Kullanıcı mesaj:Hedda Gabler~trwiki/Arşiv 14

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Simpsonlar + Lost[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda. İyisindir umarım. Epey hoşuma gitti, kısa sürede bitmiş olması. "Mizah" altbaşlığına el atmayı düşünüyorum. Hazır dört günlük tatilim varken birkaç şeyle ilgilenmek istiyorum. Göz kırpma Bu liste için de kırmızı açma işini hızlandıracağım ama bilgi kutusundaki kırmızılardan dördü, en.wiki dışında hiçbir vikide yok. Çıkarsak mı ne dersin? Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Kemal K. 13:12, 29 Ekim 2009 (UTC)

  • Hiç önemli değil. Görüşürüz, kolay gelsin. --Kemal K. 10:35, 30 Ekim 2009 (UTC)

Lost 1. sezon[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda. Lost (1. sezon) çevirisi nihayet :))) bitti. Yalnız ben diziyi izlemediğimden (biliyorum büyük kayıp) bir kontrol ederseniz çevirileri sevinirim. Yanlış bilgi verilmesin de.. Şimdiden teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 18:57, 29 Ekim 2009 (UTC)

  • Yağmur yağıyor dışarıda ve senin mesajın beni çok duydulandırdı :) Lost'un 1. sezonu açtığım ilk sezon maddesiydi, diğerleri SL oldu bu kalmıştı geriye, ama senin gayretinle bitti şükürler olsun. Daha bakmadım sayfaya birazdan kontrol ederim. Bu arada "izlemediğin için çok şey kaçırıyorsun" diyeceğim ama günlük hayyata arkadaşlarımdan "aman canavar geliyor adamları öldürüyor" diye dalga geçtikleri için bir şey diyemiyorum. Vakit bulduğunda izlemen dileğiyle. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 10:35, 30 Ekim 2009 (UTC)
  • Maddeyi aday yaptım. Kolay gelsin. Teşekkürler. --Hedda Gabler 11:00, 30 Ekim 2009 (UTC)
Hehe, hayli geciktirdim ama nihayet nihayete erdi :). Düzeltmeler için eline sağlık. Bir ara izlemek istiyorum muhakkak, kült bir dizi souçta. Bu arada adaylık sayfasına da yorumumu yazdım. Helal olsun bu kaçıncı seçkin/kaliteli çalışmanız böyle, valla bravo. Tebrikler, teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 00:06, 1 Kasım 2009 (UTC)

Hedda arkadaş[kaynağı değiştir]

O ip sana da hakaret edio biliom.Acilen şikayet edelim --***Osmanlı98***İyi vikilemeler***| 11:24, 31 Ekim 2009 (UTC) Şı ipi acilen bir hizmetliye danışalım--***Osmanlı98***İyi vikilemeler***| 11:34, 31 Ekim 2009 (UTC) Yanıt ver ama

Simpsonlar - Mizah[kaynağı değiştir]

Bölümü ekledim. Çeviride umarım hata yoktur. Bu arada, sloganları ("excellent, eat my short" gibi) Türkçe'ye çevirmedim. Sana uygun gelirse çevirebilirsin. İyi çalışmalar... --Kemal K. 16:34, 31 Ekim 2009 (UTC)

Portallar Şablonu[kaynağı değiştir]

  • Diyorumda yeni portal şablonunun tasarımı şöyle olabilir mi? Birde yeni açılan portalları portal listesi ve portal dizinine koysak daha iyi olur. Ne düşünüyorsunuz?--FinlandiyalıИлети 14:53, 1 Kasım 2009 (UTC)

Portal Listesi · Portal Dizini · Seçkin Portallar · Kategori · Sayfayı yenile

Tehdit meselesi[kaynağı değiştir]

  • Özür dilerim fakat bence orada herhangi bir tehdit yok bana göre. "Sizinle daha resmî bir tavırla konuşmaya başlayacağım." cümlesinde ne bir hakaret, ne de bir tehdit vardır. Sadece üslup yüzünden rahatsız olup üstünü çizdim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 19:34, 2 Kasım 2009 (UTC)

