Kullanıcı mesaj:Ongan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye hoşgeldin Ongan! Takıldığın yerler olursa lütfen yardım istemekten çekinme, bütün vikipedistler sana yardımcı olacaktır. Kolay gelsin ;-)

Kopyala-yapıştır şeklinde sayfalar eklediğiniz dikkatimi çekti. Şu kısmı okuyabilirseniz güzel olur. [1] Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 21:23, 2 Mart 2006 (UTC)

Ellerine sağlık[kaynağı değiştir]

Hz. Ali makalesi çok güzel olmuş ellerine sağlık.--Muhammet Alp Yılmazgil 07:06, 22 Mart 2006 (UTC)

Maddeye Osman ve Mervan'la birlikte Suriye yöneticiliğine atandılar diye ekleme yapmışsın. Hatırladığım kadarıyla ingilizcesinde böyle birşey geçmiyor. Referans verebilir misin? Teşekkürler...--Taberani 04:03, 8 Mayıs 2006 (UTC)

bin ve bint farkını anladım.Bilgilendirme için teşekkürler.--Yurekli74 13:00, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Bilgi kutusu...[kaynağı değiştir]

Bilgi kutusu sayfası size yardımcı olacaktır.--Yurekli74 13:10, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Ben hizmetli değilim.Daha yeni fark ettim. :) --Yurekli74 15:20, 31 Mayıs 2008 (UTC)

İsim değiştireyim derken[kaynağı değiştir]

Değerli Tembelejderha,

Hatice sayfasındaki anlam ayrımını Hüveylid'in kızı olan Hatice için değiştircektim, ancak, Hüveylid yerine Hüvelid şeklinde değiştirince herşey karıştı. Doğrusu y ile yazılan, 'Hüveylid'

Şimdi doğrusu, Muhammed'in eşi, Hüveylid'in kızı olan Hatice'nin bilgileri Hatice bint Hüveylid sayfasında olması gerekiyor.

Teşekkürler şimdiden.

--ongan 12:30, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Selamlar Ongan, hallettim problemi. Kolay gelsin.. -Tembelejderha 19:46, 31 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhaba, maddelerimizde bolt (kalın, koyu siyah) yazı, vurgu amacıyla da olsa kullanılmıyor, sadece maddenin ilk sözcüğü olarak kullanılıyor, bilginize...--Düşünenadam 00:44, 2 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba Takabeg,

bir kelimenin arapçasını nasıl buluyorsunuz. bana da öğretir misiniz? teşekkürler. --ongan 09:57, 2 Haziran 2008 (UTC)

Selam. Öncelikle elinize sağlık. En kolay yöntem Interwikiler'e bakmaktır. Interwikilerde Arapçası varsa kontrol ediyorum. Doğru ise kopyalayarak Türkçe vikiye yapıştırıyorum. Ancak İngilizce vikide bile bazen hatalı arapçasını vazıyor, buna dikkat etmemiz lazım. Eğer maddenin interwikileri yoksa, google'da kafama göre (kafama göre derken bildiğime göre:)) arapça yazarak arama yapıyorum. Sözlükler ve kitaplarda da aynı ise tamamdır. Bir de Kullanıcı:Burak Kara da size yardımcı olacaktır. Kendisinin ne yöntemi kullandığını bilmiyorum da. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:56, 2 Haziran 2008 (UTC)
Elinize sağlık. Kureyş maddesinde soy ağacı var. Farkındasınızdır belki. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 21:31, 2 Haziran 2008 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Mrehaba. Adil kullanım, ABD hukukuna dayanan bir kavram. Kural olarak, telif hakkı saklı resimleri kullanamıyoruz. Ancak adil kullanım politikamızın tüm şartlarını sağlayan resimleri, telif hakkı saklı olmasına rağmen kullanabiliriz. Özet kutusunda belirttiğim gibi, Nevzat celik.jpg, söz konusu politikanın 1. maddesine uymuyor. O da şu: Alternatif özgür lisanslı bir resmin oluşturulamayacak olması. Kişiler açısından baktığımızda, halen hayatta olan kişilerin özgür lisanslı resimlerinin çekilmesi ya da elde edilmesi mümkündür. Bu nedenle telif hakkı saklı resimlerinin adil kullanım kapsamında kullanılması mümkün değildir. Umarım açıklayabilmişimdir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 10:49, 3 Haziran 2008 (UTC)

