İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Gençosmanlı/Arşiv2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Tebrik ve iyi dileklerin için teşekkürler, Gençosmanlı. --İnfoCan 13:56, 6 Haziran 2007 (UTC)

Zaten çalışmalarını dikkatle izliyordum. Senden ricam 4 bilimsel madde açılışı daha yapman, böylece kriterleri tam manasıyla gerçekleştirmiş olacaksın!! {{Şablon:Kullanıcı BT}} , bunu kullanıcı sayfana ekleyebilirsin, katkılarının sonsuzluğu dileğiyle... Sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 21:39, 6 Haziran 2007 (UTC)

Yazıyı nerden aldığınızı belirtin telif olmadığına sizin yazdığınızı ıspat edin geri getireceğim. --Karduelismsj 08:28, 11 Haziran 2007 (UTC)

Neden ıspat edemiyorsunuz veya söylemiyorsunuz, telifli olduğunu çok iyi biliyorsunuz o yazıyı bir ansiklopediden bire bir aynen aldığınızı; bu yeterli sanırım. Lütfen ilgili ansiklopediki yazıları vikipediye aktarmayın. --Karduelismsj 09:25, 11 Haziran 2007 (UTC)

Her ne olursa olsun izinsiz kaynak göstermeden kullanamayız --Karduelismsj 09:35, 11 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba Gençosmanlı1299, eger icerik baska bir kaynaktan direk kopyalanmissa telif kurallarini cigniyor cunku Vikipedi'nin icerigi GNU ile serbest birakilmis; yani isteyen kisi ticari dahil istedigi gibi kullanabilir buradaki bilgiyi. Dolayisiyla buraye bilgi eklerken, genelde bir kac kaynagi derlemek daha dogru olur. Kaynak gostermede sorun yok, ama icerik aktarirken ne kadar alinti yapildiginin gosterilmesi gerek. Bunlar katilim yapmayi biraz zorlastiriyor ama umarim hevesini kirmaz. Kolay gelsin, Citrat 14:06, 11 Haziran 2007 (UTC)
Tamam benim açımdan sorun yok ben sadece Lütfen ilgili ansiklopediki yazıları vikipediye aktarmayın.Yazısına karşı tepki gösterdim burada bir çok madde ansiklopedilerden,makalelerden,internetten vb. yayınlardan yapılan alıntılarla dolu kimseninde vikipediyi şimdiye kadar mahklemeyde vermiliği yok bildiğim kadarıyla.Neyse ben zaten madde gireceğim zaman araştırma ve derleme yaparım bu sadece maddemdeki kırmızı bağlantıyı açmak içindi vikipedinin telif konularında ne kadar hassas olduğunu biliyorum ancak zaten bir kar amacı gütmeyen ticari bir site olmadığı için bazı kullanımlara müsamaha gösterilmesi gerektiğini savunuyorum.saygılarımla--Gençosmanlı1299 17:58, 11 Haziran 2007 (UTC)
Merhaba Gençosmanlı1299, iyi niyetinin farkindayim ama Vikipedi'yi baglayan kurallarda isteyen buradan aldiklarini ticari olarak kullanabilir ve bu da bizi zor durumda birakir ki ansiklipodilerin cogu ticari urunlerdir yani bunun serbestliginden memnun olmayacaklari kesin. Eger bu sekilde bir ihlal gorursen; ya icerigini ihlali ortadan kaldirmani yada duzelmeyecek gibi ise {{Telifihlal|adres= ...}} ile isaretlemeini rica edecegim. Vikipedi icin en iyi yolun bu oldugunu dusunuyorum. Tesekkurler, Citrat 18:05, 11 Haziran 2007 (UTC)

kimya portalında haftada bir ilaç etken maddesi tanıtılmasının ne gibi bir sakıncasını gordugunuzu ogrenebilirmiyim???MULAZIMOGLU 06:48, 15 Haziran 2007 (UTC)

Lütfen bir sayfada radikal yönde bir isim değişikliği yaparken tartışmayı başlatmış olsanızda tartışmanın gelişimi ve sonucunu beklemeden isim değişikliği yapmayınız . Bu arada [TDK] sonucu böyledir. İyi çalışmalar

Selam, söylediğini yapabiliriz, önerin varmı? --Elmacenderesi E=mc2 21:14, 27 Eylül 2007 (UTC)

Evet söylediğin konuda çok haklısın, bir şablon yapmayı ve bilim takımı üyelerinin mesaj sayfalarına eklemeyi planlıyorum, tıpkı vikipedi haber gibi devamlı isteklerin ve konuların değiştiği bir şablon olacak, bu aralar sadece Bilim Takımına değil vikipediye bir ilgisizlik var zaten, okullar yeni açıldı, sanırım bir kaç haftaya kadar taşlar yerine oturur. --Elmacenderesi E=mc2 14:15, 1 Ekim 2007 (UTC)

jöns jakob berzelius[kaynağı değiştir]

maddenizi geliştirdim. bir göz atın isterseniz.