Tarihte bugün[kaynağı değiştir]

  • Tarihte bugün kolonundaki "olaylar" kısmındaki olaylar iki kez yazılmış. Bir de Ekim Devrimi'nde parantez içindeki "Ekim 25" ifadesi "25 Ekim" olarak düzenlenmesi gerekiyor. Ek bir şey, tarihte bugün kısmında böyle hatalar arada oluyor, ana sayfaya çıkarılmadan önce içeriği 1 dakikada okuyup sonra ana sayfaya çıkarmak daha uygun galiba. - Hedda Gabler 12:48, 6 Kasım 2009 (UTC)
  • eksik gördüğünüz yazım hatalarını düzeltebilirsiniz. --DLT (Son Kahraman) 13:09, 6 Kasım 2009 (UTC)
  • Pardon, bana yazdığınız mesajdan bir şey anlamadım. Neyi değiştirip düzeltebilirim? - Hedda Gabler 13:27, 6 Kasım 2009 (UTC)
  • tarihte bugün bölümünde gördüğünüz yazım yalnışlarını düzeltebilirsiniz demek istedim --DLT (Son Kahraman) 13:31, 6 Kasım 2009 (UTC)

Vikipedi:VikiProje Eurovision[kaynağı değiştir]

  • Selam. Acaba Eurovision projesi hakkında ne düşünmektesiniz. Böyle proje açılabilir mi?--FinlandiyalıИлети 21:12, 6 Kasım 2009 (UTC)
  • Selamlar. Daha önce de size bahsetmiştim. Gülbeyaz maddesini SM yapmaya çalışıyorum. Şöyle bir haber buldum. Dizinin senaryosunu Meral Okay ve Muharrem Buhara'nın üstlendiği yazıyor. Dizinin asıl senaristleri Rüya İşçileri isimli bir grup. Ama Meral Okay ve Buhara'da senaryoya yardım etmiş olabilir. Fakat bu bilgi Radikal haricinde hiçbir yerde yok. Sizce kullanayım mı?--Gökçє Yörük mesaj 15:40, 8 Kasım 2009 (UTC)

merhaba ben 2009 domuz gribi alı şablonun artık yenilenemeyecek boyuta geldiğini düşünüyorum. ne yapalım. iyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 16:07, 12 Kasım 2009 (UTC)

  • Simpsonlar kaç yılının hangi aylarında Show'da yayınlandı? Oradaki ismine ulaşabiliriz.--Gökçє Yörük mesaj 15:15, 13 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba Hedda,

Kaldırdım. Önbelleğini temizleyince etkili olur (Firefox için CTRL + SHIFT + R, Internet Explorer için CTRL + F5).

Sevgiler

Vito Genovese 17:22, 13 Kasım 2009 (UTC)


Oy, ikinci mesajın aynı anda gelen mesaj yüzünden araya kaynamış, şimdi gördüm, kusura bakmayasın.

Tartışma sayfası uyarısı oranın MediaWiki sayfası değiştiği için çıkıyor, betiklerle alakası yok, imza atılmasını teşvik amaçlı sadece.

Önbelleği temizlemene rağmen geçmemiş olması ise garip. Eski adıyla gadget'larda, yeni adıyla küçük araçlarda seçili bir şey var mı?

Vito Genovese 18:04, 13 Kasım 2009 (UTC)


Gezinti pencereleri ön izleme olayının ta kendisi. Türkçeleştirilmiş, kılavuzu yazılmış hali sadece. Onu kaldırırsan düzelecek.

Bu arada seni rahatsız eden belirli bir özelliği varsa ona çözüm bulabiliriz istersen. Hani "Genel olarak yararlı ama şu özelliğine ifrit oluyorum" falan diyorsan?

Vito Genovese 18:09, 13 Kasım 2009 (UTC)


:) Hay Allah, baştan beri ön izleme derken pencerelerden bahsettiğini zannetmiştim.

