Kullanıcı mesaj:Nihatix

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba. Ben Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli sayfasına bir şikayet etmiştim ve bir karar alındı ama bu karara itirazım sözkonusudur. Bu yüzden konuyu değerlendirmenizi rica ediyorum. Şikayetim dört bölümden oluşmaktadır. 1. Üç geri dönüş kuralı ihlali (Kullanıcı dört kez kendi sürümünü getirmiştir) 2. Hizmetli politikası ihlali (Kullanıcı gerekçe kullanmadan engelleme vermiştir) 3. Engelleme politikası ihlali (Kullanıcı tartışmalı diyalog içinde olduğu beni engellemiştir) 4. Kişisel saldırılar yasaktır, nezaket ve iyi niyet varsayın politikası ihlalleri (Kullanıcı savunma yazılarıyla bu politikaları ihlal etmiştir, ayrıntıları sayfadda bulunmaktadır). Bu 4 iddiam için ayrı ayrı fikir belirtmenizi rica ederim, saygılar dilerim.Nihatix

merhaba, bir haftadır vikiye pek giremedim bu nedenle şikayetinizi yeni görüyorum. Uzun bir yazışma olmuş, tamamını okumadan bir yorum yapamayacağım. Zaman sorununu aştıktan sonra bir yorum yapmaya çalışırım. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 16:57, 3 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhaba. Vikipedi'ye gelir gelmez Köy Çeşmesi'nde birisiyle takışıp sonra da bir şikayet davası açmanız hoş olmamış. Şikayetlerinizde haklı olduğunuz noktalar var ama ansiklopedi projesinin ahenkli ilerlemesi açısından bu konunun kapanması bence daha önemli. Dava kapatılmıştır. Hakkınızı aramak sizin için önemliyse Wikimedia Foundation'a başvurabilirsiniz. Ancak görebildiğim kadarıyla Vikipedi'ye herhangi bir katkınız olmamış, fazla bir sempati göreceğinizi sanmıyorum (”Ainesidir iştir kişinin, lafa bakılmaz"). Davalaşarak ansiklopedi yazamayız. Eğer Troll değilseniz ve eğer Vikipedi projesine katkıda bulunmak sizin için önemliyse, en iyisi haklı olduğunuzu bile bile boynunuz dik bir şekilde çalışmaya başlamanızdır. --İnfoCan 18:04, 3 Şubat 2010 (UTC)
  • sayfada fikrimi belirttim, kullanıcı ve hizmetlilerden de başka belirtenler oldu, bir hizmetli de kararı yazdı. mesele kapanmıştır. levent'in bu noktada yaptığını doğrudan bir ihlal olarak görmüyor, vandalizm kuşkusuyla düştüğü bir hata olarak değerlendiriyorum. böyle durumlarda, hele de daha önce bu tür ihlaller söz konusu değilse kimseye engel verilmez, en azından biz böyle uyguluyoruz. anonim, kayıtlı kullanıcı ya da hizmetli, farketmez.. görüyorum ki, bütün hizmetlilere bu metni yollamışsınız. şikayet sayfası hizmetlilerin izlemesindedir, isteyen fikir belirtirdi. bu şekilde kimsenin üzerinde baskı kurmaya gerek yok. bu konuda söyleyeceğim son söz budur. bana ya da diğer kullanıcılara bu yönde mesajlar atmayı sürdürmeniz ise sizi başka bir noktaya taşır. levent'in öngörüsünü haklı mı çıkartacaksınız, yoksa adaletli bir vikipedi için çalışacak mısınız? bu noktada karar sizin.--ki bl 18:10, 3 Şubat 2010 (UTC)
ek: şikayet sayfasına 1. ihlal direk 24 saat engel veriyor demişsiniz, bu noktada yanılıyorsunuz. şöyle yazıyor engelleme politikasında: Eğer hizmetli bir kişiyi Üç geri-dönüş kuralının ihlali nedeniyle engelleyecekse, engellemeden önce söz konusu kullanıcıyı uyarması tavsiye edilir.. biz burada küfür ve hakaret dışında hiç bir konuda uyarmadan engelleme vermiyoruz. --ki bl 18:25, 3 Şubat 2010 (UTC)
Şikayet sayfasında fikrimi belirtmiştim. Yukarıdaki mesajlarda da vikipedistler yeterli açıklamayı yapmışlar. Bu konuda ek başka yorum yapmayı gerekli görmüyorum. Başka konulara yoğunlaşarak, ansiklopediye katkıda bulunmanızı önerir ve dilerim. İyi akşamlar, iyi vikiler--Merube 89msj 18:33, 3 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba,
Öncelikle hoş geldiniz (en azından kayıtlı kullanıcı olarak). Konudan haberim var ancak şikayet sayfasını başından itibaren takip edemedim, şu anda da baş edilemez derecede uzun yazışmalar mevcut. Açıkçası bunu okuyup ayrıntılarıyla anlamaya çalışacak kadar zaman harcayamayacağım maalesef. Öte yandan şunu güvenle söyleyebilirim: Şikayetçi olduğunuz hizmetliyi bir kenara bırakalım, gerek şikayet sayfasında gerekse mesaj sayfanızda size çeşitli açıklamalarda bulunan hizmetliler/bürokratlar arasında bu işi hepimizden çok daha uzun süredir yapmakta olan gayet deneyimli kişiler mevcut. Dolayısıyla, bu kişilerin kuralları tam olarak bileceği ve adil biçimde uygulayacağı varsayımı sanırım hatalı olmaz. Şikayet kapatılmıştır. Kararı beğenmemekte, hatta buna itiraz etmekte, kendinize göre ve belki başka kullanıcılara göre haklı olduğunuz yanlar olabilir. Ancak benim önerim şu: konuyu daha fazla uzatmamak, hepimizin (kendiniz dahil) kısıtlı vikivaktini daha yararlı kullanmamızı sağlayacaktır. Kullanıcı sayfanızda oldukça güzel mesajlar vermişsiniz. Öyleyse gelin "başlangıç tatsız bir olayla olsa da gerisinin güzel olmasını" sağlayalım. Bu konuyu da bir süre dinlenmeye bırakalım. İyivikiler... [ho? ni!] 20:30, 3 Şubat 2010 (UTC)

