Kullanıcı mesaj:Murhin/Temmuz 2009 Arşivi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Burası geçmiş mesajların arşivlendiği sayfadır. Üzerinde değişiklik veya deneme yapmayınız. M.S. adlı kullanıcıya buradan ulaşabilirsiniz...

Tıp Davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Tıp davetiyesi

Merhaba Murhin/Temmuz 2009 Arşivi, Tıp ile ilgili maddeleri düzenleyip, geliştiren Tıp Projesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --~~~~

--MightY msj 17:07, 3 Temmuz 2009 (UTC)

  • Yukarıdaki yorumların tekrarı olacak ama.. Tıp hakkında bilgim kısıtlı ve ilgi alanıma girmemekte. Davetiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar ve kolay gelsin. --Muratsahinmesaj 17:23, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Selam M.S. Neredeydin? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki haber ajansları listesi napacaz ? Takabeg ileti 22:20, 3 Temmuz 2009 (UTC)

  • Selam, hoşbulduk Takabeg. 3-4 günlüğüne tatil maksatlı İstanbul dışındaydım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki haber ajansları listesi, gerçekten de SAM'lık bir liste. Şu listelerin standart durumları konuşulmadan önce başlatmışım anlaşılan. :) Listeyi {{Çalışma var}} durumuna alıp, 2-3 üç gün içinde şablonlu ve kaynaklı hale sokmaya çalışayım. Eğer yapamazsam SAM gösteririz. Ayrıca VikiProje Kıbrıs konusu da çıkmaza girdi. Bir kullanıcı yorum yaptı (hemde olumsuz), diğer üyelerden ses seda yok. Bunu napalım?--Muratsahinmesaj 22:32, 3 Temmuz 2009 (UTC)
Şimdiye kadar yanıt vermemiş olan üyeleri de projen adı değiştiğini görünce yanıt (belki tepki) verebilirler. Bence değiştirelim :)) Takabeg ileti 22:35, 3 Temmuz 2009 (UTC)
  • Bence de artık değiştirelim. Üyelerden zaten ses yok, projeye dışından yorum alalım diyecem ama zaten kimse karşı çıkmayacaktır. Uzadıkça uzadı zaten. :) Senin hazırladığın şu temayı yerleştirelim. :) --Muratsahinmesaj 22:44, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Vikiproje Kıbrıs[kaynağı değiştir]

  • VikiProje Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tartışma sayfası üzerinde projenin içeriğinin Kıbrıs'ın tamamını içine alması için "VikiProje Kıbrıs" olarak değiştirilmesini önerdim. Fakat bir yanıt geldi ve diğer kullanıcılarda aktif olmadığından başka yanıt yok. Büyük ihtimal işlevsiz durması yüzünden zaten silinecektir. Şu anda napalım? --Muratsahinmesaj 23:05, 3 Temmuz 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Sanırım sizin dışınızda aktif kullanıcı kalmadı bu projeyle ilgilenen. Bence projeyi tüm Kıbrıs'a yayma fikri güzel; her ne kadar KKTC ile ilgili olarak varlığını sürdürmesi de mümkünse de Türkçede genel olarak tüm Kıbrıs ile ilgili ne kadar az bilgi olduğunu hesaba katarsak bu tip bir yönelim güzel olacaktır - hem dediğiniz gibi başka kullanıcıların ilgisini çeker belki. Arzu ederseniz özel olarak projeyle ilgilendiğini daha önce görmüş olduğunuz birkaç kullanıcıya mesaj atarak bu tartışmaya çağırın - belki o zaman ilgilenilirler?
  • Aslına bakarsanız, İngilizlerin deyimiyle, bir "teknikalite" sebebiyle Vikiprojelerin Portal kriterleri bazlı silinmesi mümkün değil. Zira hızlı silme kriterlerinde açık bir şekilde ilgili kriterler sadece portallar için sunuluyor; Vikiprojelerin adı dahi geçmiyor o sayfada. Doğal olarak bir Vikiproje ancak Genel başlığındaki kriterlerden biri sebebiyle silinebilir - etkin olmamak da bu kriterler arasında yok. Yani ölü bir şekilde kalır büyük ihtimalle...
  • Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 23:21, 3 Temmuz 2009 (UTC)
  • Hımm. Tamam anladım. Silinmek veya ölü arasında sanal ve gerçek hayat açısından da fark göremiyorum. :) Ölü bir projenin yer alması Türkçe Vikipedi'ye yarardan çok zararlı bir yük getireceğinden dolayı dediğiniz gibi yapıp, birkaç kullanıcıya haber vereyim. Konuda hemen bir çözüme kavuşsun. :) Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar ve kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 23:28, 3 Temmuz 2009 (UTC)