O da MediaWiki'de yapılan değişikliğin sonucu. Yani site genelinde geçerli. Bir bakayım ilk fırsatta kaldırmanın yolu nedir diye, bulursam haber vereyim.

Sevgiler

Vito Genovese 18:28, 13 Kasım 2009 (UTC)

Vikipedi'de belirli bir süre geçirmiş deneyimli bir kullanıcısınız. Burada kişiler hakkında yorum yapmanın veya üyelerden herhangi birinin, diğer üyelerin gözünde itibar kaybetmesine yol açabilecek yorumlar yapmanın yasak olduğunu biliyor olmanız gerekiyor. Bu size bir uyarıdır. "Bu arada Sabri'nin silinsiz nedeni vidden komiklikten öte bir şey değil." tarzında söylemlerinizi ve tutumunuzu sürdürmeniz halinde değişiklik yapmanız geçici bir süre ile engellenecektir. Bilginize. --Eldarion 09:26, 14 Kasım 2009 (UTC)

Ek: SAM'a bakınca ne demek istediğini anlyorum. Kaynaklandırılmamış maddeye kalsın, kaynaklandırılmış maddeye silinsin... ben de şok oluyorum. Ancak bu durum henüz VP:KD, Vikipedi:Kaynak gösterme, Vikipedi:Güvenilir kaynaklar gibi politikaların iyi algılanmamış olması ve biraz da sistemik önyargıdan kaynaklandığını düşünüyorum. O yüzden kullanıcıları suçlamamak lazım. Kızmadan KD kriterleri ve kaynaklandırmanın önemini ikna etmeye çalışmak etmek lazım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:06, 14 Kasım 2009 (UTC)
Takabeg, ben kızmış değilim bu sizin algılama biçiminiz. "Komik" olan kişi değildir yorumudur, bu onu başkaları gözünde küçük düşürme amacıyla da söylemedim ve KYS yoktur. Ayrıca VP:İNOV nerede? Bir tek İNOV bize mi işliyor? Ayrıca daha önce "bence KD değildir" ifadesi yanlış bulunmuştu oy verenler "bence"lere göre gitmiyor mu? Bir tek ben "bence" dediğim için zılgıtı yedim. Birleştirme işlemi de absürd olmaktan başka bir şey değildir, e ben bu işlemi absürd bulduğum için de uyarı alacak mıyım? Cidden Viki'den böyle böyle soğumaya başlıyor insan. Hayır saldırı yapsam ve o niyetle bir şey söylesem umurumda olmaz "evet haksızım" derim ama işte!--Hedda Gabler 12:21, 14 Kasım 2009 (UTC)
Evet sadece "KD değildir" ya da sadece "KD'dir" diyerek karar vermek uygunsuzdur, bence de. Fakat mera etmiyorum SAM'da oylamaları inceleyenler de bu noktaya dikkat ederler. Ne olursa olsun kullanıcının adı yer alırsa hoş olmaz. Adları geçmese bile alınmış kullanıcılar şikayet ettiler :) Kullanıcılara göre değişir ama gördüğüm kadarıyla konu kişilere yönelik yorum (kişisel saldırı demek yerinde değildir) ile ilgili olunca VP:İNOV ön planda değildir. Kısaca riske girmemek lazım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:34, 14 Kasım 2009 (UTC)
Ben "bence KD'dir" dediğimde şöyle cevap aldım ""Bence kayda değerdir" tarzı bir yaklaşım ne ansiklopedik, ne de tarafsızdır. Kişisel fikirler Vikipedi'yi bağlamaz". Oy verenlere bir bak bakalım kimler ne demiş. Neden onlara bu tür mesaj yazılmıyor. Ayrıca Sabri "Sadece Kürtçe Viki'de maddesinin bulunması bile yeterince şüphe taşıyor" demiş, bu ifade cidden hoş değil. Tarafsız da yaklaşılmamış. Niye ona da bir şey denmedi. Ayrıca VP:KSY sayfasında şöyle deniyor: "Bir yazarın hareketlerini tanımlamak için uygar bir dil kullanılmadığında ve bu saldırı ifadeleri yazarın kişilik veya karakterini olaya dahil etmeden yapıldığında, bu kişisel saldırı olarak yorumlanmamalıdır. (...) Yazarın hareketi hakkında bir ifadedir, yazar hakkında değil". Ben de orada yorum komiktir dedim kişiye, karakterine saldırıda/yorumda bulunmadım. Bunu anlatabiliyor muyum? Sence o ifade KYS mıdır? --Hedda Gabler 12:54, 14 Kasım 2009 (UTC)
Aslında Eldarion o tartışmanın taraflarından olduğu için aynı tartışma ile ilgili olarak sana uyarı mesajı yollamamalıydı, bence. Yine de riske girmeden kullanıcıları tarafsızlığa davet etmeye ve kurallara ve kaynaklara göre davranmaya davet etmeye çalışmak daha faydalıdır. Benden bu kadar. Görüşürüz. Takabeg ileti 13:09, 14 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba,

