Kullanıcı mesaj:Ceyhun13

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Ceyhun13![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 04:25, 19 Aralık 2006 (UTC)


The cat 10:48, 27 Temmuz 2006 (UTC)


Fenerbahçe ve Türkiye Birinci Ligi[kaynağı değiştir]

başlıklı makalenizi gördüm, kolay gelsin zahmetli bir çalışma. İşinize karışmak gibi almazsanız bir öneride bulunmak istiyorum; her lig sezonunu bir madde olarak hazırlarsanız ve en son Fenerbahçe ve Türkiye Birinci Ligi maddesine yerleştirirseniz (yani bileşik madde yaparsanız) daha rahat, düzenli ve daha az yer kaplayan bir maddeye ulaşacağımıza inanıyorum. Yardım için Yardım:Madde geçmişi#Bileşik sayfalar (bağlantılı kopya) bakabilirsiniz. --~Tarkovsky~ 23:13, 14 Kasım 2006 (UTC)

Öneriniz için teşekkürler. henüz wikipedia da yeniyim. bahsettiğiniz yöntemi pek anlayamadım. yardım için yazdığınız sayfaya da baktım yine anlayamadım.

hatta mesaj göndermeyi dahi bilmiyordum bu sayede şimdi öğrendim. sanırım mesajı gönderebilirim.

daha kullanışlı olacak ve saha az yer kaplayacaksa kullanmak isterim ama bunun için yardım almam gerekir. eğer yardım ederseniz sevinirim.

diğer öneriniz olan her sezonu ayrı sayfalarda yapma fikrini ben de düşündüm fakat bir çok sayfa olacağı için yapmak istemedim. az yer kaplayacaksa o şekilde yapabilirim.

yardım için uzun uzun anlatmaya çalışmanıza gerek yok. sayfada kısmen düzenleme yaparsanız, ben sizin yaptığınız şekilde devam ettirebilirim.

yardımlarınız için tekrar teşekkürler. Ceyhun13 08:28, 15 Kasım 2006 (UTC)

Aslında mesajı kendi sayfanıza yazmışsınız ben oradan devam ediyorum. (Genelde size yazılanı kopyalayıp yanıt vermek istediğiniz kullanıcının sayfasına aynı başlığı açıp altına yanıt yapıştırırım). Sizin yaptığınız sayfadan ilk sezon için ilgili değişiklikleri yapacağım. Umarım faydası olur. Yine bir sorunuz olursa bana (imzamın yanındaki tartışma kısayolundan) ulaşabilirsiniz. --~Tarkovsky~ 11:05, 15 Kasım 2006 (UTC)
Bahsettiğim değişikliği yaptım. Fenerbahçe 1959 Sezonu adında madde açıp mevcut maddeminin içine {{:Fenerbahçe 1959 Sezonu}} şeklinde yerleştirdim. İstiyorsanız Fenerbahçe 1959 Sezonu maddesinin içine daha fazla bilgi de ekleyebilirsiniz ve bu bilgilerin ana maddede (Fenerbahçe ve Türkiye Birinci Ligi) yer almasını istemiyorsanız <noinclude>..</noinclude> döngüsü içerisinde yazarsınız. Kolay gelsin --~Tarkovsky~ 11:18, 15 Kasım 2006 (UTC)


Merhaba, sanırım buraya yazmam gerekiyordu:) teşekkürler bana yardım etmeye çalışıyorsunuz ama sanırım ben anlamamakta direniyorum.. şimdi yaptığınız düzenlemeye baktım. görebildiklerimi yazayım.

fenerbahçe 2006-07 sayfasına vermiş olduğum linki FBlig olarak değiştirmişsin. linki tıkladığımda FBlig sayfasına gidiyor. içeriği benim hazırladığım içerik. sayfanın üst köşesinde "FBlig sayfasından yönlendirildi" yazıyor.neden ve nasıl yazdığını anlayamadım. üzerine tıkladığımda açılan sayfada sadece "Fenerbahçe ve türkiye birinci ligi" yazıyor. ona tıkladığımda ise benim hazırladığım sayfa(Fenerbahçe ve türkiye birinci ligi) açılıyor. ayrıca bahsettiğiniz "Fenerbahçe 1959 sezonu" sayfasına da baktım. fakat bu sayfaya nereden gidildiğini bulamadım. .. komutu hakkında bilgim yok. yardım kısmında aradım. sanırım içindekiler tablolsuyla ilgili ama pek çözemedim.

