Kullanıcı mesaj:Murat Ercan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Merhaba Murat Ercan. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

  • Aklınıza takılan sorun varsa, danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Maddelerde değişiklik için bu sayfaya bakmakta yarar var. Ses dosyası, animasyon dosyası, fotoğraf dosyası, temsil dosyası vs. Vikipediye yüklemek isterseniz bu sayfa size yardımcı olacaktır. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girin, yukarıdaki "+" butonuna tıklayın, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajınızı yazın ve imza atmayı unutmayın!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye başka bir kaynakta var olan metni eklemiyoruz, sadece kendi çalışmalarımızı ekliyoruz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayın.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere sakın ola ki imza atmayın, reklam vermeyin, e-posta ve telefon numarası gibi özellerinizi paylaşmayın. Kendinizi tanıtabilmek için Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
Haydi kolay gelsin!


a[.]med»»ileti 21:49, 16 Temmuz 2010 (UTC)

Vikipedi’de reklam yapmak yasaktır.[kaynağı değiştir]

Bilgilenmeyle doğrudan ilgisi olmayan, ansiklopedik değer taşımayan içerikler reklam olarak algılanabilir. Kendinize veya gruplarınıza ait blog ve/veya forum sitelerine yönlendirici bağlantılar eklemeyin, Vikipedi; şirket, kurum ve kuruluşlarınızı ya da web sitenizi tanıtma yeri değil, bir ansiklopedidir.
Vikipedi’de reklam yapmak yasaktır. Ticari olsun ya da olmasın, bu tip maddeler/içerik eklemeye devam etmenize izin verilemez ve bu davranışınız vandalizm olarak algılanabilir. Lütfen bu tür içerik eklemeyiniz. - Eldarion 16:21, 18 Temmuz 2010 (UTC)


Yalnızca ansiklopedik bilgi ekleyiniz[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız:Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Eldarion 16:22, 18 Temmuz 2010 (UTC)


Burada her açılan maddeyi tek tek kontrol etmek gibi bir şansımız yok. Ansiklopedik bulmadığınız maddeleri kayda değerlik şablonu ile işaretleyebilirsiniz. Ancak sizin açtığınız madde buradaki kriterleri sağlamadığı için silindi. Kriterleri sağladığını hiçbir güvenilir kaynak ile ortaya koyamamışsınız zira. --Eldarion 07:55, 20 Temmuz 2010 (UTC)

Selamlar. Eklediğiniz maddeyi inceledim. Sanıyorum kayda değerlik kriterlerini tam olarak okumamışsınız. Bir projede sponsor olmak ya da bir teknoparkta yer almak bir şirketi kayda değer yapmaz. Şirketinizi konu alan tarafsız, bağımsız ve tanınmış hiçbir kaynak yok. Şirketiniz kayda değer değil ve madde Vikipedi'de yer alamaz. --Eldarion 15:06, 20 Temmuz 2010 (UTC)

Kayda Değer Olma Kriteri Hk.[kaynağı değiştir]

Sayın Vikiçizer merhaba,

Getron Bilişim Hizmetleri hakkındaki maddeye "Madde 6 - Kayda değer olmayan kişi, grup veya sayfa" gerekçesiyle hızlı sil uygulamışsınız.

Şirket ile ilgili maddeyi girerken Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) yönergesini dikkate alarak hareket ettim. Bu yönergede bildiğiniz gibi şu noktalar vurgulanmaktadır;

  • "Kayda değer, "dikkat çeken" veya "hakkında kayıt düşmeye değer" anlamındadır. "Ünlülük" veya "önemlilik" ile eş anlamlı değildir."
  • "Büyük örgütlerin kayda değer olduklarına dair güvenilir kaynaklardan doğrulanabilir bilgi edinmek daha kolaydır; lakin bireylerin kayda değer olabileceği gibi küçük örgütler de kayda değer olabilirler. Bu yüzden büyük örgütlerin Vikipedi'de yer alma şansını artıracak keyfi standartlar oluşturmaktan kaçınmak gerekir."
  • "Bir şirket, grup, örgüt vb. eğer ikincil kaynaklar tarafından konu edilmişse kayda değerdir."

Sonuş olarak da Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) yönergesinin "nihai ve en önemli şart"ı olarak şu ifade yer almaktadır:

  • "Nihaî ve en önemli şart, madde içeriğinin atfedilebileceği güvenilir yayımlanmış kaynakların olmasıdır."