Selam. w:en:The Fourteen Infallibles'nin Türkçesi nedir acaba? Alevi arkadaşlarım da iki çeşit 14 Masum-u Pak'ın olduğunu söylüyorlar. Biri Fourteen Infallibles maddesinin listedekiyle aynı. 17 Kemerbest'in de iki versiyonu var:) İş karşık biraz. Takabeg ileti 11:10, 7 Haziran 2008 (UTC)

Ondört Masum[kaynağı değiştir]

  • (Bu arada bana sorulan soruyu da dahil edip cevap yazma özelliğini öğretirsen sevinirim)
  • İki çeşit olduğunu farkettim, ancak sanırım, bu kerbela'da küçük yaşta şehit edilenlerden oluşturulan Anadolu Aleviliği'nde olan bir şey. Sanıryorum tabi bunu, bir delilim yok.

Ancak genel olarak, ondört masum, Muhammed, Fatıma ve Oniki İmamlara denir. Bu ondört kişinin günah işleyemez oldukları belirtilir.

ilgin için teşekkürler.

  • Bir de şurda makaledeki [2] sağdaki bilgi kutusunu kullanmak istiyorum. Henüz uygun bir kutu bulamadım, kendim mi yapmam gerekecek?

--ongan 11:18, 7 Haziran 2008 (UTC)

Hmmm tamam. Birinci soru için kopyalayıp yapıştırmanız yeterli. Bilgi kutusu da şablonu da ingilizce wikiden kopyala & yapıştır yöntemiyle oluşturabilirsiniz. Takabeg ileti 12:21, 7 Haziran 2008 (UTC)


Geçmiş 'Tab' yani sekmesini tıklarsanız karşınıza [3] çıkıyor. Bunların istediğiniz sürümü seçerek 'geri al' tıklarsanız yeterlidir. Kolay gelsin. Takabeg ileti 12:38, 7 Haziran 2008 (UTC)


Benim yazdığım yorumun altına * koyup yorumunuzu eklerseniz yeterli olur. Balık bilmezse halik bilir :) Saygılar. --Abuk SABUK 19:00, 7 Haziran 2008 (UTC) ~

  • Rica ederim, hiç önemli değil. Kahraman değilim, "sıradan" olmak daha huzurlu, beni rahatsız etmiyor. Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 22:12, 10 Haziran 2008 (UTC)

Resim yükleme uyarısı[kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Manco Capac 13:53, 12 Haziran 2008 (UTC)

Yukarida görülen görüntü kirliliğini özel sayfamda istemiyorum[kaynağı değiştir]

--ongan 14:05, 12 Haziran 2008 (UTC)

Resim Lisansi[kaynağı değiştir]

ingilizce wikipedia'dan alip türkçe viki'ye yüklediğimiz görsellerde lisans durumuna, ingilizce wikipedia yazmamız yeterli değil mi? yardimin için teşekkürler.

--ongan 14:09, 12 Haziran 2008 (UTC)

İngilizce wikinin web adresi ve lisans etiketi yeterlidir. Takabeg ileti 14:11, 12 Haziran 2008 (UTC)

