Kullanıcı mesaj:Hayati2008

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Hayati2008![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil el işaretinin gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Levent iletikatkılar 05:50, 6 Ocak 2009 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
中文: 你不会说土耳其语吗?点击这里
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки   其他語言



Lütfen Vikipedi'ye dini, siyasi, ticari ya da reklam içerikli bağlantı ya da bir oluşumu tanıtmaya yönelik bağlantılar eklemeyi durdurun. Bu tür eklemeler yapmanız Vikipedi kurallarına aykırıdır. Ayrıntılı bilgi için lütfen "Vikipedi ne değildir?" sayfalarına bakınız. Teşekkürler.--Levent iletikatkılar 05:47, 6 Ocak 2009 (UTC)


Telif ihlali[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Kocaali, Sakarya maddesine yaptığınız katkıları takdir ediyoruz, fakat telif hakkı saklı internet kaynaklarından veya basılı materyallerden alınmış metin veya görüntüleri kabul edemiyoruz. Belki maddeyi kendi sözcüklerinizle tekrar yazmak istersiniz. Daha fazla bilgi için politika ve yönergelere göz atabilirsiniz. İyi değişiklikler. --— Pınar [m] 03:56, 7 Ocak 2009 (UTC)

Maddeden çıkardığım "ekonomi" bölümü bu adresten, yani Kocaali İlçe Hastanesi'nin sitesinden alınmış. — Pınar [m] 04:03, 7 Ocak 2009 (UTC)

Alıntı yapılan adres ise halen telif hakkı ihlali söz konusudur. En altta "Copyright © 2005 -2009 hayati dinek " yazıyor. Bu ibareyi değiştirip içeriği GNU Özgür Belgeleme Lisansı veya diğer bir özgür lisansın kapsamına alırsanız sorun kalmaz. Site sahibinin sizin olup olmadığınızı da ayrıca ben bilemem. — Pınar [m] 04:10, 7 Ocak 2009 (UTC)

Herhangi bir maddede telif ihlali farkettiğimiz anda geri almak zorundayız çünkü o içeriği burada barındırdığımız her vakit telif yasalarını ihlal etmiş oluyoruz. Burada "değiştir" sekmesine bastığınızda en altta yer alan bilgileri dikkatle okumanızı öneririm. "Telif hakkı ile korunan hiçbir eseri buraya eklemeyiniz", "Yapılan bütün katkılar GNU Özgür Belgeleme Lisansı kapsamındadır" ve "Sadece kamu malı lisanslı kaynaklardan kopyalama yapabilirsiniz" yazıyor. O sitenin size ait olduğunu varsaysak bile, oradaki lisans bilgisi ile buradaki örtüşmüyor. Bütün mesele bundan ibaret. — Pınar [m] 04:22, 7 Ocak 2009 (UTC)

  • Vikipedi kurallarına göre yaptığınız link eklemeleri politika ihlalidir. Vikipedi'nin referans kabul ettiği siteler bulunmaktadır (Sinema Türk, IMDb gibi) Yerel.net bunlardan biridir. Tarafımca yapılan işlemler doğru ve yerindedir. "Vandalizm yapma!!!" gibi bir üslup kullanmamanızı, aynı spam link ekleme tavrını tekrar göstermemenizi rica ederim. Levent ileti katkılar 06:45, 7 Ocak 2009 (UTC)
Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 10.suna yani şu işarete tıklamanız yeterli. --Levent ileti katkılar 06:47, 7 Ocak 2009 (UTC)
  • İlgilendiğiniz sayfayla ilgili telif sorununun halledildiğini belirtmiş, ancak bu konuda yarıntılı bir açıklama yapmamışsınız. Eğer alıntı (copy-paste) yaptığınız sitede bu durumu açıkladıysanız, o bağlantıyı belirtmelisiniz - ya da ilgili izin yazısını kendi sitenizden Vikipedi'ye yolladıysanız, bunun; denetleyen arkadaş tarafından size bu ileti sayfanızda belirtilmiş olması gerekmektedir. Gerek maddede yaptığınız değişikliği, gerekse Pinar'a yazmış olduğunuz "beni ısırmazsınız" içerikli iletiyi, iyiniyetle algılıyor, olumlu katkılarınızın süreceğini umuyoruz. İyi geceler. NOT: Üslup şablonuyla ilgili kısmı henüz incelemedim, zamanım olduğunda bakacağım. Levent ileti katkılar 21:52, 8 Ocak 2009 (UTC)
  • Bir şablonla ilgilendiğim için iletinizi geç gördüm, yanıtım gecikti.. Hayati bey; ben size ayrıntılı açıklamayı bir on-onbeş dakika sonra yazacağım, teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent ileti katkılar 22:10, 8 Ocak 2009 (UTC)
  • Sayın Hayati bey.. Bakın durum şu: Eğer herhangi bir sitede; GNU lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Kaynak göstermek tek başına yeterli olamayabiliyor. Ama! Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.