kısaca iyice karıştırdım ben...:)

eğer ben yanlış anlamıyorsam, fenerbahçe 2006-07 deki linki tıkladığımda bir indeks çıkmalı ve buradan hangi yılı seçersem o yılın sonuçları çıkmalı. fakat sizin yaptığınız şekilden gittiğimde de bu şekilde ilerlemiyor. Fenerbahçenin 1959 sezonu sayfasına ulaşamıyorum...

her şeyi karıştırmamak için ben yeni sezonlar için fenerbahçe 1959-60 sezonu... vs diye giderek sayfaları oluşturayım. tüm sayfalar bitince indeks kısmına tekrar bakarız.. Ceyhun13 13:38, 15 Kasım 2006 (UTC)

Öncelikle estağfurullah; link değişikliği yapmadım. Herhangi bir bağlantınız (linkiniz) ile oynamadım, eğer oynamış isem kusuruma bakmayınız. Ama emin olmak için değişiklik yapıldığını düşündüğünüz sayfanın üstünde geçmiş sekmesi vardır. Orada değişiklik yapan kullanıcıların listesini ve her kullanıcının yanındaki fark düğmesini göreceksiniz. Kendi değişikliğin ile sonraki değişikliklerin düğmelerini işaretlerseniz kaynağı bulabilirsiniz.
Yaptığınız tipte kronolojik bir sıralama sayfa için yüklü bir bilgi yığını olacak ve bazen bazı tarayıcılarda açma sorunu yaratacaktır. Benim (naçizane) tavsiyem Fenerbahçe 1959 Sezonu sezonu gibi yapmayı planladığınız tüm sezonlara ayrı sayfa açmak ve ardından istediğiniz sayfada (ki daha önce yapımına başladığınız Fenerbahçe ve Türkiye Birinci Ligi) alt alta sıralamanız (bunu nasıl yapacağınızı da yukarda anlatmaya çalıştım). Bu sayede sıralama sayfanızda diğer sayfalar istediğiniz sırada gözükecektir ve yer kaplamayacaktır.
Benim yapmaya çalıştığım; Sayfanın görünümünde, bağlantısında, içeriğinde değişiklik değildir; sadece her sezona ait ayrı bir madde yazılması sonra bahse konu olan sayfada bu ayrı sezonların alt alta sıralanmasıdır.
Umarım yardım etmeye çalışırken ortalığı toz dumana boğmadım. En kötü siz maddeye isteediğiniz değişiklikleri yapın ben daha az yer kaplayacak hale sonradan dönüştürürüm, beğenmez iseniz değişiklikler ile ilgili tartışırız --~Tarkovsky~ 14:03, 15 Kasım 2006 (UTC)

şimdi yeni birşey gördüm..Fenerbahçe spor klübü alt kategorilerinde madddeler kısmında 1959 sezonu görünüyor.oradan tıklayınca da doğru yere gidiyor. ayrıca noinclude komutunun nerede olduğunu da buldum. (sayfanın en sonunda) şimdi baştan düşünecek olursak, ben tek tek bütün yılların sayfalarını oluşturacağım ve sayfanın altındaki noinclude komutunu hepsine yapıştıracağım. bu kadar basitti galiba:) Ceyhun13 13:51, 15 Kasım 2006 (UTC)