Selam. Sence de bu tröllük sayılır mı? Dağlık Ermenistan Cumhuriyeti'nin adı, TSK'nın bildirisinde bile yer alıyor da... Takabeg ileti 07:04, 4 Temmuz 2009 (UTC)/

Selam. Gerekçe de kaynaklı olup olmaması öne sürülmüş, daha doğrusu Ermenice her kaynağın "Ermeni tezi" diye adlandırılması etken olmuş. Tröllük veya değil bunu tam olarak belirtemem. Fakat; açık bir şekilde Türkçe Vikipedi'de "Azeri propagandası" yapılmaya çalışıldığını söyleyebilirim. Azerilere uymayanlar silinsin, tam tarafsız maddeler yerine (Azerice Vikipedi'de okuduklarıma göre) Azerilerin lehinde içerikler oluşturulmaya çalışılsın durumu gerçektir. Dağlık Ermenistan Cumhuriyeti'nin aday gösterilmesinde de bu durum kokuyor.. Bu dediklerimde belirtemem dediğimi söylediğim anlamına geliyor. :) --Muratsahinmesaj 07:40, 4 Temmuz 2009 (UTC)

  • Vikihaberimizde bulunan haberleri inceledim. Çok sayıda Türkiye haberi var. Bazıları da kayda değer değil. (İçlerinde benim açtıklarımda var ve şuan kayda değer bulmuyorum.) Sende yardım edersen Kayda değer olmayanlarına sil şablonu koyalım mı? Ben koyacaktım fakat çok sayıda olunca akıl alayım dedim.--Reality006 22:16, 4 Temmuz 2009 (UTC)
  • Veya bunu biraz erteleyelim. Çünkü çok sayıda var. Başka bir çözüm düşünüyorum da.--Reality006 15:36, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar Veritas, acaba Vikipedi tartışma:VikiProje Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti düşünceni paylaşırmısın? Teşekkürler.--Muratsahinmesaj 17:01, 4 Temmuz 2009 (UTC)

Burada görüş bildirdim. Görüşmek üzere. --Veritas ileti 10:51, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Vikipedi tartışma:VikiProje Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki bu kadar yorum yeter. Artık içeriği ve başlığı değiştirelim mi?--Muratsahinmesaj 22:30, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Bence olur. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:39, 5 Temmuz 2009 (UTC)
  • Ziyaretçi Defteri ile Katılımcı listesinin sıfırlanması gerekmez mi? Zaten çoğu aktif değil. :) --Muratsahinmesaj 23:36, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Kıbrıs projesi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba projenin yeni kapsamlı hali hayırlı olsun. Bir de peer rewiew ve ayın işbirliği için birer üst link koysak olur mu? Çalışılan maddeler kısmı çok iyi olmuş elinize sağlık. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 01:35, 6 Temmuz 2009 (UTC)
  • Bir de yapılacaklar bölümüne istenen maddeler kısmını ekleyelim mi, katılımcı listesinde de kırmızı link olarak durmaktan kurtulur böylece. Ne dersiniz?--Merube 89msj 01:36, 6 Temmuz 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim, umarım el birliği ile işler hale sokacağız. Elbette olur. Projelerin işleyişini ve düzenini en çok siz biliyorsunuz. Bunları size bırakıyorum. İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 01:40, 6 Temmuz 2009 (UTC)
  • Nazik sözleriniz için çok teşekkür ederim. Madde eş denetim sayfası için köy çeşmesindeki tartışma son halini aldıktan sonra açalım isterseniz. Oradaki tartışmaya da bakabilirseniz çok sevinirim. Ayın işbirliği sayfasını açıyorum bu halde, yapılacaklar kısmında da biraz değişiklik yapıyorum beğenmezseniz geri alırız. İyi vikiler--Merube 89msj 01:48, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Tamam. Proje zaten daha yapım aşamasında, istediğiniz gibi düzenlemeler yapın. Şimdiden ellerinize sağlık, çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 01:51, 6 Temmuz 2009 (UTC)