Vikiler arası resimler[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Elmacenderesi'ne attığınız şu mesaja kulak değil ama göz misafiri oldum ^_^
"...ingilizce wikipedia'dan alip türkçe viki'ye yüklediğimiz görsellerde lisans durumuna, ingilizce wikipedia yazmamız yeterli değil mi?..."
  • Hayır, İngilizce Wikipedia yazmak ne yazık ki yeterli olmuyor. Eğer bir görüntünün kaynağı bir internet sitesiyse o görüntünün bulunduğu sayfanın URL'sini vermek durumundasınız; yani görüntü İngilizce Vikipedi'dense o görüntünün oradaki sayfasını kaynak olarak belirteceksiniz - o sayfanın URL'sini vereceksiniz ^_^
  • Bu arada son günlerde özellikle dini konularda çok güzel katılımlarınız var, bu konularda tarafsız ve düzgün katkıda bulunmak cidden çok zorken bu konulara özenli bir şekilde eğilmeniz çok hoş ^_^
  • Bununla birlikte isterseniz biraz daha anlayışlı olun; yukarıdaki arkadaş sadece Vikipedi'nin biraz karışık biraz bıktırıcı ama oldukça gerekli olan resim yükleme prosedürleri dolayısıyla size mesaj atmış. Sinir bozucu olduğunu biliyorum ama ne kadar çok telif hakkı saklı, çalıntı görüntü ekleniyor tahmin edemezsiniz :( Yukarıdaki kullanıcının uyarısı da tamamen bu sebeplidir; bunu kişisel alıp da arkadaşa kişisel bir şekilde çatmayın... unutmayın ki hepimiz bir ansiklopedi oluşturmak için uğraşıyoruz, hepimiz iyi niyetliyiz; hem Vikipedi'de kişiler üzerine değil de, olaylar ve katkılar üzerine yorum yapmayı tercih ederiz, kural sayarız. Kişisel saldırı olarak yorumlanan kişisel yorumların çoğu cidden nahoşturlar ve Vikipedi'de kabul edilebilir değildirler... Resim yükleme ile ilgili ek sorularınız olursa sormaktan çekinmeyin - o prosedür biraz karışık bunun farkındayım. Bir web sitesinden almışsanız mutlaka URL koyun ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasından uygun lisans etiketini seçerek ekleyin. Bildiğiniz gibi zaten kamu malı, GÖBL gibi serbest lisanslı olmayan resimlerin çoğunu kullanmamız pek mümkün değil...
  • Bu arada kullanıcı sayfanızdaki özdeyişlerin hepsi benim de favori özdeyişlerimden - Sartre'ınkini de diğerlerini de pek severim ^_^ Tekrar hoş geldiniz, güzel katkılarınızın devamını dileriz ama lütfen diğer arkadaşlara karşı hüsn-i zannı temel alın... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 14:12, 12 Haziran 2008 (UTC)