50/50 ve Kirli Suyunda Parıltılar albümlerini toparladım. Diğer 2 albümü de bugün yarın halledeceğim. Sayfada başka gördüğün eksik varsa söyler misin? Yoksa uyarıyı kaldırır mısın.


Teşekkürler kolay gelsin, --Sevda Filiz 09:52, 14 Kasım 2009 (UTC)


Kirli Suyunda Parıltılar sayfasını yine toparlayacağım,

50/50'de bir problem var mı?

Teşekkürler, --Sevda Filiz 13:56, 14 Kasım 2009 (UTC)


Tekrar ben :)

Kirli Suyunda Parıltılar albümünde kayak göster demiştin. Redd'in kendi myspace sayfasında

bu resim var. bu blog sayfayı ekleye bilirmiyiz ? MTV sitesinde haber 2006 yılına ait olduğu için sayfa mevcut değil... --Sevda Filiz 19:25, 14 Kasım 2009 (UTC)

Ah, en sevdiğim çizgi filmin maddesi nasıl olmuş da bu kadar mükemmel olmuş diye geçmişe baktım ve adınızı gördüm. Şaşırmadım desem yeridir. Teşekkürler. --Veritasileti 10:35, 14 Kasım 2009 (UTC)

  • Teşekkürler, bir kaç madde açmaya ne dersiniz? --Hedda Gabler 12:26, 14 Kasım 2009 (UTC)

Hayrola Hedda ? nereye böyle... --M.M.ileti 13:45, 14 Kasım 2009 (UTC)

Tamam o zaman.. Tecrübeli ve güzel katkıları olan kullanıcıları kaybetmek istemez Vikipedi. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 13:48, 14 Kasım 2009 (UTC)

Selam Hedda,

Sorun yok Monobook'unda, test ettim onayladım. Önbelleği boşalt istersen bir? Boşaltınca çözülmedi diyelim; bilgisayarında dün ya da bugün bir değişiklik yapmış olabilirsin Java'yı etkileyecek? Bir de Java'nın yeni sürümünü yükle istersen önbellekle çözülmezse.

Bana da haber ver tabii mutlaka.

Sevgiler

Vito Genovese 15:00, 15 Kasım 2009 (UTC)


Kullanıcı:Vito Genovese/Durum.js diyeyim. Var yani. Oradaki görünen yüzü :)

Vito Genovese 15:14, 15 Kasım 2009 (UTC)


Biraz sorunlu olsa da çalışıyor, Türkçe karakter desteklemiyor, o yüzden oturumu kapat'ın yanındaki yazılar "cevrimici", "cevrimdisi" ve "mesgul" şeklinde. Türkçe'nin azizliği, in-busy-out üçlüsündeki gibi kısa kelimeler olmadıkları için çok da yer kaplıyor. +, o, - gibi sembollere mi dönüştürsem diye düşünüyorum o yüzden.