  • Yine ben Kategoriler üst başlığını şablonlar gibi bir başlığın altına taşısak mı, şu haliyle şablonlar bölümü de çok kısa zaten ne dersiniz?--Merube 89msj 01:57, 6 Temmuz 2009 (UTC)
  • Haklısınız, şablonlar ve kategorileri bir alt başlığın altında toplayalım. Projedeki öncelikli üst bir başlık değil zaten. :) --Muratsahinmesaj 02:02, 6 Temmuz 2009 (UTC)
  • Boş kalan kutucuğa da "madde eş denetimi" bölümü linkini koysak olur mu? Maddelerin gelişimi için çok önemli bir bölüm. --Merube 89msj 02:06, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Bu arada şu yönlendirme farklı alanlar arasında olduğundan silinmesini önerdim. Haber vermek istedim, iyi vikiler. Son olarak yapılacaklar bölümü ve ayın işbirliği sayfaları hazır. Bir ara çalışılan maddeler kısmına sınıflandırılmış maddeleri taşımaya başlarım. Bir de unutmadan köy çeşmesindeki peer rewiew başlığı altındaki tartışmayı inceleyebilirseniz çok iyi olur, projeleri çok yakından ilgilendiriyor. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 02:12, 6 Temmuz 2009 (UTC)

  • Aslında yönlendirmenin yanlış olduğunu düşünmüyorum. Wiki yazılımı zaten yönlendirmeleri saymaz, Vikipedist terimi Vikipedi'ye özel olsa da bu da birçoğu gibi yönlendirme altındadır. Fakat siz bilirsiniz. :) Ayrıca eski kullanıcı listesini ne yapalım? Çoğu kullanıcı zaten aktif değil ve sıfırdan mı başlasın? --Muratsahinmesaj 02:17, 6 Temmuz 2009 (UTC)
  • O zaman yönlendirme haline geri aldım :)). Eski kullanıcılar şu anki gibi gizli kodda dursun bence, hepsine davet yollayalım isteyen gelir üye olarak adını yazar zaten. Ne dersiniz?--Merube 89msj 02:22, 6 Temmuz 2009 (UTC)
  • Tamam bu şekilde kalsın. O zaman ben eski kullanıcılara davetiye yollamaya başlayayım :) İyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 02:26, 6 Temmuz 2009 (UTC)
  • Peki, kolay gelsin, iyi çalışmalar--Merube 89msj 02:30, 6 Temmuz 2009 (UTC)
  • Sınıflandırılmış maddelerin bir kısmını çalışılan maddelere taşıdım. Siz de vakit buldukça buraya taşıyabilir misiniz sınıflandırılmış maddeleri? Böylece daha hızlı biter madde listesi. Daha bunlar kategorilere ayrılacak. Ben şimdi çıkıyorum, kolay gelsin iyi çalışmalar--Merube 89msj 02:39, 6 Temmuz 2009 (UTC)
  • Elbette yaparım. Kolay gelsin, görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 02:40, 6 Temmuz 2009 (UTC)
  • Çok teşekkürler, iyi vikiler, görüşürüz--Merube 89msj 02:42, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Üye olacam da son günlerde sıkça yollanılmakta olan davetiyeler spam sayılmıyor mu acaba ? Takabeg ileti 01:37, 6 Temmuz 2009 (UTC)

  • Her projede davetiye sistemi var. Herhangi bir oylama amaçlı olmadığından ve daha çok işbirliği amaçlı olduğundan bun iletiler spam sayılmaz. Fakat ısrarla ilgi alanı dışındaki iletiler geliyorsa, buna birşey diyemem. :)--Muratsahinmesaj 01:44, 6 Temmuz 2009 (UTC)
OK. Hayırlı olsun. Takabeg ileti 02:04, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Merhabalar Metal Militia, Kullanıcı:Apolas'a artık hiçbir şey anlatamadığımdan şu yanıtına siz cevap verebilirmisiniz lütfen. Teşekkürler.--Muratsahinmesaj 11:59, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Kişisel saldırı nedeniyle dört gün engellendi. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 18:18, 6 Temmuz 2009 (UTC)