Uyarılar ve estetik[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Sanırım hepimizin estetik anlayışı farklı ^_^ Eminim o şablonu oluşturan arkadaşlar pek estetik bulmuşlardır; siz nâestetik bulmuşsunuz - yapabilecek pek bir şey yok o estetiklik kısmında estetik kavramı pek öznel olduğu için...
  • Bununla birlikte uyarı şablonunun (estetik olsun olmasın) niçin tekrar eklendiğini sanırım açıklayabilirim: uyarı şablonlarının mesaj sayfalarından kaldırılmasına sıcak bakılmaz - evet sayfanız ve hoşlanmadığınız uyarıları geri alabilirsiniz ama bu uyarıların gönderildiğini bilmek birçok açıdan çok önemlidir... birçok politika uyarı gerektirir ve uyarılara atıfta bulunur. Örneğin engelleme politikasındaki sayısız kural daha önce uyarı gönderilmemişse herhangi bir engellemenin verilemeyeceğini söyler. Örneğin kişisel saldırı konusunda genellikle bir (veya daha fazla kez duruma göre değişir) uyarı atıldıktan sonra herhangi bir işlem yapılır. Aynı şekilde bir kullanıcının telif haklarına riayet edip etmediği de aldığı uyarılarla tespit edilir. Elbette siz "ama ben kötü şeyler yapacak veya yaptığım bir hatayı tekrarlayacak bir kullanıcı değilim" diyebilirsiniz; ama bunu herkes diyebilir öyle değil mi ^_^ Bu sebeple arşivsel sebepler ve kurallar gereklilikleri sebebiyle, uyarıların bir bütün halinde çıkarılmadan sayfalarda tutulması cidden çok önemli. Bu açıdan uyarı tekrar geri eklenmiş - yoksa size karşı bir inat veya kötü niyetin güdülmediğine ben kefil olabilirim; söz konusu kullanıcımız deneyimli ve yardımsever bir kullanıcıdır. Dediğim gibi siz iyi niyet olduğunu varsayın; eğer o uyarının oradaki görünümü cidden hoşunuza gitmiyorsa ve estetik kaygılarınızı uyarıyorsa, şu anki mesaj sayfanızı arşivleyebilirsiniz, temizleyebilirsiniz?
  • Buna gelince... Ufak bir sorun var: koyduğunuz lisans bir Vikipedi sayfasının ekran görüntüsünü alıp yüklediğimizde koyduğumuz lisans. Büyük ihtimalle siz bunu ekran görüntüsü alarak elde edip yüklemediniz diye düşünüyorum? Verdiğiniz kaynak da resmin URL'si, resmin bulunduğu sayfanın değil. İkisi arasında ne fark var diyeceksiniz; resmin bulunduğu sayfada resmin telif hakkına dair bir ifade geçebilri ama resmin kendi URL'sinde doğrudan ulaşılan resimdir ve bu tip bir telif hakkı ibaresi bulunamaz. Siz isterseniz hangi Wikipedia maddesinden bu resmi aldığınızı belirtin ben uygun lisanslı mı diye kontrol edeyim, uygun şekilde etiketleyeyim? Umarım yardımcı olabilmişimdir ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 14:48, 12 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Ben müdahale edecektim ama Kullanıcı:Takabeg her iki resmi de benden hızlı davranıp prosedüre uygun hâle getirmiş ^_^
  • Onun değişikliklerine göz atarak tam olarak ne yaptığını ve ne yapılması gerektiğini daha rahat anlayabilirsiniz belki: birinci resimdeki değişikliği ve ikinci resimdeki değişikliği. Kısacası: resmin bulunduğu sayfanın URL'sini (resmin URL'sini değil içinde bulunduğu sayfanın URL'sini - eğer bir Vikipediyse söz konusu site resim sayfası tercihimizdir - bununla kastım şu formattaki URL'ler http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Resimadi -> örneğin: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:ImamAli.jpg ) belirtin ve kaynakta resmin lisansı ne olarak gösteriliyorsa bu lisansa denk gelecek bir lisans etiketini VP:RTE sayfasından bulup ekleyin (bu etiketler aslında lisans şablonudurlar). Eğer kaynak bir Vikipediyse hangi etiketin doğru olduğunu bulmanız çok kolay olacaktır zaten - o Vikipedide ne tür bir şablon kullanılmışsa onun Türkçe tercümesini seçeceksiniz ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 15:25, 12 Haziran 2008 (UTC)

İkinci Fitne[kaynağı değiştir]

İkinci Fitne'yi madde haline getirebilir misiniz? İki tez mevcuttur. Biri Kerbela Savaşı'ndan başlıyor. Diğeri ise Abdullah ibn el Zübeyr'in hilafet ilanından başlıyor. Vaktiniz varsa eğer... Takabeg ileti 15:45, 12 Haziran 2008 (UTC)

Resim bende sorunsuz çalışıyor olarak görünüyor. Bağlı olduğu sayfalarda da bir sorun yok. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 19:50, 13 Haziran 2008 (UTC)