Kullanmak için Kullanıcı:Vito Genovese/Durum/Şablon'u da tam olarak kendi kullanıcı adına göre aynı yere koyman lazım, ben monobook'una ekliyorum şimdi diğerini.

Ayrıca monobook'taki genel sorunla ilgili olarak şeyi sorayım: Tercihlerim -> Küçük araçlar sekmesinde neler seçili?

Vito Genovese 15:17, 15 Kasım 2009 (UTC)


Adım adım gidelim. Pratik menüyü küçük araçlardan kaldır, tekrar kontrol et.

Monobook'unda da var zaten, çakıştığını sanıyorum duble kullanımın.

Vito Genovese 15:20, 15 Kasım 2009 (UTC)


Hangi tarayıcıyı kullanıyorsun?

Vito Genovese 15:27, 15 Kasım 2009 (UTC)


Yine adım adım gideceğiz mecburen. Sadece VP:GP'yi bıraktım, önbelleği boşaltıp bakar mısın çalışıyor mu? Küçük araçlar da temiz olsun tabii.

Vito Genovese 15:37, 15 Kasım 2009 (UTC)


Hay bin kunduz!

Çalışan bir şeyler varsa, bu durumda java sağlam. Şimdi monobook'ta en son (benim bıraktığım haliyle) yüklü olan arkadaşlardan tek çalışmayan durum olayı mıydı? Ya da şu an tek çalışmayan durum mu?

Vito Genovese 12:15, 16 Kasım 2009 (UTC)


Anladım, şu an 5-10 dakika zamanım olduğu için kalsın böyle, madem çalışıyor geneli. Akşam bakalım beraber, buluruz hemen neredeyse problem, sorun Java'da olmasın yeter ki.

Sevgiler

Vito Genovese 12:24, 16 Kasım 2009 (UTC)


Tekrar merhaba Hedda,

Az önce pratik menünün hem monobook'tan hem de küçük araçlardan kullanılmasının tüm javaları devre dışı bıraktığını keşfettim. Küçük araçlardan kaldırırsan düzelecek.

Sevgiler

Vito Genovese 12:34, 16 Kasım 2009 (UTC)


Monobook'u eski sürümde unuttun, haberin olsun. VP:GP'nin Türkçeleştirmesinde nadide iyileştirmeler düşünüyorum, kaçırma, kaçırttırma, gel vatandaş gel!!!

Vito Genovese 15:12, 16 Kasım 2009 (UTC)


İki mesaj atmış oluyorum sen çevrimdışıyken de, durum.js'de değişikliğe gidip senin durum sayfalarına ufak bir düzenleme yaptım (şablonu yönlendirmeyle çalıştırabilecek miyiz onun merakındayım temelinde). Geldiğinde önbelleği uçurup bir test edebilir misin?

Vito Genovese 16:03, 16 Kasım 2009 (UTC)


Selam Hedda,

Çok süper enfes mega bir betiğin sorunu çözüldü de onun heyecanı sardı beni, döneceğim konuyla ilgili ilk fırsatta, merak etmeyesin.

Sevgiler

Vito Genovese 13:59, 17 Kasım 2009 (UTC)


Yettim gari!

Monobook'a müsait bir zamanda bakalım istersen, unutkanlık feci bir olay, detayları unutuyorum ne zaman ne yapmıştık falan diye kalıyorum.

Durum olayını da yaptım. Lakin en sola yerine en sağa aldım. İlk solda olması kullanıcı sayfasını açarken yanlışlıkla molaya bastırır mı diye düşündüm. Sonra kullanıcı adının yanındaki küçük adamcık sembolünün yeterli aralığı sağladığını düşündüm ve değiştirdim bu şekilde. Ama bu sefer de değiştire basarken bu artılara eksilere basma riski doğdu, ki şahsen çok sık yapıyorum bunu, sürekli betanın giriş sayfasını açıyorum elimin ayarı kaçınca. Bu yüzden en sağa aldım, oraya kolay kolay elimiz gitmez yanlışlıkla. Sen ne dersin?