Patrol özelliği[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Patrol fonksiyonunu almak istemez misiniz? Kullanmayacak olsanız bile biz kullananlar açısından büyük iyilik olur... Daha önce görmüş müydünüz bilmiyorum ama Yeni maddeler gibi kayıt sayfalarında değişiklikler eğer "onaylanmamış" (unpatrolled) değişikliklerse sarı gözükürler, "onaylanmış" (patrolled) değişikliklerse beyaz gözükürler... hizmetlilerin ve patrol fonksiyonuna sahip kullanıcıların açtığı maddeler otomatik olarak onaylanmış gözüküyor ve bu kullanıcıların ayrıca başkalarının değişikliklerini onaylayabilme hakkı oluyor... fonksiyonu bir bürokrattan isteyerek sağlayabilirsiniz (almak için kriterler VP:OY ile aynı)... alıp kullanmayacak olsanız bile en azından bundan sonra açtığınız, üzerinde uğraştığınız maddeler sarı gözükmez, benim gibi kayıtları tarayan ve kontrol eden biçareler de daha az sarı renk görürler ^_^ yoksa örneğin şu anda sizin ve sizin gibi diğer bazı deneyimli kullanıcıların yaptıkları değişiklikleri de beyazlaştırabilmek için onaylamam gerekiyor; boşa zaman kaybı bu da. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 00:15, 8 Temmuz 2009 (UTC)


  • Selamlar. Patrol konusunda daha önceden Köy çesmesinde birkaç kez konu açılmıştı.. Biraz da olsa konu ve işleyişi hakkında bilgim var. Basit ama yorucu. :) Eğer sizin ve diğer hizmetlilierin biraz olsun yüklerini hafifletebileceksem neden istemeyeyim ki. :) Metal hocama hemen başvururum. Bildiğim kadarı daha patrol uygulamasını kullanan normal statüde vikipedist yok. Umarın gelecekte yaygınlaşır ve talep artar.. :) Saygılarla, görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 03:11, 8 Temmuz 2009 (UTC)
  • Merhabalar Metal Militia. Acaba patrol grubuna mensup bir kullanıcı olabilirmiyim? Biraz yük üstlenmek amacıyla talep var, ısrar yok. :) İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Muratsahinmesaj 03:17, 8 Temmuz 2009 (UTC)
Merhabalar, Vikipedi'de gizli ve açık vandalizmle mücadele etmek, elini taşın altına koymak isteyen herkese kapılar sonuna kadar açılır elbette. Welcome to the jungle! --M.M. ileti 09:56, 8 Temmuz 2009 (UTC)
  • Teşekkürler . İyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 11:13, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Kugark Katliamı[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele. Kugark Katliamı, SAM sonucunda VP:KD olmadığından silinmişken, Kugark katliamı maddesi hâlâ duruyor. Hızlı silme kurallarından M6 ile direk gitmesi gerekmiyor mu? Teşekkürler. İyi çalışmalar...--Muratsahinmesaj 07:32, 8 Temmuz 2009 (UTC)

  • :( önceleri çift madde etiketi varmış, sonra çıkartılmış ve unutulmuş. silindi. dikkatin için teşxekkürler. --ki bl 13:01, 8 Temmuz 2009 (UTC)

Kıbrıs projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba MS. Kıbrıs projesinin madde eşdenetim sayfasını oluşturdum. Şimdi şablon ve kategori bölümlerini birleştirip, üst linklere eşdenetim sayfasını da eklesek mi? Ne dersiniz? --Merube 89msj 03:17, 9 Temmuz 2009 (UTC)

