Kullanıcı mesaj:Novicia

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz
Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Merhaba Novicia. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

taysin (mesaj) 08:05, 27 Eylül 2010 (UTC)


Selamlar. Çeviri istekleri ile ilgili bilgileri bu sayfadan alabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Eldarion 07:14, 27 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba. Hâlâ yapacak çeviri arıyor musunuz? Vikipedi'inin önemli bir ihtiyacı, politika sayfalarındaki eksikliklerinin giderilmesidir. Sıkıcı sayıldığı için pek ilgi görmeyen bir iş ama ansiklopedi'nin verimli çalışması, olabilecek ihtilafların hızlı çözümü için bence çok önemli bir alt yapı gereksinimi bu. En temel sayfalarımız yaklaşık dört yıl önce İngilizce Wikipedia'dan buraya aktarıldı ama hâlâ yapılmamış sayfalar var, bazıları zaman içinde gelişti, kısacası politika sayfalarının ayrıntılı bir şekilde elden geçmesi gerek. Bilmem ilginiz çeker mi? Yapılabilecek olan bazı sayfaları aşağıda listeledim, bana göre en önemlileri önce yazdım, tabii nereden başlayacağınızın tercihi size kalmış.

Umarım yardımcı olabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 20:21, 2 Ekim 2010 (UTC)


İlgilendiğinize sevindim.

  • Her şeyden önce Viki dilini öğrenmelisiniz. Merak etmeyin, HTML'den çok daha basit, her şey Vikipedi:Hızlı rehber sayfasında kısaca verilmiş, biraz daha ayrıntılı biçimi ise Yardım:Sayfa nasıl yazılır sayfasında.
  • Tecrübesiz olduğunuza göre basit bir işle başlamanız en iyisi olacak: Vikipedi:Kaynak gösterme, en:Wikipedia:Citing sources sayfasından çevrilmiş ama altbaşlıklardan ikisi yapılmamış. Önce, Türkçe sayfayı Viki dilinde yazılmış versiyonuyla karşılaştırarak aradaki ilişkiyi anlayın. İkincisi, İngilizce ile Türkçe metinleri kaşılaştırarak İngilizce Wiki'ye mahsus özel terimlerin Türkçe Vikipedi'deki karşılıklarına biraz aşina olun. Sonra da da o yapılmamış iki paragrafın çevirisini yapmayı deneyin. Yapılmış çevirilerde hatalar ve eksikler olabilir, onları da yapabilirsiniz. Sonra bana haber verin, ben bir kontrol eder, gerekirse yol gösteririm.
  • Vikipedi'de hata yapmaktan çekinmeyin, cesur olun. En kötü olasılıkla yaptığınız değişiklik geri alınacaktır. Daha iyi bir olasılıkla yaptığınız değişiklik Vikipedi'nin gelişmesine ufak bir katkı yapmış olacaktır.
  • Yardıma ihtiyacınız olursa bana danışabilirsiniz.

Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 13:55, 4 Ekim 2010 (UTC)

Merhaba yeniden,[kaynağı değiştir]

Sizinle en son 4 ekim 2010 da haberleşmiştik ve kaynak gösterme /citing sources sayfasına ilişkin bir düzeltme yapmam söz konusuydu. Bu iki aylık sürede bazı özel ve sağlığa ilişkin sorunlarla uğraşmak durumunda kaldım ve size geri dönemedim. Biraz ciddiyetsiz bir görüntü oldu ancak kusuruma bakmamanızı rica ediyorum. Çeviri yapma konusunda hala istekliyim ve söz konusu maddeye ilişkin düzeltme isteği geçerliyse devam etmek isterim. iyi çalışmalar, --Novicia 27/10/2010

Haberdar ettiğiniz için teşekkürler, umarım iyisinizdir artık. Çeviri ihtiyaçlarımız aynen sürüyor. En kolay veya en ilginç bulduğunuz işten başlayabilirsiniz. Doğrusu bu politika/yönerge sayfaları sıkıcıdır, eğer bu teklifi yapmaktan pişman olduysanız sizi anlayabilirim, vazgeçtiyseniz de hakkınızda kötü düşünmem. İsterseniz ansiklopedi maddesi de çevirebilirsiniz. Vikipedi'nin pek çok eksiği var, ne yaparsanız yararlı olacaksınızdır. Desteğinizin uzun vadeli ve verimli olması bakımından kendi istediğiniz ve size zevk veren bir iş yapmanız Vikipedi için en iyisi olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 16:17, 27 Kasım 2010 (UTC)

Vikipedi:Sayfa nasıl değiştirilir[kaynağı değiştir]

Merhaba. Elinize sağlık, gayet iyi olmuş. Kırmızı bağlantıların bir kısmının Türkçe Vikipedi'de karşılıkları var, zamanım olunca, gelecek bir-iki gün içinde gereken düzeltmeleri yaparım. Bir de Yardım:Sayfa nasıl yazılır sayfasının (2004'te en:Wikipedia:Tutorial sayfasından çevrilmiş görünüyor) adını değiştirmemiz gerekebilir.