  • Sayın Ongan; Ne yazık ki hiçbirimizin böyle bir şansı yok. Bazen silinecek maddeler aşırı derecede yığılıyor. Bu nedenle hepsini tek tek ayrıntılarıyla incelememiz, hatalı silme etiketi (şablonu) varsa bunları tek tek ayıklamamız olanak dışıdır. Genellikle silme etiketlerini ekleyen arkadaşlar deneyimli olduklarından, onlara güvenerek hareket edilip, ancak kuşkulu durumlarda haber verme ya da maddenin geçmişini bütün ayrıntılarıyla incelemenin gerçekleşmesi söz konusu olabiliyor. Yine de bu durumda haber verilmesi, son değişikliklerin vandal saldırısının azlığına, silme işlemini yapan arkadaşın zamanının çokluğuna kalmış bir şeydir. Eğer her sildiğimiz/sileceğimiz maddeyi, dosyayı oluşturanlara tek tek haber vermeye kalkarsak, takdir edersiniz ki burada hiç bir iş yapamaz hale geliriz. Umarım açıklamam yeterli olmuştur? İyi geceler. Levent Abi ileti 21:32, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Resimler, silme işlemi ve telif[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Duyarlılığınızı anlıyorum fakat olaya daha mantık bazlı yaklaşmanızı rica etmek durumundayım... prosedürler ve genel tablomuz şöyle:
  • Bir kullanıcı resim yüklediğinde eğer doğru şekilde kaynaklandırmamışsa/lisanslamamışsa, resme bu yönde uyarı konur ve kurallarımız gereğince belirli bir süre zarfında (yaklaşık 1 hafta) bu kaynaklandırma/lisanslama sorunu çözülmemiş olursa resimler silinir. Kullanıcıya bu aşamada uyarı göndermek tamamen tercihe bakar; kullanıcıya uyarı gönderilebilir de gönderilmeyebilir de... bunun sebebi şu: bu işlemleri tamamen gönüllü olarak kullanıcılarımız yapıyor (lisanssız/kaynaksız etiketlendirmesini) ve ne yazık ki ilgilenen kullanıcı sayısı çok az. Oysa günlük eklenen kaynaksız, lisanssız resim sayısı çok fazla. Bu durumda her bir kullanıcıya uyarı atılması veya uyarı atılıp atılmadığını kontrol etmek mümkün değil. Nitekim, ilgili bir kullanıcıysa eninde sonunda bir resminin işaretlendiğini fark ediyor... daha kontrol altında tutmak isterseniz eklediğiniz resimleri izleme listesine ekleyebilirsiniz (izlemeye al sekmesine tıklayarak). Böylece izleme listesinde günlük kontrol edebilirsiniz o resimlere herhangi bir müdahale, etiketleme olmuş mu...
  • Resim bulmak elbette zor olabilir ama bulduktan sonra yüklemek 5 saniyelik bir iş. Bir resmin kaynağını bulmak, lisansını bulmaksa resmi yükleyen şahıs dışındakiler için ortalama 5 saatlik, hatta 5 günlük iş. Bunu da unutmamak lazım...
  • Ama asıl sorun resim yükleyen kullanıcıların ne yazık ki sayısız telif, kaynaklandırma ve lisans uyarısını okumadan resim yüklemesi. Resim yükleme sayfasında yanıp sönen bir Dikkat ibaresi, aşağıdaki iki şey düzgün şekilde eklenmezse dosya silinir diye koca (ve hatta silinir kısmı kırmızı) puntolu yazılar var... bir siteden alınmışsa sitenin adresinin verilmesi gerektiği altı çizilerek gene büyük harflerle yazılmış. İnternetteki çoğu resmin rastgele alınamayacağı, bunların telif haklarının saklı olduğu gene altı çizilerek büyük harflerle yazılmış. Eğer ortalama bir kullanıcı telif hakları hakkında hiçbir şey bilmiyor dahi olsa, sadece dosya yükleme sayfasındaki topu topu 1 sayfa etmeyecek içeriği okusa, büyük ihtimalle hatasız resim yükleyebilir. Diyelim bu gerçekleşmedi ve hatalı dosya yükledi veya o yazılardan anlam çıkaramadı; bir kullanıcıya sormak çok mu zor? Evet sizin duyarlılığınızı anlıyorum, fakat unutmayın telif hakkı ihlâli demek yasal suç demek; hırsızlık demek. Hırsız konumuna düşmek, kul hakkına girmek gibi bir duruma tahammülümüz yok Vikipedi'de. Telif hakkı ihlâli ihtimalinden yana yakıla kaçmamız gerekmektedir. Durum böyleyken bazı resimlerin bariz bir şekilde kaynaksız eklendikten sonra etiketlenmesi ve 7 gün içinde resmi ekleyen hiçbir şekilde kaynak eklememişse, kimseye sormamışsa, silinmesi çok normal.
  • Yani sizi anlıyorum ama siz de prosedürü ve ilgili arkadaşları anlamaya çalışın ^_^ Ben dosya yükleme sayfası okunsa, birisine sorulsa ve bir resim yüklendikten sonra haftada 1 kontrol edilse bu tip bir sorun yaşanmaz... burada sonuçta maaşla çalışan insanlar yok; etiketleyenler de, uyarı atanlar da, silenler de tamamen gönüllü ve dosya ekleyen kullanıcı ne kadar az vakit ayırabiliyorsa onlar da o kadar az vakit ayırabiliyorlar... Eğer resimlerle ilgili sorun yaşayan bir kullanıcı varsa tanıdığınız veya siz kendiniz yaşıyorsanız yine bana veya diğer arkadaşlara sorabilirsiniz ^_^ ama tablo yukarıda belirttiğim gibidir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 23:48, 11 Temmuz 2008 (UTC)