Yukarıda Homonihilis'in yazdıklarının altına imza atmakla beraber şikayete sizden başka itiraz eden hiçbir kullanıcı olmadığı için kararın üzerine ayrıca fikir belirtmeyeceği bildirmek istedim. İyi çalışmalar. --Eldarion 09:55, 4 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba Ercüment,

Ne yazık ki bu kadar kapsamlı bir konuya ayıracak, okuyup değerlendirmeye yetecek kadar geniş vakit bulamamanın sıkıntısını çekiyorum. Ayrıca daha fazla gecikmeden sorumlusu olduğum VP:İBP kontrollerini gerçekleştirmem gerekiyor. Birçok hizmetli konuyla ilgilenmiş zaten gördüğüm kadarıyla. Hatta arkadaşlar yukarıda katkıya yönelik çağrıda bulunmuşlar, ben de gelecek haftanın projesine katkıya davet edeyim seni. Vakti gelince bir davet şablonu da göndereyim hatta. Aklına takılan ne olursa sormaktan çekinme lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 23:08, 4 Şubat 2010 (UTC)


Merhaba, şikayetinizi tam olarak olmasa da büyük bir kısmını inceledim. Yorumum sudur. Bu olay büyütecek bir mesele değildir. Keşke hiç büyütmeyip olayı buralara getirmeseydiniz. Her iki taraf adına söylüyorum. Ancak bu noktaya gelinmiş. Doğrusu ben Levent'in yerinde olsam engellemeyi kendim yapmaz bir başka hizmetliden durumu değerlendirmesini isterdim ancak kurallarımızda bu tip bir geri alma savaşının tarafı olan bir hizmetlinin engelleme yapamayacağına dair bir kural da bulunmamaktadır. Dolayısıyla yapılan işlemin yanlış olmadığı da ortadadır. Ayrıca en başından bir hizmetli tarafından yapılan bir yanlış yere yazı yazma olayını ard niyetli olarak algılamak da pek doğru bir hareket olmadığı gibi VP:İNOV'a da uymamaktadır. Sanırım bu noktada en güzel uygulama konuyu daha fazla uzatmamaka olacaktır. Saygılarımla, --Manco Capac 11:11, 5 Şubat 2010 (UTC)