Vito Genovese 19:57, 17 Kasım 2009 (UTC)


Pratik menüdeki sorunu çözdüm. Şimdi hem monobook'ta hem de küçük araçlarda aktif olduğu için çakışacak, o yüzden birini seçerek kaldırman lazım. Monobook'ta sol tabloya kısayol ekleyebiliyorsun, ben o şekilde kullanıyorum misal. Tercih senin.

Sevgiler

Vito Genovese 20:59, 17 Kasım 2009 (UTC)

Hedda, ne yazık ki hiç vaktim yok. Birkaç madde açmayı çok isterdim ama çalışmam gereken sınavlar var. Arada bir izleme listemi kontrol etmek için girebiliyorum yalnızca. Ay sonuna kadar da vakit ayırabilmem pek mümkün gözükmüyor. Sana kolay gelsin, görüşmek üzere. --Kemal K. 16:41, 15 Kasım 2009 (UTC)

Marge Simpson[kaynağı değiştir]

İyiyim, sen nasılsın? Bu ara vaktim kısıtlı, acele değilse ağır ağır bakarım. Çeviremediğin yerleri de İng. bırakırsan, gördüğümde çevirmeye çalışırım. Eline sağlık. --yabancım 15:34, 16 Kasım 2009 (UTC)

Marge'ın resminin bende de eski sürümü görünüyor. Gökhan'a ya da Vito'ya sor istersen. Maddede çeviremediğin yerlere bakarım o zaman daha çok. İng. kalan yer varsa, önceliğim o kısımlar olur. SİS sorumluluğuna aday göstermişsin, güvenin için teşekkürler. Ama yeterince vakit ayırabileceğimi sanmıyorum. Daha önceki tartışmada da o yüzden reddetmiştim. Zamansızlıktan SMA'larda oy bile kullanmıyorum epeydir. Umarım İnfoCan kabul eder. Yine de ihtiyaç olursa, asil değil ama yedek oyuncu olarak ilgilenmeye çalışabilirim :) --yabancım 18:09, 17 Kasım 2009 (UTC)

Selamlar. Kişinin yorumunu beğenmediyseniz bunun yanlış olduğunu belirtebilir ve sebebini yazabilirsiniz. Komik gibi bir sıfat kullanmak nazik bir tutum değil ve bildiğiniz üzere nezaket Vikipedi'de uyulması gereken bir politikadır. "Engelleyebilirsiniz. Sizin gibi bir hizmetli de gereksiz yere uyarı verirse ben buradan temelli gitmeye hazırım" cümlenize yorum yapmak istemiyorum. Kurallara uymadığınız taktirde sonuç bellidir. Daha sonraki tutumunuz da sizi bağlar. İyi çalışmalar. --Eldarion 13:21, 18 Kasım 2009 (UTC)

Bağlantıyı verdim ama okumadınız sanıyorum. Eğer yaptığınız yorumun nezaket sınırları içinde olduğunu düşünüyorsanız ona bir yorum yapamayacağım. Kolay gelsin. --Eldarion 13:33, 18 Kasım 2009 (UTC)

Güzel olmadı ama işinizi görür sanırım :)[kaynağı değiştir]

[1], iyi akşamlar ----GôkTR001 14:52, 18 Kasım 2009 (UTC)

Selam Hedda,

Bende senin sürümün gözüküyor. Bu nedenle önbellek iyi boşalmamış herhalde diyorum ben.

