sabır isteyen, zor iş. Ama güzel olan da zor olanı başarmak değil midir?
  • Umarım "niçin buradayız?" diye merak edip, kişisel sayfamı okumuşsunuzdur. Çünkü orada sorularınızın çoğuna yanıt var..
  • Yetki meselesi; yukarıda da belirttiğim gibi burada hepsi aktif olmayan 20 kadar Hizmetli varız. Bu biraz da zamana, emeğe, burada uygulanan politikaları kavramaya bağlı bir şey. rütbe falan yok. Görev itibarıyla üç uygulama söz konusu: Hizmetli, bürokrat ve denetçi. Bürokrat ve denetçi denen arkadaşlarımızın hizmetlilerden birer farkı var; küçük ayrıntılar. Her üç grubun da fiğer tüm kullanıcılardan farkı bir sayfayı silme, bir kullanıcıyı engelleme, bir sayfayı koruma altına alma gibi sadece üç küçük ve önemli yetkidir. Bunun ayrıntılarını Vikipedi:Hizmetliler sayfamızda görmeniz mümkün.
  • Hizmetli, denetçi ya da bürokrat olmanın koşulları burada açıklanıyor.
  • Resim ve fotoğraf yüklemeyle ilgili ayarları Düşünenadam biraz açıklamış. Yine de Vikipedi:Yardım sayfamızda gerekli bütün açıklamaları bulabilir, yetmezse, yine istediğiniz birimize sorabilirsiniz.
  • Sorularınızın tümünü bana da sorabilirsiniz, meraklanmayın, bıkmam, yorulmam. Tek olumsuzu; belki biraz geç yanıtlarım. Mümkünse ilk 24 saat içinde kesin yanıt veriririm. Eğer bu konuda yılacak olsaydım, ilk eklediğim madde silindiğinde, ya da mesaj yazmayı bile bilmediğim ilk günlerde cevap alamayınca burayı terketmiş olsaydım; bugün 900 küsur madde eklemiş olmayacaktım. Bu bana sıradan basit bir gurur değil sadece sevinç veriyor: iyi bişeyler yaptım, zamanımı boşa harcamadım. Umarım sizi de bir Vikipedist olarak kazanırız. Bunun için yapmanız gereken sadece iki şey var: istemek ve zaman ayırmak. Göreceksiniz ki ilerde bunun dışında hiçbir kaybınız olmayacak ama aksine bilgiye ihtiyacı olan insanlara, özellikle de gençlere yararlı olmanın verdiği iç rahatlığını yaşıyacaksınız. (Adınız, ne iş yaptığınız, kimliğinizle ilgili herhangi birşey, hatta cinsiyetiniz de.. bilinmese de.) Sizce az mı? Şimdi hoşgeldiniz. Levent Abi ileti 22:25, 26 Temmuz 2008 (UTC)~

  • Dil bilmemeyi sorun etmeyin: bazen Türkçe kaynak bulamadığım zaman, ekleyeceğim bir maddenin İngilizce Vikipedi'deki sayfasını açıp, bir yandan da tek tek ingilizce sözcükleri türkçeye çevirip (evet ben de bir ingilizce fakiriyim. galiba buna tarzanca deniyor) yaklaşık üç saatimi harcadığım oluyor hem de örneğin böyle bir madde için. Aynısının ingilizcesine baktığınızda bizimki o üç küsur saate rağmen komik kalıyor ama elbette hiç olmamasından iyidir. Katkıda bulunmanıza gelince; gönlünüzden ne kopsa kardır. Bir gün beni geçmeniz çok olasıdır. Size (dilerseniz) biri canlı (yani aktif) iki net örnek verebilirim ki 15 yaşında bir kardeşten sözediyorum.. Yeter ki o Vikipedi'nin beş temel taşını unutmayın ve tarafsızlık konusunu, kendi düşüncelerinizden taviz vermeseniz bile, sakın ihmal etmeyin. İçtenlik bizi daima kazanca götürüyor, bunu da unutmamalı (bu hatırlatma kendimeydi ). Öğretmeye çalışırken öğreniyoruz işte. Bİlginin sınırı yok. :) İyi geceler. Levent Abi ileti 23:19, 26 Temmuz 2008 (UTC)
  • buradan da görebileceğiniz gibi vikipedide kişisel yorum yapmıyoruz, saldırı içeren ifadeler kullanmıyoruz. dikkat edin lütfen. ek olarak, tartışma sayfalarında maddeleri geliştirmeye yönelik konuşmalar yer alıyor. bunun bir forum olmadığını ve konu üzerine fikir tartışmaları yapmaktan kaçınmamız gerektiğini de hatırlatmak isterim. kolay gelsin. --kibelemesaj 12:17, 27 Temmuz 2008 (UTC)