Anlatabildim ise ne mutlu bana, dediğim gibi siz değişikliklerinizi yapın sorun olursa ben yardımcı olmaya çalışacağım. Bu arada daha önce bahsettiğiniz (ve benim anlamadığım) bağlantıları da ben şimdi gördüm, Fenerbahçe 2006-2007 sezonu maddesi yazılırken FBLig sayfasına bağlantı(link) verilmiş ve o sayfaya değişiklikler yapmaya başlamışsınız. Ama sonra sayfa ismi buradan[1] da göreceğin üzere Lighterside tarafından Fenerbahçe ve Türkiye Birinci Ligi olarak değiştirilmiş. Bu yüzden tüm eski bağlantılar yeni isimli sayfaya yönlendirilmiş durumda. Kolay gelsin --~Tarkovsky~ 14:15, 15 Kasım 2006 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Ancak kamu malı ilan edilmiş veya GÖBL kaynaklardan içerik aktarabiliriz. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Vito Genovese 11:28, 20 Kasım 2006 (UTC)


Merhaba Ceyhun,

Vikipedi:Telif hakları sayfasında aradığın sorunun yanıtını bulabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 11:39, 20 Kasım 2006 (UTC)


Sorun elbette ki bilgiler değil, bilgilerin birebir alınış biçimi. Kendi cümlelerinle metne bir şekil verir ya da şablon kullanırsan süper olur. Ancak bilesin ki, sadece şablondan oluşan maddeler de Madde 3 nedeniyle silinir.

Sevgiler

Vito Genovese 12:00, 20 Kasım 2006 (UTC)


Asıl ben teşekkür ederim iyi niyetin için.

Sevgiler

Vito Genovese 12:08, 20 Kasım 2006 (UTC)

Ben --PATRON 01:55, 21 Kasım 2006 (UTC) Senin gibi değerli bir kullanıcının buraya katılmasına çok sevindim. Sanki benim genetik kopyamsın :) İnanılmaz çalışkan ve bilgili biri olduğundan dolayı sana hem teşekkür hem hoşgeldin demek için mesaj yazdım. Bu aralar yoğunum pek ilgilenemiyorum wikiyle ama takıldığın yerler olursa bana sorabilirsin. Kendi kendime hep derdim ki burada benim gibi biri daha olsada bu ansiklopediyi çalışmalarımızla uçursak diye. Buradan bir uzaklaştım bir anda seni fark ettim başarılar iyi çalışmalar sana.

Bende yaklaşık 1,5 yıldır burada bulunmaktayım benimde en çok hoşuma giden tarafı hergün yeni ve bilinmeyen bilgileri burada paylaşabilmek. Ben de ilk başlarda hiçbirşey bilmiyordum ve üye olmadan işlem yapıp öğrenmeye çalışıyordum mayıs, haziran gibi üye oldum o gün bugün vakit buldukça birşeyler ekliyorum. Ayrıca burada bulunan tüm yöneticileri tanımaktayım. Sana bir sır vereyim büyük çoğunluğu beşiktaşlı ve galatasaraylıdır :) onlar daha önce tuttukları takımların bayraklarını profillerinde belirtmekteydiler ama yönetici olduktan sonra bayraklar kalktı :) Bende bu boşluğu doldurmak amacıyla Fenerbahçe bölümünü geliştiriyorum çünkü senin benim gibi bakmayan olursa günlerce aylarca bu sayfalar geliştirilmiyor ve yapılan vandalismler düzeltilmiyor.(Bu mesajı atmadan önce bir vandalın yaptığı değişikliği geri aldım) Mesela sana bir örnek bu ansiklopediye eklenen fenerbahçeli futbolcu sayısı 105 iken beşiktaşlı futbolcu sayısı 122. İşte bu taraflılığın önüne geçmek için çoookk çalışmamız lazımm çokk :) başarılar.

Kişisel saldırı[kaynağı değiştir]

"...buradan küfür propagandası yapmak spora İHANETTİR!. Bu maddeyi buraya koymak küfür etmeye denktir.. küfürün tanımını yapmak DEĞİLDİR!... ...buradaki insanlar küfürleşmelerin içine çekilmeye çalışılıyor.... "

Bu sözleriniz eleştiri sınırlarını aşıyor ve kişisel saldırıya giriyor. Tartışma üslubunuzu düzeltmenizi rica ediyorum. Kimse kimseye küfür etmiyor ya da edilmesini savunmuyor, yeterince açık belirtilmiş. Maddenin kalması için insanların düşündüğünüzden farklı gerekçeleri var ancak siz bunu ihanet ve saldırıya indirgemeye çalışıyorsunuz.