Çevirdiğiniz metin mesaj sayfanızda kalabalık yapmasın diye Kullanıcı:Novicia/çalışma diye bir sayfa açtım ve çevirinizi oraya aktardım. Kendi kullanıcı sayfanızın altında bu tür çalışma sayfaları açmanız başkaları size karışmadan (sizin izniniz olmadıkça) rahatça çalışmanızı sağlar. Sayfa en son halini aldıktan sonra adını değiştiririz. Bu arada bir sonraki sayfanızı Kullanıcı:Novicia/çalışma2 gibi bir sayfada başlatabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

--İnfoCan 15:39, 29 Kasım 2010 (UTC)


Merhaba. Yazdıklarınızdaki bazı eksikleri tamamladım, bir-iki de ufak değişiklik yaptım. Vikipedi'de başkalarının sizin yazdıklarınızı değiştirmesine alınmamalısınız, herkes sunulan bilgilerin en iyi biçimde olması için çalışıyor. Tabii, siz de yapılan değişikliklileri kabullenmek zorunda değilsiniz, hatalı olduğunu düşündüğünüz bir değişikliği eski haline geri getirebilirsiniz veya daha da iyi yeni bir biçime değiştirebilirsiniz.

Bence sayfa oldukça iyi bir duruma geldi, yalnız bir resim bir de bazı iç bağlantılar eksik. Resim için ekran görüntüsü yakalayıp onu Vikipedi'ye yüklemek lazım (yapmayı biliyorsanız buyrun, yoksa ben bir ara yapabilirim). Sayfa tepesinde olması gereken en:Template:How-to şablonunu Türkçeleştirmek size belki ilginç gelebilir, çünkü şablonlar Vikipedi'de çok kullanılıyor. Kalan kırmızı renkli iç bağlantılar bence çok acil değiller, bundan sonraki projeniz için isterseniz onlardan birini açabilirsiniz, isterseniz başka bir şey, tercih tamamen sizin. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 15:35, 30 Kasım 2010 (UTC)

Not: Sayfanın adını değiştirebilirsiniz bence. Sayfa tepesindeki "taşı" sekmesine tıklayın ve orada maddenin yeni adı olarak "Vikipedi:Sayfa nasıl değiştirilir" yazın. Bunun sonucunda Kullanıcı:Novicia/çalışma sayfası, bütün değişiklik kayıtlarıyla birlikte bu yeni ada taşınacak. Bundan sonraki projenizde gene Kullanıcı:Novicia/çalışma sayfasına gidip oraya yeni bir sayfa oluşturabilirsiniz. Veya, Kullanıcı:Novicia/çalışma2 gibi bir sayfa da başlatabilirsiniz. Yardıma ihtiyacınız olursa haber verin. --İnfoCan 15:43, 30 Kasım 2010 (UTC)

Üç konu...[kaynağı değiştir]

Merhaba,

  1. "Tavsiye alırız" konusunda ters bir şey aklıma gelmemişti. Zaten Vikipedi'nin temel ilkelerinden biri "iyi niyet olduğunu varsaymak"tır.
  2. Resim konusunda, bilmem denediniz mi, yapmanız gereken, Paint programında Image menüsü altında Attributes seçeneğinden genişlik ve yükseklik değerlerini 855 ve 393 piksel (bu sayıları deneme-yanılma yoluyla buldum) olarak değiştirmekti. Daha fazla zaman kaybetmemeniz için ben bu işlemle resmin fazlalıklarını kırptım ve eski resmin yerine (aynı adla) onu yükledim. Gene de bu yöntemi kendi bilgisayarınızda bir kontrol edin, ilerde tekrar lazım olabilir.
  3. Resmin bulunduğu sayfadaki [1] imgeleri mi kastediyordunuz? Oradaki "CC", Creative Commons demek; yanındaki insan silueti (altında BY yazıyor = "tarafından") resim kullanırken onu yaratana atıf verilmesi gerektiğini ifade ediyor; çember yapan ok imgesi de (altında SA yazıyor - "Share alike") paylaşımın aynı lisans şartlarıyla yapılmasını şart koşuyor.

Hoşçakalın, --İnfoCan 14:55, 1 Aralık 2010 (UTC)