İkinci Fitne[kaynağı değiştir]

Selam Ongan. Nerelerdeydiniz? Nasıl gidiyor? İkinci Fitne için tebrik ederim. Ben tamamlayamadım zaten. Diğer çalışmalarınız için önceden elinze sağlık diyorum. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 13:29, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  • Vermem gereken bir sınavım var onunla uğraşıyorum. Bir de foto yüklemeyi bir türlü öğrenemeyip de yüklediklerim silinince moralim bozuldu, bıraktım :) dediğim gibi öncelikle vermem gereken bir sınavım var Eylül'de. Umarım her şey çok güzel olacak. Sevgiyle. --ongan 13:49, 8 Ağustos 2008 (UTC)
Öncelikle başarılar dilerim. Resim konusuna gelince, riske girmemek için kaynak ve lisans konuslarında titiz davranmak zorundayız. O yüzden eksikler varsa siliniyor. Alışıncaya kadar herkes sizinle aynı şey yaşamıştır, yani gayet normal olduğu için moraliniz bozulmasın. Bundan sonra yüklediğinizde bana (ben konunun uzmanı değilim gerç) veya aktiv olanları (Kullanıcı:Dsmurat, Kullanıcı:Homonihilis, Kullanıcı:Mach, Kullanıcı:Yabancı v.s resim konusuna hakimdir) yakalayarak sorunun olup olmadığını sorarsanız iyi olacaktır. Zamanla sisteme alışırsınız. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:56, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Hudeybiye Antlaşması[kaynağı değiştir]

Selam ile,

Hudeybiye Antlaşması maddesini yazmaya başladığınız için teşekkürler. Gerçekten sadece bu maddenin olmaması bile, Türkçe Wikipedia'nın İslam Tarihi konusunda ne denli fakir olduğunu gösteriyordu.

İyi çalışmalar. --ongan 16:55, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Kusura bakmayın, arşive yazdığınızdan henüz gördüm mesajınızı. Oldukça haklısınız. İslamla alakalı maddeler pek az. Ayrıca içerikleri de oldukça kısa. Hatta öyle ki bazı Müslüman olmayan ülke dillerindeki VP'lerde(mesela Fransızca, İngilizce, Nederlands) İslamla alakalı maddeler daha fazla ve daha geniş. Bu maddeler bizim çabalarımızla hayat bulacaktır. O yüzden katkılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. Kolaylıklar.--Xyz... 17:50, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Böyle bir durumda tartışmayı bir tane bırakıp, köy çeşmesinde, ilginize sayfasında duyuru yapmakta fayda var. Genelde ilgi gösterenler oluyor. Kolay gelsin. --Abuk SABUK♫ ♫ 23:15, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Resim kaynakları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Evet çok güzel vermişsiniz resimlerin kaynaklarını; ikisi de doğru şekilde ^_^ Bununla birlikte bu sefer de lisanslarda ufak bir sorun vardı düzelttim. Lisans eklerken İngilizce Vikipedi'deki (veya artık hangi Vikipedi ise ondaki) kaynak sayfasındaki (kaynak olarak belirttiğiniz sayfadaki) lisans etiketini kullanmanız gerekir (İngilizce Vikipedi'deki tüm etiketlerin isimleri bizde de mevcut böylece etiketi değiştirmeden eklesiniz de doğru sonucu elde edersiniz); ekran-görüntüsü-vikipedi şablonlarını değil. O şablonlar farklı bir şey için kullanılıyor. Gösterdiğiniz iki resim de {{GÖBL}} ile etiketlenmeliydi; ben etiketledim. İsterseniz kontrol edip nasıl bir değişiklik yaptığımı görebilirsiniz ^_^ Resim işleri biraz sıkıntılıdır; ama birkaç denemeden sonra sorunsuz resim yüklemeleri yapacağınıza inanıyorum... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 08:16, 9 Ağustos 2008 (UTC)