Sizin durumunuzda ise; sahibi olduğunuz siteye bağlı sunucuda kayıtlı ve yetkili bir e-posta adresinden, info-tr@wikimedia.org adresine yazılmış bir e-posta ile; "Sitemizden yapılabilecek her türlü yazı ve resim içerik alıntısının; tr.wikipedia.org sitenizde yayımlanmasında GÖBL-GNU Özgür Belgeleme Lisansı çerçevesinde yayımlanmasında bir sakınca yoktur" şeklinde bir e-mail yazmanız seçeneklerden biri. Dİğeri ise; kendi sitenizi aynı lisansa eşdeğer konuma dönüştürmeniz; etik uyarı ki bu durumda sitenizden yapılacak alıntılar için ileride bir hak iddia etmeniz olanak dışı kalabilir.. Ayrıntılı bilgileri bu sayfada ve şurada bulabilirsiniz. Telif hakkı ile ilgili bilgiler de burada. Daha ayrıntıı bilgi talebiniz ya da aklınıza takılan bir soru olursa Kullanıcı:Manco Capac ya da Kullanıcı:Homonihilis'e danışabilirsiniz. İyiniyetinize inanıyor ve saygı, sevgilerimi belirtiyorum. İyi çalışmalar iyi geceler. Levent ileti katkılar 22:34, 8 Ocak 2009 (UTC)

  • Kocaali sayfasını biraz düzenledim, aslında hala taraflılık ihlali olabileceğini sandığım kısımlar bulunuyor, tam içime sinmedi. Ancak bitirmiş değilim, madde içinde not düştüm. Not öncesi değişikliklere bakarak siz devam edebilirsiniz. Bu durumda şablonun çıkmasına az kaldı. Levent ileti katkılar 23:29, 8 Ocak 2009 (UTC)
  • Hayati Bey, burada "taraflılıkla" kastedilen; köylerimiz/ilçemiz, mükemmel bir yer, tavsiye edilir vb. tanımlamalardır. Bu tür ön belirtkeler ansiklopedik üsluba uygun değildir. İlçede ve köylerinde yaşayanların nereden nasıl geldiği, tarih alt başlığında olabildiğince sade ve ansiklopedik kelimelerle açıklanmalıdır. Fotoğraflar konusunu ayrıntılı olarak size açıklamam için oldukça geö bir saatteyiz; bunu önümüzdeki üç güne bırakıyorum. Daha 4-5 aydır el atamadığım ve vicdanımı sızlatan sırada bekleyen maddeler var, siz şanslısınız bile iyi geceler diliyorum. Levent ileti katkılar 23:47, 8 Ocak 2009 (UTC)
  • Yine merhaba Hayati Bey; anladığım kadarıyla genç ve enerjik-üretken ve cıvıl cıvıl bir arkadaşımızsınız; ben şimdiden yeni bir vikipedist kazandığımızı düşünmek istiyorum: ÇÜnkü bu özgür ansiklopedi; sizin gibi daha bir çok değerli, eli öpülesi arkadaşların çabalarıyla bugünlere geldi. Ne tartışmalar ne gürültüler gördüm, daha dün gibi. Çok kişi gelip geçiyor, önemli olan geçerken "göle bir damla su katmakta". Kullanıcı sayfamdaki niye burdayız, neden vikipedi yazısını okumanızı öneriyorum. Bazen yanıtlarım gecikse de kesinlikle bana (ve bir çok arkadaşa) soru sormaktan çekinmeyin. Unutmayın: Biz dünyanın en değerli en önemli gücü olan bilgiyi ücretsiz ulaşılabilir olmanın kutsallığına inanmış işini yapan insanlarız.. Sevgiler, saygılar. Levent ileti katkılar 00:10, 9 Ocak 2009 (UTC)
  • Bu gece yeterli sanırım çalışmalar için; son birkaç şeye göz atıp yatmadan önce anımsatmak istiyorum.. İletilerinize imza atarsanız daha iyi olur. Bununla ilgili bir anımsatma şablonumuz var, alta ekliyorum, kolay gelsin. Levent ileti katkılar 00:54, 9 Ocak 2009 (UTC)


Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 10.suna yani şu işarete tıklamanız yeterli. --Levent ileti katkılar 00:54, 9 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhaba. "Isırmak" yok, merak etmeyin. Böyle algılanmak istemezdim gerçekten. http://www.kocaaliliyiz.info/ adresine ulaşamıyorum. Sorun nereden kaynaklanıyor acaba? — Pınar [m] 01:22, 9 Ocak 2009 (UTC)
  • Anladım. Yalnız "Copyright © 2005 -2009 hayati dinek" yazıyor halen? — Pınar [m] 01:41, 9 Ocak 2009 (UTC)
  • OK, değişecekse sorun değil. Bahsettiğiniz mail adresine gelen maillere sadece bir kaç kişi bakabiliyor. Herhalde yakında bakıp sizinle irtibata geçerler. — Pınar [m] 01:50, 9 Ocak 2009 (UTC)

Yanıtımı buraya yazmıştım — Pınar [m] 06:56, 9 Ocak 2009 (UTC)ı

  • Maddenin düzenlenmesi için başka bir kullanıcı gerekli şablonları yerleştirmiş — Pınar [m] 10:33, 9 Ocak 2009 (UTC)
  • Aslında Vikipedi'deki madde bir hayli karışık çünkü en:Tartışma (disambiguation) sayfasına bakarsanız kelimenin çeşitli anlamları var. Her belgesel ve film için ayrı maddeler açmak gerekiyor. Tartışma maddesinde ise sadece kelime anlamını anlatmak lazım (en:Tartışma gibi). — Pınar [m] 02:06, 10 Ocak 2009 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Öncelikle şunu belirteyim sürümlerden bazıları kişisel yorumlar içerdiği için eski sürüme geri döndüm.Vikipedi bir blog yada forum değildir dolayısıyla burada kişisel yorumlar yer almaz. Geçmiş sürümlere gelirsek sizin 26 Şubat tarihinde eklediğiniz yazı buradan alıntı. Telif ihlali sebebiyle madde de yer alamaz. Başka sitelerden alıntı yapmayıp kendi cümlelerinizle ansiklopedik bir madde olarak yazmadığınız sürece bu şekilde Vikipedi'de yer alamayacağı için madde silinmiştir.Kolay gelsin.--Eldarion 07:42, 2 Nisan 2009 (UTC)

Birde ekleme yapayım.Telif ihlali konusunda yeterince bilgilendirme mesajı almışsınız ancak İlker Karter maddesinde olduğu gibi hala başka sitelerden Vikipedi'ye içerik kopyalamaya devam ediyorsunuz.Vikipedi'de telif ihlali yasaktır ve ısrarla devam edilmesi engelleme gerektirir.Lütfen tekrarlamayınız.--Eldarion 07:48, 2 Nisan 2009 (UTC)
Zeitgeist maddesini geri getirdim.Düzenlemeleri yapabilirsiniz.Kolay gelsin.--Eldarion 08:06, 2 Nisan 2009 (UTC)


Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.

--Eldarion 08:15, 2 Nisan 2009 (UTC)

Lütfen tartışma sayfalarında imzanızı kullanınız.[kaynağı değiştir]

Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 10.suna yani şu işarete tıklamanız yeterli. --Superyetkinileti 15:56, 10 Ağustos 2010 (UTC)