  • Evet, ekleyelim. Daha önceden zaten buna karar vermiştik. :) Fakat benim çıkmam lazım, görüşme üzere...--Muratsahinmesaj 03:27, 9 Temmuz 2009 (UTC)
  • Bu işi sizin üstünüze bırakıp kaçmak istemiştim ama olamadı . Bir ara ilgilenirim o halde. İyi vikiler--Merube 89msj 03:28, 9 Temmuz 2009 (UTC)
  • Sanırsam biraz hızlı davranmışım. :) Şimdi düzenlerim. İyi çalışmalar.--Muratsahinmesaj 07:51, 9 Temmuz 2009 (UTC)
  • Halletmişsiniz :)), elinize sağlık. Teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 11:28, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Merhaba Memo, öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldin. Öncelikle bana attığın şu "anlamsız" uyarıdan anlaşılıyor ki daha acemiyiz. :) Vikipedi:Taslak ve VP:SDD sayfalarını uyarı şablonları yollamadan önce dikkatli okuman lazım. Ayrıca bir kişiye uyarı mesajı yollamadan önce maddenin üst bölümdeki "geçmiş" sekmesini kontrol etmen gerekiyor. Herhangi bir sorun olursa seve seve yardım ederim. İyi günler, kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 14:41, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Öncelikle attığım mesajdan bir şey anlamadığına göre ya çok acemisin, ya da hatanı hatırlamıyorsun ( alay etmiyorum )...Cenevre Konferansı maddesini yazmışsın.Ama medde kısa içerikli, yetersiz.Bu nedenle sana yolladım.Anladıysan ne mutlu bana...İyi vikilemeler...---memo44- 14:44, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Son değişiklikler sayfasında gözlerimle gördüm ve yeni madde; I.Cenevre Konferansı - Muratsahan yazıyordu.Ayrıca, ben bu siteye yaklaşık 2 yıldır üyeyim!!!!Ayrıca "son değişiklikler devriyesi"yim.mesajlarında alay içeren sözcükler ve ifadeler kullanıyorsun!!!Bununla bilgi alman çok iyi olur doğrusu."Ayrıca, bu ettiğin alaylı ifadeler dolayısıyla bir özrünü borç biliyorum..."Başka kullanıcılarla böyle alaylı konuşursan, belki bazıları benim kadar sabırlı çıkmayabilir ve ŞİKAYETTE BULUNABİLİR!!! İyi vikilemeler...---memo44- 14:59, 9 Temmuz 2009 (UTC)

  • O gördüğün Tartışma:I. Cenevre Konferansı olmasın? :) Anlaşılan sana durumu ve Viki'nin işleyişini anlatamayacağız. İfadelerimde alay içeren birşey yok. Sana sadece "işleyişi" açıklamaya çalışıyorum. Olumlu katkılar yapmaya çalıştığını görüyorum ama öncelikle politikaları gözden geçirmen gerekli. OK? --Muratsahinmesaj 15:11, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Peki o zaman yolladığın ilk mesajda "galibe acemisin :)" ve gülme ifadeleri ne oluyor??Ayrıca artık mesaj atmayı keser misin!!!Çünkü; boş boş yazılarınla hem moralimi bozuyor hem de mesaj sayfamı boşu boşuna dolduruyorsun (hakaret diye algılanmasın!) ---memo44- 15:13, 9 Temmuz 2009 (UTC)

  • "Acemilik" sözcüğü alay geçmek maksatlı kullanılmaz ve yeni başlayan kişiler için kullanılır. Gülücük ise sempati anlamı ile kullanılır. Asıl "artık mesaj atmayı keser misin!!!" ifadesi VP:KSY politikasına aykırıdır. Şuan resmî bir dil ile konuşabilirdim ama yine de "sempatik" yaklaşmaya çalıştığımdan hâlâ bu şekilde konuşuyorum. Lütfen sadece politikaları gözden geçir. Dediğim bu kadar. Yardım maksatlı yine mesaj sayfana uğrayacağım, haberin olsun. :) İyi çalışmalar. --Muratsahinmesaj 15:22, 9 Temmuz 2009 (UTC)

156 Uygur protestocunun öldürüldüğü?[kaynağı değiştir]

This in not true. Most killed people are Han Chinese.

http://blogs.telegraph.co.uk/news/peterfoster/100002368/uighur-unrest-not-another-tiananmen/

--Pushhigh 10:24, 10 Temmuz 2009 (UTC)

Please go to Tartışma:Temmuz 2009 Urumçi başkaldırıları--Pushhigh 19:55, 10 Temmuz 2009 (UTC)