  • Sözünü ettiğiniz paralı çevirmen programlardan en gelişmiş olanıo Babylon'un deneme sürümünü indirip test ettiğimde yeteri kadar verimli olmadığınız görmüştüm. Hem dediğiniz gibi "paralı". Ne yazık ki şu aşamada onlara ayıracak bir bütçem yok. Böyle amatörce idare ecip, Vikipediİçinde gönüllü çevirmenlik yapan arkadaşlardan arada yardım alıyoruz. Levent Abi ileti 12:48, 27 Temmuz 2008 (UTC)
  • Pardon, oturum açmadan yazmışsınız, önce anlamamıştım. Umarım sizi de aramızda sık sık görürüz. Levent Abi ileti 14:59, 27 Temmuz 2008 (UTC)

Kullanıcı adı-bilgi[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Kullanıcı sayfanızı veya kullanıcı mesaj sayfanızı "adını değiştir" sekmesine basarak değiştirmemeniz önemle rica olunur.

Bu işlem gerçek anlamda kullanıcı adınızı değiştirmez, sadece kullanıcı sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirir.

Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız bu bağlantıya gözatabilirsiniz. Sadece imzanızı değiştirmek için, sayfanın üstündeki tercihlerim sekmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --kibelemesaj 19:24, 27 Temmuz 2008 (UTC)



İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Yine ben kapatırken siz yazmışsınız, o yüzden yanıtım gecikti. Yazar, kitap, film, ya da bir ülke, farketmez; önemli olan o konuyla ilgili içeriğin uygun olmayan kısımlar içermemesi. Bu tür bölümleri gördüğümüzde çıkarıyoruz. (Hatta zaman ilerleyip; siz de bu tür şeyleri gördüğünüzde çıkarmaya başlarsınız.) Kullanıcı sayfanız, genellikle sizin Vikipedi'de neler yaptığınızla ilgili içerik barındırmalıdır. Ancak bu konuda küçük esnekliklere hoşgörüyle bakılabiliyor. Örneğin kendinize ait bir blog'a bağlantı verdiğinizde buna çok şiddetle itiraz etmiyor kimse. Tabii artniyet olmamalı. Burada hemen hemen her konuyla ilgili net açıklamalar bulabiliesiniz. Elbette eksikliklerimiz var, ama zaman içinde gidermeye çalışıyoruz. Kullanıcı sayfasıyla ilgili gerekli açıklamalrı da buradan okumanız olanaklı. Yine bir sorunuz olursa lütfen çekinmeyin. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 20:27, 27 Temmuz 2008 (UTC)
  • Üstte kullanıcı adı değiştirme uyarısı aldığınızı gördüm, eğer bunun için gerekli süreyi ya da değişiklik sayısını beklemek istemiyorsanız, "tecihlerim" kısmındaki "imza" bölümüne şu şekilde yazıp kaydedin: [[User:Organik|istediğiniz ad]]. Geçici olarak bu yöntemi kullanabilirsiniz. Levent Abi ileti 20:39, 27 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkürler Levent Abi istediğiniz zaman cevap verebilirsiniz, bugün yarın bir hafta sonra.. elinde sonunda cevap alıyoruz ya o önemli. Dediklerinizi deneyeceğim. Bayağı bir bilgilendirdiniz beni. Sağolun --organik 08:29, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --kibelemesaj 14:41, 28 Temmuz 2008 (UTC)


İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

  • O sözcüğü aklınızdan çıkarın: rahatsız olmam. Olsa olsa -şimdiki gibi- geç görürüm; çünkü yeni bir madde hazırlıyordum. Deneme tahtası herkese açık. Otomatik olarak sayfa boşaltılır, bunu yapan yazılımlar var. Bildirdiğiniz kullanıcıyı engelledim, görmüş olmanız güzel ve yerinde; bildirdiğiniz için teşekkürler. Deneme tahtası ne yazık ki herkese açık olmak zorunda. Bu arada ilk eklediğiniz maddeyi de gördüm; kutlarım. Kabul edilmemek değil bu durum; bazı maddeler sözlüklük-ansikopedilik gibi ayrılıyor. Kısa olmasıyla ilgili mi değil mi bence bunu o şekilde düşünen arkadaşla tartışıp konuşarak çözebilirsiniz. İyi geceler. Levent Abi ileti 19:46, 29 Temmuz 2008 (UTC)
İlk maddenizi kutlarım. Darısı yenilerine.. Levent Abi ileti 19:46, 29 Temmuz 2008 (UTC)


  • Kullanıcı sayfanızı görmemiştim, yeni farkettim: Viki'ye alışmaya başlıyorsunuz. İki konuya değineceğim: 1- vandalizm yapan birine bile (eski deyim kullanacağım) hakaretamiz yaklaşmamaya çalışmalıyız ki; bizim davranışımız da onun seviyesine inerek kişisel saldırı kapsamına girmesin. İkincisi bu tür küfür içeren vandalizm gördüğünüzde, siz de geri alarak ya da silerek müdahele edebilirsiniz. Bir de o andaki özet kutusuna, kaydetmeden önce Küfür etmeyin yazarsanız, hizmetliler bunu görüp anında engelleyebilir. (Tabii o anda bir hizmetli aktifse :) ) İyi geceler. Levent Abi ileti 19:54, 29 Temmuz 2008 (UTC)


  • Merhaba, son gelen uyarı "telif ihlali" ile ilgili. Hangi konuya bağlı bilmiyorum; Kibele'ye sormak lazım. Levent Abi ileti 12:08, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yukardaki mesaj bana defalarca geldi de bu sefer niye geldiğini bulamadım, periyodik olarak mı geliyor. Burada bahsedilen lisansları içeren siteleri nereye bakıp anlayacağız peki?--organik 17:45, 29 Temmuz 2008 (UTC)
  • periyodik olarak telif ihlali yapmaya devam ettiğiniz için geliyor..:) bu son uyarıyı hangi madde için yolladığıma bir bakmam gerek.. (buradan görebilirsiniz..)bu lisansta site pek az bulunuyor. bu işin türkçesi, 'bir yerden alıntı yapmayın, konuyu öğrenip, farklı yerlerden bilgilenip kendiniz yazın' demektir aslında. kolay gelsin. --kibelemesaj 16:35, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Burda gönderilen mesajların elbette gerçekliği var ama biryerde formalite icabı birçok şey, sonuçta katkıda bulunmak isteyen insanlar tüm bu şeyleri okuyupta, ezberlemeye kalkışırlarsa kafaları karışır, yaptığı katkılara değer vermeyebilir ve umursamaz.

Kısaca benim anladığım güvenilir bir kaynak olduğunu düşündüğümüz bilgileri kelimelerimizle anlatacağız. Bu olur veya olmaz, kabul edilir veya edilmez, bunu yapmak yeterli gibi görünüyor. Yoksa iş hiç yoktan kurtulup gitmek istenecek bir yer haline dönüşür. Valla ben aklımdaki birkaç maddeyi ve arasıra gözüme çarpan birkaç maddeyi değiştiririm veya eklerim, olur olmaz çok mühim değil. ilgilenenlere teşekkürler.. --organik 18:10, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

  Burak ileti 08:23, 1 Ağustos 2008 (UTC)