Taslak Uyarisi[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Levent Abi ileti 13:47, 9 Ağustos 2008 (UTC)


  • Merhaba; taslak şablonunu ekleyebilirsiniz, ancak, önce Vikipedi:Taslak madde kriterlerini okumalısınız. Şimdilik silmiyorum, fakat bu haliyle kalamayacağını da belirtmek isterim. Çünkü taslak olamayacak kadar kısa. Levent Abi ileti 13:55, 9 Ağustos 2008 (UTC)

Resimlerde kaynak ve lisans[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Evet, o belirttiğiniz resmin kaynağı da lisans bilgisi de doğru ^_^ Bu işi kıvırdınız bence bundan sonra resimlerle ilgili sorun yaşamazsınız; ama yaşarsanız da bana mesaj atarsanız yardımcı olmaya çalışırım ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 09:14, 11 Ağustos 2008 (UTC)

Resim lisansları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Sanırım bir yanlışlık oldu; ben ilgili kullanıcı ile irtibata geçeceğim... belki buradaki lisans değil de orijinal kaynaktaki lisans bilgisine binaen eklenmiştir o uyarı ama eğer durum oysa bile lisans eksik uyarısı değil, telif inceleme uyarı konmalıdır ve size de o turuncu uyarı değil farklı bir uyarı şekli gönderilir... sanırım bir hata var veya ben bir noktayı gözden kaçırıyorum; ilgili kullanıcıya hemen soracağım. Sabrınız için şimdiden çok teşekkürler... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 17:48, 12 Ağustos 2008 (UTC)
Konu resimle ilgili hatalı uyarımı Noumenon sayesinde farkettim. Bir çok resmi kontrol ederken ne yazıkki yanlışlıkla lisansın yanlış olduğunu sanarak koymuştum. Bu konudaki özrümü kabul edin lütfen. Kolay gelsin. --Manco Capac 07:39, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Şablonlardan sayfa[kaynağı değiştir]

Merhaba

bir şablonu sayfaya yapiştirdiğimizda, sağ tarafa yapişik çikmakta. bir şablonu ortada hizalai, sola yapişik da yapabilir miyiz?

Şablon görüntüsünü "|" işaret sayin, şöyle bir sayfa oluşturmak istiyorum; | | | | |

mümkün mü?

saol şimdiden. --ongan 18:23, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Selam. Mevcut şablonlardan kopyalayarak yeni şalbonu oluşturduğum için ayrıntılı bilgilerim yok maalesef. Mesela Şablon:Türk tarihi sağ tarafa kalıyor ve Şablon:T. C. Merkez Bankası şubeleri ortada. Sola yapışık şablon da teknik olarak mümkün (gerç tekniğim yok). Ancak şablon konusuna hakim olmadığım için önce numuneleri bulmam lazım. "|" için hiç anlayamadım. Kullanıcı:Lord Leatherface belki anlıyor olabilir. Kusura bakmayın pek yardımcı olamadım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:41, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Zoologist 2008[kaynağı değiştir]

Merhaba Sn. Ongan. Geç cevap verdiğim için üzgünüm ancak böyle gerekti. Sülüklerin bakımı için ayrıca bir önleme gerek yoktur. Sadece yaşadıkları sudan bir örnek almanız gerekir. Yiyeceklerinin % 90'ı çürümüş leşlerden oluşur. Tedavide kullanılacak sülük ise herhangi bir mikrop taşımamalıdır. Ayrıca bir sülük insan kanını tedavi amacıyla emdiklerinde tıbbi atık muammelesi görür ve alkolle uyutulup yakılırlar. İyi günler...