Selam M.S. Doğu Türkistan'daki telif hakları ihlal eden yani kopya kısımına işaretledin. Bir kısımı kaldırdım ve şimdi diğer kısımların da kopya olduğu anlaşıldı. Tatilde misin? Göz atarsan sevinecem. Birde Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti maddesine İngilizce Vikipedide bile propaganda map olarak algılanan harta ısrarla eklenmeye çalışılıyor. Nasıl halletmeliyiz ? İyi tatiller. Takabeg ileti 00:44, 11 Temmuz 2009 (UTC)

  • Merhaba M.S. Kullanıcı sayfanda vikimola yapacağın yazıyor fakat; katkılarına baktığımda geri dönmüşsünüz. Yoksa, sadece bir girip-göz atıp-çıkma olayı mı? --Kerem233 09:12, 16 Temmuz 2009 (UTC)
  • Merhaba Kerem. Malesef ikinci cümlen doğru. :) Şuanlık izleme listemi kontrol ediyorum. En az 5-6 gün daha vikimola durumunda olacağım, ehh malum yaz demek tatil demek. Görüşmek üzere..--Muratsahinmesaj 09:17, 16 Temmuz 2009 (UTC)
  • 5-6 günü dört gözle bekliyorum. --Kerem233 11:53, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Hoş geldin. Geçici mi kalıcı mı ? Takabeg ileti 09:23, 16 Temmuz 2009 (UTC)

  • Hoş bulduk ama geçici. Bir hafta daha vikimola durumunda olacağım. Şu anlık izleme listesini kontrol etmek için girdim. :) İyi çalışmalar, görüşmek üzere...--Muratsahinmesaj 09:28, 16 Temmuz 2009 (UTC)



Bu ayki işbirliğine katılın!

Temmuz 2009 ayının iş birliği; Tarih taslakları kategorisinde yer alan maddelerin geliştirilmesi seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 18 Temmuz 2009
  • Proje bitiş: 31 Temmuz 2009

Merhaba. VikiMolanız bittiğinde ilgilenirseniz çok sevinirim. Sevgiler-- Serhan+tr 18:38, 18 Temmuz 2009 (UTC)

  • Vikimola bitti inşallah. Hoşgeldiniz! --Kerem233 16:15, 20 Temmuz 2009 (UTC)
  • Evet, bitti. Hoş bulduk. :) İyi çalışmalar ve görüşmek üzere...--Muratsahinmesaj 16:21, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Dosya yükleme[kaynağı değiştir]

  • Şu dosyayı nasıl yüklüyeceğim konusunda hiçbir bilgim yok. Hangi lisansı kullanmalıyım?--Reality006 18:22, 20 Temmuz 2009 (UTC)
  • Bir de bu dosya commonsa yüklenebilir mi?--Reality006 18:24, 20 Temmuz 2009 (UTC)
  • Evet yüklenebilir. Kamu malı olduğundan commonsa yüklenmesi daha iyi olur. Resmi yükleyen kişinin belirttiği aynı lisansla yükleyebilirsiniz.--Muratsahinmesaj 18:37, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Sport Club Corinthians Paulista[kaynağı değiştir]

Selam M.S.

Sport Club Corinthians Paulista başlığını incelermisiniz Kolombiya vatandaşı olarak görünen kişiyle alay amaçlı yazıldığı çok belli oluyor...Teşekkürler Bu imzasız yazı UltrAslan BH (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Hatalı bilgi düzeltildi. Bunu geçmiş butonundan geri alma işlemi uygulayarak sizde yapabilirsiniz. Kolay gelsin...--Muratsahinmesaj 21:01, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Kıbrıs Yunan Alayı[kaynağı değiştir]

Selam hoş geldin. Nette de bu terimi görüyoruz ama kendi adında alay kelimesi bulunmadığı halde niye alay diyorlar ? Bilgin var mı? Takabeg ileti 12:21, 21 Temmuz 2009 (UTC)