  • Merhaba. Okuyoruz ediyoruz ancak o kadar da kolay anlaşılmıyor. Bayrağı kendim hazırladım ama, nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Ya da bir siteye koyduysam nasıl kaynak belirteceğimi bilmiyorum.--organik 08:26, 1 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhabalar. Resmin kaynağını belirtmişsiniz ancak URL cinsinden belirtmediğiniz için {{kaynaksız}} da koydum. Kaynak olarak verdiğiniz siteyle iletişime geçip web sitesi sunucularına bağlı bir e-posta adresinden, info-tr@wikimedia.org adresine, "Yolladığımız ilişikteki resimlerin (Ya da siteniz kullanıcısı Organik'in yüklediği resimlerin) Vikipedi'de GNU-GÖBL (GNU Özgür Belgeleme Lisansı) çerçevesinde kullanılmasına izin veriyoruz" yazılı bir e-posta yazmalarını sağlamanız gerekmektedir. Bu izin yazısının, ilgili fotoğrafların tüm yayın haklarından vazgeçmek anlamına geldiği konusunda yetkililer bilgilendirilmeli, kendilerine Vikipedi:Telif hakları sayfamızın bağlantısını http://tr.wikipedia.org/wiki/VP:T şeklinde verilmeli, gerekirse hangi şartlarda kullanılabileceğini yetkililer belirlemelidir. İngilizceniz varsa ayrıntılı bilgi için VP:OTRS sayfasına bakabilirsiniz. Bir de resimler adil kullanım politikasına uyuyorsa adil kullanım etiketlerinden uygun olanıyla etiketleyebilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Burak ileti 08:51, 1 Ağustos 2008 (UTC)
  • Bayağı bir işi varmış neyse resim yüklemesem de olur. Güzel sanatlarda okuyorum ama vazgeçtim. Belki birkaç deneme daha yaparım, olmazsa yormayın kendinizi kısa bilgiler verin yeter, zaten böylesi anlaşılıyor. Bir de en kolay resim yükleme yolu hangisi merak ettim. Teşekürler...--organik 08:59, 1 Ağustos 2008 (UTC)
  • Bu tür küçük sorunlar şevkinizi kırmasın. Okuyup öğrenmeniz zor değil. Tabii siz bilirsiniz. Yine de söyleyeyim: Resminiz yedi gün sonra silinecek kaynak ve lisans belirtediğiniz takdirde. En kolay resim yükleme yolu... Kendi çektiğimiz, hiçbir yerde yayınlanmamış bir resmi kaynağına "Kendim çektim." vs. lisansına da {{KM-Kişisel}} yazarak yüklemektir sanırım. Derslerinizde başarılar diliyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Burak ileti 09:10, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --M. M. ileti 14:00, 1 Ağustos 2008 (UTC)


Oldukça çok sayıda telif ihlali uyarısı almışsınız. Lütfen tekrarlamayın, zira bir başka uyarı almadan engellenebilirsiniz. --M. M. ileti 14:05, 1 Ağustos 2008 (UTC)

  • Uzunlukla ilgili bir bilgim yok, bu durumu ilk kez senden duyuyorum. Kullanıcı:Metal Militia'ya sorabilirsin o benden daha deneyimli. Bilgileri kısaltmayı deneyebilirsin. Hazır yazmışken şu konuda bilgilendireyim: izliyorum; bazı eklediklerin yorum içeriyor. Bu konuya özen gösterirsen memnun olurum. Bu izlenimi vren de sanırım kullanılan üslup. Şimdi çıkıyorum, başka sorun olursa akşama yanıt yazarım. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 14:08, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Mecbur bu bilgileri başka türlü yazamam ki, bunların kaynaklarını veriyorum, kelimeler değiştirilmezde; çünkü tarihi belgelerin çevirisi. Başka türlü nasıl olacak merak ettim doğrusu. --organik 14:07, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Mecburen kendi cümlelerinizle yeniden yazacaksınız. Kaynak vermeniz yetmez. Başka sitelerden kopyala-yapıştır yapamayız. Bu sayfayı okumanızı rica edeceğim. Teşekkürler. --M. M. ileti 14:10, 1 Ağustos 2008 (UTC)