Bu şekilde devam etmeniz durumunda erişiminiz engelleneceğini belirtmek isterim.

İyi çalışmalar -Tembelejderha 13:03, 8 Aralık 2006 (UTC)

Sanırım yazdıklarımı yanlış yorumladığınız için böyle bir kanıya vardınız.. ben sayfayı yapan kişinin küfür ettiğini söylemiyorum.. eğer verilen linkteki yorumları okursanız bahsetmek istediğim şeyi anlayacaksınız..

Tüm zamanların en fazla tartışılan spor konusu (9'uncu) - Tüm Diller
Tüm zamanların en fazla tartışılan spor konusu (1'inci) - Almanca

ortada tartışma filan yok. karşılıklı küfürleşme var. ve bu küfürleşmeler tartışma olarak gösterilmeye çalışılmakta.

eğer küfürleşme spor tartışması olarak kabul görüyorsa bizim de spor tartışması adı altında küfürleşme hakkımız doğuyor..Ceyhun13 14:48, 8 Aralık 2006 (UTC)

Yanlış anladığımı sanmıyorum. Bakın yukarıda söyledikleriniz video ile ilgili istatistiktir, yorum bölüme kaç kişinin yazdığı ile ölçülür. İnsanlar orada birbirlerine küfredebilir, bizi Vikipedi ilgilendirir. Bu durum iyi mi kötü mü, faydalı mı değil mi tartışılan bu değil. Biz ahlak polisi değiliz. İnsanların tartıştığı nokta burada bir bilgi değeri olup olmadığı. Ama siz farklı bir perspektiften yaklaşıyorsunuz, olayı kişiler ve onların karakteri boyutuna indirgemek istiyorsunuz:

"...buradan küfür propagandası yapmak spora İHANETTİR!. Bu maddeyi buraya koymak küfür etmeye denktir.. küfürün tanımını yapmak DEĞİLDİR!... ...buradaki insanlar küfürleşmelerin içine çekilmeye çalışılıyor.... "

Belki söylemek istediklerinizi yanlış ifade ettiniz ancak bu sözleri başka türlü anlamak mümkün değil. Tekrar ediyorum: Kişileri değil maddeyi eleştirin. "Bu maddeyi koyan spora ihanet eder, maddeyi koymak küfretmek demektir" yerine "Burada bilgi değeri yok, basit bir küfürleşmeden ibaret" demek arasında çok büyük bir fark var, o farka dikkatinizi çekmek istemiştim. Görüşlerinizi elbette herkes kadar ifade etme özgürlüğüne sahipsiniz, ama saldırı yapmadan. Maddenin silinmesini isteyen onca insan arasında tek size yazma ihtiyacı hissettim, ve bunun sebebinin görüşünüze katılmıyor olmam olmadığını gördüğünüzü umuyorum. Biraz daha sakin, soğukkanlı şekilde tartışalım. -Tembelejderha 15:51, 8 Aralık 2006 (UTC)


Merhaba Ceyhun13,

Patron'a attığın mesajda VP:KSY politikasını ihlal eder nitelikte ifadeler mevcut. Buraya bu konuda bir hatırlatmada bulunmak için gelmiştim, ancak Tembelejderha'nın konuyu çok açık bir şekilde anlatmış olduğunu görüyorum.

Bu durumda "tekrar"'a giren bu hareket nedeniyle erişimini 24 saat engellemek zorundayım. Tekrarlamamanı rica ediyorum senden, lütfen!