Jöns Jakob Berzelius

--SBM E=mc2 23:05, 2 Ekim 2007 (UTC)

Kimya portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba Gençosmanlı. 2 gün önce birçok portalın 2 aydan fazla zamandır güncellenmediğini gördüm ve VP:HS gereğince bu portalları silmeye başladım. Aralarında benim de açmış olduğum Tarih portalı da vardı. Kimya portalının üzerinde emek harcamışsınız ama:

  • "Madde", "Resim" ve "Biyografi" bölümü 15 Haziran 2007'de
  • "İlaç etken" bölümü 8 Temmuz 2007'de

ilk kez açılmış ve bir daha güncellenmemiş. Kimya portalı bu durumda 3-4 aydır güncellenmediğine göre silinebilir. Silmek yerine size haber verebilirdim ama sırf ben silmemeyim ve emeğiniz boşa gitmesin diye portalı güncellerseniz, portalın gerçekten aktif olduğunu söyleyemeyiz. Portallar bir kişinin altından kalkabileceği işler değil çünkü her vakit Vikipedi'de olmayabiliyorsunuz. Bu nedenle ekip halinde bir çalışma ortamı yaratılmasını ve portalların zaman içinde unutulmamasını teşvik etmek için bu silme işlemlerini gerçekleştirmek zorundayım. Portalı yeniden açabilirsiniz ve isterseniz sildiklerimi geri getirebilirim ama önce Vikipedi:Portal sayfasında belirtilen teklif prosedürünü yerine getirmelisiniz. Teşekkürler --Pinar 00:17, 6 Ekim 2007 (UTC)

Selam.Şablon güzel olmuş elinize sağlık.Yalnız Şuraya bakar mısınız.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 10:56, 6 Ekim 2007 (UTC)


Ben daha farklı birşey düşünüyordum, biraz hasta gibiyim pek fazla bilgisayarın başında duramıyorum, vikipedi haber e benzer bir mekanizma geliştirip onu tüm takım üylerinin sayfalarına yerlestirsek daha iyi olucak, genel olarak Vikipedi ye ilgi çok az, ayın işbirliğine takımdaki herkes katılır mı bilemiyorum çünkü herkesin faklı bir uzmanlık alanı var... --Elmacenderesi E=mc2 11:00, 6 Ekim 2007 (UTC)
Sevgili dostum merak etme Takım çok iyi bir yere gelicek, şu sıralar sanırım herkes yoğun. Sadece sabır... --Elmacenderesi E=mc2 11:26, 6 Ekim 2007 (UTC)

Tarafsızlık[kaynağı değiştir]

Iğdır maddesi gayet tarafsızdır. Ermenilerin Iğdır ve çevresindekilere yaptığı katliam Iğdır'ın tarihinde atlanılamayacak bir kara lekedir. Saygılar...--Sabri76mesaj 14:39, 11 Ekim 2007 (UTC)


Peki hem portalı açsak hemde vikiprojeyi faal tutsak böylece hem proje katılımcısı olanları hemde sadece meraklı olanları da düşünsek. Hem portal sayfasına koyacağımız Kategoriler bize yön verecektir.--nanomsj 23:06, 13 Ekim 2007 (UTC)

Ben eski dizaynını hatırlıyorum açıkçası anonim kullanıcılar için pekte ilgi çekici bulmuyordum. Bu nedenle dizaynını değiştirmek bence uygun olacaktır. Ancak bilgilerin geri getirilmesi de yararlı olabilir.--nanomsj 10:43, 14 Ekim 2007 (UTC)

  • Ben de Osmanlı Tarihine ilgi duyarım. Ve de Ermenilerin Iğdır ve çevresinde yaptıkları yazılmazsa gerçekten çok önemli bir tyarihi gerçek atlanmış olur. Sonuç beğenmediğiniz cümleleri çoğu insan öldürüldü deyip geçmek mi lazım?--Sabri76mesaj 11:00, 14 Ekim 2007 (UTC)