O sayfayı önce okudum ancak bu yazılar, MÖ 3102 yılında yazılmıştır. Kimse şikayet edemez ve telif hakkını içermez. Din kitapları gibi yani, fikir yazısı veya birinin yorumu değil. Aynı zamanda Zaten bununla ilgilenmiş bir kaynağıda veriyorum.--organik 14:12, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Sanırım anlatamadım, ya da iyi okumamışsınız. Başka sitelerden buraya copy-paste yoluyla bilgi aktarmıyoruz. Vikipedi'de her bilgi kullanıcıların kendi cümeleleriyle yazılmak zorunda. Alıntı yaptığınız sitelerde de GÖBL lisansı varsa ancak o vakit bu bilgileri buraya aktarabilirsiniz ama gene de birebir kopyalamak hoş karşılanmaz. Bilginize. --M. M. ileti 14:17, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Okudum ve buna uygun olarak yazılar göndermiştim, ancak değiştirilmeyecek şeyler var, mesela bir yazarın sözlerinden alıntı yapmak gibi veya Ayetler gibi.. bu konuda ne yapılıyor acaba.. Destandan birkaç bölüm ekleyebilirim herhalde, destan bu.. Ayrıca kaynak olarak yazdıklarımdan çok daha fazlası http://en.wikipedia.org/wiki/Mahabarata ingilizce wikipedide var. http://en.wikipedia.org/wiki/Bhagavad_Gita teşekkürler--organik 14:54, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Belki de madde için en uygun yer Vikikaynak olabilir, ama orada da aynı telif kuralları geçerlidir. Burası ise ansiklopedi; burada sadece destanın kendisinden bahsedebilir, tanıtabilir, hakkında bilgi verebilirsiniz ve sadece kısa alıntılar yapabilirsiniz. Teşekkürler. --M. M. ileti 15:03, 1 Ağustos 2008 (UTC)
Tekrar ediyorum; madde bu haliyle silinir/silinecektir, daha fazla emek harcamayın. Sadece destanın kendisinden bahsedebilir, tanıtabilir, hakkında bilgi verebilirsiniz ve sadece kısa alıntılar yapabilirsiniz. Nitekim verdiğiniz ingilizce bağlantıda da yapılan odur. Destanın kendisini anlatın, destanı buraya aktarmayın. Teşekkürler. --M. M. ileti 16:14, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Vikipedi'ye eklemiş olduğunuz madde(ler) VP:HS#Madde 8 gereği silinecektir. Lütfen Vikipedi düzenine uygun katkı yapınız.[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Vikipedi'ye eklemiş olduğunuz, [[:]] maddesi hızlı silme politikamızın 8 no.'lu maddesi (Düzen ve ansiklopediklik açısından uygunsuz maddeler, belirtilen kriterlere uyuyorsa silinebilir.) gereği silinmiştir ya da yakında silinecektir. İlgili sayfayı ve Yardım sayfalarını inceleyip bundan sonraki katkılarınızı Vikipedi düzenine uygun şekilde yapmanızı rica ederiz. İyi çalışmalar...--Superyetkinileti 21:02, 13 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba, şurada Özgün araştırmalara yer vermemek politikasında katkıda bulunduğunuzu gördüm. Ancak sayfanın başında belirtildiği gibi Bu sayfa Vikipedi'nin resmî politikalarından biridir. Sayfanın içeriği, uygulanması gereken bir standart olarak Vikipedistler tarafından benimsenmektedir. Sayfada değişiklik yapmadan önce, bu değişikliklerin Vikipedistlerden onay aldığına emin olun. Uygun görmediğiniz bir madde varsa, tartışma sayfasında sebepleri ile açıkça belirtin. denilmektedir. Bu nedenle lütfen önce eklenecek politika olduğunu düşünüyorsanız, bu durumu bu sayfada belirtin. Muhakkak birileri görecek ve uygun görüldüğü takdirde politikaya eklenecektir. Teşekkürler, kolay gelsin...--i.e. msj 12:28, 14 Mart 2012 (UTC)

eksi artı rakamlar var katkılarda bunlar ne oluyor acaba.--organik (tartışma) 14:11, 14 Mart 2012 (UTC)

resimde gönderimiyorum, sayfaya hizalayamıyorum.--organik (tartışma) 14:11, 14 Mart 2012 (UTC)

Yorum yapmayınız[kaynağı değiştir]

Lütfen maddelerin içeriklerine yorum eklemeyiniz. Vikipedi'nin blog, forum vb. bir site değil, bir ansiklopedi olduğunu unutmadan ve özellikle tarafsız bir yaklaşımla, ansiklopedik içerikli değişiklikler yapabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. - BilalOkmsmesaj 11:50, 1 Nisan 2012 (UTC)

hesap silmek[kaynağı değiştir]

vikipedi ve vikisöz hesaplarını tamemen silmek nasıl oluyor merak ettim.--organik 12:21, 26 Temmuz 2014 (UTC)

Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda geri alındı, silindi ya da silinmek üzere işaretlendi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoş geldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler. --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 12:49, 26 Temmuz 2014 (UTC)


Kişi / Kurum / Kuruluşlara yönelik küfür / hakaret içeren ifadeleriniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Geri döndüğünüzde kişilere yönelik yorumlarda bulunmak yerine, Vikipedi'ye yararlı katkılarda bulunmak için çaba harcayın. Superyetkinileti 12:57, 26 Temmuz 2014 (UTC)