Vito Genovese 08:40, 18 Aralık 2006 (UTC)

ben 12-8 silinsin olarak saydım.. Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Fener için opera silinmeme kriteri nedir?Ceyhun13 18:48, 21 Aralık 2006 (UTC)

VP:SAM sayfasında belirtilmiş, kabaca %60-80 arası silinsin çıkmalı ve Vikipedi:yöneticiler için silme yönergelerine uyulmalı. Jimqode'un oyu geçerli değil, VP:OY gereği. Bu durumda oran 11-8, %60 bile etmiyor. Ek olarak Kullanıcı:Baylan silinmemesi yönünde oyunu değiştirdiği halde Nihan'ın saldırısı sonucu oyunu tamamen çekmek durumunda kaldı, bunu da göz önünde bulunduruyorum. -Tembelejderha 20:20, 21 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Ceyhun13, Portal:Fenerbahçe açıldı. Katkılarınızı bekliyorum. Bilgine sunar, iyi çalışmalar dilerim--Sallapattias 10:05, 27 Ocak 2007 (UTC)

İstanbul Buluşması[kaynağı değiştir]

İstanbul buluşmasını 7 Temmuz Cumartesi günü Saat 14:00'te Taksim'de AKM'nin yanındaki Gezi pastanesinde yapmayı planlıyoruz, gelirsen bizi mes'ud edersin :) --maderibeyzamsj 05:35, 21 Haziran 2007 (UTC)

Milletvekilleri[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Ceyhun, farkındaysan yaptığın listelerin çoğu kısa olacak. Bunları tek bir madde altında toplamaya ne dersin? Mesela: 2007 Türkiye Cumhuriyeti Genel Seçimleri‎'nde seçilen milletvekillerinin listesi. Her il bir başlık olabilir ve altında da milletvekilleri sıralanır --Pinar 11:38, 24 Temmuz 2007 (UTC)

Biyografik bilgilerin en iyi yeri bence milletvekilinin adı altında olan sayfa (örneğin: Nevin Gaye Erbatur). Ama yinede bir tablo halinde milletvekilinin ismi, partisi, yaşı, eğitimi vs. eklenebilir. --Pinar 11:56, 24 Temmuz 2007 (UTC)
Sanırım Martianmister bir listeye başlamış --Pinar 05:20, 25 Temmuz 2007 (UTC)
Aslında teker teker yönlendirme yapmaya gerek yok. Liste tamamlandığında maddenin sonuna bir bağlantı ekleyebiliriz --Pinar 12:34, 25 Temmuz 2007 (UTC)

Milletvekili sayısı[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Bu sayfada milletvekili sayısı hakkında bilgilerde bulunmuşsunuz. Konu hakkında kaynak gösterebilirseniz sayfada değişiklik yapmayı düşünüyorum.--Martianmister 13:07, 31 Temmuz 2007 (UTC)

Mrb,

Yöneticiliğe aday oldum. Seçilirsem daha güzel bir Sünger Bob resmi yapacağım.

Oyunuzu bekliyorum.

kızılsungur® 00:29, 2 Eylül 2007 (UTC)

[2] Bu oyuncuyu neden bu listeden çıkardığınızı merak ediyorum? --SONSAVASCI 14:25, 11 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba Nutuk maddesinde değişiklik yapmak üzere bütün Atatürkçüleri davet ediyorum. Bookman 20:50, 27 Kasım 2007 (UTC)

Fenerbahçeli kullanıcımız; Fenerbahçe Portalımız açılmıştır.Ziyaret edebilirsiniz. Kullanıcı FBH yi {{}} içine aşarak Fenerbahçe haberlerini takip edebilirsiniz.Ayrıca Fenerbahçe Ayın Projesine katkılarınızı bekliyoruz --Kızıl Şaman 14:41, 22 Aralık 2007 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Ceyhun13,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 17:21, 4 Ekim 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Ceyhun13,

Vikipedistleri biraraya getirmek ve başta Vikipedi olmak üzere Türkçe Wikimedia projelerini tanıtmak amacıyla bir buluşma yapılması planlıyor.

Sizin de buluşmada aramızda olmanız bizleri memnun edecektir. Konu ile ilgili tüm gelişmeler için lütfen proje sayfasını takip ediniz.


Buluşmanın tarihi ve saati:

26 Kasım 2011 Cumartesi - 15:00

Buluşmanın yapılacağı yer:

Taksim, Beyoğlu, İstanbul, Katılımcı sayısına göre organizasyon mekanı belirlenecektir.


Buluşmada sizi de görebilmek ümidiyle...