Zoologist 2008[kaynağı değiştir]

Sn. Ongan. Sülükler hermafrodit canlılardır. Yani hem erkek hem de dişi üreme organları vardır. Fakat kendi başlarına üreyemezler. Bu yanlışlık solucanlarda da yapılmaktadır. Yalnızca çevresel ve hormonal değişiklikler sonucunda ya dişi ya da erkeğe dönüşür ve o cinsin organını kullanırlar. Yani iki sülük bile cins ayrımı yapılmaksızın üreyebilir. Ayrıca sülükler diğer hayvanlara yapışır ve kanlarını emerek bu sıvıdaki amino asit, yani protein yapılarını kullanarak beslenirler. Yaşam ortamları ise bataklık koşullarından farklı değildir. Hafif asitli ve bakterili ortam onlar için deyim yerindeyse bir saraydır. İyi günler. --Zoologist 2008 17:21, 19 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Ongan. Elinize sağlık. Kategori:Safeviye Tarikatı‎ kategorisine farkettim de ... Safevî Tarikatı adlı bir madde var. Safeviye mi ? Safeviyye mi? Safevî mi? Hangisi uygun sizce? Gereken düzeltme yaparsınız. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:49, 1 Eylül 2009 (UTC)

Safiyüddin İshak‎[kaynağı değiştir]

Tekrar Selam. " ... de hatırlamak gerek." ile cümleyi bitirmek ansiklopedik değildir. Togan'a göre öyle ise ona göre yazılmalıdır. Değil mi ? Ansiklopedi olarak böyle gerek, şöyle lazım diyemeyiz. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:54, 9 Eylül 2009 (UTC)

  • Emek verilen bir maddenin, ansiklopedik yazıma uymadığını düşünebildiğinize ve buna karar verebildiğinize göre bunu düzeltmeye yetecek Türkçe kullanımına da haizsinizdir diye düşünüyorum. Verilen bilgileri topyekun silmek Wikipedia'ya hiç bir katkı sağlamayacaktır, eğer düzeltmen için zamanım yok diyorsanız en azından bildirimde bulundurabilirsiniz. Yazışmalarınızda da NAZİK bir tutum benimsemenizi ÖNERİRİM. --ongan 14:09, 9 Eylül 2009 (UTC)
Nazik davrandım ama... Birde dikkatimi çeken şey (sadece sizin için geçerli değil) var. Niye hâlâ Zeki Velidi Togan ? Takabeg ileti 14:13, 9 Eylül 2009 (UTC)

Ali bin Ebu Talib[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. Gunlerce düşünürdüm ki, neden Peygambar efendimiz (s) ve imamların (e), ilk 4 halifenin resimlerini Vikipedide yerleştirmirler. Çunki müslimanlar, hususan, şia müslumanlar bunlari uykun görmürler. Nahayat, bunu da becerdiler. Artık Hz. Ali (e)-nin resminin ardindan Peyğambar efendimizin (s) de resminin sifariş verilmesinin tam zamanı. Onu yapan bunu da yapar.--Vago 12:18, 9 Temmuz 2010 (UTC)

  • Bilakis Şia resim hususunda Ehli Sünnetten bir parça daha özgürlükçüdür, Türkiye'deki şia / alevi'ler resimleri de çekinmeden kullanırlar. Sanırım Azeri'siniz, ben şu an için Peygamber efendimiz ve ilk üç halife için bir resim yayınlama işini beceremem, iki sebepten: birincisi Peygamber efendimiz için tasvir yapanlar var, güzel olanlar da var, ama Türkçe okuyanların ekserisi bu duruma alışık değil gereksiz polemik çıkarmak gibi geliyor, daha Muhammed bin Abdullah maddesi altın madde bile olmamışken. Diğeri ilk üç halifenin hiç tasvirine rastlamadım zaten. Vakit olur da imamları yazabilirsem, onların temsili resimlerini koyabilirim umarım. Selamlar.
Tamamdır doğru kişiye bildirdiniz fakat şöyle bir durum var. Bu iplerin yaptığı değişiklik taa 5 ay öncesine ait. Şu an o ipyi onların kullanmadığı kesin çünkü ipler sürekli değişiyor. Dolayısıyla engel vermenin bir mantığı yok. Yine de bildirim için teşekkürler .) --Reality 04:51, 4 Aralık 2011 (UTC)

Mutlutopuz 22:06, 1 Şubat 2012 (UTC)