  • Selam, Hoş bulduk. Aslında Türkiye'nin kullanımından dolayı Türkçe kaynaklarda "Kıbrıs Yunan Alayı" veya "Kıbrıs Yunan Kuvvetleri Alayı" diye yaygınlaşmış olabilir. Başbakanlık Arşivleri'ne olsun, Kıbrıs Sorunu hakkında kitap yazan Mehmet Hasgüler, Niyazi Kızılyürek, Nuri Çevikel'in eserlerinde de bu adla geçiyor. Garanti ve İttifak anlaşmalarında askeri birlik olarak geçiyor ama "Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı"nın adlandırılmasından da olabilir... Benimkilerde bir tahmin. :) --Muratsahinmesaj 12:39, 21 Temmuz 2009 (UTC)

Telif etiketlerini etiketledim. Neden lisans sorunu varki?--Captain BradleyMesaj Sayfam 04:18, 24 Temmuz 2009 (UTC)

  • Merhabalar, sadece Vikipedi içeriği olsa idi {{Ekran Görüntüsü-Wikipedia}} yırtabilirdik ama şu Windows XP standart arka planı olması {{Ekran Görüntüsü-Yazılım}} lisansını gerektiriyor. Mesaj sayfanızdaki yazılardan anladığım kadarı ile sadece örneklendirme için yüklemişsiniz. Zaten herhangi bir madde üzerinde kullanılmadığından zamanın akışına bırakıp, silinmesini bekleyelim. :) Kolay gelsin ve iyi çalışmalar.. --Muratsahinmesaj 18:48, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Resim:Altınordu.jpg için adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

"Adil kullanım gerekçesi" nedeniyle yayınlamamışsınız telif hakkıyla ilgili bir sorunmu var ?

logo patentimiz buyrun = http://www.altinordu.org.tr/logo_patent.jpg logomuz buyrun = http://www.altinordu.org.tr/altınordu_logosu.jpg

Neden sorun çıkartıyorsunuz, neden zorluk çıkartıyorsunuz ?

--Tbluet 10:11, 24 Temmuz 2009 (UTC)

  • Öncelikle burada kimsenin zorluk çıkardığı yok, size gönderilen uyarı Vikipedi kurallarının gereğidir. 1 Ekim 2008'den sonraki tüm adil kullanım resimleri gerekçelendirilmek zorundadır. Durumu anlamadan lütfen suçlayıcı ifadelerle yaklaşmayın. İyi günler...--Muratsahinmesaj 18:30, 24 Temmuz 2009 (UTC)
  • Bana şuan cevap olarak yazmış olduğunuz kadar açıklamayı keşke resmin silinmesi isteğinde bulunduğunuzda da yapmış olsaydınız. Yeni bir kullanıcı için karmaşık olarak nitelendirilecek bir linke yönlendirmek yerine yapılması gerekeni açıklayan bir kaç satırı yazmak wiki hizmetlilerine daha çok uyan bir yaklaşım tarzı olurdu, anlaşılan wiki artık hizmetli seçiminde eskiden olduğu gibi titiz ve özenli davranmıyor. Kullanıcılara karşı daha duyarlı bir yaklaşım sergilemeniz dileğiyle iyi çalışmalar sevgili Muratsahin

--Tbluet 07:18, 25 Temmuz 2009 (UTC)

Vikiproje Televizyon dizileri: House[kaynağı değiştir]

Merhaba Muratsahan, şurda şöyle bir öneri mevcut. Zamanınız var ise görüşünüzü belirtirseniz sevinirim.--Hedda Gabler 10:39, 24 Temmuz 2009 (UTC)

Orası gözümden kaçmış. Neyse silinsin gitsin. İyi günler.--Captain BradleyMesaj Sayfam 03:51, 25 Temmuz 2009 (UTC)

  • Merhaba. Mızrak sanırım etkin değil. O yüzden size soruyorum. Daha önce sra gösterilmiş ama başarılı olamamış resimleri 2. defa sra gösterebilirmiyim. İki tane böyle resim buldum. İkiside süper ve diğer vikilerdede sr.İyi günlerCaptain BradleyMesaj Sayfam

hello i am a spanish boy very interested in turkey and the european union. i think that turkey have to enter in the EU, and i want to know the opinion and views of turkish people about turkish society and posibilities of their entry in the union. thanks--RubencinMdE 13:04, 25 Temmuz 2009 (UTC)