Giriş yapmış olduğum madde yukarıdaki tüm öğeleri barındırmaktadır. Kaynak olarak BT Haber, Bilişim Dergisi, İnterpromedya gibi güvenilir kaynaklar ISSN ve ISBN bilgileri başta olmak üzere tüm detaylarıyla ve görsel orjinallerine de link verilerek gösterilmiştir. Maddenin içindeki her bir cümle için bir veya daha fazla kaynak gösterilmiştir.

Maddenin hangi açıdan Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) yönergesine uygun olmadığı yönünde bilgilendirirseniz müteşekkir olurum.

İlgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi çalışmalar,

Murat Ercan 10:34, 28 Temmuz 2010 (UTC)

  • Merhaba, size kısa ve net açıklayayım. Kendiniz gördüğüm kadarıyla linkini verdiğimde araştırabilirsiniz. Meselenin bir kısmı kaynaklarınızın Vikipedi:Güvenilir kaynaklara, bir kısmı da maddenizin Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) yanında esas olarak Vikipedi:Kayda değerlik yönergesine uyup uymadığıdır. Kaynaklarla neyi ispata/açıklamaya/bildireye çalışıyorsunuz; İlk 500 Bilişim Şirketi içinde olduğu dışında kayda değer bir bilgi yok. Bu bilginin de kaynağının yeterli olmadığını ve ansiklopedik bir bilgi olmadığını görebilirsiniz. Bir de Vikipedi:Vikipedi ne değildir? sayfasını incelemenizde fayda görüyorum. Vikipedi bir şirket indeksi, sarı rehber, reklam ajansı vs. değildir...Maddenizin ansiklopedide neden yer alması gerektiğini düzgün kaynaklandırma ve belki ansiklopedik değer taşıyan liste vs. ile anlatabilmeniz gerekir. Teşekkürler...Vikiçizer 10:49, 28 Temmuz 2010 (UTC)

Sayın Vikiçizer, hızlı yanıtınız için teşekkür ederim.
Bir örnek üzerinden gidersek daha iyi anlayacağımı düşünüyorum. Örneğin, hali hazırda aktif olarak Vikipedi maddesi olan:
maddesi ansiklopedik kabul edilmekte midir? Eğer bu madde şablonu ansiklopedik kabul ediliyorsa ben de benzer detaylarla ve kaynaklarla maddeyi düzeltebilirim.
Ayrıca "ansiklopedik madde" ve "ansiklopedik değer taşıyan liste" ile ilgili bakabileceğim kaynak/yönerge önerebilirseniz ya da bilgi verebilirseniz, incelemek ve öğrenmek isterim.
Amacım Vikipedi yönergelerine uygun bir madde hazırlamaktır. Bu açıdan vereceğiniz tüm bilgiler ve yönlendirmeler benim için değerli olacaktır.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
İyi çalışmalar,
Murat Ercan 11:26, 28 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba Murat Ercan, metin bazında o madde de ansiklopedik değildi. Bildirdiğiniz için teşekkürler...Gözden kaçabiliyor, diğer taraftan maddeleri birbirleri ile kıyaslayarak örneklendirmenizi tavsiye etmem. Her maddenin durumu kendi metninden değerlendirilir. "Ansiklopedik madde" ve/veya "ansiklopedik değer taşıyan liste"ye ilişkin doğrudan bir yönerge yoktur, ama size vikipedi açısından kısaca bir tanımlama denemesinde bulunayım; Güvenilir kaynaklarla kaynaklandırılmış reklam içermeyen genel kayda değerlik ve özel kayda değerlik kriterlerini karşılayan, amacı tanınmak/adını duyurmak/internette yer edinmek vs. olmayan, bir ansiklopedi maddesi olarak vikipedide yer almakla tek amacı internet okuruna faydalı ve duru bir bilgi sunmak olan metinler ansiklopediktir. Bendenizin maddeyi M6'dan silmiş olması; maddenin artık eklenemeyeceği manasına gelmez. Değişikliklerinizi yaparak tekrar eklersiniz, tekrar değerlendirilir...Hoşcakalın...Vikiçizer 19:34, 28 Temmuz 2010 (UTC)

Sevgili Vikiçizer,
Açıklayıcı yanıtınız ve olumlu yaklaşımınız için teşekür ederim.
Girmek istediğim maddenin verdiğiniz yanıttaki kriterleri karşılayıp karşılayamayacağını inceleyeceğim. Karşılamadığı takdirde rahatsızlık veriyor olmak istemem.
İyi günler dilerim.
Hoşçakalın.
Murat Ercan 07:44, 29 Temmuz 2010 (UTC)