Sevgiler

Ralph Wiggum :) 15:47, 18 Kasım 2009 (UTC)

Lisa Simpson[kaynağı değiştir]

Merhaba. Maddeyle vakit bulduğumda ilgileneceğim. Kolay gelsin. --yabancım 17:29, 18 Kasım 2009 (UTC)

  • VP:İNOV'u düşünerek de konuşmama başlıyorum, neden sürekli kelimelerin daha Türkçe halleri var iken diğerlerini seçiyorsunuz? Örneğin single ve tekli gibi. İkincisi madde hakkında sahiplenme yaptığınız halde sahiplenmek gibi olmasın diyerekten beni bunu söylemekten alı koyduğunuzun farkında mısnız? En azından bir Google'a yazın bakalım yapım kelimesine tam 8 küsur kat sonuç veriyor. Hem yabancı dilden geçtiği açık, hem de yapım kadar yaygın değil. Nedeniniz var mı?--Gökçє Yörük mesaj 21:08, 20 Kasım 2009 (UTC)
  • İNOV tabi ya, şimdi dillendirmek istemiyorum. Siz beni acemi bellemişsiniz anlaşılan. Ben burada sizin kadar eskiyim. Ne demek o lâflar siz bana Vikipedi'yi mi öğretiyorsunuz? Yok İnfo'ya sormuş da, Noumenon'a sormuş da. Siz önce üslubunuza bakınız. Daha önce de başkalarına hakaret etmediniz değil. Evet, TDK'ya baktım ne var? Tamam Öz Türkçeliğini atalım bir kenara, yaygınlığı ne olacak? Sizin kullanalım derken nedeniniz nedir? Yapımın yaygın olduğu aşikar. Nedeniniz varsa, söyleyin, hodri meydan...--Gökçє Yörük mesaj 21:24, 20 Kasım 2009 (UTC)
  • İnanın bana bu sözlerim İNOV filitresinden geçmiş hâlidir, abartmıyorum. Beni şikayet etmek isterseniz edin, ki saldırı niteliği taşıyan hiçbir şey söylemedim. İNOV nedir? Bir şeylerden kendine göre kötü anlam çıkarmayı yasaklamak değil mi? Sizin söyledikleriniz açıkça beni küçümsüyor. Çünkü yapım mı veya prodüksüyon mu, bunu kendim kestiremem mi? Başkalarına hakaret ettiğinizi de söyledim, çünkü beni küçümsediniz. Yani bu da bir hakarettir. Hodri meydan lâfına gelince, yapım prodüksüyondan daha yaygın. Bu yapım kelimesi için bir artıdır. Ben de "Nedeniniz varsa, söyleyin, hodri meydan" dedim. Yani bir bakıma buyrun demek. Nedeniniz varsa söyleyin. Ayruca bir maddede prodüksüyon, bir maddede yapım yazmayı doğru bulmuyorum şahsen. Maddeler arası bütünlük yok. Single olayına karışmıyorum. Sadece oradaki Türkçe ayrımından bahsettim size. Çünkü olayın karakterlerinden biri sizdiniz. Bu durumda yapımı kabul etmeniz gerektiğini düşünüyorum. Düşünseniz ya prodüksiyon kelimesini bilen kaç insan vardır? İngilizce bilmeyenlerin dışındakiler? Ama yapımı bir köylü ninesi bile az çok kesitirebilir. Lütfen bana ikisi de aynı yaygınlıkta demeyin. İkisinin de doğru olduğuna bir şey demiyorum. Doğrusunu tespit etmeliyiz. İyi geceler.--Gökçє Yörük mesaj 22:44, 20 Kasım 2009 (UTC)

Almanya ve Brüksel[kaynağı değiştir]

SAM sonucu silindi. Cambridge University Press, Macmillan v.s.'den dana güvenilir kaynak bulmamız lazım demektir. Biraz kaynakları zenginleştirilerek tekrar açalım. Metinler buraya yapıştırıyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:23, 25 Kasım 2009 (UTC)

P.S. Ancak Berlin Kürt Enstitüsü değil Almanya Kürt Enstitüsüymüş. Bölündü mü yoksa sadece taşındı mı ? O noktayı da araştıralım. Takabeg ileti 08:28, 25 Kasım 2009 (UTC)
"Almanya Kürt Enstitüsü" google arama sonucunda 10.500 hit ! Hazırlıyorum. Brüksel sana bıraktım :)) Takabeg ileti 08:46, 25 Kasım 2009 (UTC)