  • Rus işgali altındaki bölgelerde faaliyete geçen Ermeniler; henüz sütten kesilmemiş çocukları öldürmüş, hamile kadınları öldürmüş, Müslümanları diri diri yakmış, kız çocuklarına akla gelmedik şiddet çeşitlerini uygulayıp onlara tecavüz etmişlerdir. cümlesini tamamen silelimmi yoksa nasıl değiştirelim?(haftada 1 kere açacağımdan pek takip edemeyeceğim tarafsızlaştırmak konusunda yardım ederseniz sevinirim.)Ayrıca tartışma sayfasında yazıyor koçbaşlı mezar kısmının neresi taraflı tarihi eserler hakkında bilgi nasıl taraflı olabilir?--Sabri76mesaj 14:09, 14 Ekim 2007 (UTC)
  • Geçmiş bayramınız yine gelsin dileklerimle... Ben şimdilik biyokimya maddeleriyle ilgili bişeyler yapmaya çalışıyorum projeden bağımsız olarak. Ancak işbirliği yapmaya engel bi durumum da yok tabii. Uygun görürseniz öncelikle Mülazımoğlu ile birlikte başlamış olduğumuz ilaç etkenleri bi tamamlayalım derim. Sonrasında öncelikle element maddelerini toparlamak gerekecek. Bilgi yönünden zayıf olan elementleri elden geçirelim yanii. Gerçi ben son günlerde yine bazı elementlerin biyokimyasal önemlerini ekledim tek tek maddelere. Bkz. Demir, Magnezyum, Sodyum, Fosfor... Bu işlem bittikten sonra eksiğimiz olan asit ve bazlar, sonrasında solventler derken epey bi işe yaramış oluruz kanaatindeyim. Ama benim bu günlerde tembelliğim bi hayli üzerimde. Bi silkinebilsem ölüm uykusundan çok iyi olacak:))) Sevgiler. Kolay gele... --maderibeyzamsj 07:11, 16 Ekim 2007 (UTC)

Önemli Çağrı[kaynağı değiştir]


Ülkemizin en önemli değerlerinden biri daha olan, Millî Takımımızın vikipedide kurulmuş ve arkasında büyük emekler olan poortalını geliştirmek için gönüllü olanlar bu şablonda listelenmektedir. Bu portala yetersizinden yeterli olsun ufacık katkı bile doldurmuş olan kullanıcılar isimlerini yazabilirler. Yani demek istediğim Portal:Türkiye Millî Futbol Takımı'nı geliştirmek için sizde üye olun. Size sadece çağrıdır bu. Asla zorlanma yoktur. Bu zor dönemde (özellikle Avrupa Şampiyonasına gitmek için) bizimde bir nebze katkımız olsun. Saygılar.

  • SBM 20 Ekim 2007 11:33

Merhaba. Şablonun sorunu ne?--Tuz 10:48, 5 Kasım 2007 (UTC)

Osmanlı Türkleri Buradan görebileceğiniz gibi bizde de resim var--Tuz 11:45, 6 Kasım 2007 (UTC)

Türk sayfası Türk sözcüğünün neyi ifade ettiği anlatmaktadır. Yani tüm Türk Dünyası'nı.. Özelde Türkiyedeki Türkleri anlatmamaktadır. Nüfus Şablonu; Türkiye Türkleri ya da Osmanlı Türkleri sayfasına eklenmelidir. Bilgilerinize...--Orijinnal 08:53, 7 Kasım 2007 (UTC)

  • Merhaba, dediklerinde haklısın. Bu senin de bildiğin üzere "Turkish" ve "Turkic" farklılığından kaynaklanıyor. Onlara göre biz "Turkish", bizim dıışımızdaki kalanlar "Turkic". Ama bizim dilimizde ve literatürümüzde sadece "Türk" sözcüğü var.

Zaten bu yüzden Türk sayfasında ırksal anlamı ve ulusal anlam olarak açıkladık ve venn şeması ile olayı açıklamaya çalışmıştık. Bu sayfadan özel sayfalara atıf yapılabilir.Şöyle;

Genel anlam: Türk halkları, Türk tarihi vb.

Dar anlam: Oğuz Türkleri, Selçuklular vb.

Özel anlam: Türkiye Türkleri, Osmanlı Türkleri vb.

Ulusal anlam: Türk vatandaşı.

Senin düşüncelerin neler? iYİ ÇALIŞMALAR...--Orijinnal 15:43, 8 Kasım 2007 (UTC)

Sayın GençOsmanlı1299 Portal:Biyolojiyi incelerseniz sayfanın tepesinde kocaman bir puntoyla "Bu Portalın Açılması için yöneticiden onay beklenmektedir!" yazıyor. Bir tasarı yapmak için hazırladığım örnek sayfadır. İyi geceler...--nanomsj 19:39, 11 Kasım 2007 (UTC)